Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   90 / 282
(#) hobbi53 válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Ma szétszedtem,mégse a fejhalgató aljzat a hibás!ELözöleg aki szétszedte a ramfedél csavarját tul hosszut tettbele,igy a panel sérült,átforrasztottam mostmár van redszerhangis.
(#) apofisz87 hozzászólása Máj 11, 2012 /

hello

lenne egy kérdésem, a túlmelegedés miatt nemrég szétszedtem a laptopot, hogy új hőpasztát tegyek, ami sikerült is, de megsértettem valami szivacsos részt a videokártya és a hűtő között, ami kicsit ragadt is (olyan polisztirol valami lehet s 4-5 db teglalap alakban van a videokartya és a hűtű között, ezeken fekszenek a videokártya részei ), s mivel csak a fele maradt meg hát leszedtem s oda is hőpasztát tettem... azota nem birja a gépem semmi vidokártyát igénylő játékot, kapcsol ki egyből, ellemben a blurayes filmek mennek(pedig nekik is szükségük van a videokártyára)

az lenne a kérdésem, hogy hogy nevezzik azt a dolgot, amit leszedtem, s szigetelő vagy hőátadó szerepe van, hol lehet megvenni?
(#) lsilent válasza apofisz87 hozzászólására (») Máj 11, 2012 / 1

Valószinű, hogy az a videóramokat hűtötte, hővezető lapka volt. Nem lesz könnyű szerezni. A paszta azért nem volt jó megoldás, mert a két felület között eleve hézag van. Ezt a lapka jól kitölti, hisz ki tud lapulni, de ugyanakkor rugalmas, ezért ha túlságosan össze is nyomod, próbál visszatérni a kiindulási formájára. A paszta erre nem képes. Ha a közelben laksz, talán tudok neked párat összekukázni.

Vagy nem húztál meg minden csavart rendesen, sőt a paszta minősége sem mindegy.
(#) kolko hozzászólása Máj 11, 2012 /

Sziasztok! Találkozott már valaki zárlatos HP 6110 alaplappal? Azt produkálja, hogy a saját töltője a laphoz csatlakoztatás után lecsattan és 0,25-0,3V között lüktet az egyenfesz a DC aljzat polaritásain mérve. Az alaplapon a töltésjelző LED a lüktetéssel szinkronban gyorsan villog és az akksitöltő pinjein is ott van az a fesz ami a DC aljzaton. Próbáltam másik töltővel, amin LED visszajelzés is van, az teljesen lecsattan amikor beledugom a lapba és a LED se villog az alaplapon. Mindkét töltő megvakított egy 12V/35W izzóval, szóval a töltők jók. DC aljzat forrszemeit átmelegítettem (az volt az első) Szemre sérülést nem látni sehol. Találtam egy 100u SMD elkot aminek mindkét lába földön van rövidzárban, de a kondi jó, ha leszedem a lapról a lábain nincs rövidzár. Tud valaki valami típushibáról, hogy mi lehet ez, mi szokott átmenni rövidzárba, mert nem találom és a rétegek miatt bárhol lehet. Erre költeni már nem akarok, úgy értem szervíz vagy alaplapcsere nem játszik, csak bontás ha nincs mit tenni, de jó lenne életet lehelni bele, mert nekem tökéletes volt eddig, felesleges újra költeni ha ez megy.
(#) zolika60 válasza kolko hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Zárlatos diódát keress szerintem a tápcsatlakozó környékén. Ez csak tipp nem ismerem a típust, de valami ilyesmire gyanakodnék.
(#) kolko válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Semmi, a DC jack környékét már totál átnéztem. Egyedül egy kerámiát találtam ami szintén zárlatnak néz ki, a wifi kapcsolójától nem messze, de a vezetősáv követhetetlen hogy az hova megy meg honnan jön és elég sűrűn van ott pakolva, esetleg levegővel, de... hááát nemtom van e értelme, szerintem nem az lesz, az ott már csak okozat valszeg és nem az ok. Szokott kerámiakondi zárlatba menni? Kinek van ehhez az SMD-hez türelme... De bakker se leejtve nem volt, se semmi, gyári töltő, de az se tojt be, egyszerűen csak egyik napról a másikra se kép se hang a notin. Semmi előjele, hogy a déli híd szarakodott volna... Kezdek gyanakodni, hogy valami HP által előre telepített időzített bomba, mint annó a nyomtatóinál volt... Remélem befut valaki aki ismeri a típust. szip-szip
(#) zolika60 válasza kolko hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

A táp részen túlfeszültség védelemnek vannak betéve diódák, hogy megvédjék az elektronika többi részét. Egy ilyen okozhatja szerencsés esetben a zárlatot. Kondira én sem gondolnék.
(#) lsilent válasza kolko hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Szívesen segítek, de nem most. Annyi a kérdés csak tápról csinálja, vagy aksiról is? Pontosan hány ohm-ot mért? Ha csont rövidzár, kondi, és dióda is lehet. Ha nem akkor lehet 1 fet, bármelyik tápkörben, ami a betáp dc-ből állítja elő magának a kívánt kimeneti feszt.
(#) torok72 hozzászólása Máj 12, 2012 /

sziasztok van egy problémám a laptoppal amikor bekapcsolom zöld alapon függőleges fekete szaggatott csíkok vannak típusa Toshiba Qomio G30-139
(#) kokozo válasza torok72 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Ha a kijelzőt mozgatod a csíkok nem változnak? (Ha igen akkor szalagkábel csere) Ha nem akkor ram hiba lehet.
(#) torok72 válasza kokozo hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Melyik szalagkábelre gondolsz?

Ami összeköti a kijelzőt az alaplappal.

Ahogy mozgattam a kijelzőt, egyszer-kétszer változott, de azután nem. Két 512-es RAM van benne, megcseréltem őket, illetve próbáltam egyesével, de ugyan az a hiba.

Még egy kérdésem lenne. Az eszközkezelőben nem jelzi, hogy milyen kártya van benne és a gpu-z program sem jelzi. Nem tudom milyen driver kell hozzá, hogyan tudnám kideríteni?

Toshiba.hu-ra felmész,támogatás és letöltés, ott archivum ott beállítod a laptop típusát és hogy milyen oprendszer és kidobja a drivert.. elvileg nvidia vga van benne.
(#) fgabi válasza torok72 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Szinte biztos, hogy vga hiba lesz. Gpu forrasztási probléma. A melegedés okozta. Üdv. Gabi
(#) neocska hozzászólása Máj 13, 2012 /

Szervusztok ujra!
Na arra jutottam a Toshiba L40 laposommal hogy még kaptam rajta egypár fet-et ami nem akar müködni.
Az az érdekesség hogy amilyen modszerrel kicseréltem a többit, most nem sikerül azzal, már a másik laprol mikor leforrasztom meghalnak a fetek (tulmelegednek).
Ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
Lecinezés abbol áll, hogy egy meleglevegös (hajszárito alaku, Low-350fok) fuvoval cinezem le, eddig is azzal csináltam s ment, na de most leszedés után mindenik fet meghal.
(#) lsilent válasza torok72 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Egyértelmű video chip hiba. Tapasztalat.
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

miből gondolod hogy meghal?
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Mivel cinezés elött lehet mérni a G-S között egy kis átmenetet, utánna meg stabil végtelen
(#) torok72 válasza lsilent hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Szia.Erre mi a megoldás lehet ezzel valamit kezdeni
(#) torok72 válasza kokozo hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Szia.Felmentem a Toshiba.hu oldalra de nem leltem meg
(#) kolko válasza lsilent hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Köszi, már tárgytalan. Kerámia volt amúgy a procinál. Elbújt a kis dög. Úgy beleástam magam, hogy igazi profi lettem és megcsináltam.
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

1x, próbáld másik irányba mérni. 2x amíg fönt van bele mérsz mást is, de ez alapvető elektronikai ismeret. Bármi ami a 2 láb közé van kötve az befolyásolja a mérés eredményét, lévén, hogy általában a gate van vezérelve, így esélyes, hogy a táp ic-t méred bele a helyén.
(#) lsilent válasza torok72 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Természetesen lehet, csak nem házilag. Az újra melegítésnek nem vagyok híve, nem jelent tartós megoldást, ki tudom cserélni.
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Kivételesen abban az ágban nincs semmi mivel egy letört táp laprol szedem le, csak a fetek vannak rajta. Na de nem hiszem hogy 10böl 10 leszedés elött mérhetö utána meg mérhetetlen(végtelent mérek rajtuk)
S ha a vezérlöt mérném vagy valami hasonlot akkor egyforma kell legyen az érték, de elggé érdekes intervalllumba mozog (710-780között dioda mérésen)
(#) torok72 válasza lsilent hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

szia.Te megtudod javítani és mennyibe lenne
(#) Ricsi89 válasza neocska hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Én a feteket inkább egy egyszerű tesztáramkörben nézném meg, mivel nem mérhető úgy, mint egy sima tranzisztor.
(#) torok72 hozzászólása Máj 13, 2012 /

Sziasztok. Toshiba Qomio G30-139 keresek drivert.ha valaki tud segítsen
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Nem fogok veled vitázni! 10 éve javítok notebookot. Ha nem hiszed a te dolgod. 350 foktól nem fog tönkremenni a fet.
Következő: »»   90 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem