Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Bővebben: Link Bővebben: Link Itt a második linken láthatod a hangszórót is. Nem rossz, viszont JBL-től én komolyabbat várnék el.
Egyszer hallottam őket, két top két ládával, azóta más a véleményem a drágább omnikról.
Jahm, akkor Laci bácsinál is ilyesfélék jártak, azért ez nem semmi. Bővebben: Link nesze neked márka.
Vannak a jobb márkáknak is silányabb sorozatai. Ez az oldal jó nem láttam még.
Hallottam ilyen hangfalakat... (JRX-115) Nem valami csúcsmodell...
Sziasztok!
Egy hangfal adatlapján ez hogy kell értelmezni? Teljesítmény: max: 1000W, RMS 250W Köszi!
Sziasztok!
Már voltam ezzel a témával. Erről az összeállításról szeretnék véleményt kérni. Köszönöm
Szia!
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én jobban bízok egy régi hangfalpárban, mint egy mai olcsó kategóriásban. Nézz szét itt: Bővebben: Link Lehet nagyon jókat találni itt. (leírhatnád, hogy mire akarod használni.) Minden jót.
Hali!
Rendezvény hangosításra. Akkor légyszi. javasoljál már valamit ,ebben az árkategóriában. Egyenlőre mélyközépre gondolok, ami ksőbb egy mélyládával bővíthető 8 ohm-on. Köszi!
Esetleg ez, nem kicsi a teljesítmény erre az erősítőre?Bővebben: Link
Szia!
A rendezvény hangosításnak is rengeteg fajtája van. Beszéd, zene, koncert... Én szeretem a Reflexeket. Ezzel a konkrét típussal nincsen tapasztalatom. Bővebben: Link Én lehet hogy megnézném ezt is. Így látatlanban nem tudom eldönteni, hogy jó e. El kell menni és meg kell hallgatni.
Sziasztok.
Régebben írtam már ide, sport rendezvényre szeretnék hang rendszert venni. A terület nagy, de hangerő nem kell sok - főleg beszéd és mellé háttérzene. Aktív cuccban gondolkodom, hogy minden dobozon külön lehessen állítani a hangerőt, és nagy távolságok vannak, jelkábellel szerintem egyszerűbb így dolgozni. Kb 6-8 hangfal kéne szerintem. Voice kraft hangfalakkal van valakinek tapasztala? Ezekre gondoltam: LK-683 10" mély, 97db érzékenység, 120W (42e ft) LK-693 10" mély, 95db érzékenység, 120W (47e ft) nem tudom miért drágább ez, talán újabb, de az érzékenysége rosszabb? LK-684 12" mély, 97db, 150W (57e ft) LK-1619A-12 12"mély, 96db, 200W (61e ft) a képek alapján ez fából van, az sokat számít ilyen hangosításnál? Melyik érné meg, vagy még milyen márkákat tudtok ajánlani ebben az árkategóriában? Köszönöm.
Bőven elég nekem döngetéshez 2x70-100 watt! Bár ha van tartalék az nem baj. Igazából ha van pénzed akkor a legjobbat vedd meg.
Pénz sok nincs, viszont mint írtam nagy területre kéne, és nem nagy hangerő, csak beszédre. Szóval ha csak pár hangfalat használok, akkor valahol nagyon hangos, valahol meg nem hallani.
Sok sport rendezvény van. Miről van szó, mert konkrét dolgokhoz többen hozzászólnak. Szerintem.
Az érzékenység csak papíron annyi.
Fel a fejjel kültéren nics az a kakaó ami elég lenne
Viccet félre , ez valami fixen telepített rendszer lenne vagy nem? Ez az első amit el kell dönteni.
Lovas versenyek, van egy nagyobb pálya ( nagyságrendileg kb 40x80m) ami körül vannak a nézők, nem több mint pár száz, legfeljebb 1 ezer. Ezen kívül még messzebbre is kell hang, de csak hogy lehessen hallani mit mondanak, nem nagy közönségnek..
A 100V-os rendszerrel jobban jársz, szerintem.
Üdv!
Az lehetséges hogy kölcsönzöl egy alkalomra egy végfokot meg négy egyforma topládát ? Gondolom keverő meg miki van, és kipróbálod mi a kevés, elég vagy sok. Kettes fogathajtás?
Ha esetleg kompreszzálnád a mikit nőne a beszédérthetőség és mivel telített a jel a hangosság is.
Többszáz főnek, ezernek kevés 6x100W. Ha csak mindenki normál hangerővel elkezd beszélgetni az már elnyomná szerintem.
Ez jó? (A piezo ki lesz belőle hajítva, kap majd egy normális drivert.)
andras99 ui.: A mikrofonos kérdésre valaki?
Értem, találtam egy másik hangfalat.
Már nem gyártják, de valahol még van belőle. Behringer E1520A Ez 250w rms, 15" mély, 1" driver. http://www.behringer.com/EN/Products/E1520A.aspx Valahol akciós, 67e ft szerintem elég jó.
Ha még drivert is cserész benne akkor már kn 40 ben van és még mindig elég gagyi marad érzéketlen kis teljesítményü. Kicsit drágábban megkapod pl a wharfedale titan sosozatot. abból a 12-es tud 127 dB-t és sokkal de sokkal érzékenyebb sokkal kisebb erősítővel is nagyobbat szól ráadásul a vizet is jobban birja!! Nekem 4 db van belőle negyon beváltak.
Olvad el az előző hozzászólásomat, bár akciósan annyira nem rossz ez a láda, de mégse venném meg, ha megnézed ekkora erősítővel is max tud 124 dB-t ezt az előbb említett láda már kb 150-200W-os erősítővel is tudja.
Értem, nekem mindenképp aktív kell, és a wharfedale aktívja 120e körül van, szerintem nem éri meg nekem, főleg hogy nem kell sok hangerő, nem koncertezem.
Köszi a válaszod, de nekem max. 70.000Ft-om van a két hangfalra. A Wharfedaleból 1db kerül majdnem annyiba.......sajnos.
andras99 |
Bejelentkezés
Hirdetés |