Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy laptopom amiről leesett a hűtő. (Ha jól láttam a grafikus kártyáról)
Vettem egy ilyet, ez ragaszt is? Hővezető paszta Illetve ezt hogy kell használni? Leszedem a prociról a hűtőt, bekenem és visszarakom?
Ez a paszta a hőátadást segíti. Nem ragaszt. Látni fogod a gyár hová kente te is oda kend.
Előtte tisztogatni vagy ilyesmit nem kell?
(akkor viszont nem tudom mivel ragasztották oda azt a bordát )
Valami ilyesmivel: Bővebben: Link Most látom itt is van:Bővebben: Link
Sziasztok!
Ibm t42 vel Kinlodom!Hibajelenség Ram nélkül elindul csipog nemálmeg,Ha beteszem a ramot bekapcsolás után a ledek felvillanak és leáll,csak áramtalanitással indul ujra.Elözmény csak külsö monitoron adott képet,a sajátján az inverter bekapcsolt de kép nemvolt.Rátettem egy másik kijelzöt ami nem ebbe valo de a csatlakozo passzolt,azota van ez a hiba! Milehet a gondja?
Szia! Inverter és kijelző nélkül mit csinál külső monitorral?
Szia!
Ha leveszem a kijelzöt akkoris ugyanaz a hiba,ramnélkül elindul rammal rögtön kikapcsol.A ramok jok többelis probáltam másik gépben müködnek.
Sziasztok.
Ma vettem egy benq joybook r56-os gépet, nem tudja esetleg valaki hogy,normális dolog-e,amikor lehajtom a laptop tetejét nem alszik ki az lcd fénye mint általában a többi laptopnál.Nem tudom hogy ez egy hiba jelenség vagy pedig ilyen ez a típus.
NEm minden ujkeletu laptop van felszerelve lid switch-el. Latsz-e ehhez Link hasonlo kapcsolot a kepernyo fordulopontja kozeleben?
Üdv, szétkapás előtt nézd meg az Energia-gazdálkodás beállításoknál, hogy mi van beállítva képernyő lecsukás esetére.
Sry, most talaltam egy orosz oldalt ahol valaki hasonlokepp jart, amikor az eredetileg installalt Vista-t (nem elitelendo modon) lecserelte XP-re. Ennek a notebooknak a Bios-a csak a Vistaval volt hajlando rendesen egyuttmukodni. (ha erdekel itt a link: Link , persze GoogleChrome + GoogleTranslate celszeru hasznalni)
Igen, amelyik nincs felszerelve ilyennel, abban mágneskapcsoló van, tehát normális esetben kell legyen lecsukáskor esemény. Tehát, ha nem lát nyomógombot, akkor attól még van benne lecsukást érzékelő megoldás..
A linken taglalt problémában működik a lecsukás érzékelése, ott mindössze a gép belefagy az S3 vagy S5 állapotba lépéskor. Még csak nem is hasonlít a kérdező problémájához. A google translate meg nem chrome-függő.
BIOS: Nem mondom azt, hogy minden gyártó perverz megoldását ismerem, de amiket eddig láttam, ott a BIOS-beni eltérés kimerült a rendszerint SATA lemez át nem állítható kompatibilitási módjának alapértelmezett eltérő beállításában. Az összes többi ilyen érdekes jelenség mind illesztőprogramokra volt visszavezethető, előszeretettel Wistron gyorsgombkezelőkre, VIA hangeszközökre, és valamelyik HD modemre. vagyis, nem a gyártó oldalán eleve hanyagul támogatott XP-s illesztőkkel kell dolgozni, hanem generikusakkal, vagy másik gyártó oldalán találhatóval, illetve modemnél lehet, hogy érdemesebb tiltani az eszközt, ha valami nagyon egzotikus fajta, nem jellemző a használata. Talán egy kivétel volt, ahol valamiért mégis BIOS-t kellett csereberélni, de a Joybook R56 tuti nem volt háklis, abból egy pár átkerült a kezemen, a kérdező baja meg sokkal inkább a kapcsoló hibája lesz, mivel az LCD háttérfény kikapcsolása közvetlen HW-es módon történik lehajtáskor.
Vegyél el tőle mindenféle tápot, beleértve a CMOS elemet is, úgy fél-egy napra. Bár az nem logikus, hogy RAM nélkül meg nem áll le, nem tűnik energiaellátási eseménynek, de próbát megérhet. A kijelző csatlakozó foglalata körül van vagy 7 biztosító, azokat nézd át elsőre. A kijelző fehér, vagy fekete képet adott? Ha előbbit, akkor annak tápellátása hiányzik, a panelen is van hozzá biztosító, ha feketét és a gépben ATI VGA van, akkor ő lesz büdös valószínűleg.
Átnéztem a linkeket,és nem találtam semmi hasonlót az én problémámmal kapcsolatban. Azért fura nekem mert van egy régebbi fujitsu laptopom is,és az xp-től a win7-ig mindegyiktől függetlenül fedél lehajtáskor elsötétül. 3 nap cseregaranciát kaptamrá nem tudom hogy vissza vigyem-e hibásként?
Megtaláltam az F3 bizti elment,cseréltem utána indult rammalis,de a kijelzöt nemkapcsolta,megint átnéztem az f7 bizti is elment.Most van sötét fény a kijelzön,a kölsön meg rendes.Ezekszerint az ATI7500 ast kell cserélni?
Attol fugg, hogy mi a megoldas. A regebbi laptopokban egy kis mikrokapcsolo kapcsolta le a hattervilit, teljesen fuggetlenul az oprendszertol, fizikailag. A modernebbekben hall-szenzor es magnes van, ezert nem latszik a pocok. Nalad talan ez mehetett tonkre vagy inkabb a hall-szenzor vagy a magnes athelyezodott.
De a gepkonyvben vagy a neten utana kellene nezni, hogy tudja-e egyaltalan. Hatha kisporoltak belole.
Nem biztos, lehet baj a kijelzővel és az átvezetőkábellel is. Amíg ezek nincsenek kizárva, a VGA-t békén kell hagyni .
Hogyha az energiabeállításnál beállítom hogy lehajtáskor készenlétibe lép akkor,azt rendesen csinálja,de ha arra van állítva hogy lehajtáskor ne csináljon semmit akkor nem kapcsol le a fény, viszont a régebbi fujitsu-nál ugyan azok a beállításoknál normálisan lekapcsolja. Szerintem programtól független kellene lennie mert amikor a biosban vagyok és lehajtom,akkor is le kellene kapcsolja a fényt. Még 2 nap gari van rá nem tudom mit csináljak,szerintetek?
Köszi megvan!
Rátettem egy törött kijelzöt másik kábellal igymár ad képet !Most szétszedem a kijelzöt hogy kábel vagy kijelzö!
Ebben az esetben akkor működik a kapcsoló. BIOS alatt nem feltétlenül kell kikapcsoljon, az valóban független a szoftveres beállítástól, erre írtam, hogy HW-es a dolog, de azon belül is van eltérés, hogy a nyomógomb közvetlenül elveszi az inverter engedélyezését is, vagy a KBC avatkozik be egy ilyen eseményre.
Nagyszerű. Remek gépek a mai napig amúgy.
Sajnos a kijelzö a hibás!
A biztik meg azért mentek el mert a 14.1 es szalagra tettem 15"ös kijelzöt.ezekszerint nem kompatibilis,pedig ránézésre egyformák. Köszi az eddigi segitséget.
Azért furcsának tartom, hogy csodálkozol ezen. Attól hogy vmi ugyanúgy néz ki, még nem biztos, hogy ugyanaz. Legjobb példa ha fogsz 1 fet-et. Az N-es és a P-s között, nincs különbség, sőt a dualnál sem látsz semmi extrát. Csak a feliratot. Ha cseréled és füstöl, utána csodálkozol, hogy miért? Attól, hogy a csat egyforma, ezeregy módon lehet a lábakat bekötni.
Arért van külömbség ránézésreis!
Csak elöbb cselekedtem,tehát utánabontottam meg a kijelzöt,mindig tanul az ember a saját kárán,szerencse itt csak két bizti a kár!A feteknél körültekintöbb vagyok,megkeresem a PDF jüket! Köszi az észrevételt!
Sziasztok, került hozzám egy Acer Aspire 5720Z típusú laptop amibe egy kiskrapek vizet locsolt A laptop annyit csinál, hogy nem csinál semmit. A bekapcsoló gombot nyomogatva semmi nem történik.
Beletelt vagy egy órába míg szétbontottam, levettem róla monitort, burkolatot bilelntyűzetet memória hdd...stb. Két helyen tisztán látszik, hogy víz nyomok vannak, ezeket letörölgettem. Valamiért én biztosíték problémára gyanakodok, nem tudja esetleg valaki, hogy hol lehet ezeken a biztosíték? :S Vagy teljesen meghalhatott a ketyere? minden tanácsot, ötletet szívesen vennék. Köszi szépen előre is.
Ezekben SMD biztosíték van. Nagy szerencsédnek kell lenni, hogy ennyivel megúszd, de hátha. Ilyesmiket keress:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |