Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 117
(#) laci6662 hozzászólása Máj 2, 2012 /

Réebbi hozzászólásokban láttam többen is küzdenek (hozzám hasonlóan) régebbi LaserJeteknél azzal a problémával, hogy halványan/rossz minőségben nyomtat, ezért leírom hátha valakinek segít az általam HP LaserJet 4V-vel (pontosabban a C3900a tonerjével kapcsolatban) tapasztaltakat:

Halványan nyomtatott még a legnagyobb tonersűrűséggel is fekete helyett csak csíikos/halványszűrkét nyomott.

Mint kiderült a hibát az elöregedett drum "szelénhenger" okozta, csere után tökéletesen nyomtat (egy kiürült újabb, (más típusú) eredeti HP tonerből operáltam cseredarabot, szerencsére a HP tonerekben elég egyforma drumokat használnak).

Sajnos a legtöbb ilyen korú nyomtatóhoz már nem gyárt a HP tonereket/méregdrága, így vagy öreg de eredeti tonert veszünk hozzá, vagy utángyártottat (én inkább az előbbit javaslom, kis felújítással elérhető az eredeti gyári minőség).

A másik jellemző hiba a 4V (és hasonló korú) HP LJ tonereinél ahogy már sokszor szó is volt itt róla a törlőpenge (cleaning blade) elörgedése, ekkor nyomtat erős szürke háttérrel szinte olvashatatlanul rossz minőségben.
eBay-ről sikerült utángyártott pengét rendelnem hozzá, tökéletesen működik azóta.

Üdv: Laci
(#) pika75 válasza peat hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Szia, haaaat, ha van toner benne, es nem csak egy kortynyi, nem tudom mit szoljak. Csinald meg a muveletet a masik tonerrel is, aztan nyomtass tobb szines oldalt. Ha a szinek eleg erosek, sztem ne zavarjon, hogy a magneshengeren (bar tulajdonkeppen ez is gumi) nem all vastagon a toner. A magneshengeren levo tonernek csak egy resze kerul at a drum-ra, a tobbi viszakerul a tonertartalyba.
(#) peat válasza pika75 hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

(#1221081), laci6662
Köszi, ezt már én is megfigyeltem. Elvileg minden 2. töltésnél cserélni kellene az opc-t.

pika75, az benne a vicc hogy egy papírboltban vettem felújítottként, de szét kellett szednem "mondom majd megcsinálom én" mert sürgetett az idő, így a gari már nem él rá. Por van benne, cserélgettem a hengereket összevissza, de ugyanolyan halvány. Arra gondoltam hogy a por mássága miatt lehet halvány.
Azért bátorkodtam a színesek vételére, mert ebből a forrásból egy fekete már bejött, az működik szépen.

A gyártmánya egyébként MultiPrint, piros-fehér-zöld dobozban van.
(#) pika75 válasza peat hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Ezeknel a szineseknel az opc sokat birja, ha csak olyan minosegben gyartjak mint a kozonseges fekete-feher nyomtatok opc-jat, ami akar 6000 oldalt is elmegy, viszont ezek a szines tonerkazettak tobb mint 300 oldalt nem mennek egy toltessel, de meg ha 500 at mennek is, 10 szer megtoltheted mire elkopik az opc. Na de itt nem errol van szo, hanem ha startbol bele kellett nyulni a kazettaba, kerdeses a tonerpor minosege, vagy az, hogy talal-e a te nyomtatodhoz.
(#) laci6662 hozzászólása Máj 4, 2012 /

Egy kis segítséget szeretnék kérni:
LaserJet 8100-nál előjött olyan hiba, hogy vízszintesen 4-5mm-es fehér csíkokat nyom (nem full fehéret persze, csak ezekben a csíkokban jóval halványabb a lenyomat, mint a többi részen, szinte csak homogén szürke/fekete nyomatatásnál lehet észrevenni, teljesen szabályosak, egyenesek a csíkok).

Az már kiderült, hogy egyértelműen a tonerben van a hiba, mert másikra cserélve azonnal megszűnik.
(Hangsúlyozom eredeti sosem töltött tonerről van szó, és még kb. 3/4-ig van)
Vonalzóval mérve úgy tűnik a csíkok drum kerületnyi távolságban vannak egymástól.
A drumon viszont szemmel semmi sérülés kopás stb. nem látszik, a fogaskereke tiszta, nem kopott/törött.
Van esetleg ötletetek mi okozhatja magán a toneren belül ezt?

(#) pika75 válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szia, ismeretes, hogy a drum feluletet fenyerzekeny anyaggal vonjak be. Ha a tonerkazetta a polcon vagy a szekreny tetejen csucsult csoren egy jo ideig, a termeszetes nappali feny is kikezdhette a drum-ot. Ha igazi minosegi nyomatot akarsz, megeri kicserelni.
(#) laci6662 válasza pika75 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szia!

Nem volt fényen hagyva sosem, az eredeti csomagolásból ment rögtön a printerbe aztán mostanában, hogy jelentkezett ez a hiba (meg régebben volt másik is a duplexerrel, illetve a reg. assy. kuplunggal kapcsolatban) akkor is rögtön visszaraktam az erdeti fekete fóliájába, pont emiatt és a por miatt, szóval fényt biztosan nem kapott.

Az jutott eszembe, hogy esetleg a drum testelése is okozhat ilyet, ha kontaktos pl.? (nem ahol a toner érintkezik a nyomtató érintkezőjével, mert akkor az toner cserével sem szűnne meg, hanem magában a drumban a bal fogaskeréken van egy kis rézlemezke az érintkezik belülről a dob felületével, illetve a fémtengelyével, ami kivezeti az oldalára.
Viszont így vaktában nem akarnám szétszedni emiatt, nincs esetleg ötletetek hogyan lehetne külső testelést adni próbaképpen a dobnak, hogy egyértelműen lássam, hogy az vagy nem az a hiba oka?

Vagy esetleg más okozhat még ilyet?
(#) laci6662 válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Azért sem gondolnám feltétlen, hogy ilyen dob sérülés/elöregedés jellegű lenne a hiba, mert néhány oldalon van az említett vastagabb (4-5mm) sávok mellett egy-egy vékonyabb (1-2mm) csík is, ami hol eltűnik és csak a 2 vastagabb látszik, hol pedig ottvan mellette, szóval elég furcsa.
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia
Már jártam úgy, hogy zsíros/egyéb szennyeződéssel össze lett kenve a dob, majd működés közbe a blade szétkente és egy sávba kihagyott/halványan nyomtatott.
A megoldás: dob kiszed, blade és dob ablaktisztívól lemos.
Lehet használni denaturált szezst is.
Összeszereláskor a bladet behintőporozni!
Ne lepődj meg, az első pár nyomat gatya lesz.
Üdv
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Szia!

Egy kiürült tonerből átcseréltem a drumot és a pcr görgőt, de sajnos a hiba ugyan úgy megmaradt
Előtte kipróbáltam a donor tonert, az halványan ugyan, de csíkmentesen nyomtatott.
Emebbe meg csíkosan nyom, ugyan úgy kb. drum kerületnyi távolságra 2 kb. 4-5mm-es csík.
Mi lehet még a hiba oka, ha se nem a drum se a pcr, egyre furcsább számomra?
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Jó volna ha ebbe a topicba hozzászoknánk, ilyen jellegű kérdés esetén 1 db szkennelt jó minőségű kép + nyíl a papír haladási iránya és akkor megspórolnán egy csomó fölösleges agyalást.
Dob kerületével megegyező ismétlődő sávba kihagyásnak 2 oka lehet:
-Dob bizonyos szögben nem kap földelést (kontakt hiba)
aztali nyomtatóknál nehezen elképzelhető, de ki tudja.
- Sérülés van a dobon, lehet csak szélén és ebbe a sávba a developer bias fesz letestelődik a hibán és a dobon keresztül.
Üdv
(#) zolesz hozzászólása Jún 9, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Kaptam egy HP LaserJet 1300-as nyomtatót, amely nyomtatás közben meggyűrte a papírt hajtás felőli oldalon. Szétszedve a fixáló egységet, a fixáló fólia széle szakadozott volt.
Szétnézve a neten találtam a vaterán fóliát 1 500 ? 4xxx Ft-ig. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e megvenni ezeket az utángyártott alkatrészeket, mennyire tartósak ezek?
A másik dolog, hogy a nyomóhengeren a fogaskerék felőli oldalon úgy 3 cm-re a végétől van egy nem túl mély körkörös sérülés, ami a henger kerületének felét lefedi. Ez okozhat-e a nyomtatásban valami hibát, vagy ezt is ki kell cserélni? Ha cserélni kell, hol tudom beszerezni és kb. mennyibe kerül?
Zoli
(#) zsoltee0001 válasza zolesz hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Szia
Valami beleért a préshengrbe és leesztrergályozta.
Ennek okát keresd meg mielőtt kicseréled.
Ha nem cseréled ki, erre a részre eső festék nem kerül fixálásra, letörölhető.
Ha csak szöveges doksikat nyomtatsz, nincs nagy jelntősége, de ha képeket akkor már igen.
A fóliát is ez a valami tehette tönkre.
Üdv
(#) zolesz válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Szia
Köszönöm, hogy válaszoltál. Mikor szétszedtem nem találtam benne idegen anyagot, a fólia maradványain kívül. Gondolom a fóliának eredetileg ugyanolyan hosszúnak kell lennie, mint a nyomóhengernek, mert ez kb. 3 cm-el rövidebb, és ez addig ér, mint ahol a hengeren a sérülés található. Egyébként mi a véleményed az utángyártott fóliáról, érdemes használni?
Csatoltam egy képet a sérülésről, de sajnos csak telefonnal tudtam csinálni, ezért elég rossz minőségű.

Kép060.jpg

(#) zsoltee0001 válasza zolesz hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Először kicserélném arra az utángyártott teflonszalagra, kipróbálnám és felmérném, van-e igény préshenger cserére.
De így konkrétan nincs tapasztalatom az utángyártott fóliákról.
Üdv
(#) pika75 válasza zolesz hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

szia, elkepzelheto, hogy az elozo tulajnal befogott egy papirt, aztan az elso keze ugyebe eso olloval/kessel/csavarhuzoval megprobalta kipiszkalni, megsertve a foliat es a preshengert is. (nem tul ritkak ezek a vallalkozo kedvu juzerek, akiknek fogalmuk sincs, hogy a zsebuk fogja banni ilyen iranyu tevekenyseguket). A foliat mindenkepp ki kell cserelned, eredetit ugysem kapsz, tehat az utangyartott az egyetlen opciod. A preshengert nem muszaj, foleg ha csak egy vagas van rajta, nem egy szelesebb sanc. De az elso nyomatok utan meglatod, ha el tudod mazolni a festeket, azt is ki kell cserelned. De csinalj egy szamitast, mert lehet, hogy a folia + preshenger arabol siman vennel egy ugyanilyen, jol mukodo nyomtatot. Udv
(#) Gabó hozzászólása Jún 25, 2012 /

Olyan hibám lépett fel gy színes lézernyomtatóval, hogy amit nyomtat kép a színek foltosak, csíkosak. A nyomtató típusa samsung clp-510n. A Dobot meg a transfer belt megvannak pucolva semmi szennyeződés nem látszik rajta. Okozhat a kifogyóba lévő toner ilyen hibát? Amikor kiveszem akkor mindnek szépen egyenletesen elvan rajta a por terülve nem foltos. Este tudok képet feltenni a nyomtatásról. Ill a képre mindig ugyan azokra a helyekre rányomtat 4 pontot a 4 színből több helyre a lapon. Ezek orvosolhatóak valahogy? Nincs 100e FTom a dobra meg a transfer beltre.
(#) pika75 válasza Gabó hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

varjuk a beigert kepeket, hogy ne csak talalgassunk, hanem valami kis nfeny is gyuljon az ejszakaban.
(#) Gabó hozzászólása Jún 25, 2012 /

Na a képek!
A bekeretezett hibákról írtam, amihez nem írtam semmit!
Ha meg fekete szöveget nyomtatok akkor csak a fekete pont jelenik meg a lapon.
(#) pika75 válasza Gabó hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Szia, hat ez erdekes bibi. Anyit okultam a netrol, hogy ez egy kazettas nyomtato, es nem is kicsi, meg hogy 1 dobja van. Kar hogy a kepek csak a papir egy reszet abrazoljak. Ismetlodnek azok a szines pontok? Ha igen, probalj meg rajonni, ohyg minek a keruletevel egyezik meg a pontok kozotti tavolsag. Es vizsgald meg a kazettakat is, azt a hengert ami kihozza a tonert a kazettabol.
(#) Gabó válasza pika75 hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Azért van csak 1 része lefotózva, mert ott látszik a hiba. Van amikor a kép végefel csinálja, de van amikor az elejénél vagy közepénél. De csak egy kis darabig utána jó a kép a papíron. A nagy dobot megvizsgáltam és semmi nem látszik rajta, át is van törölve, tehát még zsírfolt se lehet. Azt megfogom még tenni, hogy a toner kazettáknak a hengereit is áttörlöm.
(#) zsoltee0001 válasza Gabó hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Szia
Ebbe dob van, vagy szalag?
(#) Gabó válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Ezek vannak benne.
(#) zsoltee0001 válasza Gabó hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Ilyen jellegű hiba akkor szokott lenni, ha pl a (szalagosnál) a szalag meg van gyűrődve és azokon a részeken eltávolodik a festékezőtől.
Még esetleg zsíros, elkenődött szennyeződés is lehet.
Ha dob van benne, akkor meg az ITB (image transfer belt)-et kellene átnézni, főleg akkor, ha nem ismétlődő hibáról beszélünk (nem derült ki)
Üdv
(#) kismukk hozzászólása Jún 29, 2012 /

Brother HL 5250 DN lézernyomtatómból kifogyott a tonerpor, utántöltöttem. Egész furcsa lett... Az egész oldalon szürke fátyol húzódik, betűk halványan olvashatók csak. Hengereket lefújtam tisztára, a huzaltisztítón is végigfuttattam a kék gombot (gyári FAQ tanácsa), de változatlan.
Új tonerpor ennyire elronthatja? Hogyan tovább, mit tanácsoltok?
(#) zsoltee0001 válasza kismukk hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Ha eddig jó volt és csak az utántöltés után lett rossz akkor logikus...
(#) kismukk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Szóval, tonerpor és tonerpor sem ugyanaz, hiába ugyanaz a márka...? Úgy tűnik, a tartályból sok por kerül ki.
Hát, megpróbálok originál tartályt eredeti porral szerezni, aztán meglátjuk...
(#) zsoltee0001 válasza kismukk hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Ha csak simán hátterez, de atom kontrasztos a fekete akkor magas a tonerkoncentráció.
Ha hátterez is, meg kontraszt sincs akkor kaki a toner.
Már jártam én is így.
Üdv
(#) kismukk hozzászólása Jún 30, 2012 /

Itt küldök egy próbanyomatot, jobboldalon a függőleges csík tiszta, betűk jól olvashatók. (nem tudom, mi az "atom kontrasztos"...)

print.pdf

(#) Mengyán hozzászólása Júl 1, 2012 /

Sziasztok!

Egyik ismerősöm egy olyan hibával keresett meg, hogy Konica 7022 nyomtatója hibásan nyomtatja ki a PDF-et. De csak a PDF-et. Kinyomtat pár sort, sok esetben rossz pozícióba, majd új oldalra kezd nyomtatni. Mivel alapvető dolgokat nem tudtam megnézni, mint pl Acrobat Reader verziószáma, nyomtató beállítása mind a windowsban, mind a nyomtatón, így első sorban az érdekel, találkozott-e már valaki ezzel a problémával. Állítólag sok hozzáértő megnézte már, a legújabb driver van fent, minden beállítást átnéztek, stb.
Következő: »»   43 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem