Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia. Piros lednél kb 10V. Amikor elkezd villogni 110V.-ot mértem. Holnap beterhelem egy 60W-os izzóval és megnézem a többi feszt is.
Készenlétben 30V körül kell lenni.
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy samsung ck 5361 a tvm. Csatornakeresésnél mindössze 6csatornát talált. Van 3másik tv ami megtalálja a upc családi csomag csatornáit. Többször végigpörgettem autón és manuálisan is, de semmi. Van valami ötlet, hogy tudok több csatornát találni? Köszönöm!
Lehet, hogy a tuner nem alkalmas a kábelsávra?
Sajnos nem értek hozzá.
Miből tudom eldönteni? Esetleg ezt tudom javítani? Vagy bármi megoldás amivel a többi csatornából legalább olyanokat megtaláljak, mint pl az m1? Ezeket sikerült csak: natgeo, eurosport, axn, sportm, tvpaprika, cool Van ezekben valami közös amiből kikövetkeztethető a hiba?
A csatorna kiosztást kéne tudni. Nézd meg a szolgáltató honlapján.
Amiket felsoroltál, senkit sem érdekel. A frekvenciákat írd le. Egyébként meg tunercsere vagy készülék csere. Az elsőt szervízre bízni a másodikat te is meg tudod csinálni.
Ezeken keres: UHF, VHF-1, VHF-2
Tuner csere kb. mennyibe kerülhet?
Szerintem olcsóbb, ha kerítesz egy videó magnót és annak a tunerén keresztül használod. Igazándiból azt kéne tudnunk, hogy a nem talált adások milyen csatornán, frekvencián vannak. Bővebben: Link
Samsung tunernél nem ritka, sávhibás szokott lenni, csak cserével javítható. Esetedben UHF jó, VHF hibás.
(A VHF I. és VHF III. sávok rezgőköreit ugyan külön kapcsolófeszültség vezérli, de a jelet közös erősítő/oszcillátor/keverő kezeli, ezért a VHF-sávok egyszerre tűnnek el ilyenkor, plusz még a Sonder-sávok is.)
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Videómagnó helyett asztali dvd lejátszóval is megoldható esetleg a dolog?
DVD-recorderben szokott lenni tuner, lejátszóban nem igazán, de te tudod, milyen készüléked van...
Manapság egyébként a tunerhibás TV-k is egyre jobban kihasználhatók AV-ről, gondolok itt nem csak a szolgáltatói Set Top Boxokra, de sok helyen be lehet állni földi digitális vételre is, ahol pár adó ráadásul még ingyen is van. Csak kell hozzá egy DVB-T vevő. Meg persze térerő és antenna.
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.Nem rég kaptam ismerőstől egy PANASONIC TX-29AS10P tv-t ami az elején elég jól működöt aztán egy idő után elkezdett a kép piros színre váltani(Váltakozni) és ez egyre gyakrabban fordult elő.Most már viszont ha bekapcsolom a tv-t a kép teljesen piros és csak néha néha jön vissza a kép.Ha tudtok erre valami megoldást azt megköszönném.van fotó is róla milyen
Sziasztok! Nos vacakoltam vele egy ideig,de így néz ki egy 50 éves tv-n a DVD.. A DVD kompozit kimenetének (sárga) meleg pontja megy a PCL84 8-as lábára.. ahová a tv demodulátor is csatlakozik. Hideg pontja a földre. A DVD audio kimenete pedig megy a tv hangerő szabályozójára.. leválasztva egy-egy 2,2n/630V-al. Fontos továbbá hogy mindíg ügyelni kell arra hogy a tv-t "polarítás helyesen" csatlakoztassuk a hálózathoz.. ellenkező esetben a DVD játékos fém részein is ugyan úgy ott lesz a fázis mint a tv fém vázán.. leválasztó trafó lenne a "legelegánsabb" megoldás.
Ez tetszik! Van ugyan rendes modulátorom is, de majd kipróbálom ezt a megoldást is. Tényleg oda kell figyelni a dugaljra. Kis értékű kondival nem lehet leválasztani a DVD földjét is? Lehet hülyeséget írok, de én kipróbálnám. Üdv!
Nem mennek át a kisfrekvenciás vieokomponensek nagyon kis kondinál.
Tekercs belsejében van egy kerámia kondi, amivel rezgőkört alkot, az szokott rohadni.
Ezért van az, hogy a tekercsen történő állítás gyakran csak elodázza a problémát (tekercs eleve nem is szokott elállítódni, tehát a hibát másban kell keresni), mert a kondi értéke később tovább változhat és a hiba visszatér. (Bár én üzleti érdekből nem szívesen adok ki minden szakmai trükköt, de ez már úgyis ócska TV, nem javíttatnak már ilyet.)
Én is kipróbáltam,de úgy ahogy Kadarist mondja.. elszúrta a képet.. nem volt jó.
Kondenzátoros GND-leválasztás koax. kábelen, nagyfrekvencián alkalmazható, de alapsávi kép/hang átvitelre nem megoldás.
Keress rá esetleg a "video balun" kifejezésre, nem csak szimmetrizál oda-vissza, hanem szigetel is, ha jól tudom.
Ne felejtsd el, hogy a kondenzátor váltakozó áramnál rövidzár!
Tehát ugyan úgy fog rugni!
Ez a rövidzár olyan attól függ. Nagyfrekvencián rövidzár, kisfrekin meg egyre kevésbé az, egyenáramnál meg szakadás. Azért ennyit tudok. És persze függ a kondi kapacitásától. Persze alapsávi videojelnél tényleg hibás a gondolatom, de nagyfrekvenciánál, antennabemenetnél működik. Pont ezért van az antennabemenet ilyen régi TV-knél kondikkal leválasztva. 50Hz-nél egyáltalán nem "rúg át" rajta a 220.
Csakhogy a videó jel nem több száz megahertz és ide már nagyobb kapacitású kondi kell. Míg az antenna max1-2nF kondival van leválasztva, ide kell 10mikró nagyságrendű. Azzal meg már nem igazán egésséges kezetrázni, mert ő győz.
Volt egy Elekta TV széria,amiben a videobemenetet egy optocsatolós leválasztással tették "élhetővé".A hang a hagyományos trafós megoldás volt.Ennek nézz esetleg utána.
István
Szasztok!
A napokban kezem közé került egy nem működő SEG (belül full LG) 42" plazma tv. Az előző tulaj elmondása szerint, a TV bekapcsolt, majd durrant egyet. Elment az egyik panelon (Y-SUS) a biztosíték (T4.00OHM/250v), amit gyorsan ki is cserélt egy másikra de nem ugyanolyanra(T8.00OHM/250V). A TV működött pár percig majd még nagyobb durranás. A biztosítékon kívül a hibrid ic melleti ellenállás (10ohm) is elszállt. Első lépésem az volt h átvizsgáltam ez a sérült panelt, amin láttam, hogy 2 FAT 1 kondenzátor és ez az ellenállás már volt egyszer cserélve. Kicseréltem az ellenállást színkód alapján ugyanolyanra mint ami benne volt. A probléma ott van, h áram alá helyezve a TV-t, bekapcsológomb megnyomása utána a stand by piros led világít, majd hallani a tápban h 2 relé kapcsol, és kis zúgása van a tápnak, majd ez a zúgás hangosabb lesz és megint kapcsol egy relé. Bekapcsolom a TV-t, kép nincs zöld led világít, megint kattan a relé, megint elkezd hangosabb leni, majd megint kattan és itt meg is áll ez a folyamat. Kép nincs, zöld led világít és vége. Kicsit méricskéltem a belsejében, és a 240V eljut a tápig, de az 5V 55V és 180V kivezetésnél érdekes dolgot mértem. Az 55V és 180V kivezetésen semmit nem lehet mérni, de az 5V kivezetésen 3.6V-ot mérek ami szépen lassan esik lefelé és közelít a nullához. A tápon volt már 2 DB STR F6267 SK5525D ic cserélve. 'db nagyobb 400v-os kondinak a teteje meg kicsit eltér a többitől, nem az a full púpos de nem az a gyönyörű egyenes, hanem a 3 kicsi pukli van rajta a 3 bevágás mentén de szabad szemmel nem is látható csak érintéssel. Valószínűleg panelek cseréje vár rám, de még mielőtt megtenném ezt a lépést valaki tudna valami okosat mondani, mit érdemes még megnézni vagy pár 100 Ft-ból kicserélni.
Az első baj ott kezdődik, hogy a biztosíték nem ohm-ban van megadva hanem amperban!
Innnentől kezdve pedig szakemberre kéne talán bízni a javítást! Főleg, ha nem saját hobbi a készülék!
Igazad van elírtam, Amper, nem ohm. Egy doboz cigiért vettem, én még láttam működni a TV-t csak ezért vettem meg!
Szakember úgy is cserélné a paneleket, én is cserélném ha találnék hozzá... :S Ezért érdeklődök, h mi is lelte szegényt!
Szép napot az uraknak!
A tárgyban említett Tv nemindult, cserélve lettek bent az elektrolit, kerámia kondenzátorok, összes dióda (gratez diódákat is beleértve) van egy R817es nevű ellenállás amit induláskor vinne magával, ami nemis csoda mert 205-214V van rajta... Teljesen elválasztottam mindentől a primer oldalt, Q802 nevű fetet kivettem de a hiba továbbra is fennáll! Nembírok rájönni milehet a gond, lehet itt a szemem előtt... Ha van valakinek valami ötlete, tanácsa nagyon örülnék ha megosztaná velem! Előre is köszönöm! Üdv.
És mi a tárgyban említett???
Egyébként ha mindent kivettél és még mindíg viszi az ellenállatot, akkor a fet helyén van egy kis zárlat!
Bocsi lemaradt.. egy orion tv, sasszi: 11AK19P5
|
Bejelentkezés
Hirdetés |