A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   40 / 134
(#) SzAndras00 válasza Nagyné Evelin hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szia!
Mit értesz feltöltődésen? Vízzel nem telik fel, vagy nem melegszik a víz?
(#) Nagyné Evelin válasza SzAndras00 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Szia.
Igen, a vizet nem szívta magába, de már megoldódott. A nyomás kiegyenlítőt kellet kicserélni, ha jól jegyeztem meg, amit a szerelő mondott.
Köszönöm a segítséged.
(#) SzAndras00 válasza Nagyné Evelin hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Örülök, hogy sikerült!
(#) buburobi hozzászólása Jún 30, 2012 /

Üdv! Van egy tavaly decemberben vásárolt (nincs garancia) Hajdú villanybojlerem amivel az a probléma, hogy a hőfokszabályzó 110°-os biztonsági része állandóan leold. A minden az egyben szabályzó van benne, amit már kicseréltem, lejjebb vettem a vízhőmérsékletet de nem változott semmi. Kb.: 1-2 hét és ismét leold. Mi lehet a megoldás a problémámra?
(#) zolika60 válasza buburobi hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

nem túl vízköves?
(#) buburobi válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Kb.: 6 hónapos. szerintem nem. Az előző mindenféle takarítás és karbantartás nélkül kibírt 15 évet, majd kilyukadt.
(#) levaitamas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Üdv!
Mivel magyarázható egy Ohm-os fogyasztónál a fázis-nulla cseréjének a hatása?
(#) levaitamas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Lehet benne valami. Köszönöm, ma is tanultam valamit.
(#) buburobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Ez nekem is furcsa megoldásnak tünik, de egy próbát megér.
(#) bajuszrichard hozzászólása Júl 2, 2012 /

Sziasztok van egy régi hajdu bojlerem 180 vagy 200literes
Valamiért leveri a megszakítót de nem azonnal hanem pár óra működés után! a fűtőszál két vége közt kb 20ohm az ellenállás (nemtudom h ez megfelelő e) Mi lehet a baj? válaszotokat előre is köszönöm
(#) bajuszrichard válasza bajuszrichard hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

előfordulhat hogy a fűtöszál zárlatos, úgy, hogy a fűtüszál mindkét kivezetése és a földelés közt is 20ohm-ot mérek?!
(#) zolika60 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Amint látod igen.
(#) bajuszrichard válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

megtudnád mondani h mennyi lenne az ideális ellenállás amit mérnem kellene?! egy ekkora fűtőszál két kivezetése közt? és hogy az aktív anód mennyire van elhasználódva? (ez az első amit látok nincs mihez viszonyítanom)
(#) zolika60 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Nem tudom az értéket, néhány 10ohm. Akár a 20 is jó lehetne, de a fémház felé szakadást kell mérned. Ott semmiféle értéket nem mérhetsz. Az anód bizony kuka érett. Használj légy szíves nagybetűket is.
(#) bajuszrichard válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Tegnap összeraktam a bojlert anódcsere, vízkő kitakarítva, hőkorlátozó kicserélve! Megjött az áram nézem melegedés sehol, jók a kontaktok gondoltam ennek mennie kell! 1óra mulva nézem megint lentvan a megszakító! :@ Újra átnéztem mindent, minden oké!

Aztán elkezdtem számolgatni felvett áram 11.15A a megszakító meg B10-es! Hoppá lehet ,hogy ez a baj de eddig miért nem volt probléma?! Eszembe jutott h a megszakítóban van hőkioldó ami túlzott igénybevétel (melegedésre) kikapcsol és az elmúlt pár napban elég meleg volt nappal és éjszaka is a zárt villanyóra szekrényben megmaradt a hő este is, így ha jön az áram + meleg is van akkor leold! ergo a megszakítót határon használjuk pár fokkal melegebb van mint szokott akkor kész leugrik, próbaképpen estére nyitva hagytam az ajtaját a szekrénynek és reggelre a bojler fullon forróvízzel megszakító nem ugrott le!!! (Y)
(tehát nemvolt semmi baja a bojlernak csak túl meleg van, de azért ráfért egy rendberakás)
(#) zolika60 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Különösen, ha valóban 20 Ohm ot mértél a test felé. Az ugyanis Firelé nélkül életveszélyes. Azzal pedig nem működik.
(#) Bria09 hozzászólása Júl 10, 2012 /

Üdv! Tanácsot szeretnék kérni. Két napja költöztünk egy albérletbe ahol villanybojler van. Bekapcsoltuk, melegíti is a vizet, de a mosdókagyló alatti csatlakozásnál szivárog a meleg víz. Kicseréltük a tömítést, jónak tűnt, nem szivárgott a víz. Reggel vettük észre hogy a bojler egész éjjel melegített, forróság volt a fürdőbe és a csaptól ugyanúgy folyott a víz, viszont a mellette lévő konyhában a linoleum alatt is állt a meleg víz. Megbontottuk a falat és láttuk hogy egy cső elvan repedve a konyhában. Lehet hogy a bojler túlmelegítette a vizet és a cső megrepedt? Ha ez igy is van és kicseréljük a csövet, mit lehet tenni a bojlerrel? Miért ereszt a melegvíz? Olvastam korábbi hozzászólásokban hogy van egy kapcsoló amivel szabályozni lehet a hőfokot de ezt nem találtuk, meg kell hozzá bontani a bojlert? De ha az elromlott, miért nem lépett életbe a biztonsági szelep? Vagy miért pont a csap alatt folyt és miért nem egyből a bojlernél? (Eddig gázbojlerünk volt úgyhogy nem értünk a villanybojlerhez.) Érdeklődnék hogy kb. mi lehet a gond, és mennyi lehet a költsége ha hívunk szerelőt mert még nem fizettük ki a teljes kauciót és bérleti díjat, csak egy részét, és a költések függvényében lépnénk tovább. Köszönettel
(#) briki válasza Bria09 hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Szia!
Ha még aktuális a dolog.
A leggyengébb láncszem szakad. Ha neked a csap tömítése, esetleg a falban lévő cső a leggyengébb láncszem, akkor ott törik, folyik. A biztonsági szelepnek ki kell nyitni 6 bar felett- esetleg felfűtés alatt csöpögnie kell /nem mindegyik típusnál/- de kinyitni minden féle képpen, ha megnő a nyomás. Lehet már nem üzemképes, csere ilyenkor. Ha újabb fajta a bojlered, akkor annak a hőfokát csak akkor tudod állítani, ha az alján lévő műanyag fedelet leveszed. Ebben van a hőfokszabályzó a hőkorlátozóval ( hőkioldó) egyben szerelve. A régi HAJDU bojlernél kívülről a hőfok szabályozható, fedél levétele után pedig látható a hőkioldó, ezek külön vannak szerelve.
Hány fokra fűtött fel a bojler? Lehet valaki kikötötte ( áthidalta ) a hőkioldót, stb. Ellenőrizzétek hány fokra van állítva a hőfokszabályzó, nincs-e áthidalva, jó-e a biztonsági szelep ( eltekerve-ha tekerős- folyik-e víz, stb )
Szerelő: Hol van ez a tároló, falu, főváros? 5E-től amennyit nem szégyel kérni. Biztonsági szelep 2500 ft, fűtőbetét, stb 2000 ft-től.
(#) Citrom-karika hozzászólása Júl 24, 2012 /

Sziasztok!
Új 120 literes HAJDU bojler. Szombaton felszereltük. Nem ráz nem csöpög, de berreg. Elég sűrűn, s elég sokat. A biztonságiszelep lenne a rossz?
Köszönöm: Jani
(#) Citrom-karika hozzászólása Júl 24, 2012 /

Itt a NET-en olvastam, hogy a szelep rugója,stb.. lehet az ok.
Ha az az oka, az mekkora gond??
Egyébként a hidegvízes csőben , ami a szelep alatt van. Meleg szokott lenni. Ezt abból tudom, hogy megfogom.
Más. Eddig ARISTON bojlerem volt, azt más kötötte be, s a melegvízes cső aljára tett szelepet. A hidegvíznél nem volt. 11 évig minden gond nélkül működött.
Ha berágat a berregés,kidobhatom a szelepet? A réginél sem volt.
Köszönöm: Jani
(#) briki válasza Citrom-karika hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Szia!
Igen a bizt. szelep berreg. Csere.
(#) gezo001 hozzászólása Júl 31, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nemrég vásároltam meg egy Hajdu Aquastic ECO..K típusú forróvíztároló, de sajnos a bekötése nem azonos a régi Hajduéval. Ezt hogyan kell bekötni?
Nincs semmi sarú, sorkapocs ahova be lehetne kötni a fázist és a nullát. A védőföldnek van hely azt tudom hogyan kell bekötni. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Geza59 válasza Joecee hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Egy 8-10 éves 80 literes Hajdu bojlerből fele olyan erővel jön a víz mint a hideg víz csapjából.

3-4 évvel ezelőtt A bojleren kb 30000 Ft-os munka volt végrehajtva, hogy pontosan mi, azt nem tudom, az anód ki volt cserélve, hogy még mi, nem tudom, a húgomé a bojler.
(amikor kifizette a 30000 Ft-ot, nagyon pipa volt az összeg miatt, hiszen annak idején azért vett Hajdut, mert mondták neki, hogy olcsóbb lesz a javítás később.)

Egyébként a szerelő 3-4 éve azt mondta, hogy meglepően kevés vízkő volt a bojlerban.

No mindegy, most azért vettem kezembe a dolgot, hogy ne verjék át még egyszer.

Szóval mit gondoltok, mi okozhatja a víznyomás csökkenését a meleg víz esetében?
(#) kadarist válasza Geza59 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Szia!
Dugulás-vízkövesedés okozhat ilyen problémát.
(#) Geza59 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

A húgomat megkérdeztem, hogy a bojler ad-e ki hangot fűtés közben, azt mondja nem, viszont ezt hozzá tette:

"amikor a kád töltő csapon langyos vizet akarok ereszteni, tehát a boyler forróvizet teljes teljesítménnyel és rá hideget erős nyomással, akkor ezt nem bírja a boyler és a túlfolyó csövén ömlik ki a víz. Ezt egyszer tapasztaltam, azóta vigyázok, hogy ne tekerjem ki a hideget nagy nyomásra.
"

Ez az információ segít behatárolni a dugulás vagy más probléma helyét vagy természetét?
(#) kadarist válasza Geza59 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Ha jól értem akkor a tágulási szelep csepegőjénél folyik ilyenkor a víz? Ha ez így van, akkor ez a szelep rossz.
(#) Geza59 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

A tágulási szelep ha jól tudom a hideg oldalán van a bojlernak, ami fűtés közben lép működésbe ha tólságosan megnő a nyomás a bojlerben.

Miért lép működésbe akkor, illetve miért nő meg a nyomás a bojlerben ha teljesen kinyitjuk a hideg csapot a kádban?

Lehet ennek a jelenségnek köze ahhoz, hogy a melegvíz nem jön olyan erőssen a kádcsapból mint a hideg víz?
(#) bajuszrichard válasza Geza59 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Hali nem nagyon olvastam vissza a fórumot de adok egy tippet! Már jártam úgy h a melegvíz lassabban folyt mint a hideg de a problémát csak az a kis szűrő eldugulása okozta ami a csap legvégére van rátekerve! nézd meg hátha az a baj
(#) mikita81 hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok segítséget kérek .egy hajdú 120e villanybojler teljes fűtőszálcseréje után be is kapcsolt a visszajelző lámpa ám kis idő után leoldott a kismegszakító és már nem lehet visszakapcsolni mi lehet a gond?
(#) kadarist válasza mikita81 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Szia!
A fűtőszál teljesítménye megegyezik a régi teljesítményével?
Következő: »»   40 / 134
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem