Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A-osztályú erősítők
 
Témaindító: Dióda, idő: Feb 14, 2006
Lapozás: OK   88 / 137
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
A végső megállapítás,Class" A " alatt nem is érdemes erősítőt építeni,már aki építget erősítőket. Semivel nem fog többe kerülni (kivéve egy,két szélsőséget).,mint az "AB". A hangja,mindenért kárpótol!Nem 20-30 W ot kell csinálni,ebből elég 5 W is !!!!
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Soos Csaba! - Garantálom,ha ezzeket a modulokat megveszed 100% garanciával ,gond nélkül egy pöccre fog indulni!!! Úgy,ahogy irnak rólla és azt amit tud !!! (Személyes kapcsolatom van,ott élek AU )
(#) Gránátalma válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Először nem akartam magamat idézni, de nem tudom kihagyni,
Idézet:
„Egy hányadék hangfallal nem fogod hallani a különbséget A és AB osztály között.”


Szerintem próbáld ki...
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Még egy meg jegyzést ezzel a 20 w os kittel. - Ha csak a panelokat alkatrészestől veszed meg ,akkor kevesebb int feléből kijön! Ugyan is pl: a hűtő borda darabja azt hiszem 25 dolcsi a doboz 100 dolcsi stb.
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Na jó! Ne a hányadék hangszóróról beszéljünk,de egy HS 280 (ami basic,egy alap ami szól),ezen simán észre veszed!!! De egy akármilyennel is !!!
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Az első megállapitás ha egy "A" épitesz és bekapcsolod, húúúú,bassszus!
(#) compaqamplifier válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
HS 280 az nálam referencia, ugyanúgy mint a tesla.
(#) Gránátalma válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Hát nem tudom...
nekem van itthon (nem a hs 280-as de hasonló kialakítású) hangdobozom 4db is...
Én azért nem dicsérném annyira.
köze nincs a high endhez.

Említeni nem merem ugyan azzal a színnel mint a JBL-t vagy a Fostexet, vagy a Vifát...
--
Bár nem vagyok benne, biztos, hogy egy hangfalra gondolunk hs280 alatt...
(#) compaqamplifier válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Csak annyit fűzök hozzá hogy mért is kezdte el a yamaha koppintani anno ns10m néven 2 utasra átalakítva? Ezt amúgy máshol is hallatom már hogy yamaha másolta.
Amúgy meg kinek a pap kinek a papné, nekem a lánya. Audifil ide vagy oda én arra jöttem rá annál jobb nem igen lesz ami a stúdió szabvány.
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 29, 2012 /
 
Számomra érthetetlen ezek a körmön font hozzászólások.Én csak szerettem volna érzékeltetni,hogy az "A" egy akármilyen hangszóróval is észrevehető a különbség az "AB" hez viszonyítva. A HS-280 csak eszembe jutott valahonnét. .......érthetetlen számomra = AU 236 ft - HUF 000,1 .Most értettem meg miért is! Bocs fiúk.
(#) soos csaba válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Szevasz, teljesen igazad van, a hangfalaim már meg vannak, EZEKET használom, ezek már elég szépen szólnak, ha meg meg csinálom az erősítőt akkor biztos meg fogja hálálni a hangja.
(#) soos csaba válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Tennél nekem fel képet erről a HS 280-as hangfalról, pusztán kíváncsi vagyok hogy hogy néz ki, és ha a paraméterei is meg vannak akkor azt is tedd fel ide. Köszi.
(#) Gránátalma válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Hehe... jónak tűnnek! Ezesetben lehet érdemes kipróbálni egy A osztályút.
De egyébként miért nem egy Hiragával próbálkozol?
Csak mert abban kevesebb alkatrész van, ergó lehet, hogy olcsóbban kijön.
Nincs alsó határfrekije, nincs kondi a jelútban. Tiszta haszon. Még nem volt lehetőségem megépíteni, de tervben van.
Hiraga, harmadik kiadás: Bővebben: Link

Átvitele freki függvényében: kép
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
SoosCsaba.-Nem érted.Csak példálóztam valamivel ami eszembe jutott! KB:-20 éve gyártották az orion ,egyáltalán nem egy klasszis,csak példálóztam és akár mit is mondhattam volna.Csak érzékeltetni szerettem volna a class A t. - De ha tényleg érdekel a HS 280 ,ez HU országban egy (akkor) jónak mondott volt,anno.
(#) soos csaba válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Heló, én értem, csak engem az a HS 280-as valami érdekelt volna hogy hogy is néz ki és mik a paraméterei. Puszta kíváncsiság. Egy fotót vagy valamit tegyél fel ha lehet
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
Nincs képem róla.De szerintem a neten találsz és még kapsz is ha körül nézel használt boltokban bizományi.
(#) CHZ válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Itt van egy fotó.
Paramétereinél már csak a produkált hangja rosszabb..
Örülj, hogy nem hallottad!
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
De ha jót akarsz és olcsón,akkor építeni kell fostex 206 ( 20 cm, széles sávú) bass reflex dobozt. Ezt meghajtod egy JLH,HIRAGA,stb- Class A vel és kezdésnek kivalló eredményt fogsz kapni!!! Majd fejlesztgeted a dobozt ,cserélgeted ,méret, típus stb.
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
Egyébként én a füleseket favorizálom,már amelyiket elviselhetően lehet hosszú távon a felyen tartani. - De egyszer a flemingtoni marketten vettem egy akármilyen hangfalat (a doboza miat mert kitűnő állapotban volt 20 $ ért.Ki dobtam a hangszórókat ,tettem bele vifa mély, magasat, teletömtem csilapitó anyaggal és kész.Ezt hajtottam egy 2x3 w csöves erősítővel(kb 1950 körül készülhetett) ,és csodálkoztam.......fantasztikusan lehetett egész nap hallgatni és nem fáradtál el tőle!
(#) Orbán József válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Üdv!
Ezt tapasztaltam nemrég, sokszor egész nap a gép előtt (pc) közelébe, előtt ülök.
Valamilyen alsó-középszerű pc hangfalakon csak egészen halkan, részletvesztően hallgattam zenét, fárasztott a kicsit nagyobb. Aztán a régről maradt szakajtónyi STK végfokokból összeeszkábáltam egy volt műhódvevő dobozába amit most hallgatok és egy modifikált NDK (!) 2 utas bass-reflexeit hallgatom, már nem fáraszt.
Ma bedobozoltam a JLH-t, holnap megnézem - hallgatom - hogyan szaggat a 2x10W-os vadállat a tisztaszobába a JBL XTi60-al,
remélem hegyen-völgyön hepiend lesz.
"A" osztályú erősítő, bízom benned...[OFF]Nem tudom ki, hogy van vele, nekem már bőven elég a pár wattnyi hangerő egyébként. Jöhet a nagyzenekar is, de csak olyan hangerőn, mintha csak nekem játszanának, vagy közibük vágok...
(#) soos csaba válasza CHZ hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Jól néz ki, de ez már elég öreg egy hangfal, ennél már sokkal jobb hangfalakat lehet kapni. Kösz a képet.
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 31, 2012 /
 
Kíváncsian várom Orbán József az első benyomást a JLH ró.
(#) Orbán József válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Megvolt az első, kicsit kutyafuttába, de pozitív.
Egy nálam ragadt, még elviselhető állapotú GX4000D-n Johnny Cash nagylemez felvétel szól még elfogadhatóan a régi felvételeim közül, ez volt ott kéznél, ahol meg tudtam hallgatni a műhelyben. Rögtön jutott eszembe az a szakkönyvírói megjegyzés, miszerint a nagy hanghűség velejárója, hogy olyasmit is meghallunk, ami nem a zenei élményt erősíti. Az összes mellékes hangot, szalag, lemez, hálózat, stb. mindent, amit a hanghordozó megörzött... Maga az erősítő csendben van, a jelzőfény nélkül nem is tudnám, hogy áram alatt van. Egyelőre nincs meg a kivezérlés jelző áramkör, egy kis szkóppal nézegettem, hol lehet a hangerőben a csípéshatár. A tápom 27V és 6 Ohmos a dobozom a hanghoz. Megmondom őszintén, volt szándékomban C-R-C-ZSXY-megamitakarsz tápszűrést csinálni, meg különbejáratú táp a másik uccába, minden, amit egy jóérzésű amatőr elkövethet, aztán nem lett belőle semmi. A nagy batár dobozom mellett végül alig maradt hely. Még Proli-null-null-zibn fórumtárs kivezérlésjelző elektronikája vajúdás alatt várja a megszületést és részemről jöhet a pőre zene.
89dB a papírforma szerinti érzékenysége a dobozaimnak és a végfok hogyan teljesít a nagyszobában, erre leszek kíváncsi. Csak meg kell várnom, míg rajtam kívül nem lesz szerves élet a házban, nehogy kivágjon a feleség a kísérletek csúcspontján... C' est la vie.
(#) reloop válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Üdv! Lerí róla az igényesség. Gratulálok!
Kellően hatékony a hűtés amit alkalmazol? Különös tekintettel a doboz fedelének felhelyezésével járó áramlási veszteségekre.
(#) Class-A-. válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
OK! - Gratulálok! Na ,milyen az első benyomás úgy összességében? -(igaz nem tape deck el kelet volna próbálni). -Irj bővebben.
(#) Orbán József válasza reloop hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Reloop!
Nagyon köszönöm, óriások vállán állva nem volt annyira nehéz, mint kifejteni az ércet és perforált lemezt önteni belőle... Az eredeti erősítő, ami a dobozban volt, kb. 2x100W volt és az alsó lemez jó darabon, a fedele meg teljes terjedelmében peforált, akadályt nem gördít a hűtés elé.

Class -A- !
Nagyon-nagyon kedvező a benyomásom, olyan a dinamika, mint amikor az embert határozottan tarkón vágják egy pajszerral...Ütős, minden hangszer jól hallatszik. Majd próbálok akusztikus hangszerelésű zenéken tesztelgetni.
Természetesen valamivel jobb anyagról - CD - jobban is mutatja magát és minden létező hibát a hanganyagban. Gondolok itt pl. A Cannet Heat cd-re, ahol több helyről gyűjtöttek össze nótákat és hallani igencsak a minőségi eltéréseket.
Már csak a megoldandó az említett VU meter elektromos használata, mert ha műszerrel beállítom, hol határol a végfok-tápfesz, akkor nem leszek kitéve a dilemmának, kicsit rossz-e a felvétel, vagy sokat kap a végfok. Szóval megérte, kellett egy ilyen erősítőt csinálni, kár lett volna kihagyni!
(#) keszeg01 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Gratula .

Szép munka .
Az élesztés könnyen ment ?
(#) keszeg01 válasza keszeg01 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
mekkora a puffer ??
(#) Orbán József válasza keszeg01 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Üdv!
Nem volt semmilyen probléma, szerintem csak figyelmetlenségből lehetnének gondok ezzel az erősítővel. Anno úgy átlapoztam a Hi-Fi erősítők építése c. könyvben, mint a szél - mondok: mit akarnak 4 tranyóval, ugyammá.... Vannak még meglepetések az életben az egyszerűség terén is.
A tápot 4 x 15.000 µF-al szűrtem meg, elégségesnek tűnik. A képen is látható 2 x 6.8 µF stiro féleség és 2 x 0.01µF szép piros kondi van még rajta, remélem respektálja a végfok az igyekezetemet...
Mondhatjuk, nagyon rossz a hatásfok és pazarló egy erősítő, mindenképp elmelegít max. 70 W-ot a két csatorna együtt. És...? Ha szépen szól, megéri. Olyankor kevesebbet is fogyaszt!
(#) Class-A-. válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Mérted a nyugalmi áramot,pontosabban az áram felvételt? A 70 w (meleg) a kettő végnek , nem sok,ez elég jó a 2x10 w nak. - A " Class A " nek csak ez az egy hátránya van , -a fogyasztás -de ezt a minősége ,anyag költsége pótolja.Azt jegyezném meg itt,hogy csak anyi nyugalmi áramot kell be állítani, míg a keresztezési torzítás eltűnik. Így kevesebbet fogyaszt.Igazából nem biztos,hogy kell 10 w ,lehet elég 5-7 w is,ekkor még kevesebb a fogyasztás.A mai energia árak mellett most már ez is lényeges lesz.Nálam az erősítő sokat megy,ezért ha építek erősítőt,mindig figyelembe veszem menyire W ra van szükség,ép a fogyasztás miatt -ha" Class A " ről van szó-.
Következő: »»   88 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem