Fórum témák
» Több friss téma |
igen lehet ilyen. Csak annyi gáz ment el egyelőre ami a normál tér hűtéséhez kell. mivel a folyamatot a normál térben elhelyezett szabályzó végzi így az nem érzékeli a fagyasztó tér hőfokát.
Sziasztok!
Ariston hűtőgépnél az "A2" hibakód mit jelent? Pontos típust nem tudok,de gondolom,hogy a hibakódok azonos gyártó esetén talán azonosak. Üdv. Ottó
Sziasztok!
Ma szembesültem egy hűtőgép hibával: Kombinált Whirlpool ARG 746/A Látszólag jól működik, de villog a kezelőpanelon a 7-es és a 4-es szám. SM-t nem találtam a neten, UM-ban nincsenek hibakódok. Tipp, ötlet, SM, FC lista van valakinek?[color=blue][/color]
Sziasztok!
Elég sokmindent elolvastam a problémákról hibákról,de nem sikerült pontosan behatárolni,hogy mi is lehet hibája a hűtőmnek. A hűtő előéletét nem ismerem.Aki elköltözött az albérletből itthagyta,hogy csináljak vele amit akarok neki nem kell,mert ahová költözik ott van,különben is ez túl nagy neki. A hűtő kb 3 éves Zanussi ZFU325 Wo tipus.Kivűl-belül vadiúj. Bekapcsolás után halkan kb egy óra múlva 1-es fokozaton eléri a -19, 5-ös fokozaton a -25 C fokot. Ilyenkor a hátsó kondenzátor rács alulról felfelé normálisan meleg. Ezután mint aki jól végezte dolgát kikapcsol.Az ajtaja zárva. Kb 1 óra múlva újra elindul csendesen. Ezután a motor folyamatosan jár,de a hátul levő rács csak langyoska.A melepetés,hogy kigyullad a piros lámpa és nem véletlenül,ugyanis ekkor már a hűtőtérben csak -5C fok van.A kompresszor tovább üzemel és a hőmérséklet lassan eléri a 0C fokot. EZ egy un. Defrost kivitel ,de erre utaló áramkört nem találtam benne a hőérzékelő sztem jókor kapcsol.Ami furcsa,hogy zárt ajtónál járó motorral felmelegszik,holott állitólag 24 órás áramszünetet is kibir.Köszönöm a türelmeteteket,várom az ötleteket James
Ez azért van mert üresen próbálod , A levegő nagyon jó hőszigetelő és nem "tartja" a hideget ha teszel bele valamit amit lehűthet akkor teljesen másként fog működni .
Kevés benne a gáz, vagy a szűrő van eldugulva. Ha megtalálják a szivárgás helyét, vagy a szűrő a ludas akkor jó, ha nem akkor kuka.
(szerintem)
Bekapcsolás után halkan kb egy óra múlva 1-es fokozaton eléri a -19,
5-ös fokozaton a -25 C fokot. Ilyenkor a hátsó kondenzátor rács alulról felfelé normálisan meleg. Ez nem vall gázhiányra ! Meleg a kondi ! jól hűt !
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, volt nálunk szerelő, és a hűtőnk sajna kuka.
Így hűtővásárlás előtt állunk, tudnátok abban segíteni, hogy milyen márkát vegyünk, amivel általában kevesebb probléma van, vagy teljesen mindegy. A szerelő nekünk Zanussi-t és Elektroluxot mondott. Természetesen olyat szeretnénk, amit a pénztárcánk is megengedhet, illetve az ár-érték aránya jó. (alulfagyasztós, kb. 200-240 liter normal, 50-70 liter fagyasztó, nofrost sem kell) Köszönöm !
Sziasztok! Nekem egy zanussi hűtőm van ,fagyasztórekesszel és sajnos egyáltalán nem értek hozzá. Egyszer csak elkezdett iszonyatosan hangos lenni,hívtam hozzá szerelőt ki kellett cserélni a kompresszort,majd egy hónap múlva ezt megismételte,kicserélték megint a kompresszort(szerencsére garanciálisan). Most nagyjából működik,nem hangos viszont pár napja elég sokáig járatja magát. Ez azt jelenti,h kb. 1 órát jár a motor és kb. fél órát pihen. Ez normális? Mennyi idő lenne normális? Köszönöm a válaszokat!
én mindig azt szoktam mondani a klienseimnek,hogy " ami beválik". Nofrost tipust ne vegyél semmi áron mert nem az aminek látszik. Régóta javítok hűtőket. A nofros technológia egy nagy átverés. A másik ,lehetőleg a legegyszerűbbet válaszad. lehetőleg elektronika nélkülit.
Na! Hanyagoljuk már a vulgáris kifejezéseket!
Üdv!
Lecseréltem a hűtőmet. Egy kb 15éves kisméretű kombi gorenje hűtő volt. Most vettem egy A+ -os SAMSUNG-ot, ami Magyarországon nem kapható (RT50QBPN1). Olaszországból hozza egy cég ezeket, kiállított sérült darabok. Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy sokkal többször kapcsol be, mint a régi hűtőnk? Kb 20-25-percet vár miután leállt és újra bekapcsol. Ilyenkor kb 15-20 percig megy. Előre is köszi a választ.
Sziasztok!
Átmenetileg üzemen kívül helyeztem a Zanussi ZV 180 R fagyasztószekrényemet. Azt szeretném megtudni, hogy időközönként be kell-e kapcsolni valamennyi időre, hogy ne menjen tönkre? Ha igen milyen időközönként, és mennyi ideig menjen. A választ előre is köszönöm.
Szia Legalább havonta 1szer kb 1órára,hogy az olajat átforgassa a csöveken.üdv szepi003
Kedves Szepi! Köszönöm a válaszod, üdv mopeka
Mi az, hogy az olajat átforgassa? Ezt az állításod mire alapozod? Mielőtt írtál előtte átgondoltad?
De, ha a kérdezőnek jó akkor nyugodtan kapcsolgassa és filózzon rajta, hogy mikor volt utoljára bekapcsolva. ![]()
Még ha autóklíma lenne!!
![]() Hiába no! Mindig tanul az ember... :worship:
Kedves Blackdog!
Szerinted mi a helyes eljárás? Nekem régen mondta egy hűtőgépszerelő, hogy ilyen esetben időnként be kell kapcsolni. Örülnék, ha megírnád szerinted mi a teendő. Üdv. mopeka
Kedves imikee10!
Az én ugyan ilyen típusú hűtőgépemnek is pont ez a hibája (#676192), de jelenleg sajnos nem találom a 16 oldalon található megoldást, mert az már más számozású lehet, esetleg tudnál segíteni, hogy mi a hozzászólás száma vagy, ha megoldás is letudod írni azt is megköszönném! Üdv.: Zoli
Sziasztok!
DAEWOO FR-590NWIX hütögépem meghibásodott A fagyasztó része tökéletes de a hütö része nem akar hüteni.Vagyis hagytam állni egy estét aztán ujra müködött kb egy hétig de most ismét nem az igazi. A hűtöm egy kompresszoros és ventilátorral hűti. A fagyasztó belső burkolatát leszedve látom csupa jég volt rajta minden. A választ előre is köszönöm!
Samsung RL33EA 6 éves hűtőgéppel rendelkezem, a hűtő bekapcsolás után a digitális kijelzője szerint lehűti a mélyhűtőt -18 fokra, a hűtőt +5 fokra majd leáll és nem indul újból be. A kijelző marad az előző értékeken de a hűtő elkezd olvadni, a konnektorból kihúzva ismételten el kezd hűteni. A használati utasítása szerint a meghibásodást jelezné a kijelző, de az értékeken kívül nem jelez semmit. Elképzelésem sincs a hiba eredetéről.
A választ előre is köszönöm !
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy ha van egy kb 180cm magas hűtőgép fagyasztóval egybeépítve, külön a fagyasztható kiköthető-e, mert nincs rá szükség. A hűtő kettő kompresszoros. Bármi más adat kell róla, kérdezzétek, megnézem. Valahogy megoldható?
Szia!
Ha két kompresszoros, akkor hőfokszabályozóból is kettő van. Tekerd le a fagyasztóét "0" állásra, és nem kell kikötni semmit.
Rendben, kipróbálom, köszi!
Én jó esetben a panel táphibára utaznék. (kondi)
azután a csatlakozók jönnének, aztán forrasztások, relé, és végül... panelcsere. (Aztán lehet hogy van leolvasztó üzemmód benne és arra vár hiába )Itt van egy rajz róla
Ariston MTB445 NF hűtőgéppel a következő problémánk van:
A mélyhűtő részt nem hűti le 6-8 fok alá. A készülék most lett újra beüzemelve kb fél év állás után. A kompresszor elindul, hűt is de amikor eléri a +6 fokot a kompresszor megáll, majd megint bekapcsol ahogy kezd melegedni a hőmérséklet a fagyasztó részben. A2 hibajelzés van folyamatosan. R134a gázzal van feltöltve a rendszerbe amit egy hűtögépszerelő ellenörzött. Tudna valaki abban segíteni hogy mi lehet a gond?
Üdv!
Van egy LG NoFrost alulfagyasztós hűtőm, mostanában magasabb a villanyafogyasztás és azt vettem észre, ha a hűtő teljesen nyugalomban van, se kompresszor, se ventillátor nem megy, a villanyóra mégis elég gyorsan teker. Majdnem annyira, mint amikor megy a hűtés is. Ha kíhúzom a hálózatból, majd kb. fél perc múlva visszadugom, akkor az első kompresszorindításig szinte semmi áramfogyasztása nincs, viszont utána visszáll az előbbi helyzet. Mi produkálhat ekkor a túlfogyasztást?
sziasztok
Beko kombi hütő. Állandóan megy a kompresszor. ugy hüt mind az ördög. Télen mikor a nagy hidegek voltak akkor meg nem kapcsolt be ,mivel hideg helyen van. Akkor le is olvadt. Azóta meg ez van vele Gondoljátok hogy a hideg tett be neki???
Köszi a választ. Sajna leolvasztó program nincs.De most beállítottam a nyaralóból a régi hűtőket, két napja azok mennek ezt meg hagyom olvadni. Remélem a holnapi bekapcsoláskor jó lesz
![]()
Szép jó napot kívánok mindenkinek!
Van nekem egy gorenje F 3101 W kis 120 literes mélyhűtőszekrényem.Ezt valószínüleg nem gyártják már,szerintem nagyon hasonlít a mostani F 3105 W típusra.Az a problémám, hogy gyakorlatilag kb 5-6 percenként ki-be kapcsol.Én tegnap délután vettem észre.Akkor belül -18 fok volt./ Ennyi szokott benne lenni/. A hőmérsékletszabályozó közel van a maximumhoz.Éjjelre bekapcsoltam az állandó hűtést, kb 14 óra alatt lement a hőfok - 30-ra.Reggel kikapcsoltam az állandót,rögtön elkezdett ki-be kapcsolni /-30 foknál/.Most van benne -24 fok. Régebben is gyakran kapcsolt-ki-be,de az 5-6 percet túlzásnak tartom.A kompresszor le sem tud teljesen hűlni. Ezen a fórumon annyi jó tanácsot olvastam már, hátha nem kell szerelőt hívnom.Egyébként ugyanezt műveli,ha lejjebb tekerem a hőfokszabályozót. Kérem szépen,aki tud segítsen, teljesen laikus, és műszaki analfabéta vagyok.
Elnézést kérek az előző (#1197653) kérdésemhez szeretném még hozzáfűzni: hűtő hátoldalán, a kondenzátor alatt van egy vastag cső, ami a gép belesejébe vezet, csupa por mindenhol, mert képtelen vagyok hozzáférni, ellenben a fölső harmada / a cső alján/ csillog, mintha nedves volna. Egyébként még nincs 4 éves sem.
Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |