Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   127 / 244
(#) peter1995 válasza Milcsi-bé hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Nekem tetszik És az ára se vészes.
(#) bajtaig válasza Milcsi-bé hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Ez is annyiba kerül,pedig ez csak egy kínai driver.Azt szeretném érzékeltetni hogy mit várhatsz ennyi pénzért.
(#) Davidd hozzászólása Ápr 26, 2012 /
 
Sziasztok!Ez a magasrol mi a velemyetek?Ketutasba elmenne?Szamit hogy mekkora tolcsert rakok neki?Ezt mar egy muanyag tolcser nembirja el ugye,hisz 5 kg.Szerintem nagyon draga magaba csak a tolcser.Ez a hangszoro atszamolva forintba olyan 10000 ft anyit meger?
(#) soos csaba válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szevasz, igen ez meg éri az árát, én már vettem ebből a típusból sokat, a műanyag tölcsért is használhatod elő szeretettel, nem lesz semmi baja. Két utasba el megy, csak akkor mély közép hangszórót kel válasszál ehhez a driverhez, és persze ügyeljél a megfelelő szűrésére is, hogy nehogy tönkre menjen, és persze megfelelően szóljon abban a dobozban.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Nem tilos megtámasztani.
(#) Davidd válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szeva!Ilyen hangvalto lesz neki,Ilyen melykozeppel lesz egy ladaban.
(#) neocska hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Szer(b)vusztok!
Az lenne a kérdésem hogy van egy házikészitésü "hangfal?am" s mivel tudnám megvédni a tweeter-t? Sokaknál láttam hogy egy izzot raktak be elejébe, ez mekkora s milyen kell legyen?
(#) soos csaba válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szevasz, én nem ajánlom neked azt a hangszórót, nem is írja a frekvencia átmenetelét, helyette ajánlom EZT ez egy mély közép hangszóró, ezt már használhatod azzal a driverel. Azt a hangváltót sem nagyon ajánlom, mert az a tirisztoros védelem vagy mi akar az abban leni az csak neked bonyolítsa (és fabatkát sem ér, nekem is volt) az egészet és a jelet is csak rontsa, helyette ajánlom EZT ez már meg felel neked szűrésnek, nagyon jól fog szólni ezekkel a hangszórókkal. Egy kicsit drágák, de ha jó minőséget akarsz akkor oda kel nézni egy kicsit a pénztárcának.
(#) onlin hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy kis koncertet (max 2-300 fő) lehet-e hangosítani, vagyis elég-e hozzá 2db rcf 310a hangfal + monitor hangfalak, tehát plusz mélyláda nélkül? Könnyűzenei műfaj.
(#) bencikusz válasza onlin hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szia!
Mindent lehet mindennel hangosítani. A kérdés csak az hogy elég lesz-e?
Véleményem szerint ha a koncert kis helyen van amit a dob önmagában be tud szólni akkor csak az éneknek és a többi hangszernek kell a hangláda. Akkor elég lehet. (Ha jól tudom akkor még a bass gitár legalsó húrja van közel "sub" tartományban)
Ennek ellenére én beraknék középre egy (vagy több) SUB-ot. Abból baj nem lehet, jobban fog szólni az egész.
Minden jót.
üdv. B
(#) gamer000 hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Helló! én kezdő vagyok ezen az oldalon és egy olyan kérdésem lenne!
hogy van egy Behringer MA 400 as erősítőm, meg egy Behringer C2 típusú mikrofonom, és az a problémám hogy a 2 őt össze kötöm és hiába beszélek a mikrofonba nem hallom a fülesen. (természetesen monitorozni szeretnék).
Mi lehet a gond/megoldás ????? (a Kábel XLR kábel ami új).
Még annyit hogy ha csatlakoztatom a mikrofont az erősítőhöz iszonyatosan nagy a zaj!

NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM HA ERRE KÉRDÉSEMRE VÁLASZT KAPNÉK!
(#) ozpecs válasza onlin hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Én már használtam ilyeneket elég sokszor, pont hasonló feltételek mellett de két mélyládával kiegészítve pont elég volt, önmagában kevés, nincs elég mélye. Mi két kisebb mélyládával egy kb 200 fős kulturotthonban pont kellemes koncerthangerőt produkáltunk vele, szivesség buli volt, ami befért a kocsiba csak azt vittük
(#) promise válasza gamer000 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
A mikrofonod kap fantomtápot?
(#) Bassmester válasza gamer000 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Az MA 400 nem ad ki fantom tápot, tehát közvetlenül csak dinamikus mikrofonnal használható.
(#) sound.man hozzászólása Ápr 28, 2012 /
 
A Reflex R300, R400, R150 stb. ládák itt a régebbi háromutas ládákra is gondolok, kétutasakra, hogy vannak behangolva? Valakinek nincs róla valami frekvencia átmenete? Szeretném utánozni otthonra azt a fura "széttépős" mélyet mert tetszik. Az a tipikus reflex-es ami olyan kopogós de mégis zúg, az a jellegzetes "recsegős" hangját. Itthonra olyan mély hangzást szeretnék azért érdekelne. Valaki tudna segíteni mitől ilyen azt megköszönném.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Talán itt tudtok segíteni, mert eddig máshol nem leltem megoldásra. A kérdésem nem gyakorlati munkáról szól. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne egy zeneszámot 2 részre venni. Nekem egy adott zenéről kellene levenni az alapot. Biztosan megoldható, nem lehetetlen, sokan így 'lopnak' instrumentált , anélkül, hogy legálisan megszereznék.Ezután megy fel a YouTube-ra. Kétlem, hogy Lady Gaga, vagy a többi pop-énekes kiadná csak úgy az instrumentáljait. Próbálkoztam már ósdi módszerekkel, mint pl. a GoldenGate-el leszedni YouTube-s trükkel. Persze nem ment, mindig ott volt halkan az ének is. Azt szeretnék kérdezni, hogy ez hogyan oldható meg egy számítógéppel jó minőségben?
(#) pucuka válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Elsózott levesből, hogyan veszed ki a sót?
(#) janikukac válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Ki lehet.. Biztos vagyok benne. Csak megfelelő technikai háttér, meg egy kis hozzáértés kell.
(#) reloop válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Szia! Itt a Vogone-t ajánlják. Egészen biztató gugli találatai vannak
(#) janikukac válasza reloop hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Érdekes, érdekes, de sajnos fizetős, ingyenes változat nuku.
(#) reloop válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /
 
Mondjuk úgy - csillapítja. Bővebben: Link
(#) szamóca válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /
 
Kétlem, hogy Lady Gaga, vagy a többi pop-énekes kiadná csak úgy az instrumentáljait.
Nos az "instrument, ill. fordítottja az acapella version" bizony szerepel a maxi lemezeken.
Analóg módon ezeket un. hangolható nagy-meredekségű lyukszűrökkel csökkentették, és a digitalizáláskor is hasonlóképp járnak el. Tökéletesen nem lehet kitisztítani a vokált, még direkt ilyen célra tervezett hardverrel sem. Én próbáltam. (Technics SH-GE90)
Parametrikus equva-val is gyengíthető a hatás.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 29, 2012 /
 
Köszönöm a kielégítő válaszokat. Mégiscsak igazam volt abban, hogy lehet. DE: nem itthon, hanem max stúdióban. Hát, akkor erről ennyit, azt hiszem a téma lezárva ! :yes:
(#) mraulajos hozzászólása Ápr 30, 2012 /
 
Sziasztok!
A mellékelt képen látható erősítőt kívánom használni, szintén a képen látható falakkal?. Az erősítő 4 ohm on 2x600W, 8 ohm on 2x300W. A híd most nem érdekes. Ezek a falak 8 ohm osak, ebben az estben semmi gond, azt mondjátok, ezzel így kényelmesen dolgozik a berendezés. De én ki akarom használni 2x600W-ot, és rakni akarok alá szintén 8 ohm ban, 18 colos sugárzókkal, 6-800W körüli mély ládát. Ez így összességében ugye 4 ohm. Így viszont azt hallom, hogy az erősítő nagyon meg lesz terhelve. Nem valószínű hogy ki fog purcanni, mert az egyéb védelmek meg fogják ezt akadályozni, de annak sem örülnék, ha nagyobb teljesítménynél, hangerőnél szaggatottan szólna, mert a védelem le tiltogat.
Várom a gyakorlatban tapasztalt véleményeket. Köszi!
(#) mraulajos hozzászólása Ápr 30, 2012 /
 
A gyártó ajánlása szerint, ez a párosítás ajánlott hozzá egyszer, Bővebben: Link
És ez még egyszer. Bővebben: Link
(#) ptesza válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia.

Ez a kis cikk pont a te kérdésedre ad választ. Plusszban ,még azt javasolnám , hogy mielőtt megvennéd kösd össze a hangsugárzókat ahogy majd lennének ,és úgy is mérj rajta impedanciát.


Bővebben: Link
(#) mraulajos válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Hali!
Tehát én egy 8 ohm os nak mondott hangfalon mérhetek multiméterrel 6,7 ohmot? Ugyan is azokon a hangfalakon, amit linkeltem, pont ennyit mértem. Az általad belinkelt cikkből következtettem, köszönöm, nagyon tanulságos.A (Tehát például Z=8 ohm esetén Rmin>= 6,0ohm.) Arra következtetek, a belinkelt leírást olvasva, hogy tulajdonképpen a hangfalak teljesítménye, (W) nem is annyira mérv adó, lényeg, hogy meghaladja az erősítő teljesítményét, (?) inkább az impedanciára kell jobban oda figyelni? Köszönöm a segítséget!
(#) mraulajos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Teljes mértékben igazad van, és elnézést kérek a helytelen kifejezésekért, újból felteszem a kérdést, és kíváncsi vagyok mennyire jók az érveim, feltételezéseim.

Tehát én egy 8 ohm os nak mondott hangsugárzón mérhetek multiméterrel 6,7 ohm ot? Ugyan is azokon a hangsugárzókon, amit linkeltem, pont ennyit mértem. Az általad belinkelt cikkből következtettem, köszönöm, nagyon tanulságos. (Tehát például Z=8 ohm esetén Rmin>= 6,0ohm.) Arra következtetek, a belinkelt leírást olvasva, hogy tulajdonképpen a hangsugárzók teljesítménye, (W) nem is annyira mérv adó, lényeg, hogy meghaladja az erősítő teljesítményét, (?) inkább az impedanciára kell jobban oda figyelni? Köszönöm a segítséget!
(#) Action2K válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Azért nem olyan sötét a helyzet. Ha a zene megfelelő, akkor egész jó eredmény érhető el. Persze házi stúdióban. Kéne még egy kis visszhang elnyomás is az alapfrekivel, illetve a basszus dinamikán is kéne javítani, de mutatóba így is jó, nem molyolok rajta. Sulibulira, szórakozásnak, gyakorlásnak... már akár így is jó.
(#) mraulajos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget, még annyi, hogy mennyivel érdemes az erősítő teljesítményét túl haladni a hangsugárzók teljesítményével? Az első cikkemben arra próbáltam ki térni, érdeklődni, hogy az általam gondolt párosítással, végfokom bírni fogja e? Hogy őszinte legyek, az erősítőt jobban féltem mint a hangsugárzót, mert mint ahogy írtad is, azt a fülemmel is hallom, hogy meddig szól tisztán. Még egyszer köszi!
Következő: »»   127 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem