Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számítógépes áramkörszimuláló programok
Témaindító: dB_Thunder, idő: Dec 7, 2005
OK!! Köszönöm szépen, most már müxik!!!!
![]() ![]() ![]()
Azt még nem tettem fel, de lehet hogy majd sor kerül rá...
![]()
Sziasztok!
Keresgéltem a neten, de nem igazán találtam. Tudtok olyan progit, amivel Logikai áramköröket lehet szimulálni? Elég csak a logikai része, tehát "analóg" alkatrészek nem kellenek. Esetleg van ezek között olyan, amivel a PIC szimulálása is megoldható? Előre is köszi!
Nem fogjátok elhinni! ELTÜNT A SIMULATION RUN/STOP gombom!!!!! És nem tom merre keressem...... PLS HELP ME!!!
Leszedtem a programot, pontosabban le akartam szedni, de nem ment...Letöröltem...Kiszedtem regcleaner segítségével, amit csak lehetett, de még így is azt mondja, hogy fenn van egy adott verzió és szedjem le mielött bármit is akarnék telepíteni... PLS HELP MEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem igazán értem! Nekem eddig műxött így!
Ja, várjcsak? Nem maradt az uninstall után valami szeméttel teli mappa a gépen? Lehet, azt látja még! Vagy az "eaglerec.usr" fájl maradhatott fenn! Az is csinálhat ilyen galibát! ![]() ![]() ![]()
Kiprobaltam a Proteus demojat. Elkepeszto a szimulacios resze. Mindent reszletesen megmutat. Kar, hogy ennyire elrontottak a kezelofeluletet. Szinte hasznalhatlan. Nincs valakinek torese a 6.9-es verziohoz? Csak a 6.2-eshez talaltam, de azt verziot meg sehonnan nem tudom letolteni. Koszi!
Bocsi! :lama: vagyok, nem figyeltem, h a multisim-ről van szó...
![]() ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Proteusban hogy lehet a tápot elhelyezni? A help azt írja -ha jól értem- hogy egy pint kell elhelyezni és a tulajdonságainál kell beállítani, de ha bejön a "komponens tulajdonságok" ott nem találok ilyen lehetőséget. Előre is köszönöm a segítséget.
Közben megtaláltam...bocsi a kicsit elsietett hozzászászólásért
![]() Nem semmi ez a Proteus, csináltam egy 555-ös oszcillátort és a hangszóróból szól... ![]()
Írd már le hogy kell légyszi
Én úgy adok neki tápot, hogy oldalt ott van a generátor onnan kiválasztod a megfelelőt (DC) majd a cimkéknél még leraksz egy ground cimkét és kész is.
Én szeretem a proteus-t igaz, hogy csak a nyáktervező részét használom, de az nagyon király. Kár, hogy nem kedvelik a nyák gyártók... ![]()
A táp hozzáadása:
-A bal oldali oszlop-ból kiválasztod az "inter-sheet terminal" gombot. -Kijönnek jelek, kiválasztod a powert, GND, vagy amit akarsz -Beilleszted az áramkörbe -Jobb gombbal kijelölöd, majd ballal rákattintasz -A fejövő ablakban a "sting" -et legördíted, kiválasztod amit akarsz(VCC, VPP..stb). Ezek értékeit a dessign menü alatt állíthatod. Nagyon király ![]()
Nem tudja valaki, hogy hogy lehet serial port terminált beletenni?
Most szimuláltam egy PIC-et, ami szöveget küld a PC-re soros porton keresztül. Csak LCD kijelzőt találtam és azzal nem sikerült összehoznom, de a lábak villognak rendesen. ![]()
Sziasztok!
Egy alap kérdés. A Tina demoban hogyan lehet elmenti a megrajzolt kapcs. rajzot? Nekem nem jelennek meg se a mentés, se a transportálás, se a nyomtatás feliratok!?
Ezért demo a demo, mert egyes funkciók nem működnek benne. Pont azok, amiket szépen felsoroltál.
Sziasztok!
Tesztelgettem a Proteust... Hát nagyon ajánlani tudom mindenkinek. A nehézkes kezelésbe hamar bele lehet szokni, és már nem is olyan nehézkes... ![]() Megtaláltam virtuál terminált, ott volt, ahol a többi mérőeszköz ![]() Egyébként találtam benne RS232-es interfacet, sejtésem szerint így látja a progi a soros porton bejövő jeleket, és tud kifelé kommunikálni. Így elvileg összeköthető egy kinti PIC, a megrajzolttal. Vagy tejes egészében szimulálhatók soros portot használó programok (nullmodem kábellel öszekötöm a két port). Orcad-et használ valaki? Milyen?
Szerintem rakd újra a winfost!
Kezd az egészet egy format c, d vagy valami ilyesmivel... Minden problémád meg fog oldodni...
Na ezt azé nem mondod komolyan, hogy egy teljes formatot nyomjak ez a szar miatt már megint....Gondoltam rá, de annyit nem ér ez a fos...Amúgy egy előző 8as multisimnél is ez volt, de ott az nfo-ban le volt írva, hogy melyik könyvtárban(asszem a windows) milyen filet kell kitörölni! Sorry a trágár szövegé, de hihetetlen, hogy ennyire megszivat!
Koszi! Letoltottem es teljes verzionak tunik.
halee!
Az ewb-be miért nem működik a leg egyszerűbb kapcsolás? telep+1 led! nem ír ki hibát ,de nem is mutatja hogy a led világítana! nekem ewb 5.12 van tudtok segíteni?
Lehet, hogy a LED-et fordítva kötötted be
![]() De az is lehet, hogy kevés feszültséget adtál meg a telepnek. Vagy akár az is, hogy nem nyomtad meg a szimulációs gombot, amikor elindul a szimulálás.
Tegyél földet mindig mert anélkül szarol,
nekem mindig ment a led.
Hello Placi84!
próbáld meg a Windows/temp tartalmát törölni vagy a documets ....local settings/temp tartalmát.Nem emlékszem pontosan de vmi az installal volt ahová tárolja átmenetileg magát a progi az elején...azt kellene kitörölni és ugy megpróbálni.
Szia
A Circuit Maker progihoz honnan lehet letolteni alkatresz keszletet. Ugyan is szeretnek elektroncsoves szimulaciot vegezni de csak egy par kozismert trioda van benne. Nekem szuksegem lenne vegerosito csovekre is. ![]()
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy mi a gond az alábbi kapcsolással, vagy mit kell átállítani a szimulációnál Multisim-ben hogy működjön?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |