Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Akkor rosszul tekertem meg a troidot? Még megpróbállom kivenni a nyákot a házból hátha nincs valahol rendes szigetelés pl diódáknál hátha rövidzárral indul Szia.
Na megvan a problematika rossz a trafó ha lessz időm újratekerem
Akkor ok majd írd meg milyen lett a tuning
Sziasztok Jonapot mindenkinek !
Van egy ijen gondom 6 szor cseréltem irfz 44-st az inverteremben és nem tudtam mért lesznek zárlatosak? De itt ahogy olvastam azt hiszem hogy megvan a gond dobok fel képet és ha jol gondolom a problémát karikáztam be! Valaki legyen szives irjon nekem hogy igazam-e van
Sziasztok.
Szeretnék készíteni egy tápot a TDA7294-hez. Kinéztem Vicsys DC-DC konventerét konkrétan ezt:Bővebben: Link Készítettem hozzá egy NYÁK tervet(nem tudom hogy jó-e lett, valaki bele nézne) Trafónak egy bontott monitor trafót gondoltam, EE,légrés nélkül. Hogyan kell majd át tekerni? Előre is köszönöm a segítséget. szerk: A képet valamiért nem akarja feltölteni... Bővebben: Link
A módosítást le késtem...
Rossz nyák tervet töltöttem fel: Ja és elírtam mivel a trafóm légréses 0,95cm2 keresztmetszetű, meg van egy nem légréses is az 1cm2 keresztmetszetű EI, de az eltört(Használható attól?)... A szerintem jó nyák: Bővebben: Link
ne felejts el a panelra odatervezni egy jokora legalább 10000uf értékü bemeneti puffer kondit. lehetöleg vastag lábut, vastag vezetékezéssel. majd haszálat közben rájössz hogy miért.
Ok majd valahogy oda biggyesztek pár kondenzátort...
Egyébként nem tévesztetem el sehol?
Bocs hogy beleszolok de balrol az elsé végfoknál eltervezted !!
Mégegyszer bocs!
Köszi szépen a megjegyzést.
A kritékáért nem kell bocsánatot kérni ha jogos...
Hibák javítva: Asszem ez a végleges...
Bővebben: Link
A fetekre a középső lábra soha ne vidd így a delejt. Jól látom hogy ki fog gyulladni a 12 voltos rész és még a bizti sem megy ki?
Ezt nem nagyon értem...Mért gyúllna ki?
Kicsit még módosítottam rajt: Bővebben: Link A trafónak hogyan kezdjek hozzá?
Ha nem akarsz meglepetést, akkor tegyél egy buffer fokozatot a fetek és a 494 közé (vagy válassz másik IC-t, nemrég tettem fel róla rajzot). A gate ellenállások túl nagyok, és a lehúzók is. Aztán szerintem a visszacsatolásra sincs szükség, ebben a formában nem is lesz az igazi. Először ezeket kellene tisztázni, addig nincs is értelme a nyákról beszélni.
Mert összekötötted a +12V-ot a -12V-al.
A feteknél a középső lábakra menő tekergőző vonal 5db nagy frekvenciás (sok GHz) párhuzamos LC rezgőkör.
Szia növeltem. Potit raktam a helyére és úgy sem akar indulni egy már 3 ik ic vel próbáltam. 1x indult el de fesz lekapcs visszaadásával már nem indult ismételten.
Az a baj hogy van hővédelme is és még egy pár tranyó meg kondi is körülötte. Régen amikor tönkrement a az irf1010e ment tönkre meg az ichez vezető test éget el. De az akkori ic-t cseréltem meg a tranyókat és úgy ment kb fél évig. Üdv
Akkor most nem értem mi a gáz. Végig kell nézni azokat a pontokat amiket mondtam. Meg kell nézni mi kell, hogy teljesüljön ahhoz, hogy be induljon. Mindent le írtam már. Ha nem boldogulsz a védelemmel, de látni akarod működik-e, akkor az 5V-os ref. lábról csinálj egy fesz osztót, és lőj be egy feszt, a bemeneteken és indulnia kell. Küldtem egy jó leírást is, hogy tudjad minek hogy kell lennie.
na akkor most vegyél egy nagy levegöt, és tervezd ujra az egész panelt. a betápnál a bizti kerüljön a kondik elé. a feteket ne sorosan füzd a tápra hanem párhuzamosan, jo vastag vezetékezéssel. az ic-nek tegyél be egy 8v-os stabi tokot. a szekundernél csak schottky diodákat használj. az elsö és a második elko közzé tegyél egy tekercset.
Minimum késes biztit használj, az a fajta amit terveztél nem igazán ide való, és ha nem muszáj ne vedd kétfelé a tápágat.
Nem tudom hogy át vezetni anélkül hogy ne osztjam ketté... A biztosítékoknak mit használjak?
Esetleg ha valaki gondolja javítson bele
összekeverted a polaritást. a + megy a trafora. a - meg a fetek source lábára. a drain meg a trafo egyik, és másik kivezetésére.
Akkor ha minden igaz most már kész...
Bővebben: Link
még mindig nem jo. ne ágaztasd ketté a testet. az ic-t huzd kijjebb, és a testet a koniktol vidd be az összes fethez. tegyél be egy 7808-at az ic-nek, és sok-sok 100nf kerámia kondit mindenhová hidegitönek a tápba. ha ott is van ahová nem feltétlenül fontos, abbol még baj nem származhat. a szekundernél az elsö kettö és a második kettö kondi közé rakj be egy-egy tekercset. a testet meg töltsd ki telibe mert ez igy nudli. ja és az elkok mellé ide is 100 nanokat.
nálam igy néz ki, de én más ic-t használok. az alkatrészek csak szinbolikusak mert a sprintben szerény az alkatrész választék. az ott középen egy pc táp trafot hivatott szinbolizálni.
Át terveztem egészében a nyákot.:
Bővebben: Link A tekercseket nem nagyon értem mért kell bele tervezni... Az menyire fontos?
már majdnem jo. a feteknél ne vékonyitsd el a sávot. hagyd meg olyan szélesre amennyire csak lehet. a szekundernél bejelöltem hol szakitsd meg és tegyél be egy 20-30 menetes ferritmagos tekercset. pc tápbol kiszedhetö. de a legjobb az lenne ha betennél egy ferritgyürüs folytot mint a pc tápban. és ha kész vastagon futtasd be a nagyáramu részeket cinnel. 20-30A is mehet csucsban rajtuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |