Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   31 / 173
(#) 1984white válasza huba hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia!

A philips-re még le tudok csapni. Annak mik a méretei, ha tudod?
(#) macera2 válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Nevezz nagyképűnek, de a mellékelt szkóp egy játékszer.
Ami meg a szkóp ellenörzését illeti: vinnék magammal egy 10 MHz-esfunkciógenerátort, kiskoax kábel, 75 ohm-al lezárva a szkópnál. Aztán érzékenység, felfutási idők, trigger módok, diferenciál mód, kettős időeltérítés ellenörzés, ha van, stb., akkurátusan, egyik a másik után. Több szem többet lát alapon vidd magaddal egy rutinosabb témába járatos haverod, v. egy ismerősöd.
Nem tudom hogy állsz anyagilag, ezért most csak ismétlem saját vásárlási tapasztalataimat. Ez úgy szól, hogy miután már elmúlt a kiadott összeg miatti fájdalmam, akkor szoktam mondani, hogy: "Úristen! Mekkora marha voltam! Hát már csak egy Metrós bevásárlás összegét kellett volna hozzáadni, és akkor most lenne egy profi szerszámom, ami még ezt is, meg azt is tudja".
(#) Ge Lee válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Vedd meg. Szoktak ott lenni 25-30 körül japánok is, ha találsz, akkor inkább olyat vegyél.
(#) whitecar válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Az EMG 1555 100 MHz-es, két időalapos, komoly ipari szkóp (volt 40 évvel ezelőtt). Ha van hozzá helyed, és olcsón adják, ajánlom, azzal megtanulhatsz mérni.
De: nuvisztoros bemenő erősítői vannak, így ahogyan melegszik, úgy vándorol függőlegesen a sugár. Még egy órás bemelegedés után is minden mérés előtt a bemeneti átkapcsolót GND-be kapcsolva be kell állítani a 0 szintet. (Továbbá, ha bekapcsolod az 1 kHz-es kalibrátorát, annak a kristály oszcillátora hallhatóan sípol.)
Ha ezek nem riasztanak el, megfelelő kipróbálás után vedd meg bátran.
De bármilyen szkópot veszel is, mérőfejet ne felejts el venni hozzá (ha két csatornás a szkóp, kettőt)!
(#) Vezér L. válasza Woid hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Itt egy pc oszciloszkóp és spektrum analizer program. Ingyenes és profi. http://data.hu/get/4984574/VA.zip
(#) 1984white válasza Vezér L. hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Hangkártyás a program?

Mi szükséges a pc-hez?

Köszönöm!
(#) Mikee91 hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Sziasztok!

Vennék egy oszcilloszkópot otthoni, hobbielektronikai célokra, viszont nem kell valami nagyon profi műszer, a digitális tárolós pedig az ára miatt felejtős egyenlőre.
Az alábbi linken kinéztem magamnak egyet Bővebben: Link Valaki hozzá tudna szólni, hogy megérné-e megvenni 10e-ért ha el tudnám vinni, sokkal többet nem adnék ki. Sajnos ezen a téren nem vagyok túl jártas még.
Adatlap itt található hozzá: Bővebben: Link
(#) macera2 válasza Mikee91 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 / 1

Nem egyedi a problémád. Érdemes volna 20-25 hozzászólást visszaolvasni. Elég sok témába vágó, hasznos megjegyzést, szempontot fogsz találni.
(#) pucuka válasza Mikee91 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 / 1

Summa summárum, 10 - 15 öt adhadtsz érte, többet nem nagyon, 30 -et semmi esetre sem.
(#) Ge Lee válasza Mikee91 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 / 1

Egyetértek az előttem szólóval.
(#) bundyland válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Szia !

Elnézést csak most láttam hogy válaszoltál.
Hol vetted ? Ageta-ba írtam kérdést de válaszra se méltattak, érdekelt volna hogy van e itteni szervize, hova kell vinni garanciába. Azóta valami tapasztalat ?

András
(#) _vl_ válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Hívd fel őket telefonon, ha kérdezni akarsz tőlük valamit. Bár nekem emailben is válaszoltak, igaz, kicsit nyögvenyelősen...
A garanciát gondolom maguk intézik, nem hinném, hogy a gyártónak lenni itt bármi képviselete.

Azóta csak pozitív tapasztalatok vannak...
(#) bbatka válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Szia!

Én másfél éve vásároltam tőlük. Korrektek voltak és minden levelemre válaszoltak. A szkópom típusa MSO7102TD.
Arra figyelj hogy az akkumulátort nem tartalmazza, azt külön kell venni. Én nem figyeltem erre, pedig szükséges.
(#) bundyland válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Sajnos igazad van tényleg nincs képviselete!
Ez akkor ciki ha lejár a garancia. Mert ugye fizethetem a postát kínába ami nem lesz olcsó.
(#) bundyland válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Köszi azt tudom , olvastam hogy opcionális, még azt nem tudom hogy a VGA kimenet alapból rajta van e,de most mondjuk kicsit elgondolkoztatott hogy nincs itteni szervize/képviselete.
(#) meszi válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Ha lenne rajta magyar garancia akkor sokkal többe kerülne...
Akkor meg az lenne a baj.
(#) bundyland válasza meszi hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Személy szerint nekem nem, szivesen adnék többet érte ha lenne. Aki egyszer megégeti magát az jobban vigyáz
a tűzzel. Persze ha arányosan lenne több és nem a duplája, én 30%-al adnék többet érte megbízható garancia esetén.
(#) bbatka válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Az OWON-ok ár/érték arányban elég jók. Elég kritikus szemléletű vagyok, de az enyémmel meg vagyok elégedve.
Arra nem kaptam igazolást hogy az enyémnél azt írja hogy 2millió pontot mintavételez. Hát én már nyomogattam, tekergettem mindent, de ezt nem sikerült kihoznom belőle. A notebook-al összedugva USB-n ha jól emlékszem 4K pontos csomagokba küldi át a mintavételezett adatot. Tehát számítógéppel összedugva nekem úgy tűnt hogy igen komoly mennyiségű mintavétel átjön, azzal működik, önmagában pedig nem.
Az aksira azért van szükség hogy a 230V-os hálózatról le legyen választva. Nemrég egy FT232RL IC-t tettem tönkre a leválasztás hiánya miatt és még örülhettek hogy ilyen olcsón megúsztam.
(#) bundyland válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Neked melyik OWON van ?
(#) meszi válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Valószínűleg 30%-ból nem jönne ki a garancia.
Nem sok ilyen készüléket adhatnak el.
Az árnövekedésből kellene kijönni minden költségnek....
(#) _vl_ válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 25, 2012 / 1

Van rajta VGA kimenet. Szerintem abszolút fölösleges. Az LCD kijelző baromi nagy, és pontosan ugyanazt a felbontást tudja (800x600), mint a VGA kimenet.

Szervíz: ebben az ár/tudáskategóriában nagyságrendileg semmit nem kapsz olyan gyártóktól, akiknél van "bejáratott" név/szervíz/képviselet. Nézd meg, hogy mennyibe kerül egy Tektronix... Ha lett volna nekem is egy millám egy jó szkópra, akkor vettem volna egy Tektronixot, vagy egy Hameget.

Az igazi alternatíva az lett volna, hogy ennél valamivel többért (mondjuk +10-20-30%) veszek egy 15-20 éves használt, tárolós, CRT-s jobbnevű cuccot. Na arra pont 0 nap garanciát szoktak adni.

Mintavétel: én most néztem egy 14.7456Mhz-es oszcillátort, és kinagyítottam 2ns/osztásig. Két bemenettel ez a készülék 500MS/s-t tud, és látszanak 2ns-onként a pici törések, ahol a görbét ráillesztette a mintavételekre.
(#) bundyland válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Köszi! Féreértés ne essék én nem fikázni akarom, ár érték arányban nagyon jó csak pusztán sajnálkozom hogy nincs megfelelő szervize. Kb. kétszer ennyiért se
tudnék ilyen tudású készüléket venni és nekem is hobbi célra kell így tektronix szóba nem jöhet!
3 év a gari rá ?
(#) bbatka válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

MSO7102TD Egy régebbi változat.
(#) _vl_ válasza bundyland hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Őszintén megmondom: nem emlékszem, hogy mennyi garancia van rá. A törvényi kötelező jótállás ugye 1 év minimum, nem mozgó alkatrészű elektronikai eszközöknél ez nekem már elengendő, nagyon ritka az az esemény, hogy tisztán elektronikus berendezés 1 éven túl haljon meg, önerőből, külső behatás nélkül.
(#) bundyland válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Közben megkérdeztem, 36hónap, az már nem rossz.
(#) atideath hozzászólása Máj 10, 2012 /

Sziasztok!

Valaki tud valami véleményt mondani a DSO Nano kézi oszcilloszkópokról? Most készülök venni és vacilálok a digitális, analóg dolgon. Használ valaki ilyet? Itthoni hobbi célra lenne szükségem. Valaki tud valami gyakorlati infóval szolgálni róla? Mit ajánlotok esetleg helyette?
(#) luluzulu hozzászólása Jún 21, 2012 /

Sziasztok.
Erről a skóprol mit gondoltok?
(#) Proci_85 válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Melyikről?
(#) luluzulu válasza Proci_85 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

A linket valamiért nem rakta be...
Bővebben: Link
(#) oldmann válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

Nekem Rigolom van. Mértem ilyennel (kölcsön kaptam)de nekem nem jött be, a vége az lett, hogy haza kellett mennem a Rigolomért.
Következő: »»   31 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem