Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Lapozás: OK   119 / 148
(#) deny-g válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

ezen volt drot ez ha jol értelmeztem akkor trafo volt nem volt már sok drot rajta meg szétvolt szakadva is rajta de én szedtem le és ez volt alatta ez nem toroid vasmag ?
(#) deny-g válasza deny-g hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Sikerült öszecsiszolnom!
(#) luluzulu válasza deny-g hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

A csévét is csiszold meg hogy össze feküdjön
(#) deny-g válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Okés megoldom
(#) deny-g válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Megpödörtem a trafot ! És meg reszeltem a cséve testet is hogy üljön össze és megtekertem 2x30 szál 0.4 es huzallal 2x3-3 tekerés ! Na de hogy kelll kiszámolnom a teljesitményét nem tudod ?
(#) emmzolee válasza deny-g hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Itt találsz okosságokat ehhez.

Skori oldala
(#) deny-g válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Köszi amugy megjavult az inverterem már 360mA a fogysztása 1.29A hejett igy kell müködnie nem ?
(#) lasii hozzászólása Jún 5, 2012 /

Sziasztok! : )

Abba szeretném a segítségeteket kérni h csináltam egy szuberősítőt és +/- 24V-ról üzemel. Azt szeretném kérdezni h ezt szeretném kocsiba beletenni és h van e ilyen konverter ami az aksi 12voltjából +/- 24et tudna előállítani??
(#) emmzolee válasza lasii hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

keress rá itt a topicban a képekre. (jobb fölül a pipa mellett.)
Rengeteget találsz.
(#) Lac364 válasza deny-g hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

És mi volt a gond az áram felvétellel?
(#) deny-g válasza Lac364 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

HA jol vetem észre akkor zárlatos volt az egyik 1n4148 és nem szétdurant hanem terhelte a fet et !
(#) Geri86 hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok ennél az erősítőnél feltétlenül újra kell tekercselni a PC trafót, mert van egy rossz 400 wattos ATX-es tápegységem és azt szeretném fel használni. Előre is köszi.
(#) Geri86 hozzászólása Jún 17, 2012 /

Gondolom valahogy így van megoldva maga a táp rész. Csak így vajon mennyi teljesítmény vehető ki belőle?
(#) deny-g hozzászólása Jún 20, 2012 /

Sziasztok valaki segicsen nekem abban hogy mit tudnák kihozni ezekből a magokbol ijent sikerült rendelnem !!!
(#) Ge Lee válasza deny-g hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Ha a teljesítményre vagy kíváncsi, akkor saccra a kisebbikből 2-300W-ot, a nagyobbikból 4-500W-ot. Ez persze függ a mag anyagától, és attól hogy mennyi huzalt tudsz belepréselni.
(#) Geri86 válasza Geri86 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Idézet:
„Geri86 írta:
Sziasztok ennél az erősítőnél feltétlenül újra kell tekercselni a PC trafót, mert van egy rossz 400 wattos ATX-es tápegységem és azt szeretném fel használni. Előre is köszi.”

Erre valaki tudna nekem válaszolni?
(#) elek tron hozzászólása Jún 20, 2012 /

annyiszor láttam már kirakva azt a néhány hibás kapcsolást, hogy meguntam. igy végre lerajzoltaqm a jot.
(#) Geri86 hozzászólása Jún 20, 2012 /

Nem látszanak a hozzászólásaim?
(#) HA5AWS válasza elek tron hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Köszi csak kár hogy használhatatlan. Sok vonal lemaradt.
(#) emmzolee válasza deny-g hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

A 3E25 az Ferroxcube anyag. Nagyjából ugyan az mint a TDK H5C2 anyag. Nálam annyira melegedett, hogy elvetettem a használatát ilyen célra.

Erről az anyagról előzetesen annyit találtam a neten, hogy fojtókhoz ajánlják! 230-nál EMI filternek pl. A mérés is igazolja. Az enyém 1.28cm2-s és 571,65 volt az Al -je. Kb 130°C-nál veszíti el a permeabilitását, ami amúgy is nagyon magas!!! 10000 !!! tehát ha ebből trafót akarunk, akkor nem szabad kihajtani. Azaz kicsi indukciót lehet meg engedni. Sőt nem is csinálnék belőle impulzustrafót. Nem lehet rendesen gerjeszteni. 2X5 menettel próbáltam. 53KHz-en. 37°C-ra melegedett, 13V-nál 210mA folyt bele. Ez sok. B=0,12T
Ha melegítem, akkor ez is többet kezd enni.
Szekunder nem is volt. A freki se valami nagy.(53KHz. Nem?)
Próbálgasd. Hátha kisül valami belőle.
(#) emmzolee válasza elek tron hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Frankó a rajz, de nálam semmi sem látszik.
(#) emmzolee válasza Geri86 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Látszanak, de olvasd már el. Mi a kérdés?
Azért ne tekercseld újra a trafót, mert van egy rossz ATX tápod.
Hogy van ez akkor?
(#) frici.hu hozzászólása Jún 21, 2012 /

Üdv!
Szerintetek ez mit tudhat?
Becsült értékekre lennék kíváncsi; áramfelvétel készenlétben, maximum folyamatosan leadott áram, hatásfok, mindez nem szimmetrikus üzemben.
8 darab IRFZ44 van benne, a kimeneti diódákat nagyobbakra cserélném majd. Folyamatos terhelést szeretnék vele üzemeltetni.
Köszi.

DSC00683.JPG

(#) elek tron válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

igy már biztosan jo.
(#) deny-g válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Én is már teszteltem 2x5 tekerés 2x10szál 0.6-os huzalbol 31-32-re melegedet
és 320mA-evett 60KHz-en az meg szerintem nem rosz vagy igen ?
(#) Geri86 válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Maga a trafó jó a schottky diódák mentek tönkre benne és nekem adták. Azért kérdeztem, hogy lehet így is használni a kis trafót, hogy nem tekerem újra?
(#) GPeti1977 válasza elek tron hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Szinte ezt a kapcsolást '98-ban építettem meg autó erősítőhöz.
Azért ez sem tökéletes amit rajzoltál (szerintem):
Az SG3525-nek a 8V már elég alacsony épp hogy le nem kapcsol az alacsony feszültség védelme.
A gate ellenállással párhuzamos kondi nagy értékű, meg minek hiszen az IC kimeneti árama csak 500mA, így csak egy-két kisebb fet-et tudsz meghajtani, ide nem árt egy komplementer tranzisztoros meghajtó vagy MAX627 IC ha sok fet-et akarsz meghajtani.
A graetz hídon a 100nF szerintem túl sok ide.
(#) GPeti1977 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Inkább az egyik kondi el van rajzolva az egyenirányítón.
(#) Ge Lee válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

És a 20000µF a kimeneten? Milyen frekin működik ez 10Hz-en? Két db 680µF-al sem esne jobban a feszültség, mint a 20000µF-al. Az meg egyenesen csoda ha nem szállnak el a fetek már a bekapcsoláskor, akkora kapacitás jó nagy terhelést jelent induláskor.
(#) emmzolee válasza frici.hu hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

600W-ot biztos tud
Következő: »»   119 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem