Fórum témák
» Több friss téma |
megnézem. bár volt amikor a fényerőt a menüben tudtam állítani . Eleinte 30mp után kapcsolt ki kb. Ha a kontroller rossz akkor szerintem nem vezérli a fényerőt.
Sikerült meglelni a hibát, a bekapcsoló gomb-nak volt áthúzása ( szívás ). Most minden jól működik , de maradt az inverter trafó zizegéde ami max fényerőnél elhalgat. továbbá más hiba is van pár perc után az egész kép zavaros lesz. Vizszintesen cikcakban elmosódott az egész kép. a fényrő növelésével kevésbé zavaros. Fóliaelválást kizárnám mert az acer logó bekapcsolás után jó. Valami tippetek erre a hibára?
Ú jó kérdés már összeraktam. A zavaros kép és a inverter trafó zizegése összhangba volt valószínűleg. Az inverterben kidobtam a 470uf kondit és a vezérlő IC tápkondiját . Ennek hatására megszűnt a zizegés és a kép zavar is. Érdekesség, igaz kapacitás mérővel minden egyes kondi jó értéket mutatott .
Sziasztok!
Egy kis help kellene, pontosabban alkatrészt vadászok megint egy samsung monitorhoz. Aminek a tápjában elhalt a trafó, 5v van 12 nincs ha jól emlékszem. A táp mindent része tesztelt, mert az utolsó lett volna hogy a trafó lenne szar... de épp az a szar. Ha lenne egy ilyen trafó akkor megboltolnám. Előre is köszönöm a helpet. A táp és trafó típusa a csatolt képeken! Üdv. Peti
Sziasztok!
Nem tudjátok ennek a mellékletben csatolt monitor típusnak az inverterében milyen FET-ek vannak? ( külön inverter panelos) Köszi
Oda van irva az alkatreszlistaban a vegen.
si9933
Sokadszorra: Nem a kondi kapacitása az, ami kell egy HF tápegység környezetében, hiszen az a jól ismert képletünk szerint "kissé" túlméretes, hanem a minél alacsonyabb ESR értéke. A kapacitásmérő ezt nem fogja megmutatni, viszont mellékelt példa szerint te is láthatod, hogy mennyire nem mindegy (és hogy miért nem spórolunk pár forintot a megfelelő kondin).
Sajnos nem. Nincs benne az alkatrészlistában. Ez valami kínai "csoda" , a drain-ek sem egy oldalon vannak. Gondoltam, hátha valaki nyomozott már ez ügyben. Azért köszi.
Egy jo kozeli fotot esetleg az inverterpanelrol?
Gondolom, azert kellene, mert nem jok. Igy a kimeresben nem lehet bizni...
Sziasztok!
Van egy Samsung 940N monitor, valószínüleg inverter hibás, az egyik fénycső csökkent fénnyel világít, és ha megcserélem, látszik, hogy az adott kimenet a hibás. A trafója egybe-vasmagunak látszik. de rajzot sehol sem találok (LS19HALKSB/EDC) csak hasonlót. A szekunder tekercsek:1250, és 1230 ohm. A kérdés az hogy ekkora ellenállás eltérés jelezheti -e a problémát? (menet zárlat?) A másik, hogy közös ezeknek a primerje? Lehet ez meghajtás probléma, vagy mégis csak a trafó? üdv. brs.
Nekem ugyan ez a baja a monitoromnak ,nem volt jó az a trafó ilyen értékekkel nekem sem.
csere lesz neked is
Sziasztok
Samsung monitorom van ha bekapcsolom kiírja hogy Check Signal Cabel de ahogy elindítom a gépet kap jelet és elmegy a kép ha leállítom a gépet újra kiírja az előző szöveget. Mi lehet a baj? Kérlek segítsetek. Köszi
Scaler. Típust ugyan nem írtál, tehát kitaláljuk, hogy az érintett, szérihabás modellek egyike lesz.
SyncMaster 710N
Lehet javítani? Köszi hogy írtál
Biztosra menni csak az NT68F63 cseréjével lehet, de általában szokott működni az, hogy az MCU 5-6 lába közé egy kb. 47-62Ohmos ellenállást akasztunk.
Akkor ezt próbáljam ki hogy tegyek be egy ellenállást?
Szia
Beleraktam egy 47 ohm ost de semmi. Hogyan tovább csere? Köszi
Nem tudok csinálni képet mert már ki is dobtam a FET-eket. Az alkatrészlistában csak a main panel alkatrészei vannak felsorolva, abban van a SI9933ADY. Az inverter panel mint 1 alkatrész szerepel.. Egyébként a
FEt-ekre 3jegyű szám volt írva , az egyikre emlékszem az -431- "típusú" volt.......szóval :nemtudom:
Az 5-6-os láb a tok szélén lesz, azon az oldalon egy pont jelöli az 1-es lábat, mégpedig középen. Oda raktad tuti az ellenállást?
A fo panelen mire kellene ket ilyen fet???
Ez egeszen biztos, hogy az inverterben voltak. Azt hiszem, van 4431-es FET is, esetleg az volt. A helyen, ahonnan kivetted, hogy nez ki a rajzolat? Onnan lehet kideriten, hogy dual vagy nem.
Szia
Igen mivel már volt ott egy 42 ohmos csak kicseréltem egy 47ohmosra.
Akkor at már javították, az MCU meg tovább öregedett. Lehet lejjebb menni akkor az ellenállással, de kisebb így már rá az esély, hogy jó lesz.
Üdvözlet!
Adott egy Acer AL1716 típusú lcd monitor, mely zavaros képet ad: vízszintesen "zizeg" a kép, linkelek egy videót, mely eléggé trágya minőségűre sikerült, de a lényeg látszik rajta. A kép kizárólag a bemenetre adott jellel zizeg, a bekapcsoláskori acer logó, a no signal felirat illetve a monitor osd-je tökéletesen megjelenik, ahogy az a videón is látszik. Egyéb bajai is voltak (tápegységben kondikat cseréltem, illetve az egyik fénycső vezetékét valaki előzőleg kitépte a csatlakozóból), de ezeket már kiküszöböltem. Több vga kábellel is próbáltam, eredmény ugyanez. Köszönettel venném a tanácsokat, ötleteket.
1db FET van írva az alkatrészlistában, azt meg is találtam a main panelon.
Csak egy ötlet; kiszedném az elkókat és átmelengetném a panelt.
Nem kell kiszedni azokat, a kemencét ugyanúgy túlélik. Én mondjuk pont valami tápszűrésben látom ennek az okát, az ADC analóg, vagy referencia tápja körül, de ez csak légből kapott ötlet. Volt nálam ilyen hibával monitor, de nem emlékszem már, mivel lett megoldva, talán annyival, hogy a képernyő frissítésének 60Hz-et beállítva egészen elviselhető volt a jelenség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |