Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   70 / 626
(#) eSDi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Sajnos... Nemrég a Facebook-on bukkant fel egy traffipax-os HOAX (kocsi oldalába rejtett trafi). Ezzel a címmel: "Szolgálatba állították hazánkban is a legújabb traffipaxokat!!!!"
Ja, persze... pár éve a szlovákoknál volt ugyan ez. 5 perc Google után kiderült, hogy 2006-tól a svájci rendőrség használja. A legnagyobb baj ezekkel, hogy nagyon sokan el is hiszik. Pedig vannak nagyobb HOAX-ok ennél a mobilos dolognál is.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

A GSM hangútján nem lehet semmilyen színusz jelet átküldeni, mert a hangot igen keményen processzálják, és még különböző nyelvek szerint súlyozzák. Az a bizonyos analóg, rátevős DTMF jelzőberendezés sem működik. A telefonon bepötyögött DTMF jelzés is adatként megy át a rendszeren, már ha a telefonkészülék egyáltalán alkalmas az oda vissza alakítgatásra.
(#) Lacaboy hozzászólása Márc 9, 2012 /

Sziasztok!
Pár napja a szépművészeti múzeumban láttam egy üveg kockát amiben egy aranyszínű háromszög lebegett teljesen mozdulatlanul. A készülék neve flyvision, ami a neten található csekély információk szerint áram nélkül lebegteti(annak az illúzióját kelti) a belehelyezett tárgyakat, nem mágneses erővel ,nem damilokkal ,nem levegő befújással működik és a technológia elvileg az ősidők óta ismert és a feltaláló szerint olyan egyszerű mint a kerék. Amióta láttam nem bírom kiverni a fejemből és szeretném megfejteni a működését. A youtube-on található róla pár érdekes videó.
(#) pittyu2 válasza Lacaboy hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Szia. Egy varázs szót írhatnál a kereséshez . Köszi.
(#) Lacaboy válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

flyvision
(#) lgyk válasza Lacaboy hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Hi!

Szerintem ez inkább optikai illúzió, nem valódi lebegtetés.

Itt van egy hasonló lebegő illúzió, valamint ez is hasonlóképpen működhet.
(#) Lacaboy válasza lgyk hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Egész jó trükk Csak a múzeumban az üvegkocka mind a négy oldalról átlátható. Itt egy videó ez az ami nagyon feltud húzni ITT
(#) Inhouse válasza Lacaboy hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Én azt mondanám, hogy egy szép, tiszta üveglap van középtájon, függőlegesen, párhuzamosan a belátható oldalakkal.
A cipősnél azért van 2 cipő, hogy a felfogatást takarja. Itt az üveghez képest forgatja egy motor a cipőket, amik a cipőkben vannak az elemmel együtt.
A RedBullosnál is lehet így, vagy ott mivel kerek, az üveglap is foroghat a dobozzal a közepén. Kicsit elbizonytalanodtam, amikor benyúlt, de nem nyúlt túl az üvegen...itt hátulról nem lehet belátni, mert látszódna a turpisság...

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 hozzászólása Márc 9, 2012 /

Ehhez mit szóltok? Bár nem elektronika, de érdekes:
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Húsz évvel ezelőtt egy Miskolci egyetemi tanár már kifejlesztette a "csendes, útszéléről is tankolható" autót. El is tünt.... Mint ahogy a másik 30% hatásfokú kapacitív motor-generátor feltalálója is..
(#) Gafly hozzászólása Márc 10, 2012 /

(#) Mybuster hozzászólása Márc 13, 2012 /

(#) mineral hozzászólása Márc 17, 2012 /

Trafó tekercselés Távol keleti módra. Kici, óccó szokvesz ütszáz...

Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Sziasztok!
Az ilyen videóknál szoktam magam elszégyellni... Minden tiszteletem ezeké az embereké.
(#) mineral válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Spektrumon szokott menni egy műsor a luxuscikkek pokla címmel. Elég csak 10 percet néznem belőle és az amúgy unalmas és monotonnak tartott munkámat rögtön másképpen látom.
(#) varttina válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Hányszoros gyorsításban van ez a videó?
(#) mineral válasza varttina hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Ez kérlek még lassítva is van, hogy az Európai népek lássák, hogyan kell trafót tekerni.
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Tulajdonképpen semmiség. A százezredik darab után már neked is így menne.
(#) Baxi válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Hi
Megnéztem néztem egy részt a luxuscikkek poklából, hát nem semmi, simán áttudja értékelni az ember az életét egy ilyen vidi után.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Szia! Mondasz valamit. Bennem éppen azért kelt még mély érzéseket a látott videó, mert anno én is csináltam ilyesmit - igaz gyerekjátékokat raktam össze. 1. nap 10-et. Utána 100-at, majd 500-at. Szép apránként megcsináltam a szükséges sablonokat, kitaláltam a gyorsításra, minden lehetőséget. El is vették tőlem a munkát, mert a többiek csak a tizedét győzték és ez sokuknak nem tetszett, mert a minőség kifogástalan volt.
(#) varttina válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Tekertem már néhány trafót, de még mindig ott tartok, hogy egy menet öt perc. Szerintem ez még amatőr kategóriában is rémlassúnak számít.
(#) David.zsombor válasza varttina hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Ott nem az a kérdés hogy meg tudja-e csinálni... Ha nem csinálja elég gyorsan nem lesz mit enni... A többi errefelé meg sír ha nem kapja meg az ipad 3 at...
(#) Action2K válasza varttina hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

1,44-szeres. A japán rendszer NTSC 60 Hz-es (30fps). Ez 1,2-szerese az PAL 50Hz-esnek (25fps). Ha digitalizáláskor a NTSC-PAL korrekciót nem kapcsoljuk be, akkor az további 1,2-szeres gyorsítást eredményez.
(#) koczka hozzászólása Márc 22, 2012 /

Most akkor hogy is van? Igazábol ha a felét tudja az már bőven jó 450HUF-ot megért.
(#) mrobi válasza koczka hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Tudod milyen közel van az egyes és a kettes gomb?
(#) Balaa16 válasza mrobi hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Nyilván elírták. Valószínűleg a kisebb érték az igazi.
Üdv! Balázs
(#) zolika60 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Simán összeadták. A csomagban két elem van, tehát a kapacitásuk is dupla.
(#) pittyu2 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

De a kettő együtt se tud annyit.
(#) zolika60 válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Azt nem mondtam, hogy tud, de a számok attól számok. 1750+1750=2500+Áfa
(#) Tomi111 válasza koczka hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Üdv!

Kettőt próbáltam egyszer. Automata töltővel töltöttem, majd utána le is merítettem. Nem biztos, hogy pontosak a méréseim, az én 2100mAh-s vartáimhoz hasonlítottam. Talán kb 750mAh-nak megfelelő eredmény jött ki. Az ezrest simán le lehet takarni!

Üdv! Tomi
Következő: »»   70 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem