Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   122 / 376
(#) lui3 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

2400 amd 512mb memoria alaplapi 64mb video szüz telepités és semmi más kissebb gépen nem is probáltam ez egy hp laptop.1 éve használom.
(#) emmzolee hozzászólása Márc 25, 2012 /

Kössz mindenkinek az infót.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Ne már. Ez hihetetlen.

Ilyen gépet tudok lőni szinte ingyen. Van egy 17"-os CRT monitorom. Az jó lesz hozzá.

Ha gyorsabb lenne a mechanika, akkor megnövekszik az információ áramlás? Tehát arra gondolok, hogy több infót kell a gépnek továbbítania. Ha meg akad a vinyó, vagy elfogy egy pillanatra az adatmennyiség. Akkor mi lesz? lépésvesztés lesz a motorokon, vagy össze akad valami? Vagy egyszerűen csak leáll.

Most fogok csak valamikor elkezdeni CNC-zéssel foglalkozni. Bocs a lámaságokért.
(#) emmzolee hozzászólása Márc 25, 2012 /

Lenne még egy kérdésem.

Lehet-e valahogy párhuzamot vonni a stepper motor árama és az ereje között.
Láttam olyan motort, amire azt írták, hogy 24V 0.8A. Aztán láttam ugyanolyan méretű motort, ami 2.87A ".1V-os volt.
Melyik lehet az erősebb? Adatlap nincsen, ez most csak elméleti kérdés. Teljesítmény számítás alapján a 24V-os erősebb, de akkor miért egyforma a két motor mérete?
A vezérlés úgy is korlátozza az áramot, akkor érdemes olyan motorokat választani, amik nagyobb feszültségűek?

Más. Az egyik ismerősöm mondta, hogy van neki egy pár Step-Syn motorja elfekvőben. 1.3A-esek Azok szerintetek meg érnek 2000Ft-ot?
(#) Massawa válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Itt is éppenugy érvényesek a fizika törvényei mint máshol.
Ha egy motor 2,87A-t igényel lépésenként az erösebb lesz mint az, amelyik csak 0,8 A-t.
A tekercsek VA szorzata a mérvadó.
A meghajtoban ezt az áramot lehet korlátozni (mert melegszik a motor), illetve ha nem lép, akkor kisebb áram folyik a tekercsbe.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Ököl szabály: a tekercsáramból lehet következtetni az erejére, azaz nyomatékára. Minél nagyobb, annál erősebb a motor.
A feszültségből meg a sebességre, azaz a fürgeségére. Minél kisebb, annál nagyobb sebességet tudsz elérni a motortuning által.
(#) DJanosi hozzászólása Márc 28, 2012 /

Sziasztok! Nos térek a lényegre szükségem lenne egy ilyen fajta gépre amit én arra szeretnék használni hogy mondjuk nemesacélba gravírozzak monológot meg szimbólumot de minden elég kicsi méretű de nem ártana a pontosság sem ! Hogy kezdjek neki miket szerezzek be hozza?
Tanácsokat kérek ! Informálódni és olvasni már éppen eleget olvastam ideje tovább lépni Köszönöm a megértést
Üdv:Levente
(#) Medve válasza DJanosi hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Monológot? Hello, hát ha eleget olvastál, (!) akkor rajzold le a megálmodott gépedet, és mutasd meg nekünk.
(#) DJanosi válasza Medve hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

) Latszik késő van ) Monogrammot ! A rajzzal már gond van,csak szimplán a rajzolás is kihívás mivel nem tudok érthetően rajzolni
(#) lajos1969 hozzászólása Márc 30, 2012 /

Sziasztok!
Egy olyan rajzot keresnék. Amivel távolságot tudnék mérni és egy négy digites led kijelzőn kiírná az aktuális távot mm-ben./ 0-3000 mm ig /Tehát 1mm pontosság elég lenne. Keresgéltem a neten de nem találtam eddig olyat ami jó lenne nekem. Megköszönném ha valaki tudna segíteni! PIC AVR -t tudok égetni valószínű, hogy azzal meg lehet megoldani, de bármilyen ötletet szívesen veszek.
(#) SALáta válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Minél kisebb a motor feszültsége és minél nagyobb a motoráram annál kisebb az induktivitása. Nagyobb fordulatot érhetsz el (azonos nyomaték mellett) kis alapfeszültségű nagy áramú motorral, mondjuk 30-60 V környéki feszültségről hajtva a vezérlőt, persze a kínai (TB6560) vezérlő maximum 36 V ot bír, de nem érdemes kihasználni, elég a 30 V is. Az ugyan csak kínai "klaviós" vezérlőknél nagyobb feszültség is használható, kicsit jobbak is.
Mindenképp érdemes tartónyomatékot mérni, annak higgy és semmi másnak. Az pedig egyszerű. 100 mm es erőkart raksz a motor tengelyvonalától számítva a motorra, megtáplálod a motort egy labortápról, majd az erőkarra kezdesz súlyt pakolni(mondjuk 2l es üvegbe vizet), amikor elengedi a motor akkor elérte és meg is haladta a tartónyomatékot, leméred a víz súlyát és megkapod a tartónyomatékot: például 500 gramm vizet bírt el akkor 0.5 Nm nél engedte el, ennél egy picit kisebb a tartónyomatéka.

Sir-Nyeteg: Van egy motorom, mért nyomatéka 0.5 Nm, feszültség 2.5 V áram 3.6 A , ilyen van neked is anno beszéltük. Van egy másik motorom, 0.65 Nm 2.??? V 2 A . Nem ökölszabály, de mérvadó lehet. Főleg méretet és súlyt is tekintetbe véve.
(#) Sir-Nyeteg válasza SALáta hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Na meg ne felejtsd el a gyártási időt, ill a gyártási technológiát sem.
Azonos típusú motorokra gondoltam.
(#) SALáta válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Igen, az egyik (amit mind ketten ismerünk) az jó pár éves, 20 is van talán, teljesen más a felépítése. A másik egy korszerű motor, nem lehet több mint max 8 éves.
Mindent összevetettünk már szerintem.
Azt érdemes venni ezek szerint aminek: van adatlapja és adatai megfelelnek, ismert gyártási idő, nem volt "megfőzve".
(#) emmzolee hozzászólása Márc 31, 2012 /

Kellene egy kis segítség.
Az új gépemre szerettem volna föltenni a Mach3 -at.
Kilóg a kép a monitorról. A fele nem látszik. A Hobbicnc-n azt mondták, hogy a "config" menüben a "general configban" keressem meg az "autósize" -t.

A menüben nálam nincs general config.
Beteszek képet.

Ha valakinek van ötlete kérem írja le.

Köszi.

Menü.JPG

(#) kadarist válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Szia!
A General Logic Config-ban nincs ilyen részlet? Vagy angolul "Screen Control"
(#) emmzolee válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Hello

A "general logic configuration" menü meg így néz ki nálam:

Menü 1.JPG

(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Próbáld meg az eredeti angol felületet, hátha...
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Közben kiderült, hogy nekem csak az 1.83-as verzió van meg.
Most azt sem tudom mit csináljak.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Küldtem linket.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 31, 2012 / 1

Pánikolj! Sokat segít!
(#) emmzolee válasza SALáta hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Vettem 3 motort.
Astrosyn 23LM-C355-P2H
2.0A 2,4V.
20 motor közül kiválasztottam a 3 legnehezebben elfordulókat.
Holnap le szeretném mérni a tartónyomatékát. Azt írtad hogy kell, de azt nem, hogy mind a két tekercsre kell-e adni feszültséget, vagy csak az egyikre?

Ezek a motorok ahogy nézem eléggé elterjedtek. Éppen ezért kérdezem, hogy mekkora tartónyomaték érték lenne elfogadható?
(#) emmzolee válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Van egy 8 vezetékes unipoláris motorom is.
Azt hogy mérjem?
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Az nem unipoláris. Be lehet kötni unipolárisnan is, meg bipolárisnak is.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Egy tekercsre add rá a névleges áramot. Úgy hozza a névleges nyomatékát.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Igazad van.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Ok akkor méricskélek. kössz.
(#) emmzolee hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Most sikerült a 2.62-at föltennem, de amikor állítgatok a mach3 menüben, akkor egyszer csak kék halál. Nem látom mit ír, mert a gép kikapcsolja a kijelzőt.
Install után pedig egyből újra indítottam a gépet.
Kezdek már tele lenni ettől a szenvedéstől.
(#) SALáta válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Adatlap jó ha van, bekötéshez. Ha rosszul kötöd be "kinullázod" az adott fázist és a vezérlőnél olyan mint ha rövidzárt csinálnál. Tudni kell a 4 tekercs eleje-vége kivezetéseit.
(#) emmzolee válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Most már értem a dolgot, mert olvastam a motor bekötésekről és a motorral is játszottam már egy pár napot.

Kaja után megyek méricskélni.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Telepítsd újra a windowst is.
Következő: »»   122 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem