Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Lapozás: OK   115 / 148
(#) Petikee16 válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Akkor rosszul tekertem meg a troidot? Még megpróbállom kivenni a nyákot a házból hátha nincs valahol rendes szigetelés pl diódáknál hátha rövidzárral indul Szia.
(#) Petikee16 válasza Petikee16 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Na megvan a problematika rossz a trafó ha lessz időm újratekerem
(#) emmzolee válasza Petikee16 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Akkor ok majd írd meg milyen lett a tuning
(#) deny-g hozzászólása Máj 16, 2012 /

Sziasztok Jonapot mindenkinek !
Van egy ijen gondom 6 szor cseréltem irfz 44-st az inverteremben és nem tudtam mért lesznek zárlatosak? De itt ahogy olvastam azt hiszem hogy megvan a gond dobok fel képet és ha jol gondolom a problémát karikáztam be!
Valaki legyen szives irjon nekem hogy igazam-e van
(#) luluzulu hozzászólása Máj 18, 2012 /

Sziasztok.
Szeretnék készíteni egy tápot a TDA7294-hez. Kinéztem Vicsys DC-DC konventerét konkrétan ezt:Bővebben: Link
Készítettem hozzá egy NYÁK tervet(nem tudom hogy jó-e lett, valaki bele nézne)
Trafónak egy bontott monitor trafót gondoltam, EE,légrés nélkül. Hogyan kell majd át tekerni? Előre is köszönöm a segítséget.
szerk:
A képet valamiért nem akarja feltölteni...
Bővebben: Link
(#) luluzulu válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

A módosítást le késtem...
Rossz nyák tervet töltöttem fel:

Ja és elírtam mivel a trafóm légréses 0,95cm2 keresztmetszetű, meg van egy nem légréses is az 1cm2 keresztmetszetű EI, de az eltört(Használható attól?)...

A szerintem jó nyák:
(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

ne felejts el a panelra odatervezni egy jokora legalább 10000uf értékü bemeneti puffer kondit. lehetöleg vastag lábut, vastag vezetékezéssel. majd haszálat közben rájössz hogy miért.
(#) luluzulu válasza elek tron hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Ok majd valahogy oda biggyesztek pár kondenzátort...
Egyébként nem tévesztetem el sehol?
(#) deny-g válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Bocs hogy beleszolok de balrol az elsé végfoknál eltervezted !!
Mégegyszer bocs!
(#) luluzulu válasza deny-g hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Köszi szépen a megjegyzést.
A kritékáért nem kell bocsánatot kérni ha jogos...
(#) luluzulu válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Hibák javítva: Asszem ez a végleges...
(#) pinyó39 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

A fetekre a középső lábra soha ne vidd így a delejt. Jól látom hogy ki fog gyulladni a 12 voltos rész és még a bizti sem megy ki?
(#) luluzulu válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Ezt nem nagyon értem...Mért gyúllna ki?
Kicsit még módosítottam rajt:

A trafónak hogyan kezdjek hozzá?
(#) Ge Lee válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Ha nem akarsz meglepetést, akkor tegyél egy buffer fokozatot a fetek és a 494 közé (vagy válassz másik IC-t, nemrég tettem fel róla rajzot). A gate ellenállások túl nagyok, és a lehúzók is. Aztán szerintem a visszacsatolásra sincs szükség, ebben a formában nem is lesz az igazi. Először ezeket kellene tisztázni, addig nincs is értelme a nyákról beszélni.
(#) gulyi88 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Mert összekötötted a +12V-ot a -12V-al.
A feteknél a középső lábakra menő tekergőző vonal 5db nagy frekvenciás (sok GHz) párhuzamos LC rezgőkör.
(#) tandem válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Szia növeltem. Potit raktam a helyére és úgy sem akar indulni egy már 3 ik ic vel próbáltam. 1x indult el de fesz lekapcs visszaadásával már nem indult ismételten.
Az a baj hogy van hővédelme is és még egy pár tranyó meg kondi is körülötte.
Régen amikor tönkrement a az irf1010e ment tönkre meg az ichez vezető test éget el.
De az akkori ic-t cseréltem meg a tranyókat és úgy ment kb fél évig.
Üdv
(#) luluzulu válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Vicsys elrontotta volna???
(#) emmzolee válasza tandem hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Akkor most nem értem mi a gáz. Végig kell nézni azokat a pontokat amiket mondtam. Meg kell nézni mi kell, hogy teljesüljön ahhoz, hogy be induljon. Mindent le írtam már. Ha nem boldogulsz a védelemmel, de látni akarod működik-e, akkor az 5V-os ref. lábról csinálj egy fesz osztót, és lőj be egy feszt, a bemeneteken és indulnia kell. Küldtem egy jó leírást is, hogy tudjad minek hogy kell lennie.
(#) deny-g válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Oké !
És kérhetek segitséget ???
(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

na akkor most vegyél egy nagy levegöt, és tervezd ujra az egész panelt. a betápnál a bizti kerüljön a kondik elé. a feteket ne sorosan füzd a tápra hanem párhuzamosan, jo vastag vezetékezéssel. az ic-nek tegyél be egy 8v-os stabi tokot. a szekundernél csak schottky diodákat használj. az elsö és a második elko közzé tegyél egy tekercset.
(#) luluzulu hozzászólása Máj 21, 2012 /

Át terveztem kissé a NYÁK-ot.
Fetek bekötése.
Pufferelés
Biztosítékok
Stab Ic.

(#) pinyó39 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Minimum késes biztit használj, az a fajta amit terveztél nem igazán ide való, és ha nem muszáj ne vedd kétfelé a tápágat.
(#) luluzulu válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Nem tudom hogy át vezetni anélkül hogy ne osztjam ketté... A biztosítékoknak mit használjak?
Esetleg ha valaki gondolja javítson bele

tl494v33.brd

(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

összekeverted a polaritást. a + megy a trafora. a - meg a fetek source lábára. a drain meg a trafo egyik, és másik kivezetésére.
(#) luluzulu válasza elek tron hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Akkor ha minden igaz most már kész...

még mindig nem jo. ne ágaztasd ketté a testet. az ic-t huzd kijjebb, és a testet a koniktol vidd be az összes fethez. tegyél be egy 7808-at az ic-nek, és sok-sok 100nf kerámia kondit mindenhová hidegitönek a tápba. ha ott is van ahová nem feltétlenül fontos, abbol még baj nem származhat. a szekundernél az elsö kettö és a második kettö kondi közé rakj be egy-egy tekercset. a testet meg töltsd ki telibe mert ez igy nudli. ja és az elkok mellé ide is 100 nanokat.

nálam igy néz ki, de én más ic-t használok. az alkatrészek csak szinbolikusak mert a sprintben szerény az alkatrész választék. az ott középen egy pc táp trafot hivatott szinbolizálni.
(#) luluzulu válasza elek tron hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Át terveztem egészében a nyákot.:
A tekercseket nem nagyon értem mért kell bele tervezni...
Az menyire fontos?
(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

már majdnem jo. a feteknél ne vékonyitsd el a sávot. hagyd meg olyan szélesre amennyire csak lehet. a szekundernél bejelöltem hol szakitsd meg és tegyél be egy 20-30 menetes ferritmagos tekercset. pc tápbol kiszedhetö. de a legjobb az lenne ha betennél egy ferritgyürüs folytot mint a pc tápban. és ha kész vastagon futtasd be a nagyáramu részeket cinnel. 20-30A is mehet csucsban rajtuk.
(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

most látom van itt egy nagyobb gond is. a tl494 nem komplementer kimenetü. tranyokhoz jo te a feteket nem zudja lezárni elég gyorsan. kell hozzá egy kis segitség neki. rakd be a rajz szerinti tuningot. ezért használok én sg3525-öt.

1.GIF

Következő: »»   115 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem