Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TLC5940-es LED meghajtó grayscale-lel és dot correction-nel
Témaindító: tomi936, idő: Ápr 24, 2012
Témakörök:
Sziasztok!
Nemrég jött meg egy TLC5940es LED meghajtó de nem igazán sikerül működtetnem. Úgyhogy ha valakinek van már tapasztalata ilyen vagy hasonló IC-kel akkor megköszönném ha segítene. Egy ATMEGA32-eshez próbáltam hozzáilleszteni. Gyakorlatilag 5 vezetéken keresztül. SPI-s vezetékek(MOSI SCK és CS) és van egy BLANK és a grayscale-nak egy órajel amit TIMER0-val állítok elő. 192 bitet kéne kiküldeni neki(minden LED-hez 12bit), de egyenlőre még csak mindegyikre a maxot küldetem próbaként de nem történik semmi. A bekötéssel nem nagyon lehet probléma mert már másokkal is megnézettem és ők is rendben találták, de ez nem jelent semmit. Csatolom hozzá a PDF-jét és a kódrészletet amit az AVRhez írtam.
Nem nagyon értek hozzá ,de egy logikai ceruza sokat segíthet.Ha órajeled van,adatok változnak,és a többi bemenetet valami statikus szintre állítod, valamit szinte biztosan csinálnia kell.Amit el szoktak rontani ,a fényerő állító bemenetről elfeledkeznek,esetleg valami referencia bemenetet nem kap meg az ic...
Helló!
Valószínűleg nem húztad le testre a VPRG és BLANK lábat, illetve +5V-ra az XLAT lábat. Ha nem ez a hiba, akkor szólj, mert még vannak ötleteim.
a VPROG alapból a földön van, a BLANK-ot meg időnként húzogatnom ha az órajel ciklus eléri a 4096ot kell de alapból 0n van.
XLAT-ot pedig úgy használom hogy mint ha ChipSelect lábat. Szal ha nem küldök adatot 5V-on van.
Én mérnék egy órajel frekvenciát a GSCLK lábon, illetve ellenőrizném az IREF lábra kötött ellenállás értékét. Továbbá érdekelne hány ledet kötöttél rá, hány mA-rel szeretnéd hajtani és mekkora a LED anódfeszültség a testhez képest.
Irj egy egyszerű programot,amiben minden kimenetet a neki aktív állapotba állítod,ezután a clk meg a data lábon küldj be egy sorozat nullát,azután egy sorozat egyet .A lehető legalacsonyabb órajelet választva a processzornak.Így könnyedén tudsz mérni.
most a hétvégén volt időm egy kicsit szenvedni vele de nincs áttörés.
Neten találtam egy elég rendesen dokumentált projectet (zipben a forráskód + pdf a magyarázat) ahol az alap működéstől indul és van kapcsolási rajz a 8. oldalon. És még találtam egy diagrammot hogy kéne működtetni. Megépítettem egy az egyben a dolgot de semmi jele hogy működne. Már elképzelésem sincs hogy mi lehet a baj mert eddig azt hittem hogy én csinálok valamit rosszul de a példák végén ő is hasonlóan Hardwarees SPI-n és Timeren keresztül oldja meg.
Én történetesen úgy csináltam még anno, hogy a GSCLK lábra egy külön órajelet kötöttem, a BLANK lábra pedig ez az órajel lett leosztva 4096-tal számláló áramkör segítségével. Így ezzel nem szükséges szoftveresen foglalkozni. Ezért kérdeztem a GSCLK és BLANK lábakat és azok frekvenciáit.
Megtaláltam a hiba okát de ki nem találnátok hogy mi volt. De nekem is több órámba került.
Kiderült hogy a próbapanelen nem érintkezik rendesen az IC és ezért nem működött. Ha rányomom erősen akkor kigyulladnak a LEDek és működik XD |
Bejelentkezés
Hirdetés |