Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi az értékeket, ez elég nagy segítség. A hivatkozott méreteknél közel dupla méretű hűtőbordákat szereztem, nagyon drabális 1cm-es tönkvastagsággal és 8mm-es zászlólemezekkel. 8ohm-os impedanciákkal lesznek terhelve, a vásárolt tervezés: 2 db 200W-os híd-kit, és 2 db 100W-os kit.
Értem. És ezek mindd egy trafóról mennének? Mert akkor nem árt a 40V mert rendes terhelésen még akár 36V alá is eshet. HA jól tudom ez az a feszültség ahol már a maximumot ki lehet hozni az IC-k ből... Vagy 32V...?
Üdv Mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni. Kellene nekem /Sprint layoutban/egy működő TDA 7294 híd nyák terve, az sem baj ha rajta van a hangszóró védő áramkör. Ami nekem volt sajnos géphiba miatt törlődött. Előre is köszönöm a segítséget.
Olyat tudok mutatni ami nyákrajz. Lay-ba nekem nincs meg...
Ezt találtam a gépemen. Igaz ezen táp is van...
Köszi olyant találtam én is. Olyan kellene amit sprintben lehet megnyitni.
Akkor amit utólag tettem szetrintem jó lesz. Ami nem kell majd kiveszed belőle.
Ez majdnem jó, rajta van a hangszóró védő is, de sajnos a táp is. E nélkül kellene átrajzolni eléggé időigényes lenne.
Igen de van egy másik gondom is, az íc mögött is van a nyákon vezető, ez nem jó nekem, mert én egyből a bordára akarom csavarozni az íc-ket . A hűtő tönkbe nem hiszek, nekem más módszerem van a majdnem tökéletes hűtésre.
Azért köszi, lehet nekiállok nyáktervet csinálni.
Szia Mester! A hűtő tönkben nem muszáj hinni, elég ha megcsinálod (persze jól) aztán szépen teszi a dolgát.
Ha elhagyod a hűtőtönköt, akkor közvetlenül kell a bordára csavarozni az ícét, szigetelő lap nélkül. Ha sziglappal szereled fel az ícét , akkor sajnos nem lesz tökéletes, bordamérettől, anyagtól, pasztától, stb.-től függetlenül.
Szia!
Az íc alá nem teszek semmit, csak egy kis zsírt . A borda negatív feszen van. Az íc-t egy 10 mm vastag alu hevederrel szorítom a bordára, nem pedig az íc furatán keresztül. Így az íc nagyobb erővel szorul és ami a lényeg, párhuzamosan szorít! Jobb a hőelvezetés. /szerintem/ A hűtő tönk nem az íc alatt, hanem felette lesz , így hűti az íc előlapját is. Néhány panelt így csináltam már meg, nyugodtabban alszom a hűtés miatt
Így már világos Ez tökéletes megoldás a hűtés szempontjából, de csak dobozon belüli hűtőbordánál biztonságos, amennyiben jól van rögzítve és környezetétől elszigetelve.
Itt egy nyákterv sztereó hídhoz, van rajta egy ventillátor szabályzó is. * A kép "saját" kérésre, törlésre került.
Nem tudom megnyitni. Milyen fájl?
Írd át TotalCMD-be .lay-ra a kiterjesztést akkor meg tudod nyitni.
Megnyitod total cmd-t. Megkeresed ezt a fájlt. Rákattintasz kettőt lassan hogy a nevet lehessen módosítani. Mivel sima fájl a név után nem lesz semmi. Nyomsz egy jobbra nyilat hogy a kijelölés eltünjön és a cím után közvetlen beírtod hogy .lay. Vagyis 7294 híd ventiszabályzós.lay
Hálás köszönet.
Sajnos itt is az a baj hogy a íc mögött is van panel. Vakhogy megoldom. Köszi szépen Bassmesternek is hála.
Az nem baj ha az IC lába mögött van vezetősáv, mert az IC hátlapja attól jóval kiljebb van, tehát kényelmesen bordára szerelhető.
Igazad van , megmértem az íc-t és 4 mm van a láb és a hűtőfeleület síkja között. A panelon is pont ennyi távolság van. Határeset. .
Ajajjj...bocsi, de most látom hogy nem azt a nyákot adtam amit akartam, mert van rajta egy plusz tranzisztor szintillesztőnek. Nem vált be a megoldás, nem ajánlom az utánépítését.
Helyette itt van pl. ez:
Nem mind menne egy trafóról, természetesen, annyit már nem bírna a 630W-os toroid, ráadásul duplatekeréses 1.8mm drót, szóval,...csak a 2db 2x200-ast tervezem erre. Az a hatásfokra is nézve elég lehet, ha van rajta vaskos puffer. A 2 x 100 nyihoz sajna be kell szereznem egy toroidot szintén.
üdv valakinek megvan a sima bizti nélküli tda7294 bridge 2002 -es nyákterv?? lehetőleg .lay-ban
erről lenne szó: Bővebben: Link
Köszi Mester ez már jó lesz, de adódott egy másik probléma. Hétfőn mehetek tonert venni...
Mi a baj a duplatekeréssel? Az 1,8-as drót 7A tud, toroidon lehet 8-at számolni. Ez 14Ax60V
Én innét szoktam rendelni a HP-be utángyártottat fél ár alatt
Az enyém Samsung SCX-5000. Itt a városban lehet kapni, viszem a régit, adnak egy újat. Persze fizetni is kell.
Nagy vonalakban így néz majd ki a belseje lesz még vele meló bőven. A dobozt is át kell festeni stb.
A hűtés biztosan elég lesz
Ez milyen doboz? A lyukakat Te vágtad rá? Én mostanában a rack dobozokat is magam hajtogatom. EZT láttad már? A Mackónak csináltam nemrég...
nekem megvan a híd biztis verziója működő..
Igen láttam a múltor gratulálok prifi munka..
Ez egy rack doboz Cirokl csinálta nekem a lyukakat Ő vágta asszem lézerrel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |