Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » SIM-kártya olvasása, írása
![]() Régen volt már élet ebben a témában, de nekem az a problémám, hogy van egy androidos LG-m és t-mobil függő, vettem hozzá egy blue mobile feltöltőkártyás sim kártyát, de nem működött vele, mert a sim kártyába bele van írva a blue mobile mint szolgáltató (én úgy tudom, hogy nem szokták beleírni a szolgáltató nevét). Vettem hozzá turbo simet, de azt is át kellene programozni, hogy működjön. Szóval az lenne a kérdésem, hogy a sim kártyán át lehetne írni a szolgáltató nevét, vagy a turbo simet lenne érdemes átprogramozni. Ha bármelyik lehetséges akkor melyik sim írót ajánljátok (esetleg vegyek egy usb-set), ha csak a turbo sim programozása a lehetséges akkor a szükséges programot át tudnátok küldeni, mert a neten csak kifejezetten iphonehoz valót találtam. Előre is köszönöm!
A SIM lock a készülékben van. Ez mondja meg, hogy a készülék melyik szolgáltató kártyáját fogadja el.
SIM kártyának csak meghatározott területeit lehet íri. és olvasni is. Jól is néznénk ki, ha mindenki csak úgy kénye kedve szerint írhatna mindent, gondolom te sem lennél boldog, ha valaki a számládra telefonálgatna.
A turbo sim működött egy vodás kártyával de csak addig amíg fel nem hívtam valakit. Itthon az összes mobillal működött
Sziasztok! Tegnap telefonkártyát kellet cseréltetnem mert nem működött,és a régin maradt az összes telefonszám! Ki lehet ezt olvastatni? hogy beírjam újra? ha igen hol és ki csinál ilyesmit? vagy el kell búcsúznom tőlük? Előre is köszi a segítséget!
Nem tudni miért nem működött? Lehet hogy attól még ki lehet olvasni, vidd el egy szervizbe, megnézik, de a PIN kódot is vidd vele.
Sziasztok!
Mivel szinte minden családban van több használaton kívüli SIM-kártya is ![]() Tehát nem érdekel a telefonozás, klónozás, stb., stb. hanem szimpla adattárként hasznosítható-e. Például modellezésben, ahol minden gramm számít, nem mellesleg a kártya olcsón hozzáférhető és eltérő viselkedést, tulajdonságokat ,,lehet adni'' a modellnek, aszerint, hogy milyen kártya van benne (nyilván a megfelelő adatokkal). Azért érdekelne, mert egy ilyen kártya akár 4-5éves gyereknek is oda adható, kicseréli és nem ügy, ha elveszti, megsérül, stb.
Van a kártyán néhány rekord, (végül is nem kevés, ha 200 nevet telszámot tárol) amit szabadon írhatsz, olvashatsz. Azok a rekordok, amelyeket eredetileg a telefonkönyv céljára használtak. De ezekhez is csak akkor férsz hozzá, ha a pin nincs lezárva. Bár ezt elvileg ki tudod nyitni, a telefon készülékben, ha ismered a PIN kódot. (ezt szokták leghamarabb elfelejteni, és már a boríték sincs meg, amiben a SIM kártya volt)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |