Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Ami gondot jelenthet szerintem az a 25V... 25V-ból ekkora teljesítményt kihozni netán 8 Ohmon szerintem bajos, de ezt majd a nálam jártasabbak megmondják pontosan... Ha még esetleg nincsenek hangfalaid, akkor ha lehetőséged van rá érdemes olyan hangfalakat választani, amiknek az érzékenységük 95-96 dB körül illetve felette mozog, akkor kisebb teljesítmény is lehet, hogy elég lessz... Ha mondasz pár konkrétabb dolgot a körölményekről, akkor a teljesítményigény meghatározásában tudok segíteni, napi szinten van közöm beszéd és ének hangosításhoz, hasonló körülmények között valószínűleg, ahol neked is kellene (kultúrhelység, iskola nagyterem stb...)
Hello! Akkor pontosítanám, illetve kicsit mósosítanám azt amit az előbb mondtam. Egy pince kocsma a hely ahol szoktunk játszani, pontosan sajnos nem tudom megmondani, de a legnagyobb hely ahova kéne az egy iskolai tornaterem. Azt megköszönném, ha ezekhez tudnál mondani egy erősítőt illetve, az előbb említett rajzokat hozzá. Előre is köszönöm!
Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy ha elszál a hifiben a végfok, akkor a füllhalgatónál szólnia kell?
Én legtöbbet egy iskolai aulában szoktam a helyi német nemzetiségi klub összejöveteleit hangosítani, és oda 4db hangfalat viszek, mindegyik saját készítés, a tervek a speakerplans oldalról származnak, és monacor hangszórók kerültek bele, amiknek 97,5 dB az érzékenységük. Ezeket a hangfalakat a rajz szerinti végfokok hajtják, már lassan 1,5 éve gond nélkül... Igaz nem IC-s végfokok, nekem az IC-s végfokokkal hangosításnál meggyűlt a bajom, átváltottam tranyósra. Felteszem hozzá a NYÁK-tervet is, és egy kis építési leírást is, valamint a HE Store-ból összeszedett alkatrészlistát is, csak be kell illesztened a webshopban Remélem tudtam segíteni, ha valami kérdésed van még, akkor szívesen segítek
Nem.
De ha még egyszer ilyen kérdésnek topikot indítasz, itt egy hétig tranyókával indíthatsz!
Nagyon szépen köszönöm! Annyi kérdésem lenne, hogy ezt a nyáktervet, amit küldtél (.lay), azt csak simán fel kell vasalnom a nyáklapra? valamint azt szeretném kérdezni, hogy durván mennyi pénzből fogok kijönni?
A NYÁK-terv az alkatrészoldalt ábrázolja, vasalásos technikában nem vagyok jártas, nem tudom, ahhoz melyik nézet kell... Egy mono végfok alkatrészköltsége kb 1700-1800 Ft, nem számítva a NYÁK-ot, illetve a táp részét... Szerintem barátságos összeg egy ilyen teljesítményű végfoknak... A kapcsolás egyébként innen a fórumról származik ha van időd és türelmed, lapozz vissza ebben a topicban, vagy keress rá, ki volt tárgyalva a megépítésének minden részlete A hangfalak
TDA-t nem nagyon szeretnék építeni. Valami komolyabba szeretném vágni a fejszém. Persze nem most rögtön amint megépítem az egyiket máris építem a másikat módon szeretném csinálni. Arra gondoltam, hogy most csak írok és majd később 2013 ban szeretnék nekilátni, kicsit érettségi munkára is készülne ezért sem szeretnék beállítani egy TDA erősítővel. Nem mintha lenézném a TDA erősítőket csak azok nagyon egyszerűek én meg valmi komplex munkát szeretnék amin látni, hogy húha hát ezzel rengeteg munka lehetett. Hangszórókat már kinéztem. ezekre lenne a 250-200w erre pedig 400w lenne. Szerinted ez jó lehet így szoba szétszedős alkalmazásra? Vagy esetleg kisebb partikra/házibulikra?
Sziasztok,
Számítógéptápról vagy annak átalakításával meg leeht hajtani egy erősítőt? Nem eget rengető erőre gondoltam, hanem csak 100w-ra. Vagy ez nagy hülyeség?
Sziasztok. A MAXIM-tól kívánok rendelni egy MAX98400 -as erősítő IC-t (d osztály) a pdf-ben ugye van általános felhasználásra kapcsrajz.
egyszer: Bővebben: Link +van kit-ben ott van egy ilyen: Bővebben: Link kitaláltam hogy a felületszerelt ic-t nagyon egyszerűen át lehetne alakítani furatszerelté, csak egy kis ic méretű nyáklapra kellene forrasztani, és valami tüskés, vagy huzalos módszerrel a végfokra huzalozni (van hozzá elég türelmem) szóval a kérdésem mielőtt nekiugrok... érdemes? ha működik a technika kettőt is csinálnék. anyámnak egyet. ő halkan hallgat, de általában igényes zenét 2.0 (esetleg 2.1) a másik és most kapaszkodjatok meg. otthonra kellene nekem egy tiszta hangzású gitár erősítő. amivel nem falatbontanék inkább csak unalmas óráimban pengetnék, valamint hordozgatnám. bocsássatok meg hogy szennyezem a topikot tudatlanságommal. de már jó ideje tanulok elektronikát (öt éve) és még semmi nagyszabásut nem csináltam. pedig már szeretnék... válaszotokat előre is köszönöm. tenke.
Az smd-t minden további nélkül megpatkolhatod, kényszerűségből csinált más is olyat, semmi gond.
Ha szép kihívást és szép hangot - gitárerősítőt szertnél - csöves erősítő... Marshallék például 1 szem végcsővel 5W-osat is kínálnak. Azt mondják, abban a frekvencia tartományban, ahol a gitár adja a hangot, bőven elég gyakorláshoz.
értem. akkor a gitárerősítőt jegeljük, viszont az továbbra is érdekelne hogy ha a második linkben szereplő kapcsolást, az eq-nélkül összedobom (később még lehet rakok bele) akkor működni fogy? csak mert a hozzá tartozó 2.1-es KIT-ben lévő nyákra (2db ilyen ic a mélyláda miatt) vagy 800 smd alkatrészt rak. de inkább linkelem:
Bővebben: Link ettől rettentem meg.
Üdv.
Ezt hifi válogatja van amelyiknek külön van az előfok után egy kisebb vég ami meghajtja a fejesed, van amelyik leellenállásolva hozza ki a végfok után a jelet a fejesre.
Szia akkor terheljem meg 100ohmal hátha akkor jó lesz. Midjár ki is próbálom
Kiprobáltam de igy meg se mukant itt a discman ami nekem van.
Az hogy potya műveleti erősítőt tesz a gyártó be, elképesztően ritka lehet, én még nem találkoztam olyan consumer teljesítményerősítővel, ami ilyen felépítésű lett volna. Forráskészülékeknél igen, de erősítőnél nem.
Bocs, igazad van! Bár minden mondtatot kb új sorba, bekezdésbe írtam... /off
Sziasztok.
Volt egy Nmos350 végfokom amit sikerült eladnom a héten, de valami kis gikszer van vele, mert az egyik oldala recsegősen szól. Mikor elküldtem a srácnak semmi baja nemvolt. Csinált róla egy rövid videót. Nekem úgy tűnik mintha tápfesz probléma lenne. Vagy a pozitív vagy negatív táp hiányozna. Lehetséges, hogy ezért csinálja a recsegést. Ilyet akkor tapasztaltam mikor a pufferek kezdenek kiürülni kikapcsolás után. Íme.
Juj, ezt a nyáktervet erőteljesen át kell szerkeszteni egy LPKF-es, vagy nagyüzemi gyártáshoz
Egyébként biztosan teljesen jó, de azt jegyezzük meg, hogy ne küldje el senki a gerberjét Egerbe, mert lesznek bajok. Egyébként, mivel engem is érdekel az ének/beszéd hangosítási téma, ebből egy monó panelt ha megépítek és hozzá egy, vagy esetleg 2 hangszórót, az elegendő lesz egy kisebb zenekar hangosításához, ahol van dob gitár (100W) meg a többi éles hangszer?
Sziasztok
Valami egyszerű erősítőt szeretnék készíteni, amihez még nem kell nyák. Sz.géphez, 2 darab 30W-os hangfalra? Vagy 45W-os? Mit jelentenek ezek az adatok? Nennbelastbarkeit 30W, Musikbelastbarkeit 45W. És milyen trafó kell a táphoz? Köszi!
Szia! Névleges és zenei terhelhetőség. A gainclone szót írd a google keresőjébe. A méretezéshez ismerni kell hány ohm-os a hangsugárzód.
A TDA2050 típusú végfok IC-t ajánlom. 28V 3A szekunderű trafóról tudod hajtani. Bővebben: Link
Szia! nekem az a véleményem , hogy valamelyik végtranzisztor nem kap vezérlést,akkor szokott ilyen hangot adni.Ha valamelyik táp fesz hiányozna,akkor már füstölne az egész.
Szia.
Idézet: „Ha valamelyik táp fesz hiányozna,akkor már füstölne az egész.” -Az koránt sem biztos, hogy füstölne a valamelyik tápfesz hiánya miatt., akkor már inkább az elbillenés végett komoly dc szint jelentkezhetne a kimeneten. -Valóban érdemes lenne megmérni a fetek drain lábain a tápfeszt. Valamint a vezérlő Gate feszültséget is már.
Sziasztok!
Megcsináltam a képen látható kapcsolást de nem müködik. Mi lehet a baj?
A táp és a műveleti erősítő bekötése hibás. Nézz meg bármely hasonló hangszínszabályzót.
Hali.
A tápfesz megvan a FET-eknél. Nemtudom, hogy a lábakat is átmérte e, de a meghajtással lehet valami, mert a kis borda sem melegszik ugy mint a jó oldalon. A T6-T7-T9-T10 van együtt egy kis bordán. |
Bejelentkezés
Hirdetés |