Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   150 / 581
(#) szepi003 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia Javítottad a motor vezérlőt vagy újat tettél bele. Ha javítottad mit cseréltél benne.Valószínű hogy valamelyik IGB rossz .üdv szepi003
(#) lukovicsek válasza szepi003 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia.
Ez a főpanelen van egy nagy tokba egybeöntött ic amit nem lehet szétszedni, egy másik panelből raktam át bele másikat, Mi az a IGB?

Laci!
(#) imikee10 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
IGBT a pontos neve
(#) lukovicsek válasza imikee10 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Akkor ez benne van ebben a hibrid-vacakban?

Üdv
(#) szepi003 válasza galgocziSandor hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia Nekem csak ez van meg. Hátha tudod használni.üdv szepi003
(#) lukovicsek válasza szepi003 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia .

Bemértem működés közben és egy fázis nincs meg, ez lehet vezérlés hiba is vagy biztos, hogy az ic-nek lőttek?

Laci!
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Rosszul mértem! megvan mindegyik fázis de a motor valami végett nem birja megtekerni a dobot, a feszültség is megvan az ic-n 326 volt

Laci!
(#) szepi003 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Szia Még azt nem írtad hogy a motor tekercsei milyen állapotba vannak.lehet hogy szakadt vagy zárlatos,és a védelem letilt.Fázisonként mérve nincs feszültség csökkenés valamelyik tekercsnél.Én is most csinálok egy candyt amiben egy IRAMS10UP60B modul ment tönkre,ott is a motor tekercse zárlatos,az ütte ki az IGBT védődiódáját.üdv szepi003
(#) lukovicsek válasza szepi003 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Szia.
Mértem a motrot a három vezeték mindenhova 6.5 ohm mutat, szakadtnak nem tűnik de hogy mennyinek kellene lenii azt nem tudom, valami infó róla?

Laci!
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Amugy valaki látott már ilyet: ICE2A265. mosógép panelben?

Laci!
(#) lukovicsek válasza szepi003 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Üdv.
Már szét szedtem a motrot is égés vagy szaladásnak nincs nyoma, persze már amenyire meglehet nézni, mértem a feszültséget fázisonként és kettőn 125 v- körül egyen pedig 132 körüli volt mindig, nmtudom ezek az értékek mennyire jók .

Laci!
(#) alioka hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
Hali
van egy LG-10302NUP típusú mosógépünk ami utóbbi időkben nem jól viselkedik , mosás végén a folyamat kintről úgy látszódna lassan pörög jobbra lassan balra közbe szivja a vizet a dobból kattan valami relé indul a centrifuga megy pár percig leáll jobbra balra 2-3 kör ruha lazítás idegtépő sípolás és end!

Na most ez a lassú részen csak jobbra forog balra megindul valami mintha gumi csúszna meg olyan hangot ad pihen forog jobbra rendesen aztán balra ismétli az előbbi visítást és megy jobbra néha a kijelző 9 percről vissza ugrik 15 percre de sose a centrifugára !

Nem akarok rögvest 1000 forintokat kidobni de én tippem nyúlott ékszíj, de akkor jobbra miért menne ?! Esetleg valami szabályzó alkatrész zárlatos és nem ad jelet a baloldali forgásra ..

Aki tudna nekem segíteni ebben írja már le mit kéne nézni vagy hogy ez általában mennyibe fáj ha szervizbe viszem a vasat?!
Üdv
alika
(#) HA5AWS hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
Sziasztok!
Megadta magát egy BOSCH WFD 1661-es mosógép csapágya. A készülék vezérlője, egyéb részegységei kifogástalanok, ha valakit érdekelnek az alkatrészek keressen magánban, megegyezünk.
Üdv: Gábor
(#) szepi003 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia Nem tudom hogy ezek az értékek amiket mértél, hogy jók e.Van nálam javításra egy Ariston ,Hétfőn rámérek hogy mennyi a működő feszültség.üdv szepi003
(#) szepi003 válasza alioka hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia Első körben ékszíj állapota,motor szénkefe nem e kopott el.Ha ezek jók,akkor a panelon a reléket újra forrasztani vagy cserélni üdv szepi003
(#) bravasan hozzászólása Máj 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Indesit WT120/1 (EX) mosógépem. Tegnap megadta magát. Program kapcsoló forog körbe és nem csinál semmit. Ajtó lezár, szivattyúz aztán csak forog és forog. Szerelő kijött elektronika hiba. Ötlet vagy javaslat a probléma megoldásával kapcsolatban?
(#) lukovicsek válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia.
A motorba szénkefék állapota? a panelen érdemes átforrasztgatni a rellék lábait, vizbeengedő szelepeket is meglehet nézni müködnek e.

Laci!
(#) bravasan válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia!

A vizet beengedi és el is zár. A motor szénkeféje, hogy kapcsolódik ehhez? Attól jó lesz a elektronikus panel?
(#) lukovicsek válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Nem attól nem lesz jó a panel de a motor igen, mért vagy benne biztos hogy a panel a hibás, először érdemes kicsit körbenézni a gépben nem feltétlenül kell legelőször a panellel kezdeni.
Amugy akkor pontosan mit is csinál a gép? először anyit irtál, hogy ajtóbezár és szivattyúzik, most akkor a vizet is beengedi? esetleg a dob is forog? vagy mikor kezd el körbeforogni a kapcsoló ezeket azért tisztába kéne tenni.

Laci!
(#) bravasan válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia!

Ki jött a szerelő, kivette a panelt és csak annyit mondott, valszeg ez kuka. Indesit betegség. Most hogy írtál szétkaptam a dolgot. Csatoltam a képeket. A szénkefe hossza szerintem elegendő. Viszont érdekel a véleményed.

Történet:
Kertből visszajöttem, hogy a mosógép biztos lejárt. Erre a mosógép programválasztó körbe-körbe jár és a áram alatt LED nem világít, csak az ajtó zár led. Áramtalanítottam, majd program választás újra. Eredmény a két led világít, ajtózár kattant, majd vizet engedi a dobba és közben a áram alatt lévő led villog, majd elalszik és elindult a programkapcsoló forgás. A motor forgásáig el se jutottam. Ekkor fogtam és szivattyúra kapcsoltam. Erre el kezdett szivattyúzni, majd, LED elalszik és program kapcsoló forog. Most hogy így kérdezed a motor nem forgott. Viszont a képek alapján nem látszik nekem semmi. Vélemény?
(#) otto54 válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Hello!
Irigylem ezeket a szerelőket! Nekem jó néhány mérés és valamennyi idő,hogy megállapítsam,hogy javítható,vagy nem javítható a panel. Ránézésre csak akkor tudom megmondani,ha pl. kirobbant a controller közepe.
Amennyiben nem a controller hibásodott meg,akkor javítható,"csak" meg kell keresni a hibát,és kijavítani.
Ebben az esetben is először a perifériákat ellenőrizném le. Csatlakozók? NTC? Motor?
(#) bravasan válasza otto54 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia!

Pontosabban?
A motoron kerestem zárlatot és nincs. Szénkefe ok.
Többit hol és mit?
(#) lukovicsek válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
A szénkefék jónak tünnek a motor kollektorjaira viszont ráférne egy alapos takarítás mármint a kollektorok közötti réseket kell kipucolni de ettől még el kellene indulni neki ha csak nem lett zárlatos a motor és kiverte a triakot a panelen azt megnézheted, meg a légcsabdába is belekellene fujni hogy nincs e tömődve a kis vékony csövön keresztül ami a szintérzékrlőhöz vezet, érdemes az ntc-t is megnézni vagyis a csatiját először is nincs e oxidálva.

Laci.
(#) bravasan válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia!

A kollektort mivel tisztítod és hogyan? Melyik triac-ot? NTC?

Bocs, barkácsoló vagyok, de gyorsan tanulok.
(#) lukovicsek válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Akkor nehéz lesz igy , mert legalább egy mutiméter kellene hozzá, a triak a panelen van az amire a hütővan csavarozva, az NTC pedig a gépben a futőszál közepén egy kis csati két vékony vezetékkel.

Laci!
(#) Apec válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Bocs hogy belekotyogok, de a kollektort (helyesebben kommutátort) általában nem szükséges tisztítani. Ettől nem lesz jobb, csak szebb. Ha rossz a motor, akkor a tisztítás sem segít, ha jó, akkor így is mennie kell. A kép alapján a kommutátornak nincs baja szerintem. A tekercselésnek azonban ettől még lehet. A tekercs-zárlatot általában a kommutátor is mutatja, de ez nem úgy néz ki.
üdv.
(#) bravasan válasza Apec hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Sziasztok!

A motor kivezetésein nem mértem zárlatot. Szerintem sincs baja. Gondolom ez az NTC (kép)
(#) bravasan válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Mennyit kéne mérnem. A triacot ki kellene forrasztani, gondolom csak úgy van értelme.
(#) bravasan válasza bravasan hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Az NTC-n ellenállást próbáltam mérni. Nem tudtam semmit mérni.
(#) bovizcsa hozzászólása Máj 13, 2012 /
 
Sziasztok!
Volna egy NDK-s A60 típusú mosógépem,mondom volna mert két gépből raktam össze,de elakadtam a 7 -vezetékes csúszósaruk bekötésénél,hogy mi hova megy. Sajnos valamit rosszul írtam le így most elakadtam, és két gépből egy se.
Köszi előre is,minden segítség jól jönne.
Üdv : Laci
Következő: »»   150 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem