Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vattacukor gép házilag

Témaindító: marci91, idő: Máj 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 17
(#) gyula74 hozzászólása Feb 20, 2012 /

Látom Köbzoli 13 másod perce voltál itt
be be néznek az emberkék de senki semmit mutat fel veled mi van azt ígérted csinálsz egy gépet
(#) csizi88 hozzászólása Feb 21, 2012 /

Ezt nézétek meg nem kell gázpalack a vattacukorgéphez
video
(#) zolika60 válasza roland507 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

No itt valóban nincs gázpalack, de még villanymotor sem. Ügyes.
(#) Tyson05 hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Sziasztok!
Pár napja én is kitaláltam, hogy építek egy vattacukor gépet!
Igazából magamtól terveztem meg az egészet, csak a cukor tál után nézelődtem egy kicsit neten, hogy hogyan is kell! Így találtam ezt a fórumot is, ami szerintem hasznos, mert sok érdekes dolgot írtatok itt!
Már kész van az egész szerkezet, most még a cukor tálon dolgozom! A cukor tálat is részben magam terveztem részben pedig innen lestem ötleteket!
Ha valakit érdekel teszek majd fel képeket és videót!
És, ha kész lesz írok, hogy jól működik -e!
(#) gyula74 válasza Tyson05 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Nagy kiváltsággal várjuk a képeket a videót és a
részleteket.
(#) Tyson05 hozzászólása Máj 1, 2012 /

Sziasztok!
Valaki nem tudna küldeni egy pontos, beméretezett rajzot egy olyan cukortálról ami tényleg kiválóan működik?!
Köszönöm!
(#) Tyson05 hozzászólása Jún 22, 2012 /

Sziasztok!
Tudtok segíteni abban, hogy olyankor mi lehet a baj, ha...
Kevés vatta jön és a cukor javát olvadva kiveri az edény oldalára?! Talán az a probléma, hogy kevés a fordulat??
Előre is köszönöm!
(#) andras99 hozzászólása Jún 22, 2012 /

Szia! Igen, valószínűleg kicsi a fordulatszám.

andras99
(#) Tyson05 hozzászólása Jún 30, 2012 /

Sziasztok!
Kicseréltem a motort, most már meg van a 3000 fordulat/perc!
Egy jó nagy evő kanál cukrot bele öntök a cukortálba és csak kevés vatta jön ki, és aztán ha a cukortál elé tartom a kezem, érzem, hogy forró olvadt cukor verődik kifelé a cukortálból!
MI LEHET A BAJ???
Én arra tippelek, hogy nem megfelelő az égőfejem és nagyon melegszik a cukortál!
TUDNÁTOK SEGÍTENI?
(#) Tyson05 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Szia!
Nem hiszem, hogy nagy a rés, mert először jön vatta egy ideig, aztán kezdi csapkodni az olvadt karamelles barnás-sárgás cukrot. A másik dolog meg az, hogy ugyan olyan cukor tálat csináltam mint "laszlo04" -nek van, csak az enyém alu! Egyébként 0.3 mm -es a rés.
(#) Tyson05 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Gázzal melegítem! Egy kis rézfej van a cső végén amin 1.5 mm -es lyuk van!
Én úgy tudom, hogy ha a cukortál túl melegszik a kelleténél akkor már nem vatta jön, hanem karamell!
(#) Tyson05 hozzászólása Júl 24, 2012 /

Sziasztok!
Korábban már említettem, hogy én is építek egy Vattacukor Gépet.
A napokban kész lett végre!
Az az igazság, hogy nagyon jól sikerült... jól működik és jól is néz ki!
Teszek fel pár képet róla! És ha valakit érdekel töltök majd fel videót is!
(#) andras99 válasza Tyson05 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Szia! Marha jó lett! Profibb, mint egy gyári. A videót kíváncsian várom.

andras99
(#) Tyson05 válasza andras99 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Köszi szépen! Igyekeztem!
Rendben, teszek majd fel videót is!
(#) gyula74 válasza Tyson05 hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szia már oly rég várom várjuk a videót de sehol nem látjuk
,én most rakok össze egy gépet vagyis folyamatban van
(#) gyula74 hozzászólása Okt 3, 2012 /

Senki se bütyköl én ma hozzáfogtam
(#) gyula74 hozzászólása Okt 6, 2012 /

köbzoli úgy látom meg fordulsz a fórumon de nem osztasz velünk semmit !!!
(#) gyula74 hozzászólása Okt 10, 2012 /

Valaki meg tudná nekem rajzolni hogy hogyan kell egy ilyen melegítőt csinálni mint ami a képen van
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) gyula74 hozzászólása Okt 13, 2012 /

Tegnap már csináltam egy kis pamacsot de ez még fejlesztés alatt van

A gép
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) Edvin95 hozzászólása Okt 13, 2012 /

Sziasztok!! Nekem is kedvem támadt csinálni egy ilyen gépet,és már a fejemben meg is van a tervrajz. Csak van még egy pár kérdés amit nem igazán tudok. A meghajtómotornak jó a Zastava 101-es hűtőmotorja? Meg még,hogy hol lehet szerezni olyan anyagot amiből a fejet kilehet esztergálni?
(#) gyula74 hozzászólása Okt 13, 2012 /

Üdv valaki meg tudná nekem mondani hogy mikor csinálom a vattacukrot hogy a körbe levő oldalon több szinte a ragacsos de meg olvadt cukor mint szinte a vatta a pálcikán.
Ez a egyik kérdésem a másik pedig hogy az el készült vattacukor miért esik olyan hamar össze és ragacsos a fogása..

na ezekre keresem a választ remélem valaki csak tudja !!
(#) gyula74 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Hát a rés kB 0.3 tized lombfűrész lappal vágtam be szerintem kizárt ennél jóval szélesebb réseket láttam már más fejeken. De ki tudja lehet hogy az de gondoltam hogy a fordulat is befolyásolja mert a nagy fordulattól jobban szét repíti a meg olvadt cukrot .

Tegnap is amit csináltam valamennyivel sűrűbb volt a vatta szerkezete igaz azóta lett másik kristály cukor véve , másik fajta cukorral csináltam .
Szerintem ez apróbb volt jóval mint a tegnapi A cukor meg elég hamar össze esik.
(#) gyula74 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

lehet hogy igazad van a karamellásodás állapotában kicsapódó cukor valószínű hogy ragacsos olvadó lesz hamar
(#) gyula74 hozzászólása Okt 15, 2012 /

Valaki tudja a megoldást megcsinálom a gyönyörű vattacukrot egy kicsit igaz laza szerkezetű, de ép hogy kész el kezd olvadni csöpögni olyan mint amikor tavaszodik tél végén mint ha csöpögne a jégcsap
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
(#) andras99 válasza gyula74 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

A páratartalom miatt. Volt olyan, hogy leraktam a vattacukrot egy tálra és halmazállapotot váltott...

andras99
(#) gyula74 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Üdv..

Mi lehet a gond rengeteg cukor kirepül oldalra!!!
A rés nagyon kicsi pedig, lehet hogy a fordulat ,vagy a hő fok nem jó ????
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012

Kép 038.jpg

(#) gyula74 válasza Edvin95 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Én például Lada ablaktörlő motort használtam és úgy látom elég jól bírja a kiképzést és fordulatot le adja , milyen tervrajzod van a gépről meg osztod velünk is???
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) tikka695 válasza gyula74 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia Gyula 74
Elég kényes egy ilyen gép.Nekem gyári van évek óta használom.
Már szinte csak a fej eredeti a többit kicseréltem.
Tehát az én tapasztalatom a következő volt.
Párás idő nem jó!
Ha túl meleg a fej nem jó! /durva beállításnál a láng-fej távolságát kell beállítani,gáz tűzhely csap beépítve kis láng nagy láng ezzel menet közben is lehet játszani.
A cukor minőségen szerintem nem számít inkább a páratartalma ha lehet teljesen száraz cukrot használj szín be keverés utánról beszélek.
Gyors fej fordulat szintén nem jó!
(#) gyula74 válasza tikka695 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm a tapasztalataid leírását.
Most még csak kezdetleges a láng beállítása mert csak oda volt szigetelő szalagozva a gázlámpa és nem mindig ott melegítette a fejet ahol kelet volna mert mindig el mozdult ,de hét végén meg oldom a fűtés fix helyét és a láng könnyebb szabályozását.
A fejet is át akarom egy kicsit variálni már mint a vatta kicsapodás réseit akarom növelni a fedélt szeretném széleinél be fűrészelni körbe .
Az lenne még a kérésem hogy ha van rá lehetősége valakinek hogy vattacukor izésítő port tudna szerezni és postázná nekem természetesen a postát állnám ,mert ahol én lakom még a környéken se halottak ilyenről.

PICT0404.JPG

Következő: »»   10 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem