Fórum témák
» Több friss téma |
A biztiket felejtsd el, nem fogsz rajta találni. Célravezetőbb, ha megirod, milyen alkatrészeknél volt beázva, azoknak mi a felirata. Esetleg megméred, hol milyen feszültségeket találsz. esetleg nincs e vmi, ami nagyon melegszik, amikor be van dugva az adapter. Hirtelen ennyi, ha lesz infód, folyt köv.
Szia!
Ennél a sorozatnál általában a töltésvezérlő szokott zárlatos lenni. Isl6251 ha jól emlékszem.
Egy dolgot nagyon be kéne tartani, mint automatikus eljárás. Ha bármiféle folyadék kerül egy laptopba, de bármi elektronikába, azonnal meg kell szabadítani mindenféle áramforrásától és szétszedni, kiszárítani! Ehhez képest, egy elektronikai fórumon öröm olvasni, hogy a megvizesedett gépet lelkesen próbáljuk indítgatni, hogy ha valami kisebb baja van csak még, hagy' legyen nagyobb is.. A víz, meg kávé, kóla előszeretettel mászik be soklábú alkatészek, pláne BGA alá, és ott szinte meglepő dolgokat művel, meglepően rövid idő alatt, pláne, ha valami feszültség is segíti ebben. Nem tudok most fotót mutatni erről, tehát csak két szóban: Napok alatt tövig tud rohadni egyes IC-k lába. A kóla még sokkal agresszívebb. De a látható alkatrészeken is elvégzi dolgát, a forrasztóón és az alkatrész között keletkeznek folytonossági hibák, még gyakorlott szemnek is nehezen észrevehető módon. Ezeket a területeket tehát alapos szár?tás után, jó esetben csak elég megfelelő minőségű fluxxal kezelve áthevíteni, de a BGA/SO/TSO tokokat többnyire komolyabb melóval lehet csak biztonságosan javítani.
Nekem a MAX8743 rémlik erről a típusról (mármint, ami tönkremegy rajta), de lehet, hogy keverem. Az menetrendszerűen röppen el mindenféle eseménytől, helyesebben az északi FET-je valamelyik kimenetén.
hozzám került egy döglött fusisu simens amillo pro 2055. bekapcsol, de se kép se hang. külsö monitorral sem. video proci? van valakinek tapasztala ezzel? még nem foglalkoztam vele, csak nézegettem. egyáltalán hogy lehet szétszedni?
Szétszedni nem nagy szám, pár csavar, a bill alatt is. Utána körbepattint. Jellemzően déli híd hibás.
Kérdés, tölteni tölt? Ha már kiszárítottad? Vagy nem mostanában történt az eset. Mert az is egy viszonyítási pont.
mi szokott lenni a baj? megsül a chip, vagy forrasztás. érdemes javittatni? kb mi pénz. ügyes gyerek vagyok de bga-t nem tudok cserélni.
A nincs kép hiba szinte bármi és akármi is lehet. Nem tudom, ilyenkor miért a VGA ugrik be első helyre, ha a gépnek bármi macerásabb HW-es gondja van, az bizony a képalkotásig sem fog eljutni
![]()
Sziasztok! Van egy Packard Bell Laptop,bekapcsolásnál nem pörög fel a ventilátorja de utána sem. Négy szálas piros-kék-sárga-fekete. Hogyan tudnám ellenőrizni hogy valóban az a hibás? Ha kiszedem és piros-feketére rákötök 5V-ot? A válaszokat köszönöm. Üdv.
Lehet forrasztási hiba is, lehet az ic hibás. Ha nyomástól indul, akkor nagy eséllyel forrasztási hiba. De csak finoman a nyomkodással, mert lehet végleg tönkre is tenni a lapot. De ahogy didyman irta, nem csak bga hiba lehet, de ezeknek jellemzően az volt. Ha egyértelművé akarja tenni az ember, mérés nélkül nem fog menni.
Nem fogod tudni úgy megnézni, mert csak táppal nem fog indulni. Ezeknek szükséges a vezérlés is. Inkább mérj a lábakon feszültséget. Ha ott megvan lehet a venti. Ha már ott sincs akkor nincs valszeg vezérlés.
A PWM ventik kompatibilisek nem PWM vezérléssel, csak ekkor maximum fordulaton fognak értelemszerűen működni.
Ez abban az esetben igaz, ha vezérlés helyére is kötsz egyen feszt. Anélkül nem fog indulni.
A PWM vezérlés kimenete az alaplapokon egy OC kimenet. A ventilátoron belül a PWM jelet felhúzzák ellenállással többnyire 5V-ra. A kompatibilitás úgy valósul meg, hogy a PWM jel 100%-os kitöltési tényezője (gyak. egyenszint) esetén van teljes sebesség. Ha nincs jelen PWM jel, akkor a felhúzóellenállás miatt szintén a 100% valósul meg. vagyis, teljes fordulat. De ha nem így lenne, akkor is leírtad, hogy hogyan lehetne egyszerűen kipróbálni
![]()
Köszönöm a válaszokat. Este közbe kiszereltem és kipróbáltam hogy rákötöttem egy 5V adaptert piros-fekete és annyit csinált hogy próbálna megmoccanni egyet beremeg és ennyi. Ma reggel megnéztem az alaplapra kötve szintén ugyan ezt csinálja (úgy jobbra- balra kimoccan egyet a lapát mintha indulna és ennyi) ugyan ezt megcsinálja kb fél perc múlva és így tovább) jobban megfogalmazva nem tudtam leírni. Mérni már nem tudtam nem volt időm, a sárga kéknél hogyan mérek majd? Gondolom piros-feketén, sárga feketén? kéknél?
Üdv:
Sziasztok!
Egy Clevo M3EW laptopot probálgatok.Hibajelenség bekapcsolás után botoláskor kikapcsol, a betüket huzza kissé csikozik,ATI 9700 a vga.A ramokat megmelegitettem a hütöbordát három csavar tartja,de csak kettö volt benne,tettem mégegyet bele öszeraktam, ugyanugy kikapcsol!Kivettem a harmadik csavart,most nemkapcsolki,de a betüsorok enyhén szörösek vizszitesen,kölsömonitoron nemlátszik.Ez ramhiba vagy vga?
Mindenképpen a földhöz mérj mindent. Meg nézd meg kézzel, nem e szorul, és azért nem indul meg. Ha megvan, melyik lábon mit mértél, akkor majd mi is többet fogunk tudni.
Azt néztem és nem szorul,tehát kézzel szépen pörög,meg ha megfújom akkor is. Akkor a fekete(föld) és a többi szálon mérek ugye? köszi.
Ha kívűl semmi hiba, csak a belső megjelenítőn. Akkor nem ram az tuti. Ha be tudsz vele bootolni, kicsit kergesd meg.
Mini Xp-vel probáltam botoltatni,de eldobja magát,viszont ha nyomvatartom az északi hidat akkor kitisztulnak a betük és botol a cdröl,ha máshol nyomom meg az alaplapot akkor csikozik és hamarabb leáll.
Volt nálam, ilyen vas, csak az fagyott. A leállást nem értem, mert az max hűtés miatt hirtelen. De nekem a memória foglalat forrasztása volt a rossz, ha lassan 1-esével végig lökdösöd. Nem izomból csak finoman. Tuti lesz olyan láb ami lóg. Esetleg nézd meg 1 rammal, 1 slotból. Aztán mondjuk a másikból, de csak 1 rammal.
Köszi ez eltart egy ideig,közben ittvannak az unokák azokkalis foglalkozni kell.Majd jelentkezem ha lessz eredmény!
Sziasztok!. Ilyeneket mértem: Föld-Piros 5.7V ; Föld-Sárga 3.38 V; Föld-Kék 3.40 V Ez így jó? Üdv:
Végül szétszedtem az én gépemet és beleraktam az én ventilátoromat,az egyből elindult. Akkor ezek szerint a másik olyan mintha be lenne ragadva,(pedig óvatosan kézzel megpörgetve szépen megy) ez nem javítható? Még mielőtt veszünk bele másikat? Mi az amit esetleg tenni lehet vele ?
Ez az a tétel, amivel kár foglalkozni. Veszel egy bontottat és kész.
Üdv nemrég kaptam egy Fujitsu siemens amilo a1655g típusú laptopot. DE a dvd írót nem látja és nem olvas sem cd sem dvd-t. Szükségem lenne a típusára vagy hogy mi lehet a hiba. Külsőleg nincs vele probléma meg is pörget mindent de ennyi.
Kellene fognod egy másik gépből IDE-s olvasót, beledobni azt a rögzítő fül nélkül. Megnézni működik e. Esetleg megpróbálni beljebb tuszkolni kicsi, hátha csak kontakt. Amíg nem nézted meg másikkal, vagy azt az olvasót egy másik gépben, addig kár a lehetséges okokról beszélni, alaplap szinten.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |