Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv
Itt a HE-n közölt canamp clont építettem meg.
Szia!
Nekem is tervben van pont ugyan ennek a megépítése! Véleményt esetleg tudnál róla mondani? Egyébként szép lett gratulálok hozzá
Tetszik! Mennyire melegszik? Sokaknak problémája van a brummal. Tiéd nem brummos? Milyen műveleti erősítő van benne?
Legközelebb csak azután tervezz nyákot, ha megvannak az alkatrészek... Engem is sok kellemetlenségtől mentett már meg.
Üdv!
Köszönöm.Eléggé bebír forrósodni a kicsike.Jó hangja van kellemes,dinamikus.Nekem így 7812/7912 stab. IC-s táppal nem volt brumm gondom,viszont amikor a táp kábel közel került a bemenet(akkor még árnyékolatlan)kábeléhez akkor sistergett.Közben felraktam egy bakelit lapra,hogy "mozdítható" legyen.NE5534 van benne.Ja és azt javasolta egy barátom,hogy a 220ohm-os ellenállást cseréljem ki 20-22ohm-osra.(Nem cseréltem ki így nem tudok nyilatkozni a különbségről)
Nekem tetszik! Szerintem igenis hasznos, ha valaki építget ilyeneket, több okból is; egyrészt gyakorol, tapasztalatot szerez, másrészt nem járul hozzá a fogyasztói társadalom további lineáris fejlődéséhez azzal, hogy megvesz valamit, amit maga is el tud készíteni. Arról nem beszélve, hogy a pénzért vett kész dolog soha nem fog annyira közel állni az ember lelkéhez, mit, amit maga épített. a kék led meg nem zavar míg nem csoda tuning suzukin világít velem szembe éjjel
Köszönöm! Amúgy van már multiméterem , de ezt mégiscsak én építettem..
Üdv!
Igen, így fogok tenni, köszönöm.
Jókis deszkamodell A 220 ohm-ot nem ajánlom hogy kicseréld.
Sziasztok! Itt a legújabb kivezérlésjelzőm próbapaneles verziója. A funkciók meg bővítés alatt..Bővebben: Link
Hát ez nagyon jó már most is! Publikus lesz, ha elkészül?
Nagyon jó! A zene is, Deep Magic Dance mix
Nekem is pont ilyenre lenne szükségem a JVC erősítőmbe,
már kitaláltam a helyét Remélem majd leközlöd, gratula!
Üdv! Szép lett!
Üdv!
Szép lett Én is ezt a fejhallgató erősítőt követtem el anno: Bővebben: Link A melegedés az A osztállyal jár, de a hangja kárpótol. Műanyag dobozba ne tedd.
Üdv Sziasztok!
Megépítettem az LCM3 csodamasinát már egy kicsit régebben. Azóta használom is és megvagyok elégedve vele. Most volt egy kis időm és így el is dicsekszek vele....
Sziasztok! Ebben a honapban kovettem el ezt a LEDes UFO csillart. 14x1W-os, 350mA-es led, 14x2W-os, 700mA-es led, 1db 20W-os melegfeher led 1A-en hajtva. Beepitett orat is tartalmaz (a foton nem latszik jol, mert tul eros a fenye). Az egesz infraval vezerelheto. A kozpontja egy pic18f2620-as. Ket homero is van benne.
A nagy ledek ket kulon egysegkent (8 es 6) es kulon-kulon dimmelhetok. A kis ledek harom kulon egysegkent es a 20W-os csak ki/be kapcsolhato. Nagyjabol szemetbol epult, egyedul a ledek egy reszet kellett venni. Az ora kijelzoje hatdigites, hetszegmenses (a nyolcadik a pont), sajat gyartmany, 3cm magas digitek, az egesz fel centi vastag, kozepen szogben megtorve, hogy jol illeszkedjen a felgombhoz, jobban latsszon a tejuveg bura mogott. Ebreszto funkcio is van benne, most eppen azon dolgozom, hogy ebreszteskor fokozatosan novelje a fenyerot a maximumig (illetve ebredesig).
Gondolom nem két perces meló volt...minden elismerésem,nagyon jó lett!
Na most már tudom, hogy milyen "csillár" kell nekem. A család állandóan csesztet, hogy kellene valami normális csillár, mert a korábbit öltözködés közben levertem. Ezt nem verném le, olyan magas azért nem vagyok. "Sima", bármelyik villamossági boltban kapható ufó az alapja?
Sziasztok!
Easy 512-es PLC(ke) bemenetére csináltam egy külön nyákot. Így minden bemenethez külön ki van kötve a táp(24V), a 7-8 bemenethez meg van külön 10V is. Plusz ledek jelzik a bemenetek állapotát. A PLC-re a 9 pólusú csatlakozóról megy a kábel. A sorkapocs nem lett a legszebb, de hát ilyen volt itthon és jóval olcsóbb mint az emeletes sorkapcsok :yes: A másik pedig az asztalomra megy majd főkapcsolónak. Van benne egy FI meg egy 16Aes kismegszakító. Meg egy mágneskapcsoló ha visszakapcsolom a biztit biztos, hogy ne legyen semmi bekapcsolva.
Koszi, davidovics.
Igen, egy egyszeru, de 47cm atmeroju, olcso madeinchina. A lemezmunka igen elnagyolt benne. En is azert vettem ilyeneket, mert szeretem, ha van ter. Sokaig tartott, foleg a mechanikai dolgok miatt, meg a gyerekek mellett csak este van idom a hobbira.
A lámpa nagyon jó, de a hozzászólás második felében milyen ébresztőfunkciós óráról van szó? Nem találom a képeken.
A buraban van egy ora, amit szinten a pic-el oldottam meg. Ezen - az ido mellett - be lehet allitani egy ebresztesi idot is. Ekkor felgyullad a lampa es hangjelzest is ad; most dolgozom azon, hogy szepen folyamatosan erosodjon fel a fenye.
Mivel az ebreszto idejenek beallitasa ugyanugy a hatdigites kijelzon mukodik, ugyanaz, mint a kepen. A figyelmet felhivtam ra, hogy a tul eros fenye miatt nem tudtam jo kepet kesziteni rola - ahol a plafonon van es piros folt van benne . (Eloben latszik egyebkent). 2db, 20mA-es, extrafenyes smd ledekkel csinaltam a szegmenseket, hogy a tejuveg bura alol is kivilagitson. Soros meghajtasu, 4094-es hct-k hajtjak meg a digiteket. A kezdeti kepeken lathato egy korabbi, 4 digites verzio is, sima teglalapos ledekkel.
Szia! Minden elismerésem! Még annyi kérdésem lenne, hogy mivel kapcsolod? Kizárólag távirányítóval, vagy csillárkapcsolóval is kapcsolható? Apropó, az a távirányító valahonnan ismerős. Közel 10 éve van meg a kártya, amihez jár, de soha nem használtam.
Nagyon jó lett! Csak egyet nem értek, miért kellenek bele a LED-ek?
Értem én de LED-ek nélkül is megértettük a működését, hiszen alaposan leírta! A LED csak pont az i-n! Szerintem LED-ek nélkül is ugyanúgy működik az áramkör, persze a készülék akkor kerek, ha benne vannak a LED-ek! Úgy, mint az íráson az ékezetek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |