Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   297 / 1149
(#) velegiistvan hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Adott két gép, az egyiken egy xp pro fut, a másikon pedig windows 7 ultimate. A w7-es gép egy laptop.
Szeretném megosztani az xp-s géppel a netet úgy, hogy a laptop is tudja használni. A cégnél, ahol a netes gép van, router vásárlásra nincs lehetőség, ugyanis egy olyan routerre volna szükség, amely boldogul az usb-s modemekkel is (Mert t-mobile-os netet használ az xp-s gép, globe trotter modemmel). Egy ilyen cucc pedig borzasztó drága.
Eddig az volt a gond, hogy a 7-es gépen az eset smart security tűzfala minden újraindításnál blokkolta a fájlmegosztást, mert új ip címet érzékelt. Hogy lehetne beállítani, hogy ugyanazt az ip-t kapja dhcp-től a 7-es gép? Statikus címekkel lehet dolgozni? Mert eddig azt olvastam, hogy csak a 192.168.0.x tartományban mennek a gépek. A gond ezzel az, hogy itthon két router fut, az egyik a hgw, a másik pedig egy tp-link. Lévén, hogy a hgw csak 0.1-es iptartományt tud, a tp-linken 1.1-et kell beállítanom, és így nem szeretném minden alkalommal átírogatni a tcp-ip beállításokat a gépen.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv:
István
(#) belfi2 válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Szia!
Leírom nálam hogy van.
Van egy TP link router erre van kötve három gép amiből az egyik Win7 a másik kettő XP.Mindössze annyit kellet csinálnom hogy le kellet futtatnom a hálózat varázslót és az "MSHOM " helyett "WORKGROUP"-ot kellet beírnom az XP-k tartomány nevéhez.
Minden gép látja a másikat és tudunk rendesen dolgozni a megosztott fájlokkal.
(#) etm hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Hello! Nekem van egy olyan problémám,hogy a pioner dvd iróm nem tudja befejezni a dvd írását. egy óra hosszáig ír meg egy 700 megás filmet,és mikor száz százaléknál tart,egyszerüen elnyeli a dvd-t. Ki kell kapcsolnom a gépet,és ujrakapcsolásnál kiadja a használhatatlan dvd-t.Mi lehet a baj? A dvd jó.Az író,és a gép is három éves.Köszi
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem ami gondolom manapsag nagyon gyakran feltevodik kicsitt regebbi geppel rendelkezo atlagos felhasznalok koreben!
A kerdes a kovetkezo: Windows 7 vagy Windows XP legyen telepitve a kovetkezo konfiguraciora:
Pentium 4 2.5 Ghz Prescott, 1M Cache, 533 FSB, s478.
Jetway PT88AS alaplap
80 gb SATA WD HDD
RADEON HD 3450 512 MB DDR2, AGP
500 W tapegyseg
1 Gb DDR 400 Mhz, Dual channele
Szerintetek erdemes WIN7-et rakni ra, mert en azt szeretnek mert nagyon tetszik. Amugy filmezesre netezesre hasznalom a gepet, nem jatszok rajta.

Koszonom elore is a tanacsokat, velemenyeket!
(#) Hsanyi79 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

felteheted, nekem az egyik gép hasonlo konfiggal fut.
(#) velegiistvan válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Köszönöm a választ. Nálam nem a fájlmegosztással van a gond, hanem azzal, hogy nincs router a gépek között, és így a win7-es (kliens) gép nem mindig ugyanazt az ip-t kapja, tehát a tűzfal minden egyes bootkor új hálózatot észlel.
(#) didyman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

HDD-ből valami gyorsabb, frissebb jól jönne. A RAM határeset, ha sokminden nem fut egyszerre, kicsit kiheréled a hetest és megválogatod a rezidens programokat, akkor rendben lesz.
(#) didyman válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Drága? 5-6k között lehet lőni 3G-t fogadó routereket. Az egy ezressel több, mint a "csak" wifis. Én nem szenvednék ezzel, de hát kinek mi a drága.
A DHCP-s kérdésedet nem értem. A DHCP tartományát legalább az egyikben tuti meg lehet adni, így lehet mindkettő 1.0-s alhálóban. Az IP címek használhatósága nincs ennyire bekorlátozva, de ne is bonyolítsuk ezt, mert a routerek úgyis 192.168-on lesznek. Ettől még lehet statikus IP, ha okosabb a router, akkor lehet benne a DHCP-t fix értékekkel kitöltetni, de valószínűleg nem lesz ennyire okos.
Egyébként a hálókártya tulajdonságai között van egy olyan, hogy alternatív konfiguráció. Lesd meg, rá fogsz jönni az értelmére .
(#) didyman válasza McDeath hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Ha van hozzá eszközöd, akkor 5 perc kicserélni. De ha ezt a kérdést feltetted, gondolom, nincs. A PCI kártyát próbáld meg több foglalatban is, nem feltétlenül az alaplapi miatt fagy meg, sőt, kicsi az esélye, hogy miatta.
Ha cserélsz mégis, akkor ugyanolyan ALC655-re bátran. De én megnézném, alaplapon szokott lenni buffernek egy dual OPA a kimenet előtt.
(#) didyman válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Kattogó lemeznél miért nyüstölitek töredezettségmentesítéssel meg a víruskergetővel? Nagyon jól tudjátok szerintem, hogy ezek miatt nem lassul le a gép 10 percekre, ha amúgy minden más rendben van, viszont a haldokló lemezről minden egyes tököléssel csökken az épen menthető adatok esélye.
Szóval, az a lemez kuka felé közeledik, de ha mégsem az, akkor a tápegységet, alaplapot kell átnézni. Viszont a lemez a legfontosabb ezek közül, ha a személyes dolgaid rajta vannak. Kolléga írta a HDSentinelt.
(#) didyman válasza etm hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Próbálj meg FW-t frissíteni az írón, esetleg szétszedni, fejét pucolni. Ha ezektől nem jön helyre, akkor sokmindent nem tudsz tenni vele már.
(#) didyman válasza Hsanyi79 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Registry pucolót nem szerencsés olyan kézbe adni, aki nem ért hozzá. Számtalan program és rendszerszintű beállítás tárol, tárolt üres/árvának tűnő/hibásnak tűnő bejegyzésben. Aztán majd lehet csodálkozni, hogy ezazamaz miért nem megy. Az ilyen takarítók is mindenféle idióta reklám ellenére, nem váltják meg a gépet sebességügyben, viszonylag ritka, nagy elrontások esetén lehetnek érezhető eredmények, de első sarki megoldáskeresésre ne ezt ajánljuk már (és ismét megemlítem, hogy ha a HDD döglődik, ez nagyon felesleges stressz...)
(#) velegiistvan válasza didyman hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Köszönöm a választ. Meg fogom nézni az alternatív konfigot. Szívem szerint routert alkalmaznék én is, csak, mivel céges gépről van szó nem én határozom meg, hogy legyen kivitelezve. Tisztában vagyok azzal is, hogy a netmegosztás xp-s gépről valamilyen portot használ, ami nyitva kell, hogy legyen. Annak idején itthon ezért is vettünk hamar egy routert, de a cégnél ez nem megoldható.

István
(#) KTobi válasza didyman hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Mit ajánlasz laikusan mivel lehet takarítani a rendszer partíciót? Gondolok itt a windows szemetelésére, a sok naplózásra, átmeneti fájlokra, stb.

Van valakinek ötlete, mi lehet az mikor a gép elveszti a billentyűzetet? Tehát tápot kap, a LEDek világítanak és állíthatók (képernyős egerészős billentyűzetről), de bármit nyomok nem cselekszik semmit. Kihúzom (tudom nem szabad, de nincs jobb ötletem) majd visszadugom és működik mint ha mi sem történt volna.
(#) _vl_ válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Idézet:
„Mit ajánlasz laikusan mivel lehet takarítani a rendszer partíciót?”

Őszintén? Reinstall. Mentsed le azokat a dolgokat, amik kellenek, és viszontlángos. A Windows használata azzal jár, hogy időnként újra kell telepíteni. Az "időnként" sűrűsége attól is függ, hogy mennyire rakod tele szeméttel. Aki havonta újabb és újabb warez cuccokkal játszik, annak évente többször jön el a reinstall ideje. Mezei, átlagos felhasználóknál 1-2 évente reinstall.
(#) Hsanyi79 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Az általam emlitett 2 puclot 3 éve minimum használom két gépen gond nélkül. sajna a kattogo lemez felett elsiklottam.

Még annyit hozzá, hogy én azért érzek némi gyorsulást .
(#) didyman válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Ez egy nettó hülyeség, ami a hozzá nem értő, önjelölt rendszergazdáknak köszönhetően kialakult struccpolitika jellegű gyakorlat. A jelenlegi munkavasamon a rendszer 2003-ban települt fel. A felhasználóimnál a jelenlegi dokumentáltan legrégebbi telepítés, a legelső logmeines ügyfeleim egyike, 2005-ös.
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Total commandert előszeded és végigjárod a rendszer/felhasználói temp mappákat, a dllcache-t, az automatikus frissítés telepítési előzményeket tartalmazó mappákat, azok letöltési mappáit, a böngészők átmeneti mappáit, alkalmazásspecifikus átmeneti mappákat (többnyire az application data mappákban fognak lakni). Ha komolyan érdekel, és tényleg neki akarsz állni, ahhoz jószerivel csak akarat kell és némi hozzáértés-emiatt újrarakni a gépet komplett marhaság, az időről nem is beszélve: Egy ilyen takarítás fél-egy évente elvesz tíz percet még kevés rutinnal is. Érdekes dolgok vannak azért (például az installer mappa megtelt 108MB-os office frissítésekkel, amiből lett olyan 20GB feleslegesen, valamiért keletkezett ennyi, aztán többet nem, a kb. 190 MSI-t meg persze egy meghagyásával kitöröltem-valamelyik automatikus frissítés hozhatta, több gépen volt ilyenem), meg a levelezési mappákra sem mindig gondol az ember (ha lokál, POP3-as/IMAP levelezőt használ), aztán az adobe is szorgalmasan menti a behúzott fotók raw másolatit és hagyja is ott bezárás után. Volt aztán a klasszikus IE6 örökség, amit az IE8 is átvett, amíg be nem állította az ember a maximum méretet, az átmeneti internetes fájlok így elfogyasztottak 17GB helyet a sosetakarított gépen, és az MFT olyan mértékben töredezett volt tőle, hogy az már érezhetően lassította a fájlrendszert, a mappa törlése lomtár kihagyásával is fél órát eltartott (ilyenkor jut eszébe a hüle ráérős informókus embernek, hogy tán nem az élő rendszer alól, hanem egy DOS, vagy *NIX parancssor alól 2 másodperc lenne +létrehozza a mappát újból és nem szenved vele, de neem, ezt végig kell várni ).
(#) didyman válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

XP-ről én mindig AnalogX proxival osztok meg netet, mert az XP varázslójával ellentétben*, az mindig működik és nagyon egyszerű beállítani-aki legalábbis többet ül gép előtt, annak, remek dokumentáció van hozzá. De esetedben a proxi bepipálgatása sem egy kényelmes megoldás.
*Egyszer megcsináltam. Vért kellett izzadni vele, pedig elvileg ez is egyszerű, meg logikus, de az égnek nem akart menni úgy, ahogy logikus lett volna. Az szerintem azóta is úgy működik, akkoriban a router még nagyon drága dolog volt, a Realtek 8139 alapú tömegtermékeket meg dömpingáron lehetett kapni a kocsmában is .
(#) KTobi válasza didyman hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Kösz. Azt hittem van egyszerűbb módja is. Xp alatt még az explorerből meg lehetett oldani, de a 7es nem enged a rendszermappákban kotorászni. Múltkor futtattam egy Disk Cleanup-ot kitakarítottam vele a tempet, szabadult fel pár giga. A sebességgel nincs gondom, ami zavar, hogy a rendszer (programokkal) kezdi betölteni az 50gigát, ami nem gond, de ha váltani akarok SSDre ott minden giga számít (60GBon gondolkodik).
Játékok: előszedtem a windowsba rejtetteket, semmi több, filmek csak a családi vágatlan anyag.
Total comander nincs fent, de megoldom, sose szoktam rá igazán, újabban meg a minimálisra akarom szorítani a (lopott) szoftverek számát.
(#) etm válasza didyman hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Köszi a választ,de már megtörtént a tisztítás,és nem segített semmit.Ugylátszik ennek annyi. Joéjt mindenkinek
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Engedi az, megfelelő jogosultsággal. De a TC-ben praktikusabb a mai napig is a tömeges fájlművelet. Lopni nem kell, a shareware az szabadon használható az induláskori egyszeri gombnyomással.
Még egy lényeges dolog. ha nem használod a rendszervisszaállítót (én amióta van ilyenje a Windowsoknak, egyszer sem használtam, megoldottam nélküle, ha nyűgje volt), akkor a rendszer tulajdonságainál a rendszervédelem alatt kapcsold ki. Hibernálást, ha nem használod, akkor parancssor, és powercfg -h off parancs. Ezek újabb súlyos gigabájok.
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Sziasztok! Általában értek a programokhoz, de ez most kifogott rajtam. Egy régi lexmark nyomtató driverét raktam volna fel. El van raktározva több verziójú driver. Persze elsőre a hibásat raktam fel. Színes patron nincs a nyomtatóban, be is állítom, mégis használni akarja. Uninstalláltam, majd a program files-ből is kitöröltem, sőt, a system32 mappát is kitakrítottam. Felraktam ezután egy másik verziójú és más nyelvű drivert. Valahonnan a régit szedi elő mindig, nem rudja felülírni.Újraindítás is meg volt többször is.Attól félek, vissza kell állítanom a rendszerem, ha nincs más megoldás...
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

A nem tudja felülírni valami hibaüzenetet jelent?
A windows/inf alól persze, hogy fel tudja rakni, onnan kell kiszedni. Meg végignézni az infet, hogy pontosan mit és hova ír, fájlt, registryt.
(#) belfi2 válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia!
A NET megosztás így sokkal macerásabb mert belekel nyúlni a WIN7 beállításaiba,ami nem gond de ha mást akartok csinálni(pl közvetlenül kapcsolódni a nethez)akkor nem fog működni.
Van egy leírás,de mivel elég terjedelmes csatolmányban küldöm.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Mi a töktől 77kB egy 3 oldalas szöveg PDF-ben? :-O Jegyzettömbben egy ekkora anyag néhány kB.
ICS-hez az azonos munkacsoport nem feltétel, csak ha a gépet is tallózni akarja az ember intéző alól.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia!
Talán attól hogy MSWord -ből lett átalakítva.De ha nem akkor nem tudom.
("ICS" goldoltam hátha az is kell neki)
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Nem listázza a fájlokat, nem is problémázik semmit. Néhány más verziószámú telepító simán megáll telepítés közben. De tényleg angol nyelvűt akartam felrakni a magyar helyett, és a nyelv maradt magyar. Olyan, mintha csak a magyar nyelvűt telepíteném fel mindig. Van ilyen beépülő programja a nyomtatónak, ahol kalibrálni lehet, beállítani, hogy van-e benne patron, és az milyen, na ezt a részt valahova mélyre elrakja, és nem is törlődik le...
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Keress rá az infre. Ehhez az inf mappában, keresés feltételei közé szót megadva, a nyomtatód típusát (ahogy kiírja az eszközkezelő, pontosan úgy).
A találatok között (valami oem*.inf lesz) a megfelelőben fel van sorolva, hogy az eszköz telepítésekor mit kell csinálni (erre való uis az inf ). Itt vannak a registry kulcsok, fájlelérési útvonalak és egyéb teendők. Erre gondoltam, e szerint szedd ki, ami még maradt.
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Sziasztok, felkerult a win7 a pentium 4 gepre es sokkal jobban megy mint amire szamitottam. A windows elmenyindex is magasabb mint amire gondoltam hogy lessz. En ajanlom a hasonlo konfiguraciokra is a win7-est, mert tapasztalataim szerint talan kicsit gyorsabb mint az xp. Nem lassult le a programok telepitese utan sem, es sokkal hamarabb bootol, megelvezetesebb hasznalni. Egyszoval jo. A win az egy Win7 Home Premium es mar frissitettem is SP1-re meg az aprosagokat is, es nagyon jol megy.

Ajanlom mindenkinek a 7-est!

Koszi a valaszokat!

Csatoltam egy kepet is.

Névtelen.jpg

Következő: »»   297 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem