Fórum témák
» Több friss téma |
Meg tudom javítani, a driver pedig addig fölösleges. Azért nem ismeri föl neked mert rossz a chip. go7600 van rajta, de mivel már 640*480-ban jön be ahogy a képen láttam, és már ott is csíkos, így nem fog a drivertől megjavulni.
Értem, igyis tervbe volt véve a tranzisztor/fet méröezköz legyártása. Akkor majd késöbb még jövök ha nem sikerül megoldani a problémát.
Ha 1 fet meghal, jellemzően zárlatba megy, nem pedig szakadásba. A miértje egyértelmű.
Sziasztok!
Van egy HP 4530-as probook, amit egy utángyártott töltő hajtott, amíg az szét nem durrant. Lett vásárolva egy új gyári 90W-os HP töltő, bekapcsolt vele a gép, de már a bios boot is nagyon lassú volt, a Windows logo elkezdett tölteni, de nem haladt előre semmit vele a gép. A töltő ki lett cserélve egy másik eredeti töltőre, azzal hibátlanul ment a gép ~1 hetet, majd a töltő meghalt. Az utóbbi töltő terhelés hatására szaggatja a feszültséget, terheletlenül kijön belőle a fesz. Mindkét töltő 100% gyári, tüskés fajták. Akku nélkül is ezt produkálja, kölcsön töltővel ment, csak ki tudja meddig. Találkoztatok már ilyesmivel? Gondolom valami kárt okozott a szétdurrant gagyi töltő, de ez vaj javítható? :\ Köszi
Nem lenne utolsó, ha áramot is mérnél, mennyit kajál a vas. Mert ez így sokat nem segít.
Nah orvosolva a dolog eredeti cuccok ára párban 16 ezer forint(ugyanaz vékony semmit nem bíró anyag és szegecs) Saját megoldás jó cimborám és a CNC gép nyújtotta csoda savállóból esztergálva a tengely, acél szegecs benne ennek az ára átszámolva forintra 0 Huf és lett egy franko laptopom !
Utóirat nem okoskodni akarok csak leírtam hogy az eredeti gyenge cuccot erősebb automata gépen legyártott verzióval cserélve ingyen kaptam egy új és erősebb kijelző zsanért javallom más is ezen úton járjon el ha nem kíván sokat költeni
Sziasztok!
Nem indul a windows95 a régi IBM laptopomon, pedig mikor utoljára használtam még jó volt. Ezeket írja, kiválasztom a normál módot vagy valamilyeket, és utána kiírja a második képen lárhatót majd kikapcsol. Mi lehet a baja?
Szia!
Az operációs rendszer nem találja vagy nem tudja betölteni a KRNL386.EXE programot. A Win98 javító telepítését futtatva a hiba megszüntethető. Üdv.: Feri
Köszi, ez win 95, de én szeretnék rá 98-at, akkor ha azt felrakom ez a féligrossz 95 le fog törlődni? Ezt azért sajnálom mert eredeti. Valahogy az eredetiséget "lelehet menteni"? (a kódját)
Szia!
A Win98-at úgy telepítsd, hogy a partíciót törlöd és formázod, akkor biztosan törlődni fog. Az eredetiség nem marad meg. Üdv.: Feri
És valahogy nem lehetne az egészet úgy ahogy van lementeni, hogy nekem valahol az eredetiség megmaradjon, meg gondolom az office is eredeti lehet, ez azért elég nagy érték nem? Tudok a win98 telepítővel másik partíciót csinálni úgy hogy választható legyen hogy win95 vagy win98 induljon?
Szia!
Szerintem ez a Win95 javítás nélkül nem indul, akkor pedig mindegy, hogy az Office eredeti-e vagy sem, mert az sem indítható. Milyen típusú ez az IBM gép? Csak azért kérdezem, hogy könnyebben tudjuk, hogy mit érdemes rá telepíteni. Ragaszkodsz a német nyelvű programokhoz? Üdv.:Feri
IBM 380ED, inkább magyar nyelvűt szeretnék mindenből. Win 98 SE HUN-ra gondoltam. De a win95 mitől mehetett tönkre, utoljéra rendesen kapcsoltam ki ahogy kell.
Szia!
A gépre csak a Win95-öt és az Office97-et ajánlom, mert ezeknek megfelel. Üdv.: Feri
Sziasztok!
TOSHIBA QOSMIO G30-139 típusú laptophoz letöltöttem NVIDIA GEFORCE GO7600-as drivert, de a futtatásnál azt írja, hogy WINDOWS VISTA kell hozzá, nekem viszont a WINDOWS XP van fent. Tudnátok nekem segíteni, hogy ilyenkor mi a teendő? Nem tudom milyen VGA kártya van benne, mert nem jelzi ki sehol sem, csak már írták, hogy valószínűleg a GO7600-as jó hozzá, de azzal meg így jártam.
Esetleg ez?
Akkor megismétlem amit korábban is írtam. A gépedben rossz a video chip. Ha belerokkansz sem fogod tudni föltenni a drivert, éppen ezért. De akkor csak kitartást tudok neked kívánni. Jó próbálkozást.
Szia!
Méricskéltem kicsit, remélem áttekinthető: 90W (19V 4.74A) utángyártott töltő: fesz: 18.99V, 2. ág 6.92V áramer.: kikapcsolva töltés alatt 1.8-1.85A, bekapcsolva 2-2.86A 65W (18.5V 3.5A) gyári töltő (új): fesz.: 19.69V, ha a 2. ágat mérni akarom multiméterrel lekapcsol a töltő LED a gépen, de 4.99A mérhető ezen az ágon. Amint abbahagyom a mérést ismét visszakapcsol a LED. Ugyanez a mérési metódus a többi töltő esetén nem okoz ilyen jelenséget. Ez a töltő ebben a gépben volt először használva, másik gépben is ugyanígy viselkedik 2. ág mérés hatására, viszont 2. szűz 65W-os töltő a 2. gépben nem csinál ilyen jelenséget! áramer.: kikapcsolva töltés alatt 1.4A, bekapcsolva 2.25-3.4A, 3.7Apillanat 90W (19V 4.74A) gyári töltő fesz.: 19.77V, 2. ág 9.33A áramer.: kikapcsolva töltés alatt 0.06A, bekapcsolva 1.6-1.85A , ezzel a töltővel ugye nem halad előre semmit se a töltés, a Windows se tölt be. Ez az adapter szintén csak ezzel a géppel volt használva. Egy másik 90W-os töltő körülbelül 1 hétig ment a géppel hibátlanul, majd az előző hsz-ban írt jelenséget produkálta. Az értékek egy boot idő és egy rövid vga teszt alatt képződtek. A géphez gyárilag 65W-os töltőt adnak.
Kicsit elvesztettem a fonalat. a 2. ág neked a center pin gondolom. Holnap reggel átolvasom újra friss fejjel, és megpróbálom értelmezni.
Igen, a 2. ág a centerpin. Szerintem ez fogós lesz, nyilván sokkal több ideig kéne tesztelni a töltőkkel. Kérdés az hogy milyen kárt okozhatott a szétdurrant utángyártott töltő ami a további töltők rövid halálához vezet.
Az akkuval egyébként minden rendben, HP teszt is hibátlanul átfutott, több mint egy órát bír terhelés alatt.
Nekem a center pin 6.9V-ja nem tetszik. Az 5A a centerpinen végképp nem jó. terhelés nélkül azon van fesz? ha igen mekkora? Gyanus, hogy az a kör a rossz. A töltő esetleg lökött rajta 1-et. Én referenciának megnézném, a jó lapot mivel irtad, hogy van. Hogy azon mekkora a fesz a center pin-en. De a tippem 3V körüli érték. folyt ha lesz infód.
Van egy jó laptopom aminek a billentyűzete néha ráz, vagyis az a fém lap amin a gombok vannak.
Ha véletlenül az esc billenytűt megnyomom jól megcsípi az ujjam... Sőt az oldalába bedugott hálózati kábel is ráz. Viszont nem mindig csinálja ezt és nem tudok rájönni mikor és miért csinálja. Egyik ismerősöm azt mondta nem mindegy, hogy hogyan dugom be a töltőjét a konnektorba. A laptop folyamatosan be van dugva. A hálózat és a konnektor elvileg földelt végig.
Valoban nem mindegy, de van 50% eselyed.
Ha egyszer megrazott, utana mar nem csinalja? Vagy ido kell neki, amig ujra? Eloszor is MAGADAT ellenorizd statikus feltoltodesre, vagyis nem te sulsz-e ki a gepen keresztul. Szoval ha mondjuk a konnektor foldeleset megerintve megraz, akkor te vagy a hunyo. Foleg muanyagtalpu strandpapucsban, linoleumon lehet jol feltoltodni, de muszalas ruha is okozhatja. Ha ezek nem vezettek eredmenyre, akkor esetleg a CD porgese okozhat statikus feltoltodest, masra nem tudok tippelni. Az alatt mit ertesz, hogy az odalaba dugott HALOZATI kabel? Nem 19V-rol megy? Ha igen, melyik polusa raz?
UTP kábel.
Most próbáltam így is úgy is, de nem akart megrázni Az, hogy én lennék feltöltődve még lehet.
Sziasztok!
Adott egy Asus F5SR-AP050 laptop. Lassan egy éve le lett öntve boros kólával. Természetesen egyből ki lett húzva a töltő és az aksit is kivettem. Egy teljes szétszedés és tisztogatás után tökéletesen működik egy apróbb hibát leszámítva. Amikor be van dugva a töltő és be akarom kapcsolni csak felvillan a power illetve a töltés led. Ha viszont kihúzom a töltőt aksiról egyből beindul hiba nélkül. Szerintetek mi lehet a hiba? Nyilván való hogy a leöntés miatt károsodott de hol keressem a hibát? Esetleg maradhatott még valahol szennyeződés az okozgatja? csatoltam egy képet róla:Bővebben: Link Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv Benji
Nagy valószínűséggel akkor nem is tölt. A beázás után még működött rendesen? Vagy akkor már nem indult adapterről?
A beázás utŕn amíg nem szedtem szét nem működött. Tölt rendesen meg működik rendesen csak bekapcsolni nem lehet töltőről.
Helló! Nagy szükségem lenne egy Gericom Radeon 9000 Mobile N251S1 szériás laptop alaplapra! Állítólag a videochip nem jó, és nem is lehet vele mit kezdeni, ki kell cserélni az alaplapot. Miután bekapcsolom kockás a kép, és hullámzik. Én laikusként egyáltalán nem értek hozzá, de próbálok minél előbb alaplapot szerezni. Még egy szám a laptopról :8501083908...(csak mert nem tudom mi kell az azonosításhoz) Használt is megfelelne!! Kérem segítsetek!! Köszönöm!
Szerintem azért vidd el egy olyan helyre, ahol a hibamegállapításért nem kérnek pénzt és jó eséllyel tudnak BGA-t forrasztani. (Például.) Alaplapot venni nagy kockázat, ha nem gyári új, mert ha szétszeded a géped neked is lesz egy felesleges bontott.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |