Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bentel riasztó bekötése
Témaindító: LANCIAZSOZSO, idő: Jan 4, 2012
Témakörök:
Most jut eszembe? Nekem Bentel LCD Premium kezelő billentyűzetem van. Ezen van 3 zónabement.T1-T2-T3. Ezeket nem lehetne használni a bejárati ajtóhoz? A leírást mellékeltem. Köszönöm!
Hello. Látom "há e örö é bódottá" állapotba kerültél
Ez a bejárati REED úgy tűnik kezd mumussá válni. Sajna a Premium tasztatúra hiába tartalmaz még bemeneteket, 3db-ot amire köthetnéd a REED-et, nem tudod kihasználni minden központon, hogy melyiken pontosan az sajnos nekem is passz. Dobd át a panel pontos számát és verzióját, megérdeklődöm. A 24H-tól nem kell megijedni, nem muszáj tűzre állítanod hacsak nem akarod ügyeletre bekötni. Lehet sima 24H-is. És akkor nem kell foglalkoznod vele többet. A 2.5 csak egy példa az infrák közösítésére. A 2.6 lehetne szintén több infrával rajzolva csak lehagyták az eccerűség kedvéért. A 2.7 ne zavarjon meg azok mikrohullámmal kombinált infrák. És megnyugtatlak, ha megszólalt a sziréna mert betörtek akkor pont le fogod ejteni melyik infra vette észre a betörést Közösíts nyugodtan infrákat Sakkor felszabadul egy zóna az ajtóhoz. Ne felejtsd el késleltetettre állítani, azt amelyik esetleg "lát" téged belépéskor azt pedig követőre. Ha infra "mellé" akarod bekötni akkor megteheted, de akkor az az infra gyakorlatilag "feleslegessé" válik, kivéve abban az esetben ha az arról kiinduló esemény jóval tovább tart mint a belépési idő. Monnyuk kamra ami be van zárva kulccsal a befőttek mián. Persze nekem könnyű mert a duplazónázott 5 portos központom könnyedén kiszolgál ajtó, sufni, előszoba, műhely (rádiósinfra), autóriasztó (rádiós átjelző) konyha, szoba, 2 db távirányító gomb ki és bekapcsoláshoz, és még maradt is egy vízbetörésjelző bemenetem tarcsiban. Ha érdekel valakit a fórumon, akkor csinálok belőle egy cikknek látszó dolgot.. Isten áldjon barátom....kitartás és leszen riasztód hamarost. Dehogyisnem
Hát igen.....Ez is egy olyan dolog amiért a Bentelből kivált az INIM. Azon van ilyen lehetőség.
Szia! Látom azért te sem tudsz már pihenni tőlem! Azért elújságolom, hogy most aztán jól bekötöttem már mindent.Alakul a dolog! A bejárati REED még hátra van, a többi kész, és úgy néz ki hogy működik minden! /Eddig/ Viszont lenne egy ötletem de a jóváhagyásod nélkül nem merem átkötni! Arról lenne szó, hogy az előszobai infrát átkötném a 2.4 ábra szerint N.C.-re, és az L xy-ra menő vezetéket elvágnám, ezután sorba kötném vele a REED-et!!!!! Ez így járható út lenne szerinted????? Ha igen, akkor ellenállást kell beépíteni??? A 2.4 ábrán lévő "a" érzékelőn nincs, a "b" érzékelőn van ellenállás. Ezt érteném is, ha egy zónára lennének kötve, de két külön zónán van!? Köszönöm a válaszokat! Az előzőt is!!! :yes:
Üdv. Most kapok agygörcsöt. Írtam egy csomót és eltüntettem véletlenül. Bocs de most rövid leszek és kíméletlen. A 2.4-et felejtsd el! Az csak egy példa NC-EOL-ra. Kössed a 2.5 rajzot, közösíts infrát. Hallgass rám, legyen a reed külön zóna, nc-no-eol mindegy csak ne köss össze infrát reed-del. Csak akkor ha az előző hsz szerint jársz el, de inkább akkor se. Járható mint kérdezed de inkább ne. Ha már a jóváhagyásomra vársz lOl Nem hagyom jóvá
Szervusz Ha akarod elmogyorózom az irányelveket...de nem most.
Jó estét! IGENIS, ÉRTETTEM! Semmilyen körülmények között nem kötünk reed-et, infra mellé! Ma sikerült megint előrébb lépnem az összeszereléssel kapcsolatban. Behúztam egy plusz vezetéket a szirénához, így most már 2X0,22-n megy a töltővezeték pozitív és negatív ága is! Sőt, még az [A] kapocsra is!!! De azért csak adódott egy újabb probléma, amit már megint nem értek: Teszteltem a rendszer eddig elkészült részét. Az infrák DEOL-ban vannak bekötve. Ha a központot nem élesítem be és leveszem a fedelét az infrának, akkor azonnal elindul a sziréna, jelzi a szabotázst a kp, és indítja a telefonhívásokat is! Ez így patent! Viszont ha a sziréna fedelét veszem le, akkor is jelez a központ, a sziréna is indul, de NEM TELEFONÁL!!! Tehát a lényeg az, hogy a tampervonalon beérkező /A.S/ szabotázsjelzést, nem továbbítja telefonon!!?? A KYO UNIT-ban nem találtam erre vonatkozó beállítási lehetőséget! Erre esetleg van valami magyarázat? Lehet, hogy valamit nem jól kötöttem? A 10K-s ellenállást beépítettem a vonalba! Köszönöm! U.i.: A közösítést, és a reed bekötést holnap csinálom. Jó pihenést, szép estét!
Jó estét! IGENIS, ÉRTETTEM! Semmilyen körülmények között nem kötünk reed-et, infra mellé! Ma sikerült megint előrébb lépnem az összeszereléssel kapcsolatban. Behúztam egy plusz vezetéket a szirénához, így most már 2X0,22-n megy a töltővezeték pozitív és negatív ága is! Sőt, még az [A] kapocsra is!!! De azért csak adódott egy újabb probléma, amit már megint nem értek: Teszteltem a rendszer eddig elkészült részét. Az infrák DEOL-ban vannak bekötve. Ha a központot nem élesítem be és leveszem a fedelét az infrának, akkor azonnal elindul a sziréna, jelzi a szabotázst a kp, és indítja a telefonhívásokat is! Ez így patent! Viszont ha a sziréna fedelét veszem le, akkor is jelez a központ, a sziréna is indul, de NEM TELEFONÁL!!! Tehát a lényeg az, hogy a tampervonalon beérkező /A.S/ szabotázsjelzést, nem továbbítja telefonon!!?? A KYO UNIT-ban nem találtam erre vonatkozó beállítási lehetőséget! Erre esetleg van valami magyarázat? Lehet, hogy valamit nem jól kötöttem? A 10K-s ellenállást beépítettem a vonalba! Köszönöm! U.i.: A közösítést, és a reed bekötést holnap csinálom. Jó pihenést, szép estét!
Szervusz. Gratula a haladáshoz Van az esemény beállításnál egy "246 sorszámú Rendszerszabotázs" Azt is be kell pippantani a megfelelő telefonszámnál. A zónaszabotázs önmagában nem elég, mert a két kör függetlenül is működhet. Várom a fejleményeket.
Kelj fel tanítványom! Mátol a neved legyen Dart Bentel
Hello! Köszönöm! Megtaláltam! Király vagy! Nekem 378-as sorszámon van, de ez mindegy. Máris kipróbálom, és jelentkezem. Lassan időszerű lenne, hogy megbeszéljük, mikor és hol ülünk le sörözni?! A baj az, hogy van köztünk 120km!
Hello! Ime a fejlemények. Már úgy belelendültem ebbe a dologba, hogy lassan vállalhatok Bentel bekötéseket. Ma este a végére értem a vezetékelésnek, és le is próbáltam a rendszert. Tényleg igazad volt, párszor megszólalt a sziréna. Még szerencse, hogy beraktam egy 3,9K-s ellenállást az SP körbe! Néhány vezeték csak ideiglenesen van összekötve, a próba idejére, de holnap azt is véglegesítem. Pár forrasztás, pár kötegelő bilincs, csavarok, akkuk, és kész! Most rábuktam a programozásra. Azt hiszem ott is lesz néhány dolog, aminek utána kell néznem a leírásban, de nem probléma mert van magyar nyelvű útmutatóm! Szerintem 2-3 nap, és mehet élesben a dolog! Azért azt még megkérdezném, hogy az nem-e baj, hogy minden vezeték a ház mennyezetgerendáin és a mennyezeten van elvezetve, amely lambéria. Itt az elektromos tűzveszélyre gondolok! Köszönöm!
Kellemes pihenést!
120 KM meg kb 20 év korkülönbség Amúgy teljesen absztinens vagyok de azért köszi. Az esemény tábla verziónként eltérhet, nálam 267 az utolsó. Jó hogy megnézted. Először én is néztem kifelé a fejemből, kérdeztem, nyomkodtam, rájöttem. Nem megy másképp.
A riasztóvezetékeket is érdemes védőcsövezni de legalább is központ oldali biztivel ellátni. A központ tápkimenet RZ védelmét nem ismerem. Illene átmennie áramgenerátoros módba szélsőséges terhelés esetén. Tud tüzet okozni egy 10 méteres kábel ami végig ég. Tetszik a Dart Bentel név vagy inkább Dart Kyo lennél? Üdv
Hello! Nem baj, majd kólát iszunk.Miből gondolod a 20 év korkülönbséget? Én pár hónap múlva leszek 40. A vezetékek gégecsőben vannak, de a faanyagra van bilincselve. A bejövő 230-as vezetéket, a biztosítékdobozból indítottam 2 amperes kismegszakítóval. A kp. dobozban egy 0,315 amperes üvegbiztosíték fogadja. A 12V-os B+ kimeneten pedig egy 2 amperes bizti van! Egyébként most végeztem mindennel, de nem kapcsolom még rá az áramot. Majd holnap reggel, hátha megint meg akar szólalni. Most még ki kell találnom, hogy hogyan lehet felhasználói kódokat generálni. Tegnap nem sikerült! Azután pedig jól meg fogom nézni, Madonna londoni koncertjét! A Dart Bentel jobban tetszik! Köszönöm. Üdv.
Szervusz. Visszavontam a korkülönbséget! Bocsi, remélem nem bántotalak meg?! Akkor csak 3 év. A szövegedből saccoltam Amit írtál az mind oké.
A kódfelvitel suxx, szólok előre. Üdv
Ugyan, ne viccelj! Miért bántottál volna meg? -Átnéztem a kód beírásra vonatkozó leírást, és szerintem menni fog! Holnap megpróbálom, azután jelentkezem a fejleményekkel. Szia!
Szia! Remélem jól telt a Húsvét. Képzeld el, most már minden rendszer működik, sikerült a programozás is, de egy dolog hibádzik: hiába hívom telefonon a központot, nem tudom bekapcsolni a rendszert. Az 5 csipogás megvan, várja a kódot, beütöm a számokat, lezárom a kettős kereszttel és hibajelzést ad vissza! Erre van esetleg valami javaslatod? Programozásnál a kódot DTMF-RE állítottam, a DTMF rendszerű tárcsázás pipa, DTMF távvezérlés engedélyezve! Köszönöm! Üdv.
Szervusz
A távvezérlést nem próbáltam, nincs vele tapasztalatom. Sorry
A felhasználói menüben engedélyezned kell a távszerviz hozzáférést, de a menübe csak mesterkóddal léphetsz be...működnie kell, mert én már használtam...
Köszönöm, már működik. Az volt a baj, hogy a felhasználói kód és a telefonos belépési kód egyforma volt. Ezért nem engedett be a rendszer telefonon keresztül! Üdv.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy az Easy Gate 2N tipusú vezetékes telefon átalakító készüléket, amely vezetékes telefonon indított hívást átalakít mobil hívássá, rá lehetne-e kötni a Bentel KYO8-as központra, a mostani vezetékes vonal helyére??? Ha valaki ismeri ezt a készüléket, kérem válaszoljon! A leírást mellékeltem. Köszönöm!
Sziasztok! Segítséget kérnék. Meg tudja-e mondani nekem valaki a KYO32 alap telepítői kódját? Lassan megőrülök egy makacs központtól... köszönöm előre is.
elvben 0025, ha nem mert át van írva akkor soros port 2-3 rövidzár, kikapcs, vár, bekapcs.
ne fogd vissza magadat. Nekem is így üzemel. Vedd le a kariról a pin kód kérést, próbálj meg előtte egy telcsiről hívást kezdeményezni. Ha megvan akkor a központba bekötve is. Kezdjed a számokat amit beprogramozol 06-al.
Sikert sokat. Monnyad majd, h sikerült-e?
Köszönöm, ezen túl vagyok, de nem hagyja magát, nem megy a reset...
Megvan! Szedd ki a központból a tárcsahangfigyelést.....
Nézd meg az eseménynaplót, történt-e tényleges kitárcsázási kísérlet. Hirtelen ennyi jutott még eszembe. Írj részleteket mert nehéz így segíteni....
Köszönöm "Uram". Amint lesz egy kis időm, összeszerelem és jelentkezem!! Szia.
Hagyd rajta a rövid-zárat tovább. Bocs nem tettem hozzá.
Ez nem sima reset gomb mint a pc-ken... Próbálgasd nyugodtan nem veszthetsz semmit. Ha így sem akkor service.... Hol vetted?
Köszönöm a segítséget, ha lesz megoldás közzé teszem. Már a szervízes fiúk küzdenek vele...
Hali
Hogy állsz a KYO-val? Sikerült megoldani?
Igen, vettem egy új panelt.
A szervízes fiúk 2-3 napot ígértek, de 5 nap után sem volt még megoldás, a megrendelő meg kezdett őrjöngeni... Ez van. Üdv
Sajnálom az esetedet. Szokott így lenni. Én egy INIM-mel szoptam meg így.
Szervusz |
Bejelentkezés
Hirdetés |