Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő
 
Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   94 / 163
(#) rooster hozzászólása Márc 23, 2012 /
 
max 25 volt tápot tudok adni neki
(#) rooster válasza reloop hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
de mit
(#) reloop válasza rooster hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Remélem így szemléletesebb.

VF2 ps.jpg
    
(#) reloop válasza rooster hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
(#) rooster hozzászólása Márc 24, 2012 /
 
Tulajdonképen körforgalomban van a zener diódákal
(#) rooster válasza reloop hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Elnézést rosszul rajzoltam mégis ugy kötötem be ahogy te rajzoltad
(#) Directors válasza mrex hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Szia!

Sikerült megoldanom a problémát. A nyákon a + - tápághoz tettem egy-egy 680nF-os kondit és megszűnt ez a pattogás.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Directors hozzászólására (») Márc 24, 2012 / 1
 
Egy elektronikus készülék többnyire fezültséggenerátoros megtáplálást igényel. A feszültséggenerátor azt jelenti, hogy akármennyi árammal terheljük, nem csökken a feszültsége. ( moondjuk egy áramkorlátig ) Ez a dolog igaz kell legyen a nagyobb frekvenciákon is. Tehát az, hogy beteszünk jó nagy puffereket, meg azokat még áthidaljuk néhány 100 nF kerámia, vagy multilayer kondival, az nagyon jó. De az a baj, ha egy végfok betápjai ezektől mondjuk 20 cm-re vannak, akkor már ott van a nagyfrekvenciásan is hideg pont, meg az erősítő betápja közöt egy induktivitás. Vagyis, a végfok nagyfrekvenciás szempontból már nem feszültséggenerátoros megtáplálást kap. Ha hajlamos rá, akkor begerjed és miután a végfok betápja nagyfrekvenciásan már viszonylag nagy ellenállású lehet, összeszedhet zavarokat is. Ezért nagyon fontos közvetlenül a nyákon hidegíteni a betápokat. ( kapcsoló üzemű működés ennek hiányában nagyjából elképzelhetetlen. )
(#) Directors válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Így már világos. Köszi!
Ám ezt szerintem a nyákon kellene kialakítani de sajnos sok esetben nincs.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Directors hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Persze, a nyákon!
(#) reloop válasza Directors hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Helyezd őket a forrasztási oldalra.

270W.JPG
    
(#) Directors válasza reloop hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Két szélére rövid vezetékkel rátudtam tenni.
(#) rooster válasza reloop hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Szia kicseréltem az mpsa tranyókat most már kap jelet rendesen a kimenet 4 omon csak egy kicsit füstöl, és a -tápágon lévö lámpa világit, ha leveszem nincs semmi gond, tettem egy 6ohmos ellenálást akor sencs gond, csak a 8ohmos hangfalakat nem mertem ráteni, biztos a fettek is kiégtek a multkor.
(#) reloop válasza rooster hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Szia! Ha visszaolvasol, a füstölést kilátásba helyeztem. Át kell vizsgálni minden félvezetőt. Skori weblapján találsz hozzá útmutatót.
Tudom sajátos a javaslat, de végfetet csak akkor ültetnék be, ha előtte meggyőződtem, hogy az Ugs megfelelő határok között szabályozható nyugalmi állapotban. Ez az IRFP-knél a 3,5-4V tartományt feltétlen magában foglalja.
(#) rooster válasza reloop hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
kösszi
(#) compaqamplifier válasza stihl hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Vannak audio célra fejlesztett OPA-k is nem tudom hogy a sxxrt mért kell erőltetni? Mellesleg a TL sorozatok nagy része az műszerekbe van fejlesztve.
(#) Ge Lee válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Ezt melyik TL adatlapon olvastad? Mert ott általában ez van: ideal for use in high fidelity audio amplifier applications.
(#) compaqamplifier válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Bocsánat de a 81-es az kimondottan orvosi műszerekbe lett készítve. 71 az kis zaju a 61 meg kis fogyasztású... Nem én találtam ki.
(#) compaqamplifier válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Értelek csak néha szúr engem hogy sok mindent nem rendeltetés szerűen használnak és csodálkoznak hogy ménem jó. Ezt most nem a TL071 re értem hanem enbloc minden másra. Amúgy bocsánat a tl 071 az tényleg audio célra gyártott de egy 81 már tényleg nem.
(#) Davidd hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Udv!Ma szereztem egy erosito dobozt es hutobordat,amibe valamikor ket db vf2 fog kerulni[270w].
Mellekelnek nehany kepet a bordarol,ugygondoltam,hogy kap majd egy ventillatort is ami a bordakra fujja a hideg levegot es arrol tavozik a meleg levego.Most arra lennek kivancsi hogy eleg nagye.Ket vf2 hoz mekkora nagysagu trafo ajanlott?Milyen koppanasgatlo?{Mellekelek kepet milyen hangszorot fog majd hajtani}Annyi baj van a bordaval,hogy muszaly lesz kabelezni a feteket,de ez legyen a legnagyobb problema.A vonalzo 22 cm mert eltort,szoval a borda az olyan 23 cm korul van.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Davidd hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Nem túl szerencsés megvalósítás kikábelezni a FET-eket. Ettől tud igazán gerjedni. Szerintem ki lehet találni valami konstrukciót, hogy ne legyenek zavarók a ritkább bordák. ( ha nem tudod lemaratni őket. )
(#) Davidd válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Oszintem bevalva nemszivesen vagnek belolle,mert nagyon orulok hogy sikerult egy eleg jo kis bordat szereznem.Valahogy megkellene oldjam hogy nyakon maradjon a fet de tudjam feltenni a bordara,am olvastam mar olyat hogy volt aki kikabelezte es nem volt semmi problemaja,az erositoben,a trafo kulon lemezzel elvan szigetelve hogy ne szorjon korulotte jeleket.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Davidd hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Minden félével lehet próbálkozni, de sokkal egyszerűbb elsőre jól megcsinálni. Nézd meg KD mester, vagy Alkotó nyákjait. Nem véletlenül olyanok, amilyenek.
(#) Alkotó válasza Davidd hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Ha ilyenek a körülmények, akkor azt javaslom, ne a középső lapra fogasd fel az erősítőt, hanem az egyik bordára. Mintha az lenne a kiálló "L" profil. Ez nem kikezdhetetlen megoldás, de hatékony, és nem kell elvágni semmit.
(#) Ge Lee válasza Davidd hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Azt csinálnám, hogy az 5x2 kiálló lamellából a középsőt kivágnám (esetleg kettőt ha egy nem elég), így lesz kb. 10-11cm-ed, amibe már belefér a nyák. Ha olyan a nyák kialakítása, akkor simán felcsavarozhatod a feteket a borda gerincére (ami a legjobb megoldás a hőelvezetés szempontjából), nem kell őket kikábelezni, és külön L idomra sincs szükség.
(#) Davidd válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Koszonom.Latom muszaly lesz vagnia bordabol(az erosito dobozbe nem fer maskepp hogy maga a hutofulekre tegyem a feteket).Gerjedest okozhat ha a ket panelt egymas fole helyezem el?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Davidd hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Nem valószínű. De ezzel a bordával, vagyis azzal, hogy már megvan, nem sokat spórolsz. Ennél drágábbak lesznek a tranyók, a pufferkondik, a hálózati trafó, meg egyebek. Én inkább valami rendesebb bordát használnék, van olyan, aminek az egyik oldala teljesen sima, a másik oldalán meg kb. 50 mm-es zászlók állnak ki. Ha jól emlékszem 125 mm széles. Ebből két 15...20 cm körüli darabot a bordákkal szembefordítanék, és megfújnám egy ventillátorral, egyel meg szívnám.Mehetne a doboz közepére, az előlapon beszívná a levegőt, a hátoldalon meg kifújná. Végül is ez valami buli, vagy hangszer erősítő lesz, tehát, nem lenne baj, ha bírná a túlterhelést. Egyébként ilyet csak az építés szépségéért érdemes csinálni, ugyanis biztosan drágább lesz, mintha megveszel egy Castone-t, vagy valami ilyesmit.
(#) Ge Lee válasza Davidd hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Szuper lenne ez a borda, csak nem ezekhez a végfokokhoz. Olyan helyre jó, ahova elég a passzív hűtés mert ezek az álló lamellák szépen elvezetik felfele a hőt. Ide viszont jobb lenne a hosszanti lamellás, mert azt oldalról szépen át lehet fújni egy kisebb ventillátorral is. Ehhez az állóhoz elég macerás ventillátort illeszteni (hacsak alá vagy fölé nem), anélkül meg szerintem kevés lesz a két panelnek.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Igen, attól tartok, hogy nem lesz elég hatékony a ventillátor. És azért 2 x 270W-nál lesz elég meleg...
(#) mrex válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Szia!
Milyen fúrógéppel fúrnád ki a furatokat?
Tudom van sarokfúrógép de a tokmány sugara nagyobb mint a lamella
Vagy agyonfúrkálni kívűlről?
Következő: »»   94 / 163
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem