Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   618 / 1274
(#) dave500 válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Szia! Nem, egyedül egy erősítős antenna van a tetejét, de ő volt a ludas, kihúztam és megszűnt. Köszi!
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Kifogytam az tippekből sajnos. Végigméregettem a rajzon feltüntetett értékeket és kb azonosak . Olvasgatás után mások ano hozzászólására. A primer oldali 400V-os kondi ,D611 , d621 diódát ujra ellenőriztem . A tápban az összes dióda jó. Ellenállások nincsenek elbarnulva .

Mégsem akar standby-ból bekapcsolni .
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

A vezérlő megkapja a tápfeszültségeit? Stabkockákon jó a kimeneti feszültség?
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Megnézem munka után . vezérlő alatt erre gondoltál ICE1QS01 a primeroldalon van . Esetleg a tápot kapcsolását kitudnád szedni a pdf-ből kép formában ? akkor bejelölném hol mennyit mértem . Nagy segítség lenne mivel nem nem tudom szerkeszteni a pdf-file.
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Nem, a vezérlő az, amelyik fogadja a távirányító jeleit. Egy mikrovezérlő külső EEPROM memóriával. A 3.9 lapon látható dzsungel-IC-ről van szó.
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Sikeredet egy képet csinálnom a kapcsolásról , Beírtam a tápon mért értékeket a rajzra. (standby üzemód)
Van egy kis csökkenés az eredeti értékektől .

A vezérlő IC-t megkel bontanom mivel fém borítás van rajta . De addig is kérdésem az hogy csak a stb lábakat nézem vagy az összes (VSUP) . val jelölt lábat ellenőrizem ahol megvannak adva az értékek ?

Sajna még mindig nem indul standby-ból .

Kösztönöm

img001.jpg

(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Ápr 23, 2012 / 1

Természetesen mindegyik táplábon lenni kell feszültségnek, stby-ban csak a jelzett lábakon kell feszültségnek lenni.
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Sikeredet méréseket csinálnom a 88 lábas vezérlő iC -n . Az IC lábán mértem a feszültséggel jelölteket . Azokon mind megvan az érték , 4,65V / 3,28V / 1,7V . Viszont írtad hogy a többin nem szabad mérhető értéket kapni. Sajna nekem vannak értékek PL: 49,50,53,54 ezeken 3,28V , de van ezeken kívül több lábon is érték még 1,6V kb .
A GND lábakon nincs feszültség , meg jó pár egyéb jelölésű lábon sincs.

Akkor az iC lenne rossz, vagy pedig végig kellene mérni az összes lábat ?

A méréseket Standby állapotban mértem mivel nem indul a tv
(#) lac08 válasza kicsi75 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Digitális bemenetre analóg hang?

Soha nem fog szólni!
(#) casperx hozzászólása Ápr 25, 2012 /

üdv mindenkinek

Kapam egy orion T 2522 STX tv - t , a hiba a következő bekapcsolom be is jön de hang nincs , és még csatornát sem talál mintha nem érzékelné az antennát a tuner. De viszont euroscarton keresztül , dvd vel próbálva kép van ,hang ugyanugy nincs, rajzom van hozzá adjatok már valami ötletet hol keresegéljek .
Egyébként Thomson képcső van benne ,Samsung tunerral jó kis párositás, a tápegysége már volt javitva szemmel láthatóan, bármilyen tipp érdekelne mi lehhet a gond köszi Pisti
(#) kovacspista válasza casperx hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Könnyen lehet, hogy ugyan az a hiba okozza mind kettő gondot. Mondjuk hiányzik egy feszültség, ami a HF végfokot hajtja és a tunert is. A végfokot ellenőrizd le. Gondolom a hangszórón túl vagy! Lehet, hogy úgy nincs hang, hogy jó a végfok, akkor a meghajtását kellene megnézni, vagy esetleg nincs e "mute" helyzetbe.
(#) casperx válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Köszi a segitséget a hangszórókon túl vagyok és a mutén is , a végfokot is megnéztem renben van, bár a tápja hogy volt már javitva egy kicsit kontár munkát végeztek vele. Mégis milyen alkatrészt keressek benne ami a tunert és a végfokot is hajtja? köszi
(#) casperx válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Küldöm a rajzát is, esetleg ha be tunád jelölni rajta hol keresgéljek köszi
(#) kovacspista válasza casperx hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Nem biztos, hogy a xégfok tápjáról van szó, hanem a KF valamilyen feszültségéről. A Kf ha nem működik , akkor előfordulhat ilyen baj. A tuneren a legkönnyebb feszültséget mérni, van egy táp és van egy mix , mindkettő 12 V. Ha hiányzik valamelyik az baj. A többi vagy más - más lábon jelenik meg, attól függően, milyen sávon van, illetve van egy hangoló fesz. "biztosíték ellenállás" vagy dióda szokott rossz lenni, zenner zárlatos
stb. A rajz alapján nézd át a feszültségeket a KF - en is.
Ha minden ok. akkor felvetődik a KF IC hiba.
(#) karaszbandi hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Szerintetek mi lehet a baja?
(#) Dióda válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szerintem hiányol egy kis magasnyomású mosót belülről.

De komolyan kapásból a kompresszortömlő elő és takarítás.
(#) morin válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Sziasztok.

Tudna valaki segíteni. FMS3FU dióda helyettesítőjét keresek. 100Hz LG tévébe kel. Előre is köszi.
(#) kadarist válasza morin hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szia!
Vedd meg az eredetit.
(#) kuka12 hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Samsung Plano TV-m és a képe olyan, mintha el lenne csúszva oldalra, képet is teszek fel. KS4A panel van benne. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baja?
(#) morin válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szia.

Ezt én is megtaláltam de ez nem új alkatrész. Nem gyártják már. Ezért kéne a helyettesítő.
(#) zolika60 válasza morin hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Gondolod megromlott a raktárban?
(#) karaszbandi válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Ez így került hozzám. Csak érdekesség képpen tettem fel. Egyébként egy AK30 lenne, ha látszana.

Kb 2kg por kapásból. De mi lehet ott, ahonnan hozták?
(#) andrasaranyos hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Üdv mindenkinek

Van nekem egy Videoton TS4351 típusú Tv-m, ami elég fura hangot ad ki magából.

Az egész úgy kezdődött, hogy néha néha pattanó hangot adott 30 percig kb. 4 másodpercenként.(gondolom a nagyfesz. húzhat át, de mivel nem befolyásolta a képet ezért nem is törődtem vele)

Viszont most már amellett, hogy továbbra is pattog, egy elég érdekes folyamatosan váltakozó frenkvenciájú ciripelő hang jön a sorkimenő felől
(úgy tudnám leírni, mint amikor nagyon rossz a vétel és serceg-sípol a hang). Viszont ezt csak akkor csinálja ha tiszta az adás! Hangya focinál nem!

Ja, ez a hang biztos nem a hangszóróból jön, valamint nincs semmi előjele- gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra csinálja!!

Jelenleg fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne helyre hozni, ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon szépen megköszönném.
(#) karaszbandi válasza andrasaranyos hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Az baj, ha nem tudod, hogy lehet helyre hozni. Pedig egyértelmű a baja. Inkább keress egy szerelőt.
(#) morin válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Akkor részletezném. Már vettem egyet és 1 hónapig bírta. Lehet megromlott a raktárban. A kérdésem még mindig az hogy tud e valaki segíteni egy helyettesítő alkatrésszel vagy csak jópofa hozzászólások vannak. Előre is köszi.
(#) kadarist válasza morin hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Oda van írva, hogy "új félvezető". Rendeld meg és használd! Ha ez a diódapáros tönkremegy, akkor valami még nem stimmel a sorvégfok körül.
(#) morin válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Az új félvezetőt már megrendeltem és a lábai már forrasztottak voltak. Egy hónapig ment a tévé. Valami hasonló gyorsaságút tudnál ajánlani ?
(#) karaszbandi válasza morin hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

De nem attól ment egy hónapig csak. Van ott baj.
(#) morin válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Érdekes hogy magára a kérdésre még senki se tudott válaszolni. Tudna valaki egy helyettesítőt? Ötletet már kaptam köszönöm.
Kösz előre is.
(#) karaszbandi válasza morin hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Keresd az ECA katalógust, az ad helyettesítőt.
Ha mi ajánlunk, és nem jó akkor mi leszünk a hibásak.
Következő: »»   618 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem