Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC távirányítás modellekhez
Lapozás: OK   26 / 48
(#) trudnai válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Litium akksik nem birjak a melykisutest, igy:

1. Erdemes meg azelott abba hagyni a reptetest mielott az akksi merultsege miatt nem tudsz felszallni

2. Miutan lemerult, azonnal fel kell tolteni es ugy tarolni

3. Ha hosszabb idore tarolod, akkor erdemes olyan 2/3 feltoltottsegen hagyva eltarolni (tehat nem teljes feltoltottseg) es 4-6 havonta ellenorizni a toltottseget es ha kell ratolteni.
(#) vladcepes válasza trudnai hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Köszöntem az információkat. Ezek jól jönnek majd az új aksi használatakor.
(#) vladcepes válasza trudnai hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Szia.Ha már aksiról beszélünk lenne még egy kérdés. Telefon aksi "Li-Ion" ezekhez hogyan kell viszonyulni? Vagyis a teljes korrekt kihasználása érdekel, pl: jó az ha folyamatosan rá van töltve vagyis félig lemerül és utána töltve van? A telefonban van valahol aksi kisütés. Érdemes megcsinálni? ha igen milyen időközönként? Le kell meríteni csontra néha?,vagy mehet mindig a rátöltés? Nos ilyenek érdekelnének. Előre is köszönöm az infókat. Üdv.
(#) Orbán József válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Üdv!
A teljes lemerítés, feltöltés a Ni-Cd akkuknál volt lényeges, mert "emlékező" effektusuk miatt az időközi rátöltés miatt csak a rátöltögetett mennyiséget voltak hajlandóak egy idő után leadni, holmi kristály szerkezet megváltozása miatt. Az ezt követő generációk - Ni-Mh, Li-Po, Li-Ion akkuk mentesek ettől, vagy jól titkolják.
Cserébe látványos robbanásokat produkálnak túltöltésnél, vagy cellasérülésnél, emiatt az ENSZ megtiltotta fegyverkénti alkalmazásukat és a humánusabb fürtös bomba és a jól bevált gyújtóbombákat részesítik előnybe vitás kérdések megoldásaként.
(#) trudnai válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Lithium akksiknak nem jo, ha folyamatosan 100% toltottsegen tartjuk (ezert jo tarolaskor felig lemeritetten elrakni). Tehat nem jo ha a telefon vagy laptop allandoan be van dugva. Ha igy akarod hasznalni akkor jobb, ha leveszed az akksit -- legtobb eszkoz ilyenkor a kulso taplalasrol tokeletesen megy.

Teljes lemerites sem jo neki, ha melykisutest szenved akkor utana mar nem lehet feltolteni. Az eszkozok szerencsere ezt nem engedik meg es meg mielott ez megtortenne kikapcsoljak a keszuleked, csakhogy ha ilyen lemeritett allapotban raktarozod el az elemeket, akkor egy ido utan a lassu onkisulesi folyamat miatt megiscsak bekovetkezhet ez az allapot.

Amit meg eszrevettem -- bar erre nem talaltam meg informaciot --, hogy ha LiIon / LiPo akksit rarakjuk tolteni, akkor erdemes megvarni mig az teljesen fel is tolt, kulonben veszit a kapacitasabol. De ekkor is nehany kisutes-feltoltesi folyamat utan heyre szokott allni az akksi. De mint mondtam ez csak megfigyeles.
(#) Rappit hozzászólása Márc 24, 2012 /

Sziasztok!
Szeretnék magam építeni egy távirányítós siklóernyőt.Ehhez már csak az adó-vevő van hátra ami 2 irányú lenne.Eléggé keveset értek a dologhoz ,de ha küld nekem valaki kapcsolási rajzot azt kibogozom! Előre is köszi!
(#) foxi63 válasza Rappit hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Hali!
Ebben a fórumban :rfm12bs topic ott nézz körül.
(#) Rappit válasza foxi63 hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Ez tulajdonképpen mi is?
(#) kiss1999 hozzászólása Márc 28, 2012 /

Na Szóval kezdeném azzal hogy volt egy hasonló téma de ott nem volt nekem való ezért nyitottam ezt. Arra gondoltam hogy van egy walkie-talkim aminek van jó 1km-hatótávja minimum de azt házakon meg mindenen keresztül, amúgy tiszta terepen 3km állítólag. Arra gondoltam hogy az egyikben kivezetem a mikrofon-t egy jack dugón, a másik walki talki-n pedig a hangszóróét. És erre kellene nekem egy vagyis kettő áramkör ami adó: ha megnyomom az előréét akkor ad mondjuk x frekis hangfrekis jelet, ezt vezetném rá a mikrofonra, a másik oldalon pedig vevő: ezt a hengfrekis jelet dekódolná és mondjuk nyitna egy tranzisztort, amivel H-hidat hajtanék meg. de ebből kellene min. 4 féle hangfreki mivel előre, hátra, jobbra, balra. ezt hogy lehetne megoldani? és pic-t nem szeretnék belevonni mert nem értek hozzá 13 évesen.
(#) Orbán József válasza kiss1999 hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Van olyan IC, hogy NE567 PLL, hangfrekvenciákat válogat szét. Nagyon jó mulatság megpróbálni a dolgot, ami neked kéne, szalad vele az idő és a végén fogsz venni egy modellirányítót sepénzért. Pl. 2 hétig szórólapozol és olyan cumót veszel használtba a keresményen, hogy csuda - működik is, olyan 2km-ig a levegőben, rálátással.
Jó szórakozást!
(#) kiss1999 válasza (») Márc 28, 2012 /

ok Sorry!
(#) kiss1999 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

hát inkább nem veszek ilyen kemén y cuccot mert van egy középkategóriás rc autóm egy kis homemade tuningal,és hát merülőfélben lévő elemmel alig viszi max 15 méterre dde fullos elemmel akár 100m-is ezért gondoltam erre mert a walkie tallkie 3 elemmel megy
(#) kiss1999 válasza kiss1999 hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

ja és a hangfrekit 4db ne555-el gondoltam a negy irányításhoz
(#) trudnai válasza kiss1999 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

1. Egy RC auto tipikusan 2 csatornas, nem 4 (kormanyzas + gyorsitas/fekezes)
2. ne555-tel nem hiszem, hogy 2 csatornat el tudsz ugy kodolni, hogy utana a masik oldalon azt biztonsaggal ki is kodold
3. walkie-talkie-val torteno atvitel biztosan mukodik fizikailag, de abban is biztos vagyok az illegalis frekvencia felhasznalasnak minosul

Ha nagyonnagy az elhatarozasod es eleg kiterto vagy ehhez a feladathoz akkor keress ra a Googlival a "PWM/PPM" kodolasokra, vagy alternativakent (bar nem ezt javasolnam) a "DTMF"-re (ket nem proporcionalis csatornara talan az is elegendo es lehet ehhez kodolo es dekodolo IC-ket talalni).
(#) vladcepes hozzászólása Márc 29, 2012 /

Köszöntem a válaszokat. Üdv.
(#) kiss1999 válasza trudnai hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

jó hogy kettő csatornás de 4 kimenet kell és ezt csak 4 csatornán tudom megcsinálni az eredeti rc autókban is 4 kimenet van a mi a H-hidat hajtja
(#) trudnai válasza kiss1999 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Az, hogy hany csatornad van (hany jelet kell elkodolnod es osszekeverned, azokat kesobb szet valasztanod avagy dekodolnod), az teljesen fuggetlen a H hid meghajtastol. Gondoldd at: Jobbra-Balra az egyetlen csatorna, a masik a Fek-Gaz.

De amugy nekem mindegy hogyan probalkozol, csak javasoltam elobb olvass utana, ugy egyszerubb...
(#) Orbán József válasza kiss1999 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Majd érdekes lesz a vezérlés a kormányzásnál, ugyanis, ahogy sejtem, nem egy szervot használsz, hanem valamilyen hajtóműves motort, azzal a 2 fix sebességgel, ami jut neki, szintúgy a hajtásban is.
A kormányzott kerekeket mozgató motornak fogalma sincs, hogy vannak véghelyzetek, csak tekeri, mint süket a csöngőt.
Mindegy, egy kalandnak jó lesz, sok sikert!
(#) pok hozzászólása Márc 30, 2012 /

sziasztok valaki tudna e nekem kuldeni távirányito rajzot ha lehet magyarul koszi
(#) kiss1999 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

elmondom neked hogy a gyári autók is csak így vannak megcsinálva h tekeri mint állat ...mármint a gagyik
(#) Orbán József válasza kiss1999 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Tehát az első két kerék körbe forog a kocsi alatt?
Az igaz, hogy én repüő modellező vagyok, de van az ismeretségi körömben OFF-Road-tól kezdve szériaautó modellekig robbanós-elektromos minden, nem vagyok egészen új ember a dologban...
Ami annyira gagyi, amit mondasz, az ovi alsó csoportnak való, szerintem. Karira Tibikének, nekimegy a falnak, hátraperdül és megy a szobába mint a szél, csak nézni kell... haha.
No ennyit erről.
(#) Orbán József válasza pok hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Hogyne tudnánk! 1980-as a rajz, tehát nem lehet gond ma már utánaépíteni, csak nosza.
(#) Orbán József válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Ami lemaradt, mert szervoáramkör is van ám!
Sok sikert, minden kedves modelltávirányító építőnek, nem bonyolultabb, mint az a 3 ledes villogó, mint amit már oly sokan megépítettünk eddig is.
(#) Kocsis86 hozzászólása Ápr 24, 2012 /

Sziasztok, holdjáró egyik spannak a diplomamuinkája, és építenünk kell sajna hozzá távirányítót is, igazából csak egy egyszerű kb 15-20 méter hatótávolságú irányítóra lenne szükségem, szal egy kapcsolási rajzot valaki ha be tudna hozzá linkelni azt nagyon megköszönnénk! üdv Kocsis
(#) zolika60 válasza Kocsis86 hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Ha egyet visszaolvasol az nem jó? (Nem egy oldalt, csak egy hozzászólást.)
(#) pucuka válasza Kocsis86 hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Esetleg ez?
(#) mscs hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Hi mindenkinek van egy 27 Hz-es kis Adóm és vevőm A vevőt sikerült helyrepofozni de a vevővel nem tudok semmit kezdeni mivel egy darab vezeték sincs itt van pár kép és ami rajta van: van rajta 9 db tranzisztor, 1 IC, egymás mellet 4 ellenállás még és külön egy ellenálás 2 db kondenzátor van rajta egy tekercselés is amin szerintem a frekvenciát lehet állítani mivel a a vasmag kicsavarható az alján is találtam pár tranzisztor és ellenállás az van ráírva hogy GK-02IPAO 2010.3.19 az IC-n van valami írva de nem tudom elolvasni
(#) trudnai válasza mscs hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Mi sem tudjuk elolvasni mivel borzalmasan eletlen a kep!
(#) mscs válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Pedig ez a legjobb felbontású kép de magén az IC-n sem látható
(#) mscs válasza mscs hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Ja meg hülyeségeket írok az adót sikerült megcsinálnom nem a vevőt
Következő: »»   26 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem