Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   392 / 1178
(#) vladcepes hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok. Ezt hogy kell lemérni multiméterrel? Ezt találtam róla. Bővebben: Link Ugyan úgy mint egy tranzisztort? A választ köszönöm. UI: Dióda vizsgálatként?
(#) qvasz2 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ez kettő db dióda egy tokban. Semmi köze a tranzisztorhoz.
(#) vladcepes válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Köszi.Utána írtam utóiratként hogy úgy mint egy diódát? Ugy csináltam hogy a multi - szálát tettem a középső(2) lábra,a multi + szálát meg az 1-3 lábra. Jól mértem?
(#) qvasz2 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

A dióda lényege, hogy egyik irányban vezet, a másikban nem. Ha méricskélsz minkét irányban meg kell mérni, különben semmi értelme. Rá van rajzolva a tokra, hogy mit tartalmaz: kettő db dióda, a katódjuk közös (középső láb)
Ui: Ez egy schottky, vagyis nem 600 mV-ot fogsz mérni, hanem csak 100-300 mV-ot.
(#) vladcepes válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Mindkét irányba mértem.Ja és úgy hogy persze a (2-középső közös láb) sípolt így is úgy is. Gondolom akkor hibás?
(#) nedudgi válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Mihez képest sípolt? A hűtőfelülettel fémesen össze van kötve a középső láb.
(#) eyess válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Vigyázz , mert ha áramkörben méred , akkor bekavarhat esetleg egy induktivitás vagy tekercs , vagy bármi Forraszd ki , és ha a középső láb a két szélső lábakhoz dióda mérésben sípol , és a mérő vezetékeket megfordítva is , akkor kuka.
(#) vladcepes válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Eddig nem volt,mert ugye levettem a hűtőrészét ami össze volt kötve vele,de most visszafogtam és úgy is sípol.
(#) nedudgi válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

A tokon belül van összekötve a középső láb és a hűtőfül.
(#) vladcepes válasza eyess hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Kiforrasztottam így jó.Köszi.
(#) golem hozzászólása Máj 15, 2012 /

Sziasztok!
Van egy marék ilyen alkatrészem mi lehet ez?
Tápegységböl bontot A nulát és a földet köti ösze.

P1060619.JPG

(#) efcsabi válasza golem hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

(#) kadarist válasza golem hozzászólására (») Máj 15, 2012 / 1

Szia!
Ezek zavarszűrő kondenzátorok. 100pF-os (101) és 1 nF-osak (102).
(#) zmol válasza golem hozzászólására (») Máj 15, 2012 / 2

Bizony bizony.
Varisztoron én még nem láttam váltó fesz.-t feltüntetve, az elsőn lévő 1kV meg védelemnek normál hálózaton értelmetlen lenne...
Kadaristnak igaza van. Már csak a számkódok miatt is.

(Csak azért szóltam hozzá, mert ha van két ellentétes válasz, akkor nem árt egy harmadik, ami valamerre billen )
(#) zolika60 válasza zmol hozzászólására (») Máj 15, 2012 / 1

Kadarist-ra mindig hallgatni kell. :yes:
(#) A_Peti79 hozzászólása Máj 15, 2012 /

Sziasztok!
Az alábbi alkatrész biztonságos beazonosításával szenvedek.
Az alkatrészen csak a "80L" felirat található.
Egy kicsi motor végén található, valószínűleg hall szenzor.
(#) halasiakos hozzászólása Máj 15, 2012 /

Sziasztok! SM05 típusú kapcsolódiódát keresek. Egy Dell Inspiron 5150 laptop táp részében van, a töltő csati középső tüskéje csatlakozik rá. Sajnos egy hibás csati bekötés miatt 19V került rá és megszakadt az egyik fele, valószínűleg ezért azóta nem indul a laptop. Találtam újonnan, de 1400ft a postaköltség, ez meg kb 150ft. Nincs esetleg valakinek elfekvőben, vagy mivel tudnám ezt helyettesíteni? Rossz alaplapokon nézelődtem, de nem találtam.
(#) Auth Zsigmond válasza A_Peti79 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Kedvenc témám a hall-ok, ezért sokat keresgéltem (a szemmel láthatóan igencsak meghalt) halljaid érdekében.
Arra is gondoltam, hogy a 80L esetleg 708-as szám lehet.

Sajnos nem találtam sem így, sem úgy ezt a típust. Talán a linken mellékelt adatlap segíthet, úgy tűnik, az egyedüli láb test lehet, a két alsó közül a bal a tápfesz +, a jobboldali pedig a kimenet...

Feszültségszínt, terhelhetőség a kapcsolás többi alkatrésze alapján (gondolom) nagyjából kiszámítható.

http://sensing.honeywell.com/index.php/ci_id/45262/la_id/1/document...e_id/0
(#) soos csaba válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

0,05 ohmos 10W-os ellenállás.
(#) kowi hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írom-e... De ez komoly hogy ennyi pénzért meg to220-as tokkal 3A tud?http://www.hqelektronik.hu/info/hu/lm350t.html
(#) kadarist válasza kowi hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Szép nagy hűtőbordával ellátva már nem vicc. Bővebben: Link
(#) kowi válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Köszönöm! Csak akkor nem tudom hogy a nagy tokos miért ennyivel drágább?Pedig ugyanazt tudja.
(#) Signal válasza kowi hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Ha megnézed a görbét, a maximum: 4,5 A x 15 V = 67,5 W

De ez csak így szemre.
Utána, ha megnézed egy BD243 / BD244 adatlapját, 65 W a tok maximális disszipációja, persze csak megfelelő hűtéssel. Gyakorlatilag összevág.

LM350.png

(#) Zserigta hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok.

Olyan kérdésem volna, hogy milyen alkatrészekkel lehetne megoldani a következőt:
Szeretnék egy olyan eszközt építeni, amely képes lenne lézeres úton vagy bármivel figyelni, hogy mikor megy át előtte pl egy kerékpár.
Köridőt szeretnék mérni vele, szóval viszonylag elég pontos kellene hogy legyen.
A PIC programozás és a kijelző kezelés az menne, azzal nincs gond, csak nem tudom, hogy milyen alkatrészekkel lehetne figyelni, hogy elhalad e előtte valami.

Persze raknék bele egy kis késleltetést, hogy ne számolja bele mind2 kereket, csak az elsőt, aztán 5mp szünet és újra figyelné mikor halad át előtte valami.

Lézeres megoldásba gondolkodtam, csak nem tudom, mivel lehetne figyeltetni a lézert, mert egy kis foto ellenállás, az nagyon pici ahhoz, hogy tükörrel pont visszatudjam bele irányítani a kimenő lézerfényt.

Valakinek valami ötlet?
(#) Stewe válasza Zserigta hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Nem tükörrel kell, hanem fehér prizmával... ezeknek az a tulajdonsága, hogy nem kell vele célozni a ráeső fényt a beesés irányába veri mindig vissza! Egyik Microstep lángvágó automatámon így van megoldva a két mozgó híd közelítés-érzékelése. Egy irányhatást fokozó gallér sokat segíthet a diódán, vagy még jobb egy szűrő a lézer hullámhosszára, hogy ráeső napfény ne vihesse telítésbe. Más megoldással hiba is kiszűrhető: egy századmásodpercenként érzékelt impulzus, A visszaérkező jel kimaradása indítaná a késleltetést, és a számláló vezérlést.
(#) Zserigta válasza Stewe hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Egy olyan prizmáról tudnál adni linket, hogy hol vásárolható Magyarországon?

A szűrő a lézer hullámhosszára, az mi? Mármint milyen alkatrészekkel oldható meg a szűrése?

A szűrő az egy vörös fényáteresztő lemez... üvegből, vagy műanyagból. Csak annyi szerepe van, hogy más hullámhosszúságú fény ne zavarhassa meg a diódát.

A prizma esetén nem linkelnék, egy közönséges fehér kerékpárprizmára gondoltam. (Amit előre szoktak felszerelni) Engem is meglepett milyen jól működik.

Nagyon jó, van prizma is és van piros műanyag is.
Meg persze lézer is meg a többi is.
Bár most gyors megnéztem nem a legtökéletesebben verődik vissza pont oda a prizmáról a fény ahova kell, de ezerszer jobb mint tükörrel, mert szórja a fényt rendesen.
Hát kíváncsi leszek, hogy a szabadban a napfény mellett, ez mennyire lesz hatásos.
Majd be kell programoznom egy beállítás funkciót is, ami esetében ha a lézerfényt érzékeli a fotoellenállás, akkor sípol majd.
Köszönöm a segítséget. Jövőhéten ha lesz időm, meg is kezdem a megépítését.

A sípolás egészen biztosan zavarni fog, ha nem az első percben, hát a másodikban.
Egy kapcsolatot jelző LED olcsóbb, és hosszabb életű is.

Jóó, de fényes nappal, nem hiszem hogy a vevő/adó egységtől 2 méterre látnám én a ledet, hogy világít e.
Egy sípolás biztosabb.
Kb ébresztőóra hangerejével.
Aztán ha beállt, kilépek a beállítás módból és nem sípol utána.

De pl a RAJT-ot is sípolással jelezném.
Következő: »»   392 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem