Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
sziasztok
patexati ígérte segít a bázis - PC kapcsolatot Bluetooth kapcsolattal megvalósítani. Remélem az is sikerül majd!!
Szia!
Gratulálok. Ha a kapcsolat összejött, akkor lesz módod a kitöltést beállítani a PC -n futó progtamból - sőt a beállításokat állományba is mentheted... A video motornál Janocsi társunk a trafó primer és szekunder köreit sorosra kötötte, ezzel jelentősen tudta csökkenteni az áramot.
Vedd le a fényerőt a távirányítóval mikor indul (növekszik), lehet ez segít ha táp baja van de most már nem biztos hogy ott a hiba. Próbáld meg a fényerő csökkentést.Gyorsan nyomogasd a 8 vagy 9 gombot. Vagy menj be menübe és ott vedd vissza.
Szia Hp41C
Köszönöm a gratulációt! a kitöltést milyen irányba módosítsam?
Szia!
Ha már meglesz a rotor, addig lehet csökkenteni, amig a transzformátor biztosítani tudja a rotornak a feszültséget teljes terhelésnél.
Szia Hp41C
Még nem ellenőriztem az infra érzékelőt Úgy gondolom Ki kellene tudnom kapcsolni a távirányítóval van két távim egy URC22B és egy rc5 az első távi nem jó ehhez a bázishoz Vagy elkötöttem valamit ?
Szia!
Be kellene állítani a készülék címet és a parancskódokat a keys.asm -ben. Ha a bázis kommunikál már a PC -vel, akkor nyisd meg a kapcsolatot, lapozz az RC5 fülre, a memoban láthatod a dekódolt vett üzeneteket függetlenül attól, hogy a bázisnak szól-e vagy sem. Valamint leolvasható a bázis készülékcíme is.
szia
Úgy tűnik megtaláltam a hibát R25 véletlenül 10K lett most már látom a kódokat. Akkor beállíthatom hogy pl: URC22B TV1 "bekapcsoló" 8c vagy az "1" a 01 a "2" 82 ezeket a kódokat kell keys.asm -ben beírni Segítenél ebben hogy hogyan kell. Megnyitottam itt egy sor "BAS_UPEQU0x16" a 0x16 a kód vagyis az x utáni részt kell át írni csak az előtte lévő részt nem értem van olyan keys.asm ami kommentezve van ![]()
Szia!
Az a gomb, amire D7 világítani kezdett a relé bekapcsolása parancshoz rendelt kódot küldte. A 0x9a a hexadecimális számok megadási módja. A 0x jelenti a 16 -os számrendszert, a számjegyek a 0 .. 9 és az A.. F (ezek lehetnek kisbetűk vagy nagybetűk is). Az óra is ilyen formában írja ki a memoba a kódokat. Ha vált a parancs, vált a parancskód legfelső bitje is. Ezért a 0x40 és a 0xC0 parancskód értelmezése megegyezik, a keys.asm be a 0x40 -et kell megadni.
Sziasztok
Lassan kész lesz a forrasztó állomás (dobozolni kell) És most már vissza térek az órához most már van szabályozható hőmérsékletű pákám ezzel már remélem sikerül "rendesen" megépíteni a hibrid rotort. Értem és nem egészen értem Hp41C által adott tanácsot a keys.asm fájl átírásához. ; Definition of Keys and key-codes on my remote control itt e sor allatt határozzam meg a távirányítóm billentyűi által küldött parancsokat. Ha jól értem. Vagy ezt a részt hagyjam figyelmen kívül? ; Definition of Functions on the Propeller clock ; Define RC5 address of Remote Control Itt ebben a részben határozom meg mit csinál az óra a parancsra. ebben ez esetben RC5 távi estén ; Definition of Functions on the Propeller clock's Base Itt pedig hogy a bázis mit csinál. Esetemben a Távi pówer gombja 8c kód ennek kell az index ledet kapcsolni a ha jól értem TINDEX EQU CMD _8c ; ez így nézne ki Vagy tévedek? Ha igen hol? Bocsi hogy ennyire tudatlan vagyok!
Szia!
A bázissal vedd fel a különböző gombokhoz tarozó táviratokat. Az RC5 fülön a memoban Aaa Ccc formában jelennek meg. A cc érték legfelső bitje a új parancskódot jelzi a vevőnek. Ha ugyan azt a gombot nyomod meg egymás után kétszer (és a gomb a 05 parancskódot küldi), akkor a Aaa C05 és az Aaa C85 vagy Aaa C85 és az Aaa C05 sorokat láthatod a memoban. A parancskód legfelső bitje csak 0 értékkel szerepelhet. A keys.asm -et nyisd meg:
A sorban a 0x1D -t cserélt le a memoból kiolvasott 0xaa -ra. A cím 0 .. 31 azaz 0x00 .. 0x1F közötti lehet. Ha netán több órád is lenne RC5 távirányítással, akkor az óráknak legyen egyedi címe. A következő "; Definition of Keys and key-codes on my remote control" részt hagyd az eredeti tartalommal. A Philips RC5 szabvány megnevezéseihez rendeli a szabvány kódokat.
Fejléc alatt rotornak szóló parancsokat találod meg. A
A két utolsó oszlopban találod meg, milyen funkciót végez a 1. oszlopban leírt parancsnév. pl. SEC_CL nevű parancs a másodperceket törni. stb... A harmadik oszlopban átírhatod az értékeket a távirányítód megfelelő gombja által küldött cc értékekre. Az értéknek 0x7F azaz 127 -nél kisebbnek és egyedieknek kell lenniük. Nem lehet azonos érték két (vagy több) parancsnévhez rendelve.
szia Hp41C
köszi!! A programban a lapon látom a bázis címét esetemben Address of clock 1d A received packet history ban olvasom addr: 14 CMD 0c ha másodszor akkor 8c TINDEX EQU CMD_21 ; ez az eredeti sor TINDEX EQU CMD_0c ; és erre kell átírni akkor ezzel indul rotor forgása ha jól értettem
Szia!
A cimet át kell írnod 0x14 -re: RemoteAddr EQU 0x14 A 0x0C kód a STANDBY parancsé, az indítja a pörgést, bekapcsolja az index led -et és a táplálást is. A TINDEX csak az index led -ek kapcsolgatja. Nem kell átírnod. A mellékletben kétféle URC22B -hez való keys.asm...
Szia! Remek! Látom elszánt vagy
![]()
szia! Aki hamar feladja az jobb ha nem is fog bele ilyesmibe. Akadályok azért vannak hogy legyen kihívás is ne csak a kézimunka nagyon unalmas lenne az élet akadályok nélkül. Ígérted bluetooth Kapcsolat megvalósítását segítesz megoldani. Lassan azzal is foglalkoznom illene nyákot készíteni alkatrészeket beszerezni. A rotorhoz is be kéne szereznem az alkatrészeket csak hát a kapcsolásból nem tudom hová kell SMD alkatrész és hová a hagyományos (hibrid rotor)
Vagy szerinted vágjak bele Az smd rotor megépítésébe? "Ha már lúd legyen kövér?" ![]() Alkatrész listát tudnál a rotorhoz ? (mind kettőhöz) Kitudja még mekkorát ugrom!
Szia Fordítottam és betöltöttem a PIC be a programot
Most már szépen indul a távival ahogy kell KÖSZI!!
Gratulálok !
![]()
sziasztok
Kicsit kellemetlen helyzetbe kerültem egy más projekttel kapcsolatban. Már írtam nektek megépítettem "Attila" álltal publikált forrasztó állomást ami szépen működött is az asztalon. A bedobozolás után valami történt mert nem megy, nincs kijelzés csak néha villannak be a számok és nincsen szabályzás sem. Tudom nem ide tartozik de nincsen kihez fordulhatnék a helyreállításhoz instrukciókért, mert Attila nem ad terméktámogatást a publikációjához. Lenne valaki közületek aki tudna segíteni akár itt akár más helyen vagy más fórumon?
Sziasztok!
A videó fejmotor vezérlőjén mért 167Hz-ből ki lehet számolni a fordulatszámot?
sziasztok
Köszönöm patexati segítségét Most már tényleg van jó forrasztó állomásom és pákám És ujra maximális figyelemmel fordulok vissza az óra építéshez. Rotor! Az SMD-n gondolkozom de azt hiszem előbb megépítem a Hibridet is. Megpróbálom összeszedni milyen alkatrészek kellenek bele
Szia! Ahhoz nincs lista összeírva ,össze kell írnod magadnak a tervről mi kell...
Üdv a mestereknek.
Úgíy döntöttem összerakok egy órát én is. Vicsys kolléga nyák. tervei alapján. Fölmerültek kérdéseim : Az ő általa a kezdetekkor tervezett propeller nyák.-on smd tranyók vannak , avagy fetek ? Az ide illő kapcsolási rajzot nem találtam sehol ![]() Ott fetek vannak ? Merre lehet a kapcsi rajz ? A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Szia! BC848 vagy hasonló kaliberű tranzisztorok kellenek a ledekhez!
Szia!
Keresgélj még egy kicsit.... Kicsit bonyolultabb, sokkal többet tud, sok hiba kijavítva benne....Kiindulópont
Na hurrá !!
Van miben keresgélni. De mire összeszedem mi mihez tartozik .... Köszönet a segítségért.
Nem találtad meg a kapcsolások között? Ott van a cikkben!
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A panelterv és a többi: Bővebben: Link
Megtaláltam már , de azért köszi szépen.
Akkor nem tudtam mi mihez tartozik . Sok mindent lementettem egyszerre. Már tiszta a kép , a nyák-ok is kész vannak már. Nemsokára teszt. Köszi mindent! ![]()
Sziasztok
Ismét segítséget kérek! Mint már említettem Van egy működő órám Vicsys tervei alapján épült És szépen is működik Csak hát az irányítással vannak gondjaim Hp41C útmutatásai alapján Fordítottam a 886-os bázis programját urc22b távihoz (sikerült) ezen útmutatások alapján szerettem volna fordítani a Vicsys féle 628 rotorhoz De mindig hiba üzenetet kapok A program hibalistája felteszem én nem tudok kiigazodni rajta
sziasztok
Itt a csomag amivel harcolok keys628URC.asm és a prop628KL.asm ebből kellene nekem egy Hex de nekem csak hiba üzenet jut |
Bejelentkezés
Hirdetés |