Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Én megcsináltam, szerintem érdemes beépíteni.
És elárulod a vt8 és az ic tipusát?Vagy esetleg feltehetnéd a nyákterved ha megvan alkatrészekkel
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.Ráírom a nyáktervre és szerintem nekiugrok
Helló!
Ne ugorj(csak nyugodtan...)! Csak csináld meg nyugodtan azt a macit működőképesre... , anélkül is biztosan tökéletes, ha tudnád, hogy milyen sok gyári gép nem tudja ezt a plusz funkciót/kat! - és milyen jól működnek! ( persze nem lebeszélni akarlak!) , de mint ahogy írták bármikor beépítheted, csak arra gondoltam, hogy a kezdeti sikerek milyen fontosak annak akinek nem megszállottsága még a "barkácsolás", mert ha valami nem sikerül a kezdeti lelkesedés alább tud hagyni... :hide: :peace:
Helló
Na jó az ugrás enyhe tulzás voltEgyenlőre fejben próbálom összerakni a dolgokat.Van még itthon egy darab nyákom meg 3 rezgő tápom.Először letesztelem a tápokat.Ha valamelyik működését kielégítőnek találom akkor valószínű egy nyákra megcsinálom a 12 voltos betápot és ezt a kiegészítőt és beteszem a dobozba a hagyományos trafós táp helyett.Amúgy sem jellemezném az építés menetét rohammunkának.Kb 2 hónapja kezdődött a fizikai megvalósítás,és kb ennyit saccolok még a végéig.
Csak jelezném,hogy ha megépíted a gépedhez a szóban forgó panelt a kiegészítő szolgáltatásokkal akkor az eredeti panelodon kapcsold ki a leragadásvédőt és a fojtó a kimenet POZITÍV ágába kerül,most a negatívban van.
Csak annyit a dvd tápokról, hogy ugyanolyan a működési elvük és szinte a kapcsolása is, mint amik itt a fórumon megjelent tápoknak... (pl: az orosz gépek tápjai)
Lehet, hogy elhangzott már, de fontos információ! Köszi!
Helló
Megvallom őszintén nem nagyon ismerem a rezgőtápok lelki világát,és úgy gondolom hátralévő életem kevés is hozzá hogy megismerjem.De a 3 tápot mindenképp letesztelem.Először is megnézem,hogy hány volt jön ki a kimenet 12 volt helyén.Ha van 15v ami a stab ic-nek kell a biztonságos működéshez(a tápokban egyikben sincs fesz stab ezt megnéztem) akkor a kimenetre ráakasztok két sorbakötött 12v 5 w-os izzót.Ez elvileg 1 amper körül fog felvenni.Amelyik ezen a próbán is átmegy annál már csak azt kellene megtudnom,hogy mit csinál mondjuk 180-200 volt bemenettel.Mondjuk ezt még nem tudom hogyan fogom letesztelni.Ha ez is jó akkor csinálok neki egy kisebb panelt mivel ezek mind hatalmas nyákon vannak.A legkisebb is 6x15 centis.
Helló
Kár hogy ilyen messze laksz tőlem.Szerintem egy két délutánt jól el tudnánk beszélgetni.Vagyis én kérdeznék butákat,amire Te válaszolnál okosakatAz redeti panelon még nincsenek beépítve a leragadásvédelem alkatrészei.Én a jumper helyet egy kapcsolót terveztem oda.A változás ebből a szempontból annyi lenne,hogy az egyik kapcsolószál megy az uc ic 1-es lábára a másik szál pedig a fejlesztett védelem panelján az uc1-hez.Ez a folytós dolog viszont jobban a fülembe tette a bogarat.A gyakorlatban most ugye nekem úgy néz ki a dolog,hogy van a két sín amire csatlakozik a főtrefó szekunder kezdet és vég.A véges sínhez volt még kötve a folytó kezdet a folytó vég pedig volt a negatív saru.A pozitív saru pedig a hűtőborda gyakorlatilag.Akkor ezt most úgy kell átkötnöm,hogy a bordára megy a folytó kezdet a folytó vége lpedig lesz a pozitív sarok.A főtrafó kezdet és vég ugyanúgy megy a két sínre,és amelyikre a véget kötöm azt kivezetem a negatív sarunak.A két snubberkör változatlan marad.Jól értelmezem a dolgot?
Igen csak annyi az egész,hogy a fojtót átrakod a pozitív részhez és kész. Semmi egyéb módosítás nem kell.
Azt hiszem ez megoldható.Gyakorlatileg a két nyillal jelölt sarut kell megcserélnem,az alsó sínen pedig marad a főtrafó szekunder vég szál.
Üdv!
- abból 12 v jön ki (cca.), szerintem nem kell stab kocka. -, de előfordul olyan is amelyik 24 v-t is tud. Azért hivatkoztam multkor a forumon linkelt rajzokra, mert azok is olyanok ( a kimenet viszacsatolva általában a 12 v, annak figyeli a meglétét a szabályozó, a többi pedig a konstans trafó menetszámok miatt úgyis abban az arányban változnak... (mármint 5v, 3,3v esetleg 8v) A teszt ötletet kiválónak tartom, de 12v/12w az 1 A-s terhelés? ,ha megnézed dvd-k hátsó fertályát, akkor látod, hogy nem annyira érzékenyek a bemeneti hálózatra.
Üdv!
Keresném GCE WOLF1600 vagy STEL161 inverteres hegesztő kapcsolási rajzát.
Sziasztok!
Lassan azért sikerül a Macival is foglalkoznom Jelenleg így áll a dolog! Üdv.: Zoli
Helló
Ma kicsit alaposabban tanulmányoztam a tápokat.Azt hiszem maradok az eredeti trafós változatnál.Volt amelyik csak 10 voltot adott le.A leg régebbi kinézetű egész jónak tünt.Az 11,98 V volt üresjáratban.A problémám csak az vele,hogy ez ugye kevés a stabkockának.A másik problémám,hogy amennyire én tudom ez valamilyen szinten lüktető egyenfesz,a trafós kivitel pedig a stab meg a kondik miatt szűrt egyenfesz.Nem tudom ez mennyire zavarná be a vezérlést.Azt hiszem most egyenlőre megcsinálom a kiegészítő panelt a macihoz meg a trafós tápot,és ha majd minden megfelelő képpen működik akkor kerülök mégegy kört ezekkel a tápokkal.Gondolom valahogy meg lehet emelni a kimenő feszt egy alkatrész cserével nem kell feltétlen újratekerni a trafóját.Majd visszarajzolom a panelt vagy rákeresek neten hátha találok kapcsolási rajzot,és az alapján már biztos tudtok segíteni,hogy merre keresgéljek.Nézegettem erdgab mester paneljét is.Neki rajta van a vezérlő panelon a rezgő táp is,de ő is használ stabkockát.Régi emlékeim alapján pedig ha 12 voltra teszek 10 watt terhelést akkor az szűk 1 amper.P=UxI.Már ha jól emlékszek
A dvd-s tápok nagy baja, hogy az 5V-ról megy a visszacsatolás, a 12V-os rész nem stabilizált. Mivel a dvd-ben az 5V kell a vezérlésnek, processzornak, így annak kell stabilnak lennie, a 12V-nál meg nem lényeg annyira a pontosság. Ugyanígy van a pc tápokban is, ott is az 5V van stabilizálva. Elvileg ha a visszacsatolás át lenne kötve a 12V-ra, akkor pontosan tarthatná a feszt és stab sem kellene. Másrészről itt is ugyanúgy pufferelt fesz van, nem lüktető, hiszen a tápon ott vannak a pufferkondik, minden fesznek.
Helló
Ez ismételten egy számomra hasznos infó voltNem mondok le teljesen erről a projektról semMegpróbálok majd dúrni egy kapcsolási rajzot.
Kapcsolási rajzot szerintem a vezérlő IC adatlapjából láthatsz. Ezek a tápok is nagyjából az a rajz szerint épülnek fel. Az adatlapban legalább benne van pl a visszacsatolás kiszámítása is általában.
Köszönöm a jó tanácsot.Eszembe sem jutott volna az ic szerint keresni.
Jó látni,hogy vannak még kik használják a kerámia kondenzátorokat hidegítésre,szép munka s ahogy egy régi filmben mondták "Fojtassa Doktor".
Köszönöm. Hát ami a kondikat illeti nekem csak ilyenek vannak itthon egy dobozban.
Kiss Ádám kérésére felteszem ide a Maci többi részének terveit is. Ha már megosztom, akkor mindenkivel megosztom. Lehet valakinek megtetszik! Megnyitni a diptrace nevű progival lehet. Ha valakit érdekel akkor felteszem valahová az enyémet, mivel az nem időkorlátos. Üdv.: Zoli
Sziasztok. Elnézést, de elfelejtettem kijavítani az egyik kondi értékét (UC3845 3-as lábán a kondi nem 100nF, hanem 2,2nF), hamar javítottam és újra felteszem ide a módosított nyáktervet.
Üdv.: Zoli
Köszönöm a nyáktervet a többiek nevében is! Magam is nekiláttam a nyáktervezésnek de idő hiányában iszonyat lassan haladok. Sok kész nyákterv van itt fent a fórumon, de ez a kis méret nagyon megtetszett.
Helló
Ma elkészült a kiegészítő nyák az antistickel hotstart-al airforceval.3 helyen fénymásolnak nálunk a faluban,de sehol nem engedték feltenni a nyáktervező progit,hogy kinyomtassam a nyáktervet.Így találtam magamnak egy új módszert.A fóliaoldalt leragasztottam öntapadós dekortapétával és kivagdaltam a nem kellő részeket snicerrel.Nem tartott tovább mint filccel megrajzolni a panelt a végeredmény viszont sokkal szebb lesz.A folytót is átszerveztem a pozitív csatira.Az eredeti vezérlőpanelomon megvolt az antistic áramkör is.Egy jumperral kapcsolódott volna az uc ic 1-es lábára.Ez lett az új áramkör csatlakozó pontja.Szóval kezd összeállni a dolog nekem is
Félre ne értsd,azok a kondik tökéletesen megfelelnek hidegítési célokra.Sajnos a mellékletedet nem tudom megnézni,pedig van ilyen programom a gépen.
Evvel a kiegészítő kapcsolással lenne mégegy kérdésem.Az elkok lehetnek 16 voltosak,vagy esetleg nagyobb kell?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |