Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   82 / 214
(#) Dawe16V hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Helo. Olyan kérdésem lenne hogy a SONY MDX M690 rádiommal mi lehet a gond. Nyáron 3-4 napot hallgattam a rádiót elég hangosan... ugy 70% on.. de a motor ki volt kapcsolva.. szokott olyat csinálni hogy fogja magát és mikor már nembirja..kikapcsol és ujra vissza..ez még nemlenne gond, de egyszer megállt.. fekete lett, és nem kapcsolt be. aztán 1 idő után, gondolom amikor lehűlt bekapcsolt.. ezt 2.3x megcsinálta. Utána a mostani állapotába került.. csak az OFF gombra reagál, a többire nem.világit megy rajta 1 szöveg. de a rádiót nemlehet levenni az agyról sem. Viszont az egyk ismerösöm tett uj szoftvert bele 1 honapig halgatta majdnem maximumon a garázsában 1 gondja sem volt.. elhozta hozzám. Útközben az autójában is hallgatta semmi gond nemvolt. Beültem h megmutassa hogy megy, erre u.az a hiba visszajött. Nemtudom hogy valami kiéghetett benne vagy valami, de nem szoktam kihajtani a rádio belét..általában csendesen hallgatom. Valaki találkozott már ilyen hibával? előre is köszi!!
(#) firesnake hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a Kenwood KDC-W3041 fejegységben meghalt a VFD (letört a fűtés lába), meg lehet vajon javítani, vagy csere, ha csere hol lehet beszerezni, esetleg mennyiért? Vagy majdnem olcsóbb egy új rádió?
Előre is Köszi.
(#) torwart hozzászólása Ápr 27, 2012 /

szép jó napot mindenkinek. nem vagyok szakmabéli, van viszont egy komoly problémám. Egy jvc kdsh 9101 szerkezet van az autómban, amelynél olyan hiba állt be, hogy az előlap elkezdte a mechanikai beállítási helyzeteit összekeverni. Amikor bekapcsolom és a motor hallhatóan kínlódik az előlap mozgatásával, a kijelzőn a RESET P 06 fölirat jelenik meg. Tiszteletbeli kérésem az lenne, hogy ha valaki már találkozott ezzel a problémával, és netán még javított is emiatt ilyen gépet, kérem tájékoztasson a hiba elhárításának anyagi vonzatáról, hogy egyáltalán érdemes-e ebben gondolkodni, vagy ezzel esetleg véget ért a szerkezet földi pályafutása.
(#) moker4 hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Sziasztok!

Adott egy Alpine 111r típusu fejegység, van rákötve erősítő is.Évekig nem volt baj, de pár napja észrevettem, hogy ha bekapcsolom a fejegységet kb. 5 perc után elkezdenek sercegni a magasak, és tűzforró, a fejegység hátulja, de annyira hogy meg sem lehet fogni. Ötlete van valakinek? ha kihül semmi gond.....
(#) Suncorgo válasza moker4 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Szia

Szerintem hamarosan végfok csere lesz a fejegységben.
(#) Suncorgo hozzászólása Máj 2, 2012 /

Sziasztok

Van egy MNC Evo fejegységem a kocsiba.
Az a problémám vele hogy ha ki van kapcsolva a sub kimenet, akkor is fars/nagyon torz hang jön rajta. Ha visszakapcsolom akkor jön szépen a mély és ehhez keveredik ez a torz jel. Ahogy hangosítom felfelé úgy hangosodik az is. Valószínünek találom hogy ahogy a fejegység végfokja rángatja a tápot úgy jöhet létre a zavar.
Valaki találkozott ezzel a problémával?

Üdv:
Suncorgo
(#) Djuree hozzászólása Máj 5, 2012 /

Hali!

Van egy MNC Evolution fejegységem és átalakító kellene hozzá, Renault 19-hez.
Az MNC hátán egy 10 pines csati van, ezt kéne gondolom ISO-ra alakítani(?).
Kerestem neten kábelt de nem nagyon találok sajnos.
Így néz ki az MNC hátán a csati: 1
Ez meg az MNC tetetjén van bekötési rajz:
2

Köszi a segítséget!
(#) Inhouse válasza Djuree hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

A hátán már ISO bekötés van, gyárilag adtak hozzá egy kábelt az egyik vége ment a fej hátuljába, a másik meg ISO volt...

Üdv
Inhouse
(#) Djuree válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

igen, ez a kábel kellene, mert bentmaradt a régi kocsimban, amiből kivenni már nem tudom. a forgalmazótól már nem lehet beszerezni, de biztos lehet kapni külön is, csak nem tudom hol.
(#) Hollowdrums válasza Djuree hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Üdv Djuree!

Ha jól emlékszem, a Media Markt -ban vettem ilyen átalakítót.
(#) Inhouse válasza Hollowdrums hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

A MM-ban inkább autóspecifikus kábeleket árulnak, tehát az autógyártók által kitalált csatlakozóról ISO-ra. Viszont nem hinném, hogy készülék kivezetéseket árulnának...

Üdv
Inhouse
(#) Djuree válasza Hollowdrums hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

köszi, egy próbát megér.
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 10, 2012 /

Sziasztok!
Van egy JVC KD-S641 fejegység, amivel a videón látható gond van. LCD "zebra" átvezetőjét alkohollal megmostam, de semmit nem javult. Mi lehet a gond?
Bővebben: Link
(#) McDeath hozzászólása Máj 10, 2012 /

Sziasztok!
Kaptam egy autórádiót ami egy Blaupunkt Fiat 199 CD paint SBO5. Namármost beütöttem a tulajtól kapott kódot és 'cancheck' feliratnál nem megy tovább... Hogyan lehet megszüntetni ezt a hibajelenséget? Elvileg találtam valami olyasmit hogy át kéne programozni valamilyen EEPROM-ot... Bővebben: Link
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv McDeath
UI.: Tisztelt adminok tudom hogy hozzászólás ismétlést követek el elnézést kérek érte de itt többen vanak mint a kihalt fórumrészen és hátha itt hamarabb kapok választ. A kellemetlenségért elnézést kérek a másik hozzászólásomat a blaupunkt szekcióban akár törölhetitek is mert én nem tudtam. Köszönöm
(#) Inhouse válasza Djuree hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Majd szólj, ha kaptál ilyen kábelt a MM-ban, mert akkor mindenkit lehet oda küldeni, akinek ilyen baja van...

Üdv
Inhouse
(#) Lacaboy hozzászólása Máj 12, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Sony fejegységem sajnos a típusát most nem tudom,de nem régi kb. 1éve vettem. A problémám az lenne vele,hogy azt írja ki,hogy failure, ellenben normálisan működik nincs vele semmi gond. Ez mitől lehet?
(#) djhoresz hozzászólása Máj 15, 2012 /

Adott egy Millenium MN9402-es fejegység.A hibajelenség,hogy áramra kötéskor egy pillanatra bevillan a kijelző,aztán semmi.Ha egy kis idő után megint adok neki tápot,ismét bevillan egy pillanatra.Mi lehet a hiba oka???
(#) Lacaboy válasza djhoresz hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Nekem is volt hasonló problémám, akkor a benne lévő IC programját kellett frissíteni,de nem egyszerű az ilyesmi.
(#) djhoresz válasza Lacaboy hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Ha esetleg tudsz segíteni,akár egy linkel,vagy fórummal,mit hogyan kellene.Nem szeretném kidobnia, ha nem muszály.
(#) gyuri36 hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!
Sony XR-C33R típusú autórádió van nálam javításra. 12V-ot rákapcsolva a feszültség lecsökken 9V-ra. A kijelzőt vezérlő tranzisztor kinyit, de a kijelzőn csak a shift led világít. A tápfeszülség lecsökken és beáll 6,8V-ra, a tranzisztor lezár. BA3918 táp IC van benne, ami a proci feszültségét kiadja, de a prociról nem kap vezérlést. Előlap nélküli bekapcsoláskor a 12V nem változik.
Hogyan tovább?
(#) proba válasza gyuri36 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Áramkorlát feltekerése segít.A füst iránya mutatja a hiba helyét.
(#) Uhor Imre hozzászólása Máj 17, 2012 /

Heló,Alfa 156-osban,akksit cseréltem és a rádió kéri a gyári kódod,de nem tudom!Hogy tudnám beszerezni? Előre is köszi a segitséget.
(#) Inhouse válasza Djuree hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Véletlenül találtam ezt az oldalt:
autóspecifikus ISO átalakítók

Sajnos MNC nincs közte, de a csatlakozó nagyon ismerős, valamit márkásabbnak is van ilyen...már csak azt kellene kiderítened, hogy melyiknek. Aztán veszel egy olyat. Ha véletlenül nem egyezik a bekötés, akkor át kell pattintgatni a sarukat és kész...

Üdv
Inhouse
(#) oregtamas0202 válasza Djuree hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Üdv !
Szerintem ez a keresett csatlakozó.
Öreg T.
(#) Inhouse válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Nagyon úgy néz ki, de a képpel nem sokra megy...
lehet, hogy ezzel sem, de csak itt van fenn

Üdv
Inhouse
(#) oregtamas0202 válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Üdv !
Tudok segíteni.
Az üres érintkezők helyén az RCA kimenetek vannak,
Azt meg kell oldani valahogy.
Kábeles RCA aljzatot szoktam betenni.
A lábkiosztást megtudom adni , feltéve ha szükséges.
Öreg T.
(#) Inhouse válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Majd megmondja...
Csak kapjon olyan sarult, ami az üres helyekre megy...olyan van benne, mint az ISO-ban?

Üdv
Inhouse
(#) oregtamas0202 válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Üdv !
Nem . Ugyan olyan mint a csatlakozó többi érintkezője , az az egyedi.
Vagy belül, a nyáklapra menő lábakhoz forrasztod és valahol kihozod a készülék házán , vagy 2db csatlakozót veszel és kibányászod belőle az érintkezőt.
De nem ajánlom , szinte lehetetlen.
Kisebb a mini IZO érintkezőnél.
Öreg T.
(#) gyula7676 hozzászólása Máj 29, 2012 /

Sziasztok.
Teljesen amatőr vagyok,segitségeteket szeretném kérni.Van egy Pioneer deh p7700mp fejegységem,a probléma a következő: az előlapon lévö gombok egyikére sem reagál semmit,kivéve a hangerőszabályzóra. A kijelző működik, ledek világitanak,cd-t lejátsza. Tehát a hangerőn kívül semmit sem tudok használni. A bukó előlap érintkezőit próbáltam tisztítani ,de semmi.Ha valaki tud valami okosat megköszönöm.
üdv: Gyula
(#) Inhouse válasza gyula7676 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Az előlapok többségében ellenálláshálózatosan vannak kötve a gombok. Van ahol a hangerő és navigáló gombok külön, a többi egyben. Az is lehet, hogy egy gombod be van "esve" és állandóan zár, azt kell kicserélni, mert nem engedi a többit. Vagy éppenséggel megszakadt valamiért ez a szál...nem érintkezik. Ha van hozzá rajzod, le lehet követni, hogy az adott szálakon szakadás/nyomott gomb ellenállása jelenik-e meg helyesen, vagy valami más.

Üdv
Inhouse
Következő: »»   82 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem