Fórum témák
» Több friss téma |
Igazán nem akarok okoskodni (azért is tettem fel a kérdést, mert nem vagyok okos) de én saját kútfőből azt gondoltam, hogy ez egy speciális kialakítású varisztor, és azért is égett el... (a varisztorok szoktak úgy tönkremenni...) nem lehet, hogy ez mégiscsak az lenne?
Én még nem láttam három lábú varisztort. A varisztort túlfeszültség védelemre szokás használni, nem zavarvédelemre. Dehát, a Te kezedben van, és tudod hogy honnan milyen áramkörből operáltad ki, amiből kiokoskodhatod, hogy mi is volt az eredeti szerepköre.
Szét is boncolhatod, hogy kiderüljön mi is van benne.
Úgy ránézésre két induktivitás, és egy kondenzátor van benne, olyan "T" formátumban.
Annyit megtehetsz, hogy próbára beiktatsz helyette valamilyen védelmet, biztosítékot, 1 ohm-os ellenállást, ami kiég, ha zárlat lenne az áramkörben.
De ezt neked kell látni, hogy milyen nagyságrendű tápáramra lehet számítani, mert nagyobb áramon 1 ohm is sok lehet.
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni, hogy mi volt előző életében ez az alkatrész?? HE divx-3618 típusú lejátszó belsejében volt. Előre is köszi!!!!
Biztosan ez a legjobb kép amit csinálni tudsz? Szerintem a kék alkatrészre vagy kíváncsi, és az látszik a legkevésbé.
Ha nem kondenzátor, akkor valószínűleg kerámia zavarszűrő. A panelen az alkatrész pozíciójelölése olvasható? Áramköri rajz legalább részletben kibontható?
Varisztor.
Vagy? Rossz a kép. Inább sz@r.
Szia Stewe! Igen, a kék alkatrész érdekelne. Csináltam még egy fotót, remélem ez már többet segít!
VR1, vagyis blackdog változata a nyerő: varisztor. A lényeg hogy a rajta lévő feszültségérték olvasható legen.
250V varisztor szerintem. Nagyobbat nem tennék mert, ha jól láttam ez valami DVD lejátszó.
Esetleg 275V.
Igen, dvd lejátszó! Köszönöm szépen!!!
1,4142×230=325,27V Ez kapcsolóüzemű táp, és ha egyenirányítva van a hálózati feszültség... jobb lenne egy biztos infó!
Oké. Azt nem néztem, hogy melyik oldalon van. Igaz ebből nehéz is kivenni. 400V? De akár el is hagyhatja.
Bárhol lehet, én csak ezért aggódtam... de ez a védelem valóban majdnem felesleges, nem akarom dicsérni a magyarországi hálózatot, tényleg vagy alulméretezett, vagy hatástalan egy varisztor.
Sziasztok! Ki tudja nekem megmondani, hogy pontosan ez mi lehet? Compaq gyártmány.
Én is arra gondolok, de ez valami számítástechnikai kütyü lehet...
Régebbi szerver táp. A redundáns kivitel miatt van a kiemelő fogantyú rajta.
Sziasztok!
Van nálam egy RGB LED vezérlő áramkör. A LEDek bekötését szeretném róla lelesni. Az egyik alkatrész azonosítójára keresve nem találtam semmit. Tippem szerint fet lehet. Első sor: N938AD Második sor: FDD Harmadik sor: 8880 Mi lehet ez?
Az alkatrész bal felső sarkában van egy F betű, gondoltam a Fairchild Semiconductor gyártotta, ellenben az ő oldalukon sincs találat.
Jah, hogy az alsó két sort kellett volna néznem...
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Segítségeteket kérem egy 6 lábú alkatrész beazonosításához. Úgy néz ki mint egy 555-ös IC, csak nem 8 lába van, akkor DIP6-tokozású? A felirat: MY51 képet sajnos nem tudok készíteni. A google vagy sárga diódát, vagy valamilyen mixert talál. Köszönöm szépen előre is.
Hi Mesterek
Segítséget szeretnék kérni egy orosz konstrukció megfejtéséhez. a kapcs rajzot sikerült levadásznom már a nettről, viszont a cirill betűs alkatrészekről nem találok semmit, adatlap zénerekhez fesz értéket. Zéner: KC156A, A814B Dioda: A242, KA522B Thiri.: KY202r Tranyó: KT361R, KT315R Felrakom a kapcs rajzot is, egyébként ez egy automata aksi töltő lenne 2-12V-ig. Egy jó ismerősömnek szeretném megcsinálni
Sziasztok.
Van egy törött alkatrészem (digitális műholdvevő tápegységéből) és nem tudom beazonosítani. Úgy néz ki mint egy tárcsakondi, vagy egy termisztor, (melléklet) -- fekete, a felirat részben olvasható :NTC ?0-11, -- gondolom egy hőérzékelő ellenállás lehet, és 2,5Kohm-ot mérek rajta. Mivel tudnám helyettesíteni esetleg ha kiiktatom(rövidre zárom) akkor mi történne? Köszönöm előre is.
Esetleg ha írsz egy típust , és ha van megtudom nézni neked .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |