Fórum témák
» Több friss téma |
40 felett? 57 vagyok. Egy hete még azt sem tudtam mi fán terem a FlowCode. Ma már digitális fordulatszámmérőt terveztem léptetőmotoros kijelzéssel. Egészen jól állok vele, csak a TMR0 programozásánál akadtam el. Még utána kell olvassak a dolognak.
![]() Eszméletlenül jó ez a program.
Nekem is az tetszik benn, hogy nem "kell" vérprofi kódernek lenni. Pár PIC-es alkalmazáshoz sajnos már nincs lelkierőm assemblyt vagy C-t tanulni profi szinten. Az elmúlt egy évtizedben step7-ben "kellett" valamilyen szinten bohóckodnom, és ez inkább hasonlít arra, mint egy "hagyományos" nyelvre
Én amúgy egy forrasztóállomást szeretnék összehozni PIC18F2550-el. Inkább füzetek 200Ft-al többet a PIC-ért, minthogy nyomorogjak a memóriában. És itt vidéken sajnos azt is kell nézni, hogy milyen PIC-et lehet egyáltalán beszerezni nem elszabadult áron...
Na ez az oldal jónak ígérkezik.
Legalább elég lesz oda küldeni az oldalra az embereket, és nem kell magyarázni, mennyivel egyszerűbb, ezzel dolgozni, mint (pl: parsic) neki állni C vagy ASM-et tanulni, leginkább azoknak akik csak néha akarnak valamit maguknak barkácsolni. Akik komolyan bele mélyednek előbb utóbb úgyis kell mellé tanulni, de legalább lesznek alapok, és logika is kialakul.
Szia! Erre van rengeteg megoldás 1 példát mutatok, van egyszerűbb is meg bonyolultabb is..
Szia! Köszi! Pont azoknak lett kitalálva az oldal akik nem akarnak programozósdit játszani, és nem érdekli őket a c-meg asm, csak a végeredmény..
Goto? Engem mindig megszólnak érte.. Akkor most lehet vagy nem lehet
![]()
Nem fél, csak kerüli a használatát. Nagyon könnyen kicsúszhat az ember kezéből az irányítás. Ha valamikor később módosítani kell, szenvedés átalakítani a programot.
Nem. Bevallom lusta vagyok. Anno asm-ben piszmogtam a Commodoreban, az 8080-ban, a 8086-ban, a PIC16c52-54-84-ben. Már valahogy nem ragad meg a fejbe.
![]()
A PICkit2-höz csak rendelni tudtam PIC-et. A legjobb ajánlat 1000Ft felárral volt a ChipCad árhoz képest.
![]()
Köszönöm a példákat.Most már csak egy kérdésem maradt.Az AD átalakítás eredményét szeretném így kijelezni.(pl egy hőmérskletmérést)Ezt nem írtam az előző hsz-ban.Bocsánat érte!
István
Akkor így még egyszerűbb..
Sziasztok az 5.2 verziónál pontosan mit jelent a ha a fordítás .hex-be parancs kiadását követően a visszatérési érték d.
(Program proba_07.c success success Visszatérési érték = d Liker/assembler indítása? ) Az előző verzióknál az az érték nulla volt. Hogy jelezné a hibát, ha a fordítás hibás lenne? Egyébként a fordítás rendben lefut, a program úgy működik ahogy terveztem.
Apró észrevétel: A második lecke címe a menüben el van írva: "...kaspcsolók"
Amúgy jónak tűnik, és nagyon önzetlen dolog. Köszönet érte! ![]()
Egy gyors kérdésem lenne a hozzáértőkhöz:
Ha egy LOOP ciklusba egy kiugró utasítást (kapcsolódási pontra) teszek, akkor az okoz-e galibát, esetleg verem-túlcsordulást? A konkrét problémám: Egy "kapcsoló" típusú feltételes elágazás max. 10 ágat tud kezelni, de nekem ennél többre lenne szükségem, ezért egymás után több ilyen elágazás is van. Viszont ha a 10. ágon lefutott a program, a következő elágazás első ágát is végrehajtja. (Az érthetőség kedvéért a kódrészletet csatolom.) A vázolt eset nekem nem jó, ezért azt agyaltam ki, hogy kiugranék a ciklusból, de nem tudom, ez nem okozza-e a verem-owerflow-t, vagy más gubancot. Előre is köszönöm a választ! ![]()
Sziasztok
Ezt miért nem akarja leforditani hex-be maikor c-re meg leforditja?
Mert nem szereti az ékezetes betűket (ö) nevezd át és le fog fordulni, ha más hiba nincs benne
![]()
A dupla lefutást az okozza hogy az első elágazás utolsó -és a következő elágazás első értéke is ugyanaz (ha jól néztem 56) így mindkét elágazás megcsinálja
ha 10 értéket adsz az elágazásnak és a következő más értékeket kap akkor az első elágazás után a következőnél már a nem ágon fog lefutni és nincs szükség a kapcsolódási pontokra
Szia !
Lehetőleg kerüld a "GOTO" -t ! Üdv : István
Köszi
Az "ö" betü volt a hiba tényleg nem szereti
Szívesen
Szia milyen verziójú flowcode amivel csináltad? Szerettem volna megnézni de nem tudom megnyitni. *
Sajnos, ez sem oldotta meg a gondot. (Az Általad szerkesztett folyamatábrát nem sikerült megnyitnom, mert frissebb verzióval készült, mint az enyém...)
Kijavítottam, hogy az utolsó feltételek ne legyenek egyezőek, ennek ellenére sajnos továbbra is a leírt "hibát" tapasztalom. (Azért köszönöm a segítő szándékot!)
Igen, én sem szívesen használom, ha nem muszáj, de most - úgy tűnik - elkerülhetetlen lesz.
![]()
Nem látom akadályát ,hogy - szinte - bármennyi töb...elágazást tehetsz.
Tedd ide az egész fcf -et ,megnézném.
Szia
5.1 készült |
Bejelentkezés
Hirdetés |