Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Itt egy kis finomság az ínyenceknek, még nincs teljesen kész, de már alakot öltött
Van egy sima 6 csöves panel is
Szia!
Egy kicsit szerencsétlen lett, hogy a nyitott kollektoros I2C buszt pont az anód táp fölé kell vezetni. A panel terveken lehet még egy kicsit finomítani...
Pic 6 raszter széles 28 lábú dip tokban???
Ne tőlem kérdezd én is most látom a panelt , de lehet hogy smd pic lesz benne egy öcsipanelon ..
Mióta összesodortam a vezetékeket hibátlanul működik. A távirányítás is OK, a menürendszert is kezdem megszokni, egyszóval szerintem szuper az egész!
Korábban említetted a színváltást is, itt a manuális állításra gondoltál, vagy esetleg van benne automata is?
Most már elárulom . 18f252 picre íródik a program
a pontosságot egy DS 3234 rtc biztosítja . És azért ilyen széles a foglalat mert a pic smd és segédpanelon lesz ugyanúgy mint az RTC ,ha jól megnézed a panelt látni lehet a 6 -os hüvelysort az a DS helye .
Hali
Precíziós tüskesorfoglalatot szedtem szét, ez pont szorosan rámegy a csőnek a lábára.
Szia!
Már abban a verzióban is kellene legyen egy automata változtató rutin. A menüben az R vagy G vagy B fényerő kijelzésére kell állni és SW1 hosszú lenyomásával lehet aktivizálni. Írd meg, hogy működik-e egyáltalán....
Szia!
Na megnéztem, de én nem vettem észre semmi változást, az SW1 megnyomásával a bal oldali csöveken egy 0 és 1 változik, de egyiknél sincs semmi különbség.
Sziasztok!
Megmondaná valaki, hogy az IN-1 nixie cső is úgy mutatja-e a kettest és az ötöst (fordítva), mint az IN-12? Köszönöm Üdv: Csupasz
Találtam jó pár régi nyákot, a képeken látható orosz IC-k vannak rajta. Használható ezek közül valamelyik vagy kuka?
Szerintem a kettes jó de az ötöst elég csúnyán jelzi. Ilyen IN-1 es csövet tudok ha kell, van vagy 100db. Nekem csak azért nem tetszik, mert ami benne van a számok előtt rács, az nagyon sűrű. Nem olyan mint a z560.
IN-1
Itt a 6 raszter széles 28 lábú pic ,és az RTC kicsinyák
Azért egyszerűbb lett volna az élet egy 3 raszter széles 28 lábú dip tokkal: PIC18F252 I/SP -vel. Ha az árát is nézném, akkor már PIC18F2520 I/SP -t használnék...
Ezeket tudom beazonosítani:
UAA 145: 3 fázisú impulzus generátor 747: 2 x általános erősítő ( 741 ) 339:komparátor x4 7404:invereter x6 74121:monostab.multivibrátor. Sajnos ennyit tudtam.... Akkor maradok az IN-12 mellett,bár az is a kettest használja ötösnek fejreállítva, mint ez.Persze még az sincs... Üdv: Csupasz
Még hozzá:
K155LA3: SN7400 K155LA11: SN7426
Miért lenne kuka? Igaz órához nem jó, de azért másra esetleg jó lehet. Pl. háromfázisú motor fordulatszám vezérlésére, mert eredetileg is az volt.
Akkor kibányászom mind az összes tipuswbál mind a 20db-ot, ha kell neked.
Azért ne dobd ki, mert az UAA145 egy komplett tirisztorvezérlő. Ilyen IC-k voltak magyar gyártmányú targoncatöltőkben.
Én már nemigen építek semmit, de tedd fel az apróba, valaki biztos örülne neki.
Ha a mule v2-ben nem szretném használni a fényerő szabit, mit nem kell beültetni, és mit kell átkötni?
Nézd meg a képet, én ennyit ültettem be és így jól működik. A 2200 mikrós kondi az kell bele csak az még nincs benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |