Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem iszom.
Amúgy igazad van, és van is multim. Az egyik tényleg a kihívás miatt, a másik része pedig azért, mert viszonylag "okos", és mégis én készítettem..
Jó lesz ez! Nekem csak a zenével van gondom mert a basszustól majd beszakadt a dobhártyám mikor elindult a videó.
Nekem is van ilyen színű panelem, ez ilyen régi, vastag lemez...
Szia !
Idézet: „Lesz még kifogás?” ja....kevesebb kék ledet ! Egyébként gratula ! Üdv
Sima üvegszálas panel, sárgás színű a kevés fény miatt lett ilyen a képen!
Rendben. Eléggé tud amúgy vakítani a kék led.
Köszi, üdv !
Mert így a vicces. Megtudom az ellenséget vakítani. Amúgy már mondta Vicsys kolléga is , hogy cseréljem ki a tápon, még régen.
Lesz másik táp nyárra, addig kibírja ez is így.
Nekem ,tetszik Gratula . Szép Munka.Én is javaslom a kék led kicselését ellégé vakító,én egy normál pirosat tennék bele.
Jó lett gratulálok. A hibákat már felsorolták, így hanyagolom. Lássuk bedobozolva is.
Volt zene? Csak valami csörömpölést hallottam.
Köszi! Jó lenne , de a számításaimat keresztbe húzta valami.. De megoldjuk...
Ui: nem csörömpölés a zene..
Lassan előveszem a régi cuccaimat dobozolni. Elsőre a hangfrekis mV/dB mérő végleges dobozolása történt. A többi kütyü épülőben, vagy dobozolásra vár: generátor (feliratozásra), a végfokok beültetésre, a LED meghajtó szintén a házikójára vár.
De jó lett Nekem is időszerű lenne ilyesmibe fogni...
Nekem is tetszik az eszköz!
Sziasztok lassan nekem is készek a végfokpaneljeim.
Sajna 50 km-es körzetben sehol sem találtam megfelelő és egyforma alkatrészeket (lásd ellenállatok, kondenzátorok), ezért valahol soros kötéssel, valahol pedig az 5W-os 510R es ellenállat helyett 20Wattosat kellett használnom..ugyanígy a 0,1R esek is csak alumínium tokozásban voltak kaphatóak...amik nagyon nem fértek rá a panelre..
Azt a két IC-t hogy tudtad ilyen csúnyán betenni?
Szerintem kézzel rajzolt nyák s azé olyan fura.
Az az igazság hogy ott látszik igazán meg hogy elméreteztem a nyákot, nem jól jött ki a lábkiosztás..ezért ez tűnt a leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldásnak, igaz hogy elég csunyácska lett, de legalább cserélhető és működik.
Szevasz, te véletlenül nem a Quad 405-ös erősítő paneljeit csináltad meg?, hol vannak a tekercsek róla?, ha még a tekercsek sincsenek rajta akkor hogy működik?. Bocsi nem akarlak meg bántani, csak egy észrevétel.
Elnézést, én fogalmaztam rosszul, nem mondhatom, hogy működik, hisz ahogy te is mondtad, nincs tekercs, sőt az ellenállások egy része sincs még bekötve, még nem találtam rézhuzalt megfelelő vastagot a tekercsekhez, de ami késik nem múlik..igazából költséghatékonyan van megépítve, és addig nem akarom összerakni még nem látom hogy hogy fér el legjobban a dobozában.
A TL071 esek-re pedig azért mondtam hibásan, hogy működik, mivel így legalább nem kapott hőt a forrasztás miatt, és eddig még nem volt esélyük tönkremenni (remélem ha rákötöm a tápfeszt, akkor sem fogja megadni magát). Legyetek szívesek ha láttok valahol hibát benne, bármilyet, szóljatok, könnyebb még most kijavítanom.
Egy észrevétel, azokat a kábelek amik a végtranyók, és a meghajtó tranyókra akarsz kötni azok ne haladják meg a 10 cm-ert mert akkor az gerjedni fog, a legjobb az volna ha közvetlenül be ültetnéd őket a panelba. És még valami, azokat a nagy teljesítményű ellenállásokat is próbáld közvetlen a panel fölé illeszteni és a legrövidebb kábellel be kötni, ha már nem tudod közvetlen a panelba építeni. Egyébként hol laksz ha meg szabad kérdezni?, hogy nem kaptál alkatrészeket?.
Mai nap unatkoztam,így összedobtam egy Ne555 PWM vezérlést csak a móka kedvéért. Bővebben: Link
Köszi.Hehe.Bevallom az elején használtam ledet de csak próbaképpen viszont megálta a helyét fényerőszabályzónak. Most Ventillátor akadt a kezembe.
Nagyon jó! A kijelzője +- tápos?
Igen! Itt a rajz. http://pa-elektronika.hu/images/stories/kapcsolasok/forrasztoallomas_ii/forrasztoallomas_ii_kapcsrajz.jpg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |