Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor

Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 292
(#) kokozo válasza dizi hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

áramfogyasztás: 10 Watt - elméleti kerítés hossz: 6 km, - max. kerítés hossz (növényzet nélkül): 1 km, - max. kerítés hossz (közepes növényzetnél): 0,8 km, - max. kerítés hossz (dús növényzetnél): 3 km,A mokerás linkednél ezt láttam..
Csináltam én is egy villanypásztort, de az enyém csak 40mA-t vesz fel ami ha jól számolom fél watt alatt van, a 10W-ot sokallom kicsit, és a vezeték hosszát is érdekesnek találom.. Hogy lehet, hogy gaz nélkül 1km, full dzsumbujban meg 3km.. Ezt a cuccot ezek szerint nem hozzáértő árulja így bármit rá lehet írni.Tehát kamu az egész szerintem.

Mellesleg egy 44Ah-s aksiról több mint 1 hónapig elmenne az enyém ha jól számolom?
(#) dizi válasza kokozo hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Az enyémek egy 150Ah aksiról aminek a kapacitása közepes, 3 hónapig kattognak nyári időben.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Az okos ember átlátja a káoszt is.. Ennél nagyobb kupi van nálam jelenleg Az enyém is nyomja a 2-3 centis szikrákat ha nincs benne a szikraköz, ma lett kész még éles bevetésen nem volt, mert még van egy kis csinosítgatás rajta (trafó, kondi felfogatás stb)
(#) dizi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

A kínai piacokon kapható elemes gázgyújtó kimenőtrafója kis átalakítással: kivesszük a ferritmagot a helyére egy 6-os kapupánt csavart teszünk és a tekercs külső felére 0,2 lakozott rézből feltekerünk kb 30 menetet, na ez is cimbalom.
[OFF]Ütős
(#) levaitamas hozzászólása Jún 9, 2012 /

20µF 380V-on szikraköz nélkül Wartburg trafóval.

vp.mp4

(#) dizi válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Nagyon tuti,de azt valaki tudja.hogy mi határozza meg az ív színét,mert láttam már olyat ami gyönyörű fehér volt,de olyat is ami sárgás lila.
(#) levaitamas válasza dizi hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Ez csak a végletek feszegetése, természetesen telepíteni életveszélyes. Szerintem a kondenzátor kapacitása, feszültsége és az alkalmazott trafó határozza meg.
(#) dizi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

[OFF]Nekem a mini mov-ot nem játszotta, a felület megjelent, az is, hogy játszik valamit,de képet nem adott.
Az miért van,hogy a hsz-met módosítom időn belül és azt írja, hogy
Nem sikerült módosítani.... értesíts egy moderátort.
Ez mostanában elég gyakran előfordul.
(#) dizi válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Az enyémekben is húsz mikrós van 400volttal töltve 5-8mm szikraközzel,nagyobb területre tökéletes és a gazt meg úgy égeti el, hogy nagyon ritkán kell kaszálni a vezeték alatt.

Ha már szikra hang itt van az enyém.. Bár én nem török méteres szikrákra ezért a kondi kicsi.. de hangja így is van.Bővebben: Link

Tuti a szikraköz, ha valaki nem tudja, biztos tesz bele egy biztosítékot. :yes:
Nem méteres szikra kell, hanem ERŐS.

Tehet.. Első szikra után úgy is szikraköz lesz . Mellesleg ezt nem tömeggyártásra szántam csak a kertbe..

Én is megelégeltem a a kertben a kóbor macskák csatározásait és egy áttekert mikrosütő trafót alkalmazva, most úgy pattognak mint a bolha.
[OFF]Az az érdekes mikor harcolnak és az egyik közel megy a vezetékhez és az megvágja, szegény azt hiszi,hogy az ellenfél volt kemény.

Veszek hozzá csájnából egy napelemet és csattoghat.

Felesleges.
Ha nem fogyaszt sokat akkor egy beteg aksival is elketyeg.
(#) gorzoll hozzászólása Jún 10, 2012 /

tiszteletem uraim tudna valaki 1 nagy teljesítményű vill parasztot aminek elég nagy hatótávval rendelkezik??
ha igen akkor 1 kapcs rajz is kellene meg esetleg nyákrajz .
előre is köszönöm .
(#) Cavalier válasza gorzoll hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Villás parasztot? Ismerek itt olyat, a hatótáv attól függ. Két liter borral, egy kis szalonnával, kenyérrel elsétál akár 40km-re is.

Légyszíves olvass vissza 1-2 oldalt, bent volt az inverteres pásztor rajza, és nyákterv is volt hozzá.
(#) gorzoll válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Bocsi a kis betüért de közben visszaolvastam és meg is találtam de az a bajom, hogy nekem nagy hatótávú kell az a 40 km az jól hangzik
esetleg trafót kell tekertem ahhoz hogy nagyobb legyen a hatótávom ??
(#) kokozo válasza gorzoll hozzászólására (») Jún 10, 2012 / 1

Szia! A 100000-es gyárik se tudnak 40km-t csak aszfalt út felett, ahol még véletlenül sincs a közelben se fűszál. ha már egy kevés fű van akkor max 15 km! Ami azt jelenti hogy ha csinálsz 1 dobozba 2db inverterest ami egyenként tud 5km-t ( ami reális) tehát összesen 10km/ doboz , dobozolva se kerül 15 ezerbe, és ebből kell neked 4 db.
(#) gorzoll válasza kokozo hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Értem tehát akkor ez jóval benne marad a megengedett teljesítményben ??
viszont van 1tirisztoros kapcsolásom ami tökéletesen üzemel, ahhoz akkor csak nagyobb trafó kell ha jól sejtem!
(#) kokozo válasza gorzoll hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Nem biztos hogy a trafó kicsi. lehet hogy a kondit kell csak kicserélni nagyobbra, de ahhoz tudni kellene hogy neked melyik verziód van milyen kondival milyen feltöltő fesszel és milyen trafóval.

Nos nekem ez volna az abevált eszköz
1 lada gyujtótrafóról megy

villp 001.jpg

(#) kokozo válasza gorzoll hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Ez a sima inverteres amit rengetegen megépítettek kis változtatással, itt a c5-t kell csak nagyobbra cserélni, 10µF ra (vannak akik még nagyobbal kísérleteznek), olvass vissza milyen sikerrel!

Igen igen a tuning az meg van 10 uF
(#) dizi válasza kokozo hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Hát az nem biztos,hogy elegendő, hogy csak a c5 kondit cseréljük, az alacsony fogyasztást is meg kellene tartani, de ha megemeljük, akkor a fogyasztás is megnő,így az ic frekijét és kitöltését is a 10 mikrós kondihoz kell beállítani.
Ahhoz hogy nagyobb területet tudjunk lekeríteni,(40km) ahhoz speciális kondi kell, ami a gyári készülékekben van 40µF 900volt és ez nem kamu.
Ezenkívül kell egy speckó trafó is, na meg egy kraftos tirisztor és egy olyan inverter ami ezt tudja tölteni.
De azt mindenki FELEJTSE EL,hogy kettő kisebb inverterest tesz egy karámra, 100%, hogy agyonverik egymást.
(#) kokozo válasza dizi hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Én se úgy gondoltam hogy 1 vezetékre kell kötni a pásztorokat, hanem ha egy négyzetet veszünk alapul egyik az a oldalt védi, a második a b oldalt, a 3. a c-t, a negyedik a d-t. Ha nagyon hosszú a vezeték oldalanként, akkor a dobozt középre téve egyik elmegy jobbra a másik ballra.
(#) kozso31 válasza kokozo hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Helló:Szakik én megcsináltam az inverterest,és mondhatom elég jól sikerült mert kérték tőlem,hogy csináljam meg 10ha-területre, 25-ös kondit tettem bele és azt mondja a tulaj,hogy elég jó hatása van.
(#) dizi válasza kozso31 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

*
Nem 1µF kondi kell, ha nagyobb területet akarunk védeni.
(#) jaja. hozzászólása Jún 13, 2012 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék AHV2005 (Milus mester) villanypásztorba a 2n6027 (put) kb 1 perc működés után "elpusztul"(már háromnak vége) mit cseréljek még ki?már a BT137 is cserélve lett. Tanácsok?
(#) gorzoll válasza dizi hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Üdv dizi kérdés: akkor párhuzamosan kell kötnöm a kondikat ! de trafót akkkor is kell gyártanom csak az a bajom,hogy mekkkora az az akkora ?? ebben kellene a segítség
Következő: »»   133 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem