Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   24 / 82
(#) karaszbandi válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Nem feltétlen!

Azért 800Mhz környéke ne okozzon már gondot egy akármilyen koaxnak se. Ha az normálisan van bekötve.
(#) kristalycuki válasza kristalycuki hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Annyi fejleményt tudok még megosztani, hogy a vevőben volt egy olyan funkció, hogy "alacsony áram". Ha ez be volt kapcsolva akkor a készülék kikapcsolása után, kb. fél órával teljesen lekapcsolta a készüléket. Ha ezután bekapcsoltam újra már nem voltak meg a beállított csatornák. Azt hittem ez lesz a hiba oka...de nem!
Kikapcsoltam ezt a funkciót, most már nem kapcsol le teljesen a készülék, de a csatornák ugyan úgy eltünnek félóra "állás" után!

Remélem így már tud valaki segíteni!
(#) Massawa válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Sajnos a boltokban kinált koaxok nagy részének a 800 MHz eléggé nagy fejfájást okoz, föleg a csatlakozok miatt, mert azok szerelése és illeszkedése csapnivalo.
(#) kope20 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Sziasztok!
Valaki írna néhány szót arról, hogy mik a "normális" koax, csatlakozó és bekötés(saját magam kötöm be mit ronthatok el) ismérvei ?
(#) proba válasza kope20 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Mozgatod kiszakad,szerelés után összeér a két ér...Ha szemre jó,nem mozog akkor szerintem jó.Bár én már csak az "F" csatlakozósakat használom .Ezeket ha jó a kábelátmérő ,meg a belső furata is, szinte elnyűhetetlen,és azt raksz a végére amit akarsz.Az aljzatban viszont már volt olyan ,hogy valami hitvány műanyagot használtak...na az csillapított rendesen.
(#) gaben62 válasza lac08 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Tény és való, az össze nyomódott, megtört kábel, frekvenciaviszonya, annak mért és valós kapacitása megváltozik, megváltozhat.
Nagyobb jelszintnél, ez azonban nem okoz problémát, vételi oldalon.
(#) kristalycuki hozzászólása Ápr 30, 2012 /
 
Az én problémámra nem tud senki megoldást?
(#) Signal válasza kristalycuki hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Van ilyen Orion kacat, más is panaszkodott, méghozzá ilyesmi hibára. Szoftverfrissítés ráférne, csak kérdés, honnan?

Ha jól tudom, MindigTV-matricás készülék, ebből adódóan tudnia kell az OTA (On to Air) frissítést, már ha lenne mire. Reklamálni lehetne a MinDigTV-nél is, vagy elvileg a gyártónál (orion.hu), de az is nehéz ügy.

Tudok egy fórumot, amit a MinDigTV illetékesei is látogatnak, beleértve a szoftverfrissítésekért felelős munkatársat is:

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=16208

Egyszer én is felvetettem egy problémát (EuroNews automatikus képaránya nem volt kompatibilis az egyik vevőtípussal), erre központilag átállítottak valamit a rendszeren, másnapra megjavult. Csak néztem, hogy mindez csak egy fórumos hozzászólásba került.
(#) kristalycuki válasza Signal hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Köszönöm az információkat!
(#) pokerfiu hozzászólása Máj 7, 2012 /
 
Sziasztok!
HDV USB DVB-T készüléket vettem, és az a gondom, hogy néhány perc működés után lefagy a készülék és ez a két bekarikázott alkatrész (epron?) melegszik illetve a kis led lámpa is egy alkalommal már kiégett.
Kérdésem az lenne, hogy mit lehetne vele kezdeni, tudtok-e valamit javasolni?
(#) karaszbandi válasza pokerfiu hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
A cipőfűződ nagyon szép. Az epron az mi? A led nem lámpa és nem szokott kiégni. Egyébként pedig dobd a qkába és vegyél egy újat!
(#) pokerfiu válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Epron nem elírva eprom.
(#) kadarist válasza pokerfiu hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Szia!
Még mindig nem jó: EEPROM. De azok az IC-k nem EEPROM-ok, hanem a jelfeldolgozó áramkörök. Ragassz rájuk kis hűtőlemezeket. Ha a melegedés okozza a fagyást, akkor ezekkel megoldhatod a problémát.
(#) pokerfiu válasza kadarist hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Kösz a választ! Azért az eprom is létezik nemcsak az eeprom maradjunk annyiban .Az persze lehet,hogy ezek nem oda tatoznak ezt nem tudom ezért tettem kérdőjelet. Még egyszer köszi a választ!
(#) satlokk válasza kadarist hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Szerintem is ez lesz a megoldás,vagy csere ha garanciális./De szerintem így már elvesztete a garanciális jogosultságát!/
(#) Moderátor hozzászólása Máj 26, 2012
 
Az ide nem illő hozzászólások (viták, eszmecserék...) nagy része eltávolítva. Kérem, maradjunk szorosan a tárgynál. Legközelebb "jutalmazva" is lesz az ilyen.
(#) kasas válasza Massawa hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
szia
Azt nem tudod miért késik a kép rtl tv2 nél dvb tv nél? Ezzel nem lehet csinálni semmit ?
ez az ingyenes csoda?
(#) fabiandaniel hozzászólása Jún 6, 2012 /
 
bármint mihez képest? az analóghoz vagy a hanghoz képest?
(#) kasas válasza fabiandaniel hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Leadtek hd pro tv dbtv tunerom van és a két csatornán feltűnően késik a kép a hanghoz képest kb 300ms ot de máshol azt írták hogy van akinél bekapcsolás után csinálja ezt és egy perc mulva összeáll de nálam nem hanem mindig ilyen sz*** elcsúszott .

Picit szebben kéretik, még ha jogos is. Action2K
(#) Action2K válasza kasas hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Sajna a PC-s csodakütyüknél nem meglepő az ilyen. Én is küzdök egy ilyen elcsúszással, amit ráadásul videokameráról digiztem.
(#) Massawa válasza Action2K hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Sajnos nemcsak a PC-s csodakütyüknél fordul elö az ilyesmi, hanem gyakran benne van a rendszerben. A minap a debreceni uszobajnokság alatt valamennyi helyi kapcsolás a hiradokban ilyen hibával jelent meg (még az analog adásban is és müholdon is!). Azaz ez már az adás elött keletkezett.
Itt egyszerüen arrol van szo, hogy helytelenül vannak kezelve gyakran még adás elött a jelek, ehhez jön a hálozati elosztásban elöfordulo hiányos rendszertechnika.
(#) kasas válasza Action2K hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
hát
Az az igazság hogy itt nincs pc ez csak egy szettopp box amibe belemegy az antenna és a duna m1 m2 tehát a másik frekvencia az egész jó ott nincs feltűnő csúszás de a tv2 rtl ami egy másik frek ott van ez a nagy csuszi,de úgy látom hogy ez akkor a készülék bénasága lehet ,nem feltételezem hogy az antennahungária hibásan szórja a jelet. 11e ft os cucc.
(#) GPeti1977 hozzászólása Jún 10, 2012 /
 
A kékesi adások amelyek a 69. csatornán vannak azok nekem csak alig jönnek be, egy logper antenna van az adó felé állítva, ma felraktam egy erősítőt amit a az aktív lepke antennákhoz adnak -két fokozatú erősítő bfr92-vel- de az alsóbb csatornákat erősítené csak, továbbá mintha a neten megtaláltam volna a logper antennám adatlapját és ott a 65 csatornáig írják.
Nem akarok új antennát venni, de van még egy ilyen antennám ha ennek a jelét összeadnám (tudom hogy kell) akkor talán meglenne a térerő. Jó pár éve az antenna pár méterrel arrébb volt azután átraktam az új helyre, de ugyanolyan magasan van; mintha úgy emlékeznék akkor az analóg adók is tisztábban jöttek, talán át kellene rakni az antennát ahol volt, meg akkoriban még "békebeli" koax-on jött le a jel.
(#) GPeti1977 hozzászólása Jún 16, 2012 /
 
Szentes felé állítottam az antennát így minden jól jön.
Érdekes, a lefedettségi térkép alapján nem gondoltam volna.
(#) kasas válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /
 
És nálad nem csúszik a hang vagy milyen settop bokszot használsz ill tévén nézed?
(#) Action2K válasza kasas hozzászólására (») Jún 16, 2012 /
 
Ha HDMI-vel van összekötve a TV és a STB, akkor van valamelyik menüjében után állítási lehetőség a hang-kép elcsúszásának korrigálására.
(#) MZoli11 hozzászólása Jún 17, 2012 /
 
Sziasztok!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy nincs valakinek 64-es csatornára méretezett antennáról rajza? Kab- hegytől 10 km lakom, de sajnos előttünk van egy nagy domb és nem tudom rendesen fogni a szabadon fogható digitális adásokat, a lakás hátsó oldalára feltett Yagi antennával a tetőn sikerül fogni, de gyenge jel és minőség mellett. Egy épített méretezett, antenna megoldaná a gondot. Azért kell csak a 64-es mert az A multiplexen lévő HD adások érdekelnek csak, alapanyagom van hozzá, csak egy rajzra lenne szükségem. Remélem valaki tud segíteni
(#) Massawa válasza MZoli11 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Ha valoban 10 km-re laksz a kabhegyi adótól, akkor ott egészen más gond van, amin kétlem, hogy egy antenna segiteni tud. Neked ott akkora térerödnek kell lennie, hogy még a kerti káposzta is fogná az adást.
(#) Massawa válasza Action2K hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
A kérdés, hogy állandoan egyformán van elcsuszva, vagy csuszogat egyszer igy egyszer ugy (ami tipikus). Ezen nem segit a HDMI késleltetöje.
(#) MZoli11 hozzászólása Jún 17, 2012 /
 
Nem sajnos nem tipikus HDMI probléma, össze-vissza, rendszertelenül akad a kép, úgy tudom régebbi rádiótechnika, esetleg, vmilyen kábel tv-vel foglalkozó újságokban talán lehetett rajz 64-es csatornára méretezett antennáról. Jó lenne ha valaki tudna segíteni mert, ezért nem szeretnék külön antennát vásárolni.
Következő: »»   24 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem