Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! Nem, egyedül egy erősítős antenna van a tetejét, de ő volt a ludas, kihúztam és megszűnt. Köszi!
Kifogytam az tippekből sajnos. Végigméregettem a rajzon feltüntetett értékeket és kb azonosak . Olvasgatás után mások ano hozzászólására. A primer oldali 400V-os kondi ,D611 , d621 diódát ujra ellenőriztem . A tápban az összes dióda jó. Ellenállások nincsenek elbarnulva .
Mégsem akar standby-ból bekapcsolni .
A vezérlő megkapja a tápfeszültségeit? Stabkockákon jó a kimeneti feszültség?
Megnézem munka után . vezérlő alatt erre gondoltál ICE1QS01 a primeroldalon van . Esetleg a tápot kapcsolását kitudnád szedni a pdf-ből kép formában ? akkor bejelölném hol mennyit mértem . Nagy segítség lenne mivel nem nem tudom szerkeszteni a pdf-file.
Nem, a vezérlő az, amelyik fogadja a távirányító jeleit. Egy mikrovezérlő külső EEPROM memóriával. A 3.9 lapon látható dzsungel-IC-ről van szó.
Sikeredet egy képet csinálnom a kapcsolásról , Beírtam a tápon mért értékeket a rajzra. (standby üzemód)
Van egy kis csökkenés az eredeti értékektől . A vezérlő IC-t megkel bontanom mivel fém borítás van rajta . De addig is kérdésem az hogy csak a stb lábakat nézem vagy az összes (VSUP) . val jelölt lábat ellenőrizem ahol megvannak adva az értékek ? Sajna még mindig nem indul standby-ból . Kösztönöm
Természetesen mindegyik táplábon lenni kell feszültségnek, stby-ban csak a jelzett lábakon kell feszültségnek lenni.
Sikeredet méréseket csinálnom a 88 lábas vezérlő iC -n . Az IC lábán mértem a feszültséggel jelölteket . Azokon mind megvan az érték , 4,65V / 3,28V / 1,7V . Viszont írtad hogy a többin nem szabad mérhető értéket kapni. Sajna nekem vannak értékek PL: 49,50,53,54 ezeken 3,28V , de van ezeken kívül több lábon is érték még 1,6V kb .
A GND lábakon nincs feszültség , meg jó pár egyéb jelölésű lábon sincs. Akkor az iC lenne rossz, vagy pedig végig kellene mérni az összes lábat ? A méréseket Standby állapotban mértem mivel nem indul a tv
Digitális bemenetre analóg hang?
Soha nem fog szólni!
üdv mindenkinek
Kapam egy orion T 2522 STX tv - t , a hiba a következő bekapcsolom be is jön de hang nincs , és még csatornát sem talál mintha nem érzékelné az antennát a tuner. De viszont euroscarton keresztül , dvd vel próbálva kép van ,hang ugyanugy nincs, rajzom van hozzá adjatok már valami ötletet hol keresegéljek . Egyébként Thomson képcső van benne ,Samsung tunerral jó kis párositás, a tápegysége már volt javitva szemmel láthatóan, bármilyen tipp érdekelne mi lehhet a gond köszi Pisti
Könnyen lehet, hogy ugyan az a hiba okozza mind kettő gondot. Mondjuk hiányzik egy feszültség, ami a HF végfokot hajtja és a tunert is. A végfokot ellenőrizd le. Gondolom a hangszórón túl vagy! Lehet, hogy úgy nincs hang, hogy jó a végfok, akkor a meghajtását kellene megnézni, vagy esetleg nincs e "mute" helyzetbe.
Köszi a segitséget a hangszórókon túl vagyok és a mutén is , a végfokot is megnéztem renben van, bár a tápja hogy volt már javitva egy kicsit kontár munkát végeztek vele. Mégis milyen alkatrészt keressek benne ami a tunert és a végfokot is hajtja? köszi
Küldöm a rajzát is, esetleg ha be tunád jelölni rajta hol keresgéljek köszi
Nem biztos, hogy a xégfok tápjáról van szó, hanem a KF valamilyen feszültségéről. A Kf ha nem működik , akkor előfordulhat ilyen baj. A tuneren a legkönnyebb feszültséget mérni, van egy táp és van egy mix , mindkettő 12 V. Ha hiányzik valamelyik az baj. A többi vagy más - más lábon jelenik meg, attól függően, milyen sávon van, illetve van egy hangoló fesz. "biztosíték ellenállás" vagy dióda szokott rossz lenni, zenner zárlatos
stb. A rajz alapján nézd át a feszültségeket a KF - en is. Ha minden ok. akkor felvetődik a KF IC hiba.
Szerintem hiányol egy kis magasnyomású mosót belülről.
De komolyan kapásból a kompresszortömlő elő és takarítás.
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni. FMS3FU dióda helyettesítőjét keresek. 100Hz LG tévébe kel. Előre is köszi.
Sziasztok!
Van egy Samsung Plano TV-m és a képe olyan, mintha el lenne csúszva oldalra, képet is teszek fel. KS4A panel van benne. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baja?
Szia.
Ezt én is megtaláltam de ez nem új alkatrész. Nem gyártják már. Ezért kéne a helyettesítő.
Ez így került hozzám. Csak érdekesség képpen tettem fel. Egyébként egy AK30 lenne, ha látszana.
Kb 2kg por kapásból. De mi lehet ott, ahonnan hozták?
Üdv mindenkinek
Van nekem egy Videoton TS4351 típusú Tv-m, ami elég fura hangot ad ki magából. Az egész úgy kezdődött, hogy néha néha pattanó hangot adott 30 percig kb. 4 másodpercenként.(gondolom a nagyfesz. húzhat át, de mivel nem befolyásolta a képet ezért nem is törődtem vele) Viszont most már amellett, hogy továbbra is pattog, egy elég érdekes folyamatosan váltakozó frenkvenciájú ciripelő hang jön a sorkimenő felől (úgy tudnám leírni, mint amikor nagyon rossz a vétel és serceg-sípol a hang). Viszont ezt csak akkor csinálja ha tiszta az adás! Hangya focinál nem! Ja, ez a hang biztos nem a hangszóróból jön, valamint nincs semmi előjele- gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra csinálja!! Jelenleg fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne helyre hozni, ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon szépen megköszönném.
Az baj, ha nem tudod, hogy lehet helyre hozni. Pedig egyértelmű a baja. Inkább keress egy szerelőt.
Akkor részletezném. Már vettem egyet és 1 hónapig bírta. Lehet megromlott a raktárban. A kérdésem még mindig az hogy tud e valaki segíteni egy helyettesítő alkatrésszel vagy csak jópofa hozzászólások vannak. Előre is köszi.
Oda van írva, hogy "új félvezető". Rendeld meg és használd! Ha ez a diódapáros tönkremegy, akkor valami még nem stimmel a sorvégfok körül.
Az új félvezetőt már megrendeltem és a lábai már forrasztottak voltak. Egy hónapig ment a tévé. Valami hasonló gyorsaságút tudnál ajánlani ?
De nem attól ment egy hónapig csak. Van ott baj.
Érdekes hogy magára a kérdésre még senki se tudott válaszolni. Tudna valaki egy helyettesítőt? Ötletet már kaptam köszönöm.
Kösz előre is.
Keresd az ECA katalógust, az ad helyettesítőt.
Ha mi ajánlunk, és nem jó akkor mi leszünk a hibásak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |