Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
A gondom az hogy van két STK icm. Egy 402-650 és egy 402450. Ha tudtok kérnék egy nyákrajzot (lehetőleg olyat amit kinyomtatok előhívok és kész) és egy beültetési rajzot és hogy milyen tápot adjak rá. Előre is thx.
ez nem
Idézet: „gond hogy van két STK icd” az a gond hogy lusta vagy keresni! :yes: google.hu a barátod alldatasheet.com ez is a barátod satöbbi Jó keresést! csak ne hogy kész marattot nyákot találj! minden jót!
alldatasheet.comon már kerestem azért nem kell tök hülyének nézni. thx
Ezekről a típusokról tényleg nagyon keveset tart a nyet magában. Legalábbis googlén én sem akadtam rá. Ilyen ritkaság lenne ez?
Egy kicsit kreatívabban kell keresni!:yes:
A jó öreg Google kapásból 26 találatot adott. Ne mi nézzük végig. :no: Valsz. ez lesz a tied: http://www.datasheet4u.com/html/S/T/K/STK4026_Sanyo.pdf.html Valószínű a tipusjelzés rossz, ennyire álltalában nem hosszúak.
Az ICKre ez van írva. Egy német típusú házimozi végfokai lennének ha minden igaz...csak kicsit meggajdult a cucc. Gondoltam a végfokokat egy új nyákba és újra düböröghet azért ha valaki tud valami pontosat akkor azt megkösszönném. Amúgy kbra hasonlít az ic
Én csak ezt találtam! Hátha ez segít valamit...
valaki nem tenné meg hogy csinál nekem hozzá egy nyákot sajnos nincs rá időm a nagymamám kell a kórházba vinni 2naponta
lenne egy kérdésem. Nézegettem Stk adatlapokat. van nekem egy tápom ami +-68V-al rendelkezik.
Abban szeretnék megerősítést kapni hogy pl ez az stk ic stk4048 maximálisan +-87V-ot visel el, és legalább +-60V kell a működéséhez. Vagyis pont jó az én tápomhoz. Jól gondolom?
maximum 87V
ajánlott 60V és 8 ohm terhelés! azért megfelelő bordát tegyél rá....
értem. Akkor inkább STk4050-kellene?
inkább, de bazi nagy borda kell rá meg venti se fog ártani asszem..
ha olcsó borda kell 30*11*3 cm-es 1500huf az incompban.. üdv
Hy mintmár emlitettem egy STK4132-tipusu végfokom van egy fisher erősitőben. És azt szeretném megkérdezni hog y milyen számozásu végfokkal tudnám kicserélni hogy nagyobb Watt-legyen ? Elöre is kössz a segitséget.
egy nagyobb végfok nem csak az IC-t jelenti.
És ha kompatibilis lenne egy másik IC bele. akkor is ki kéne cserélni a tápját, trafót, pufferkondikat. Szal ilyen erövel építhetsz egy ujjat.
Hy! Nekem ugyan ilyen végfokom van egy Sharp centrben.
Olyan gondom van hogy a feszültségek mindenhol megvannak és annyi amennyinek lenie kell de nem kapcsol be a szerkezet. A power led világít ugyan de minden hiába mert nem nem kapcsol be. Kérdésem: tönkremet a végfok vagy esetleg más baja lehet? Bármilyen tippnet megköszönnék!
Igazat adok isamisának ha van egy adott X wattos erősítőd akkor abba a gyártó ahoz az X Watra tervezte a tápegységet és te hiába raksz bele nagyobb végfokmudult számotevö teljesitménynövekedést nem tapasztalsz mert a tápegység korlátozni fogja a kimeneti kakaót.Ugyhogy ha egy adott erősítőt akarsz wattra tuningolni akkor azt ritkán uszod meg tápegycség csere nélkül ,de tuning után a hütést is érdemes megnövelni a tuningolás mértékében.Egyre halmozodnak a problémák mert a gyári erősítőkbe nem biztos, hogy van hely a nagyobb tápegységnek és hűtésnek.Végiggondolva a dolgokat már nem is érdemes az adott X kimenő kakaót tuningolni mert már majdnem ott vagy, hogy mindent ki kell cserélni az adott erőlkődőben Pl:Táp,végfokpanel,hütés,doboz hogy elférj benne.
Utoírat:Watra tuningolni egy gyári erősítőt nem igazán éri meg.Biztos vannak kivételek de szerintem ez ritka.
Üdv. mindenkinek! Egy nap arra ébredtem hogy nem műxik az erősítőm. Szétkapva kiderült hogy az egyik STK4044XI kimeneti DC-je -3V. A hiba oka a visszacsatoló ág D1 zárlatos lett. Kicseréltem, és működött is teljes hangerőn, majd egyszer letiltott a védelem. Megint 2,8V DC a kimeneten de most nem a dióda szált el. Kicsréltem az LF356-ot is úgy sem jó, kipróbáltam a passzív visszacsatolással akkor is ugyanaz. Az az érdekes hogyha a C2 csatoló kondit rövidre zárom beáll a DC szint csak a kimenet zajos lessz. Elképzelhető hogy az IC-n belül halt meg valami?
Találkozott már valaki ezzel a problémával? Köszi a segítő válaszokat
Még nem építettem STK-s végfokot, de most gondoltam kipróbálom. A 442-110-re esett a választás, 55 V tápfesszel meghajtva. Találtam róla egy gyér információjú adatlapot, az alapján összehoztam egy alapkapcsolást, de igen érdekes dolgot produkál. Amíg a táp be van kapcsolva, meg sem szólal, amint kikapcsolom, elkezd zenélni a kondik kisüléséig. Ha jól tudom, az STK gyakorlatilag csak egy jól felépített AB-s végfok modul, semmi különlegesség nincs benne (mint azt a blokk ábrája is mutatja), ezért nem értem ezt a jelenséget. Találkozott már valaki vele, netán van valami plusz információja a fent nevezett ICről?
a 12. lábát lehúztad 10k vagy 20k os ellenállással gnd-re?
Tápfeszt hogy adtál neki? esetleg kép róla? Ilyen gondom ezzel a végfokkal még nem volt bpedig ebből nagyon sokat készítettem.
Én is találkoztam ilyen problémával. Csak ez egy TDA2020as volt...pár próba után elszállt az IC...ezelőtt működött rendesen csak történt egy zárlat. Csere után tapasztaltam ezt a problémát.
12. láb lehúzva 20k-val. Már gondoltam, hogy kipróbálom kisebb értékekkel, főleg a visszacsatolást. Tápja egy régi BEAG APT100-s végfok +/- 55V-s tápja. Szkóppal néztem, tiszta.
Tudnál valamit írni a kapcsolásodról?
Ugyan azt építetted mint ami az ic doksijában van? Fénykép? kapcsrajz? Egyszer volt nekem is egy hibás stk442-öm de az szólt, csak az eggyik fele tortyogott. Én +-50v-ról járattam őket. Ha a doksi szerint építetted akkor jónak kellene lenni, ha Philips leírásokból akkor a bekapcsoláshoz kell egy stabil 5v. Mind a két verzió visszacsatolása jó(Philips-es nyenge magasban) Kérek képet, kicsit több infót!
A mellékletben található kapcsolás szerint építettem meg.
Jó bőbeszédű vagy, a bemeneti gnd és a tápgnd közös? A biast a táp gnd-hez kötötted?
Az előerősítés tápját közvetlen tápra raktad vagy úgy ahogy a leírásban volt, 100 vagy 47 ohm -os ellenálláson keresztűl? Figyelted hogy a végtranyók tápja pont ellenkező sorrendben van az előerősítő tápjával?
A földpont azonos, vagy ezt nem szereti? Az előerősítés tápja úgy van, ahogy a leírásban, és a polaritás is helyes mindenhol. Egyébként nem tudok mit írni, a dokumentáció szerint csináltam.
Hát, hogyha dokumentáció szerint, és minden úgy is van akkor új végfok szerintem.
A pdf-es kapcsolás tuti jó, használtam már jópárszór(szebben szól mint amit a philips művelt vele). Sajnos ezekben a végfokokban nincs védelem. Talán ha játszol a bias lábbal(azzal kapcsolgatják ki és be az előerősítőt), próbáld a 20k ellenálatot nem gnd-re hanem pár voltal feljebb rakni,vagy kissebb ellenállatot a helyére. Más ötletem nincs.
Próbálgattam a bias lábra helyezett ellenállást csökkenteni. Annyival lett jobb a helyzet, hogy már nem csak a kikapcsoláskor szólal meg, de így is torz. Szerintem kénytelen leszek kipróbálni egy másik végfokkal.
Akkor másik végfok, kitartás, tényleg nagyon szépen szólnak ezek az stk-k. A két 100R -t véletlenűl se hagyd ki(preampnak sok a +-55V).
Sok sikert!
Köszönet a segítségért, ha sikerült megoldani, írok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |