Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
sziasztok
patexati ígérte segít a bázis - PC kapcsolatot Bluetooth kapcsolattal megvalósítani. Remélem az is sikerül majd!!
Szia!
Gratulálok. Ha a kapcsolat összejött, akkor lesz módod a kitöltést beállítani a PC -n futó progtamból - sőt a beállításokat állományba is mentheted... A video motornál Janocsi társunk a trafó primer és szekunder köreit sorosra kötötte, ezzel jelentősen tudta csökkenteni az áramot.
Vedd le a fényerőt a távirányítóval mikor indul (növekszik), lehet ez segít ha táp baja van de most már nem biztos hogy ott a hiba. Próbáld meg a fényerő csökkentést.Gyorsan nyomogasd a 8 vagy 9 gombot. Vagy menj be menübe és ott vedd vissza.
Szia Hp41C
Köszönöm a gratulációt! a kitöltést milyen irányba módosítsam?
Szia!
Ha már meglesz a rotor, addig lehet csökkenteni, amig a transzformátor biztosítani tudja a rotornak a feszültséget teljes terhelésnél.
Szia Hp41C
Még nem ellenőriztem az infra érzékelőt Úgy gondolom Ki kellene tudnom kapcsolni a távirányítóval van két távim egy URC22B és egy rc5 az első távi nem jó ehhez a bázishoz Vagy elkötöttem valamit ?
Szia!
Be kellene állítani a készülék címet és a parancskódokat a keys.asm -ben. Ha a bázis kommunikál már a PC -vel, akkor nyisd meg a kapcsolatot, lapozz az RC5 fülre, a memoban láthatod a dekódolt vett üzeneteket függetlenül attól, hogy a bázisnak szól-e vagy sem. Valamint leolvasható a bázis készülékcíme is.
szia
Úgy tűnik megtaláltam a hibát R25 véletlenül 10K lett most már látom a kódokat. Akkor beállíthatom hogy pl: URC22B TV1 "bekapcsoló" 8c vagy az "1" a 01 a "2" 82 ezeket a kódokat kell keys.asm -ben beírni Segítenél ebben hogy hogyan kell. Megnyitottam itt egy sor "BAS_UPEQU0x16" a 0x16 a kód vagyis az x utáni részt kell át írni csak az előtte lévő részt nem értem van olyan keys.asm ami kommentezve van magyarul (számomra is érthető) formában megköszönném. elfeledtem amint megnyomtam a távin egy gombot D7 led világit folyamatosan
Szia!
Az a gomb, amire D7 világítani kezdett a relé bekapcsolása parancshoz rendelt kódot küldte. A 0x9a a hexadecimális számok megadási módja. A 0x jelenti a 16 -os számrendszert, a számjegyek a 0 .. 9 és az A.. F (ezek lehetnek kisbetűk vagy nagybetűk is). Az óra is ilyen formában írja ki a memoba a kódokat. Ha vált a parancs, vált a parancskód legfelső bitje is. Ezért a 0x40 és a 0xC0 parancskód értelmezése megegyezik, a keys.asm be a 0x40 -et kell megadni.
Sziasztok
Lassan kész lesz a forrasztó állomás (dobozolni kell) És most már vissza térek az órához most már van szabályozható hőmérsékletű pákám ezzel már remélem sikerül "rendesen" megépíteni a hibrid rotort. Értem és nem egészen értem Hp41C által adott tanácsot a keys.asm fájl átírásához. ; Definition of Keys and key-codes on my remote control itt e sor allatt határozzam meg a távirányítóm billentyűi által küldött parancsokat. Ha jól értem. Vagy ezt a részt hagyjam figyelmen kívül? ; Definition of Functions on the Propeller clock ; Define RC5 address of Remote Control Itt ebben a részben határozom meg mit csinál az óra a parancsra. ebben ez esetben RC5 távi estén ; Definition of Functions on the Propeller clock's Base Itt pedig hogy a bázis mit csinál. Esetemben a Távi pówer gombja 8c kód ennek kell az index ledet kapcsolni a ha jól értem TINDEX EQU CMD _8c ; ez így nézne ki Vagy tévedek? Ha igen hol? Bocsi hogy ennyire tudatlan vagyok!
Szia!
A bázissal vedd fel a különböző gombokhoz tarozó táviratokat. Az RC5 fülön a memoban Aaa Ccc formában jelennek meg. A cc érték legfelső bitje a új parancskódot jelzi a vevőnek. Ha ugyan azt a gombot nyomod meg egymás után kétszer (és a gomb a 05 parancskódot küldi), akkor a Aaa C05 és az Aaa C85 vagy Aaa C85 és az Aaa C05 sorokat láthatod a memoban. A parancskód legfelső bitje csak 0 értékkel szerepelhet. A keys.asm -et nyisd meg:
A sorban a 0x1D -t cserélt le a memoból kiolvasott 0xaa -ra. A cím 0 .. 31 azaz 0x00 .. 0x1F közötti lehet. Ha netán több órád is lenne RC5 távirányítással, akkor az óráknak legyen egyedi címe. A következő "; Definition of Keys and key-codes on my remote control" részt hagyd az eredeti tartalommal. A Philips RC5 szabvány megnevezéseihez rendeli a szabvány kódokat.
Fejléc alatt rotornak szóló parancsokat találod meg. A
A két utolsó oszlopban találod meg, milyen funkciót végez a 1. oszlopban leírt parancsnév. pl. SEC_CL nevű parancs a másodperceket törni. stb... A harmadik oszlopban átírhatod az értékeket a távirányítód megfelelő gombja által küldött cc értékekre. Az értéknek 0x7F azaz 127 -nél kisebbnek és egyedieknek kell lenniük. Nem lehet azonos érték két (vagy több) parancsnévhez rendelve.
szia Hp41C
köszi!! A programban a lapon látom a bázis címét esetemben Address of clock 1d A received packet history ban olvasom addr: 14 CMD 0c ha másodszor akkor 8c TINDEX EQU CMD_21 ; ez az eredeti sor TINDEX EQU CMD_0c ; és erre kell átírni akkor ezzel indul rotor forgása ha jól értettem
Szia!
A cimet át kell írnod 0x14 -re: RemoteAddr EQU 0x14 A 0x0C kód a STANDBY parancsé, az indítja a pörgést, bekapcsolja az index led -et és a táplálást is. A TINDEX csak az index led -ek kapcsolgatja. Nem kell átírnod. A mellékletben kétféle URC22B -hez való keys.asm...
Szia! Remek! Látom elszánt vagy Most már semmi akadálya nem lesz a 886 rotor elkészítésének és egyéb SMD projecteknek.. Véső szerű pákahegyet szerezz hozzá azzal lehet "húzni" a soklábúakon az ónt.
szia! Aki hamar feladja az jobb ha nem is fog bele ilyesmibe. Akadályok azért vannak hogy legyen kihívás is ne csak a kézimunka nagyon unalmas lenne az élet akadályok nélkül. Ígérted bluetooth Kapcsolat megvalósítását segítesz megoldani. Lassan azzal is foglalkoznom illene nyákot készíteni alkatrészeket beszerezni. A rotorhoz is be kéne szereznem az alkatrészeket csak hát a kapcsolásból nem tudom hová kell SMD alkatrész és hová a hagyományos (hibrid rotor)
Vagy szerinted vágjak bele Az smd rotor megépítésébe? "Ha már lúd legyen kövér?" Alkatrész listát tudnál a rotorhoz ? (mind kettőhöz) Kitudja még mekkorát ugrom!
Szia Fordítottam és betöltöttem a PIC be a programot
Most már szépen indul a távival ahogy kell KÖSZI!!
Gratulálok ! Nem is olyan bonyolult, mint első ránézésre tűnik...
sziasztok
Kicsit kellemetlen helyzetbe kerültem egy más projekttel kapcsolatban. Már írtam nektek megépítettem "Attila" álltal publikált forrasztó állomást ami szépen működött is az asztalon. A bedobozolás után valami történt mert nem megy, nincs kijelzés csak néha villannak be a számok és nincsen szabályzás sem. Tudom nem ide tartozik de nincsen kihez fordulhatnék a helyreállításhoz instrukciókért, mert Attila nem ad terméktámogatást a publikációjához. Lenne valaki közületek aki tudna segíteni akár itt akár más helyen vagy más fórumon?
Sziasztok!
A videó fejmotor vezérlőjén mért 167Hz-ből ki lehet számolni a fordulatszámot?
sziasztok
Köszönöm patexati segítségét Most már tényleg van jó forrasztó állomásom és pákám És ujra maximális figyelemmel fordulok vissza az óra építéshez. Rotor! Az SMD-n gondolkozom de azt hiszem előbb megépítem a Hibridet is. Megpróbálom összeszedni milyen alkatrészek kellenek bele
Szia! Ahhoz nincs lista összeírva ,össze kell írnod magadnak a tervről mi kell...
Üdv a mestereknek.
Úgíy döntöttem összerakok egy órát én is. Vicsys kolléga nyák. tervei alapján. Fölmerültek kérdéseim : Az ő általa a kezdetekkor tervezett propeller nyák.-on smd tranyók vannak , avagy fetek ? Az ide illő kapcsolási rajzot nem találtam sehol Ott fetek vannak ? Merre lehet a kapcsi rajz ? A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Szia! BC848 vagy hasonló kaliberű tranzisztorok kellenek a ledekhez!
Szia!
Keresgélj még egy kicsit.... Kicsit bonyolultabb, sokkal többet tud, sok hiba kijavítva benne....Kiindulópont
Na hurrá !!
Van miben keresgélni. De mire összeszedem mi mihez tartozik .... Köszönet a segítségért.
Nem találtad meg a kapcsolások között? Ott van a cikkben!
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A panelterv és a többi: Bővebben: Link
Megtaláltam már , de azért köszi szépen.
Akkor nem tudtam mi mihez tartozik . Sok mindent lementettem egyszerre. Már tiszta a kép , a nyák-ok is kész vannak már. Nemsokára teszt. Köszi mindent!
Sziasztok
Ismét segítséget kérek! Mint már említettem Van egy működő órám Vicsys tervei alapján épült És szépen is működik Csak hát az irányítással vannak gondjaim Hp41C útmutatásai alapján Fordítottam a 886-os bázis programját urc22b távihoz (sikerült) ezen útmutatások alapján szerettem volna fordítani a Vicsys féle 628 rotorhoz De mindig hiba üzenetet kapok A program hibalistája felteszem én nem tudok kiigazodni rajta
sziasztok
Itt a csomag amivel harcolok keys628URC.asm és a prop628KL.asm ebből kellene nekem egy Hex de nekem csak hiba üzenet jut |
Bejelentkezés
Hirdetés |