Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Helo. Olyan kérdésem lenne hogy a SONY MDX M690 rádiommal mi lehet a gond. Nyáron 3-4 napot hallgattam a rádiót elég hangosan... ugy 70% on.. de a motor ki volt kapcsolva.. szokott olyat csinálni hogy fogja magát és mikor már nembirja..kikapcsol és ujra vissza..ez még nemlenne gond, de egyszer megállt.. fekete lett, és nem kapcsolt be. aztán 1 idő után, gondolom amikor lehűlt bekapcsolt.. ezt 2.3x megcsinálta. Utána a mostani állapotába került.. csak az OFF gombra reagál, a többire nem.világit megy rajta 1 szöveg. de a rádiót nemlehet levenni az agyról sem. Viszont az egyk ismerösöm tett uj szoftvert bele 1 honapig halgatta majdnem maximumon a garázsában 1 gondja sem volt.. elhozta hozzám. Útközben az autójában is hallgatta semmi gond nemvolt. Beültem h megmutassa hogy megy, erre u.az a hiba visszajött. Nemtudom hogy valami kiéghetett benne vagy valami, de nem szoktam kihajtani a rádio belét..általában csendesen hallgatom. Valaki találkozott már ilyen hibával? előre is köszi!!
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Kenwood KDC-W3041 fejegységben meghalt a VFD (letört a fűtés lába), meg lehet vajon javítani, vagy csere, ha csere hol lehet beszerezni, esetleg mennyiért? Vagy majdnem olcsóbb egy új rádió? Előre is Köszi.
szép jó napot mindenkinek. nem vagyok szakmabéli, van viszont egy komoly problémám. Egy jvc kdsh 9101 szerkezet van az autómban, amelynél olyan hiba állt be, hogy az előlap elkezdte a mechanikai beállítási helyzeteit összekeverni. Amikor bekapcsolom és a motor hallhatóan kínlódik az előlap mozgatásával, a kijelzőn a RESET P 06 fölirat jelenik meg. Tiszteletbeli kérésem az lenne, hogy ha valaki már találkozott ezzel a problémával, és netán még javított is emiatt ilyen gépet, kérem tájékoztasson a hiba elhárításának anyagi vonzatáról, hogy egyáltalán érdemes-e ebben gondolkodni, vagy ezzel esetleg véget ért a szerkezet földi pályafutása.
Sziasztok!
Adott egy Alpine 111r típusu fejegység, van rákötve erősítő is.Évekig nem volt baj, de pár napja észrevettem, hogy ha bekapcsolom a fejegységet kb. 5 perc után elkezdenek sercegni a magasak, és tűzforró, a fejegység hátulja, de annyira hogy meg sem lehet fogni. Ötlete van valakinek? ha kihül semmi gond.....
Szia
Szerintem hamarosan végfok csere lesz a fejegységben.
Sziasztok
Van egy MNC Evo fejegységem a kocsiba. Az a problémám vele hogy ha ki van kapcsolva a sub kimenet, akkor is fars/nagyon torz hang jön rajta. Ha visszakapcsolom akkor jön szépen a mély és ehhez keveredik ez a torz jel. Ahogy hangosítom felfelé úgy hangosodik az is. Valószínünek találom hogy ahogy a fejegység végfokja rángatja a tápot úgy jöhet létre a zavar. Valaki találkozott ezzel a problémával? Üdv: Suncorgo
Hali!
Van egy MNC Evolution fejegységem és átalakító kellene hozzá, Renault 19-hez. Az MNC hátán egy 10 pines csati van, ezt kéne gondolom ISO-ra alakítani(?). Kerestem neten kábelt de nem nagyon találok sajnos. Így néz ki az MNC hátán a csati: 1 Ez meg az MNC tetetjén van bekötési rajz: 2 Köszi a segítséget!
A hátán már ISO bekötés van, gyárilag adtak hozzá egy kábelt az egyik vége ment a fej hátuljába, a másik meg ISO volt...
Üdv Inhouse
igen, ez a kábel kellene, mert bentmaradt a régi kocsimban, amiből kivenni már nem tudom. a forgalmazótól már nem lehet beszerezni, de biztos lehet kapni külön is, csak nem tudom hol.
Üdv Djuree!
Ha jól emlékszem, a Media Markt -ban vettem ilyen átalakítót.
A MM-ban inkább autóspecifikus kábeleket árulnak, tehát az autógyártók által kitalált csatlakozóról ISO-ra. Viszont nem hinném, hogy készülék kivezetéseket árulnának...
Üdv Inhouse
köszi, egy próbát megér.
Sziasztok!
Van egy JVC KD-S641 fejegység, amivel a videón látható gond van. LCD "zebra" átvezetőjét alkohollal megmostam, de semmit nem javult. Mi lehet a gond? Bővebben: Link
Sziasztok!
Kaptam egy autórádiót ami egy Blaupunkt Fiat 199 CD paint SBO5. Namármost beütöttem a tulajtól kapott kódot és 'cancheck' feliratnál nem megy tovább... Hogyan lehet megszüntetni ezt a hibajelenséget? Elvileg találtam valami olyasmit hogy át kéne programozni valamilyen EEPROM-ot... Bővebben: Link A segítséget előre is köszönöm! Üdv McDeath UI.: Tisztelt adminok tudom hogy hozzászólás ismétlést követek el elnézést kérek érte de itt többen vanak mint a kihalt fórumrészen és hátha itt hamarabb kapok választ. A kellemetlenségért elnézést kérek a másik hozzászólásomat a blaupunkt szekcióban akár törölhetitek is mert én nem tudtam. Köszönöm
Majd szólj, ha kaptál ilyen kábelt a MM-ban, mert akkor mindenkit lehet oda küldeni, akinek ilyen baja van...
Üdv Inhouse
Sziasztok!
Van egy Sony fejegységem sajnos a típusát most nem tudom,de nem régi kb. 1éve vettem. A problémám az lenne vele,hogy azt írja ki,hogy failure, ellenben normálisan működik nincs vele semmi gond. Ez mitől lehet?
Adott egy Millenium MN9402-es fejegység.A hibajelenség,hogy áramra kötéskor egy pillanatra bevillan a kijelző,aztán semmi.Ha egy kis idő után megint adok neki tápot,ismét bevillan egy pillanatra.Mi lehet a hiba oka???
Nekem is volt hasonló problémám, akkor a benne lévő IC programját kellett frissíteni,de nem egyszerű az ilyesmi.
Ha esetleg tudsz segíteni,akár egy linkel,vagy fórummal,mit hogyan kellene.Nem szeretném kidobnia, ha nem muszály.
Sziasztok!
Sony XR-C33R típusú autórádió van nálam javításra. 12V-ot rákapcsolva a feszültség lecsökken 9V-ra. A kijelzőt vezérlő tranzisztor kinyit, de a kijelzőn csak a shift led világít. A tápfeszülség lecsökken és beáll 6,8V-ra, a tranzisztor lezár. BA3918 táp IC van benne, ami a proci feszültségét kiadja, de a prociról nem kap vezérlést. Előlap nélküli bekapcsoláskor a 12V nem változik. Hogyan tovább?
Áramkorlát feltekerése segít.A füst iránya mutatja a hiba helyét.
Heló,Alfa 156-osban,akksit cseréltem és a rádió kéri a gyári kódod,de nem tudom!Hogy tudnám beszerezni? Előre is köszi a segitséget.
Véletlenül találtam ezt az oldalt:
autóspecifikus ISO átalakítók Sajnos MNC nincs közte, de a csatlakozó nagyon ismerős, valamit márkásabbnak is van ilyen...már csak azt kellene kiderítened, hogy melyiknek. Aztán veszel egy olyat. Ha véletlenül nem egyezik a bekötés, akkor át kell pattintgatni a sarukat és kész... Üdv Inhouse
Üdv !
Szerintem ez a keresett csatlakozó. Öreg T.
Nagyon úgy néz ki, de a képpel nem sokra megy...
lehet, hogy ezzel sem, de csak itt van fenn Üdv Inhouse
Üdv !
Tudok segíteni. Az üres érintkezők helyén az RCA kimenetek vannak, Azt meg kell oldani valahogy. Kábeles RCA aljzatot szoktam betenni. A lábkiosztást megtudom adni , feltéve ha szükséges. Öreg T.
Majd megmondja...
Csak kapjon olyan sarult, ami az üres helyekre megy...olyan van benne, mint az ISO-ban? Üdv Inhouse
Üdv !
Nem . Ugyan olyan mint a csatlakozó többi érintkezője , az az egyedi. Vagy belül, a nyáklapra menő lábakhoz forrasztod és valahol kihozod a készülék házán , vagy 2db csatlakozót veszel és kibányászod belőle az érintkezőt. De nem ajánlom , szinte lehetetlen. Kisebb a mini IZO érintkezőnél. Öreg T.
Sziasztok.
Teljesen amatőr vagyok,segitségeteket szeretném kérni.Van egy Pioneer deh p7700mp fejegységem,a probléma a következő: az előlapon lévö gombok egyikére sem reagál semmit,kivéve a hangerőszabályzóra. A kijelző működik, ledek világitanak,cd-t lejátsza. Tehát a hangerőn kívül semmit sem tudok használni. A bukó előlap érintkezőit próbáltam tisztítani ,de semmi.Ha valaki tud valami okosat megköszönöm. üdv: Gyula
Az előlapok többségében ellenálláshálózatosan vannak kötve a gombok. Van ahol a hangerő és navigáló gombok külön, a többi egyben. Az is lehet, hogy egy gombod be van "esve" és állandóan zár, azt kell kicserélni, mert nem engedi a többit. Vagy éppenséggel megszakadt valamiért ez a szál...nem érintkezik. Ha van hozzá rajzod, le lehet követni, hogy az adott szálakon szakadás/nyomott gomb ellenállása jelenik-e meg helyesen, vagy valami más.
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |