Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   389 / 1178
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Szia!
Ez valószínűleg a tápegység áramkorlátozó NTC-je. A felirata alapján meg lehet tudni a típusát és akkor lehet helyettesítőt keresni.
(#) Kari55 válasza eyess hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A beltéri típusára gondolsz?
(#) Stewe válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A alkatrész konkrét típusa a fontos. A normál ellenállás, és a meredekség alapján lehet kiválasztani más gyártó típusát, hogy illeszkedjen a táp gyártójának elképzelésébe.
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Igen arra hátha van olyanom illetve rajz hozzá.
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A feliratból csak az látszik amit leírtam, a kérdőjel előtt esetleg lehet 0 is

Szerintem egy ilyen 3A-es típus jó lenne oda. De ez az NTC akkor szokott tönkremenni, ha zárlatos a tápegység. Csere előtt ellenőrizd a tápot!

DIGIT F1 TechniSat digital. Ennyi.
Egyébként a Mindig tv-t szeretném vele kipróbálni, hogy veszi-e az adást. Ez lehetséges volna?
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Hogyan tudom ellenőrizni, ha e nélkül nem kap feszt?
Vagy kap? nem próbáltam

Ez műholdvevő, Mindig-tv-hez nem jó.
(#) eyess válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Akkor most jól olvasd el amit írok ok?
Ezen beltéri műholdas vételre lett kitalálva a Mindig tv földi Digitális sugárzást hajt végre nem tudom érted e .
Az a beltéri amit te szeretnél erre kipróbálni nem erre való , sőt tovább megyek ez a Technisat beltéri Mpeg2 es kódolást tud csak a Mindig tv pedig Mpeg4 ben sugároz szóval teljesen felejtős.Műholdas FTA vevőként tudod majd használni ha esetleg életre kelted .Sőt tovább megyek szoftveres úton sem , és úgynevezett kártyamegosztásban sem tudod ezt használni nincs rá szoftvert illetve ugyancsak nem alkalmas a beltéri erre kicsi a memória stb.Legyen ennyi elég többet erről nem szeretnék írni . De az alkatrésznek utána nézek természetesen.

Köszönöm a kimerítő válaszokat, megértettem a különbségeket, csak - mint említettem - kíváncsiságból, akartam kipróbálni, de akkor nem is szórakozok vele tovább ha arra nem jó amire akartam, esetleg alkatrésznek jó lesz.
Köszönöm még egyszer és további szép napot mindenkinek.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Máj 1, 2012 /

Azt szeretném kérdezni, hogy ami a lézer pointerekben van modul, szerintetek az impulzus üzemű, vagy szimplán egyenáramról hajtott lézerdiódák?
(#) Stewe válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Esete válogatja, a legkisebbeknél képzelhető el áteresztő kivitelű árambeállítás, egyet már láttam, de minél nagyobb a teljesítménye, annál több energiát kellene elfűteni, az impulzusüzem a jellemző.
(#) Zoli_bácsi válasza Stewe hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Értem, köszönöm. Azt elfelejtettem írni, hogy ezek 5mW-osak.
(#) Stewe válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Amit én láttam, az 1mW alatti volt.
(#) molnarp hozzászólása Máj 2, 2012 /

Üdv!
Ez milyen eeprom lehet? 28f010 vagy 29f010 vagy valami más?
(#) kadarist válasza molnarp hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Szia!
Ez egy Intel 28F010 flash PROM. Forrás.
(#) molnarp válasza kadarist hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Köszi!
Szerinted ez mennyire megbízható a forrás, merthogy ITT is szóba került, de azt írja egy srác, hogy nem tudta aként kiolvasni...
Lehet, hogy csak nála volt a gond, vagy nem biztos, hogy ez lenne az?
A számok alapján semmi infót nem találtam, bárki is legyen a chip gyártója (Focom?)
(#) kadarist válasza molnarp hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

A Focom a flash program írója lehet, a csipet nem ő gyártja. Lehet, hogy védett a tartalom és ezért nem lehet olvasni.
(#) molnarp válasza kadarist hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Baja nem lesz tőle ha megpróbálom, majd holnap kiderül...
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 2, 2012 /

Sziasztok.
Van egy smd-tranzisztor-féleségem amire annyi van irva, hogy 1B W. Valaki megtudná mondani, hogy milyen paraméterei vannak?

Laci!
(#) Auth Zsigmond válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

googli... (keresés: smd 1B W)

http://www.s-manuals.com/smd/1b
(#) bodgabo válasza kadarist hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Ez nagyszerű ötlet! Védett tartalmú ROM! Csak mi értelme ha nem lehet kiolvasni?
(#) pucuka válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Egy vezérlő áramkör értéke nem a kapcsolásban, hanem a szellemi termék programmban van, amit másolás ellen védeni szoktak, hogy probléma esetén a gyártóhoz kelljen fordulni. A Barbi baba esete, nem a baba a drága, hanem a ruhája. És még számtalan hasonló dolog.
(#) Hp41C válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Szia!
Nem az egész tartalom "kiolvashatalan" hanem csak egy-két vagy néhány adat. A program leellenőrzi, hogy azok a helyek tényleg bizonytalanul olvashatók, ha nem , akkor nem működik.

Ha nem tartom be az EEProm gyártó ajánlását a programozási időre, hanem rövid impulzusokkal addig programozok egy rekeszt, amíg kb. 50% valószínűséggel lehet kiolvasni a bit(ek)et 0 -nak vagy 1 -nek, kész is a védelem... Törölni csak egyben tudod, ha átmásolod, a másolat fixen fogja tartalmazni a kérdéses biteket...
(#) molnarp hozzászólása Máj 3, 2012 /

Szóval 28F010-ként nem működik a dolog, olyannyira, hogy a willemet is működésképtelenné teszi, amint az ic-t a foglalatba teszem.
Biztos, hogy flash, csak nem 28F010...
Úgyhogy nincs ötletem...
(#) Stewe válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

A "gyilkos sávok" egy nagyon régi másolásvédelmi eljárás, már az 5,25" os floppykon is használták. A lemez másolható volt, de a másolóprogram olvasási hiba miatt megállt,mert hibás szektorok voltak felvíve gyárilag. Másik eljárást Hp41C ecsetelte: még le is kérdezik, hogy a kérdéses hiba (ami másolás közben nem is okoz galibát) valóban megvan-e a hordozón. Létezik olyan megoldás is, hogy olyan tartalom van a hordozón, amit a közforgalmú eszközökkel olvasni lehet, de írni nem, vagy fordítva.
(#) Pixi hozzászólása Máj 3, 2012 /

Sziasztok!

Egy samsung HDD-n egy alkatrész a 12 voltos ágban ami zárlatos lett! Két lába van a két ellentétes oldalán, és annyi van ráírva, hogy
416
LEM
Valaki tudna segíteni, hogy mi is ez, és milyen célt szolgál?
Előre is köszi!

üdv
PIXI
(#) kadarist válasza Pixi hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Szia!
Az egy túlfeszültség ellen védő dióda (TVS dióda). Bővebben: Link
(#) Pixi válasza kadarist hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Ezt mivel tudom helyettesíteni, és nélküle működik a HDD, mert eddig nem próbáltam, hogy levettem!
Következő: »»   389 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem