Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem, nem tervezte ezt senki, csak úgy kb sacc összerakta. Ordas hibákkal van teli, minden fokozatában.
Szerencsénk, hogy *
Sziasztok!
Találtam a lomin egy kinai erösitöt,aminek a toroid hálozati trafoja elégett.Nemtudom mennyit adhatott a kijelzönek.Szerintetek hányvolt váltofesz kell ennek a kijelzöfütésnek?Az erösitörésznek 2*16V kell.
Ahogy látom +12 voltok vannak ráírva.
De várj míg jön valaki szakértőbb e témába.
3V körüliről próbáld. De a trafóra tekert menetszámból ki tudod számolni, ha a 16V-ot már tudod.
A 16Volt egyszerüvolt mert odavan irva.A kijelzöfütéshez nincs irva.6 voltot adtamneki de nemvilágitjaát a piros plekszit, 11.5v nál látszik minden,de melegszik,éscsak a csatornaválasztó funció müködikrajt a baloldalt, a kivezérléseket nemmutatja.
Sziasztok megtudná valaki biztosra mondani hogy BF469-470-t kitudom e váltani MJE340-350-el?Köszönöm
HEStore mutatja, hogy alterativaként jó az MJE 340 a BF469 helyett. Szerintem nincs akadálya.
Igen azt láttam csak a BF470 be nem vagyok biztos
A 470 a komplementer párja a 469-nek, akkor gondolom az MJE350 is mehet.
Sziasztok.
Tegnap elkészült a párja a kisebb verziós hibridnek. A védelmet már összehangoltam vele, az élesztések is megtörténtek, -majd már csak az elejét kell beállítani.
Szép munka,gratula.
Köszi. Ha mindent rendben találok a működés/tesztelés során, akkor kérésre majd tudok hozzá adni rajzot. -de egyenlőre még nem publikus.
Látom már szépen összekészítetted őket, akkor holnap délután ott vagyok értük.
Gyönyörű profi munka. Gratuláció és elismerés! .
Ez jó
Köszi!. ,-ahogy van időm csinálom mindig. -előbb-utóbb majd összeáll most már.
Hello! A hozzáértőktől és az audiofülektől kérdezném hogy a 2 kapcsolási rajz között lehet hangban valami különbség? Itt az adatlapi Bővebben: Link és ez pedig a másik Bővebben: Link
Tudom van saját topikja is de ez a kérdés itt is megállja a helyét
Szép Napot!
Kérdés: Szétkaptam pár PC tápot, van most "készleten" egy rakat 220V 680µF kondim... Ezeket belehet rakni tápba puffer kondiknak? Köszi!
Sziasztok. Van 2db 3utas MNC hangfalam. Most egy TDA7294 híd hajtja akettőt dehát a 150W kevés a 2x250W-nak.
Ehhez a 2 hangfalhoz kellene nekem erősítő ajánlat. A táp ami rendelkezésre áll 2x40 vagy 2x45V. a trafó 500W felett van valamivel. Én valami 2x200W körülire gondoltam.
Sziasztok!
Szeretnék egy közepes teljesítményű végfokot építeni magamnak, amely biztosan működik és tűrhető hangminőségű. Találtam egy gyári kapcsolást (CREST CPX 900), amely megfelelne az elvárásaimnak, viszont kicsit bonyolultak azok a kiegészítő funkciók, amelyek nekem nem kellenek(pl limiter, védelem stb.). Egy nálamnál jobban hozzáértő szánna rá egy kis időt nekem, hogy kihámozza ebből csak maga a végfok kapcsolást, amelyet meg akarok építeni? Köszönettel.
Ohh igen elfelejtettem mondani hogy 8 ohmosak a hangfalak. Vagyis 8 ohmra kellene egy 200W.os erősítő és akkor abból csinálnék 2-t.
Esetleg TDA 7293al? Ahhoz ha l tudom 4 IC kellene?
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: Van egy 360W-os autó erősítőm, melyben van két darab TDA2005-ös és két darab A2000Vm. Az erősítőt úgy kaptam, azt mondták fordított polaritást kapott. Ki szeretném cserélni a végfokokat benne, de A2000Vm-et sehol sem találok, sehol nem lehet kapni. Meg tudnátok mondani vagy utána nézni, hogy lehet e valahol kapni ilyet vagy esetleg egy helyettesítő Ic-t mondani a helyére? A segítségeket előre is köszönöm!
Rákeresve,az A2000Vm az NDK megfelelője a TDA2005-nek.
Peter1995! Nem jó oldalról közelíted meg a kérdést. A 250W-os és a 150W-os erősítő között azt látod, hogy 100W a különbség. Szép nagy szám, kétségtelen. Ha a két teljesítményt becibel skálán hasonlítod össze, eredményül mindössze 2dB-t kapsz. Ez valahol az éppen érzékelhető határán mozog. Próbáld ki egy VU méter segítségével.
Az MNC-k a ludasak. Ha van róla adatod, utána nézhetsz, hogy 6dB-lel simán elmarad egy hangosítási célú hangsugárzótól. Nálam a híd mindössze +/-25V-ról megy de két kici-occó Voice-kraft-tal is mellbevágó hangerőt produkál.
Vagyis ezek a hangfalak nem hangosítási célra vannak?
Ezek nem hangfalak, hanem hangsugárzók, és az érzékenységük (hatásfokuk) messze elmarad a PA célra használtakétól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |