Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   794 / 1385
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Amikor lézernyomat laminálással csináltam a nyákjaimat
mindig nyomtatás előtt húztam le a tapétát a hordozóról és azonnal nyomtattam , esély sem volt az összefogdosásra , a nyák felületének tisztasága pedig egyértelmű .
(#) gulasoft hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Dryhoz ezt a képet csináltam még annó, tesség betartani:
Bővebben: Link
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Igen tapéta hordozónál más , bár én nem tenném a kezemet tűzbe érte , mert annál meg az a helyzet , hogy képes nyomtatáskor a rajzolatot leszedni mihelyt kijön a gépből nem tud úgy megtapadni .Egyrészről jó is meg nem is , jó mert könnyen felvihető a nyákra rossz , mert kényes a dolog nyomtatáskor .Mint láthatjátok a Rainbo nyákon nincs egy szál csiszolás nyom sem .Én Úgy tisztítom a nyákot , hogy egy piros színű folyadék annyit tudok , hogy savas meg habzó jellegű a nevét nem tudom, de majd utána nézek úgy jött egy kicsi belőle , na de kb olyan a hatása mint régebben lehetett kapni Ferrolux mostanság nem tudom lehet e kapni.Szóval papír zsebkendő na ez az ami nem jó ha fény felé fordítjátok megrázzátok láthatjátok mi jön ki belőle , na aztán a WC papír , vagy kéztörlő márkát nem írok , lemosom nem úsztatom , mert az sem jó ha átázik éppen hogy.Ezután amikor kissé megszáradt vízzel, na ez az ami nem jó , mert ha nem is látszik száradás után vízkövet hagy aztán lehet vakarni fejet , hogy miért nem tapad ez mag az meg a nyákon. Szóval csak is lágy víz , vagy ioncserélt víz a jó, és itt sem kell úsztatni , ha ez meg van és teljesen megszáradt , akkor már jó nem szabad gyors szárítással szárítani hagyni kell hagy száradjon magától. Ezután tökéletes lesz rajta a rajzolat , persze ha a rákerülő is az .Korábban erről is írtam , hogy ha a nyomtatás nem jó tovább nem is kell menni , mert nem lesz jó , és lehet elölről kezdeni minden tisztítási folyamatot stb.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Na látod ezért is jó a DRY ! Én fémgyapottal megdörgölöm a nyákot ,és áttörlöm izoprpil alkohollal egy perc és már lehet is laminálni , nem kell várni a tökéletes száradást
nemkell figyelni a" vízkövet" gyors olcsó és tökéletes..
Egyébként a tapétából is többfélét kipróbáltam , nekem a hp hoz csak egy vált be , gondolom minden nyomtató másféle hordozót "szeret"
(#) eyess hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Egyébként ez volt a Rainbo nyák kliséje látható , hogy szinte ugyan az lett a nyákon is , szóval ha a nyomtatás jó a nyák is jó lesz.És világítsátok át ti is mindig a papírt is ,mint én is ezt tettem , hogy láthatóak legyenek a hibák, és csak akkor menjen a nyákra ha átvilágítva is jó . Bár akinek kevésbé is jó hát, mindenki maga tudja.

Rainbo3.JPG
    
(#) rarobika hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Nekem olyan kerdesem lenne, h nyakot marattam es szinte mindenhol csikosak lettek a vezeto vonalak retegek, mint mikor festesz es nincs rajta eleg festek vagy nem nyomod ra kelloen, vagy csak egyszer huzod el az ecsetet ilyan csikos lett tehat ott alol azt akartam, h legyen vezeto reteg ott is kis savokban kimard belole, pedig alkoholos filccel tobbszor is athuztam es a filccsikokban nem latszodott kihagyas, folt. A folyadekban bo 30percet volt h lemarja a nem kivanatos reszeket.

Lehet nem volt eleg tomeny az oldat es tul sokaig volt benne, h a filcet is kikezdte? Ugye ezt a vasklorid oldatot amit az elektronikai boltokban lehet kapni csak siman osszekeverem kis hideg vizzel es kes?

Elore is koszonom a segitseget.
(#) Zoli_bácsi válasza rarobika hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Engem speciel az zavar, (de nagyon) hogy a h betű helyett nem írod ki hogy "hogy" Figyelj oda az írásodra, mert nagyon zavaró, hogy nincs ékezet és nincs kiírva rendesen a szó.
(#) rarobika válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Szia,
sajnos az ekezeteket nem tudom kiirni, mert Nemetorszagbol irok es itt nem hasznalnak ekezetes betuket, ezert az nincs a billentyuzeten, de a "hogy" szot legkozelebb kiirom.
De gondoltam, hogy a problemam lenyege megertheto.
(#) eyess válasza rarobika hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
***

Egyébként az előző kérdésedre amit nehezen lehetett kibogozni, arra egyszerű a válasz , ha filcezel csak jó minőségű filccel csináld.És lehetőleg egy helyen csak 1x húzd át . Ha többször teszed a benne lévő anyag mindig feloldja a már le rajzolt részt , ezért lesz csíkos neked , és nem is fog fedni rendesen.

* Khmm ..
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 4, 2012 1 /
 
Egyébként láttál te német billentyűzetet? Ha nincs felrajzolva rá az ékezet, többe kerül megtalálni, mint neked értelmezni az ékezet nélküli szöveget.
(#) gulasoft válasza rarobika hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Ha maratónak az előre bekevertet gondolod, ahhoz már nem kell adni vizet.
(#) Moderátor hozzászólása Júl 4, 2012
 
A nem ide tartozó témát (billentyűzet) kérem mellőzni!
Köszönöm.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Szia Gulasot volt időszak amikor mindenki rá írta a gombokra melyik hol van , de ha ez is nehéz hát ez van.

Azért írok neked , mert azóta várom tőled azt a tesztet amit megígértél anno , vagy lehet már elfelejtetted ?
(#) Bucherátor hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Kedves "Sorstársak" !

A fotózás helyett drasztikusabb eljárásnál maradtam: a CNC-nél.
Szerintem a furatokat keményfém fúróval célszerű fúrni, azt pedig kézi géppel fúrótörés nélkül nem lehet (1 mm-es karbid fúró: 1200 Ft/db).
A fotózással nagyon sok bajom volt, az eredmény pedig gyatra lett.
Ebből elegem lett, és nyák gyártásra beszereztem egy CNC-marót.
A solder maskhoz ettől függetlenül dry filmet kell majd használnom.
Az eredmény itt látható:
(#) eyess válasza Bucherátor hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Szerintem lesz itt , aki segít neked a fotózásos dologban ne add fel.Valaki nem is olyan rég , hát már lehet vagy 3 hónapja ő ,azt írta neki van CNC je , de nem tetszik neki az azzal készült nyák.Nem tudom ,mert nekem CNC ém sincs.
Én ki tűztem magamnak egy nívót, ami azt jelenti , hogy ha már max 5% nál nagyobb eltérés van az eredeti , és az én készített , vagy sikerült nyák között , akkor nem megfelelő . Nem tudom te mivel dolgozol nyomdai , vagy otthoni nyomtatott rajz alapján , de gondolom a nyomdai bőven 5% alatt van azzal nem lehet baj.
Minden fázist lefotózok , felírok minden időt jegyzek mindent, és ha valamelyiknél hiba van , így könnyeben tudom , hol kell korrigálni.Azért kell ez, mert nem minden nyák egyforma , se anyagra ,se vastagságra , sem pedig méretre , ha nagyobb rajz van rajta , más idő kell neki stb stb stb.Remélem fog sikerülni, és nem ment el a kedved.
Üdv.
(#) gulasoft válasza Bucherátor hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Ez egész jó, csak egy nagyobb nyáknál órákig tart, és nagyon vékonyakat nem lehet vele csinálni, mert ott felkapja a maradandó rezet is.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Nem felejtettem el, de időm semmi ilyenekre. Én dolgozom, és emelett van a 3 gyerek, most meg egy kersztszánt próbálok cnc-síteni, a legtávolabbi cél, hogy irreális teszteket próbáljak legyártani.
(#) Bucherátor válasza eyess hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Szia!

Úgy döntöttem, hogy nekem ez a megoldás a sok levilágítós kínlódás után bevált.
25 éve kezdtem el a nyák-fotózást, kezdetben még Interplan és Alfaset anyagokkal gyártottuk a filmet, majd áttértünk a Transparent spray-re. A végén persze lézernyomtató és hőálló fólia lett.
Egy nyák legyártása P20-szal is legalább 1 óra, az eredmény pedig kétes. A dry film ennél korrektebb, de itt is elrontható az előhívás, no meg a fúrás sem kis meló... A CNC-vel sokkal gyorsabb, torzítás mentes, és marad idő másra is.
A konklúzió: a prototípust megcsinálom a CNC-vel, akár kétoldalast is.
Üdv!
(#) pjg válasza Bucherátor hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
CNC-m sajnos nincs. Tervezem, de csak fúráshoz. Most próbáltam először a Dry fóliát. Ez az első ilyen technológiával készült nyákom. A harmadik nekifutásra azt mondom sikerült. Egyszerűbb nyákoknál maradok a vasalásnál, de komolyabb munkákhoz ez a nyerő. Próbáltam pauszra nyomtatni a maszkot, de a nyomtatók miatt (6 félét próbáltam) nem sok sikerrel. A gond: nem gyári tonerrel nem takar megfelelően. Próbáltam a pauszt duplán, de nem lett jó. Most lézerrel nyomtatható fóliára nyomtam duplán és azt tettem egymásra. 2mm-es üveglappal letakarva az ablakban a tűző napon 1 perc expozíció. Bőven elég. Előhívás 1%-os mosószóda oldattal. Lemosni próbáltam Nitro hígítóval. Rá se b.... 1,5%-os NaOH oldattal lejött.
Köszönöm a közreműködést mindazoknak, akik aktívan vagy közvetve, a fórumra beírt hozzászólásukkal segítettek. Köszönöm feleségemnek a sok sok türelmet.
Itt az eredmény:
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2012 / 1
 
Ha paus ra nyomtatsz tedd egy nagy befőttes üvegbe
és dobj az üveg aljára egy nitrohígítóba áztatott papírtörlőt , tíz-tizenöt perc múlva majdnem 100% fedettségű rajzolatot fogsz kapni ! Én így csinálom és 5sec
levilágítási időt adok neki (6csöves arc szoli)
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Köszi. Akkor elég egy réteg pausz?
(#) gulasoft válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Lesz ez még jobb is. Ne feledd ez volt a 3. próba, most már ismered a technológiát, csak ismételned kell.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Te tudod , de más is dolgozik nem csak te , és ennek örülni kell , hogy még van hol.
Amit ígértél azt te ígérted , és azt mondják az ígéret szép szó , ha betartják úgy jó .Ha meg annyi időd sincs , hogy megcsináld, amit ígértél se baj nem az a lényeg , hogy irreális e valami vagy nem .Az adott szó nálam sokat számít egy ideig.Apropó ha a CNC re van időd , egy 10 perces tesztre meg nincs ok semmi gond további jó CNC építést.
(#) Moderátor hozzászólása eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012
 
Légy szíves a kötekedést és a követelőzést abbahagyni! Ezen a fórumon ez nem "divat!"
(#) eyess válasza (») Júl 5, 2012 /
 
O K , de remélem mást is ilyen figyelmesen nézel , mert azért követelőzést kaptam én is ....
De vettem a kérésed , és úgy lesz.
(#) Frankye válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Köszönöm. (Én meg igyekszem.)
(#) pjg válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Az lesz. Rengeteg tervem van, amit az elmúlt 20 évben elhanyagoltam. Átavanzsáltam a számítógépek felé, de kár volt. Ez sokkal szebb szakma.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Az én időmmel ne rendelkezzél már, mert ha így folytatod ezt a nevet is kirakják! Ha lesz időm, megcsinálom, és igen fontosabb számomra a cnc, mint a neked az irreális és felesleges vonalvastagságú teszted!
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Jó szándékból írtam neked , és nem támadó jelleggel.És megígértem a Frankye nek , hogy nem tévejedek vitába.Ja nem az én tesztem volt keresd vissza , én csak emlékszek az ígéretre , hogy holnap megyek a nyomdába stb .De nem érdekes ezen ne vitázzunk .
Inkább kérdeznék tőled valamit , mert te dry ban otthon vagy .Szóval mennyi dry fólia élettartama amíg úgy lehet felhasználni , hogy nem érik el , vagy nem romlanak a tulajdonságai , illetve a letárolás stb.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Tárolástól függ. Hűtőben akár 2 év, is 20 fokon 1 évet írnak.
Következő: »»   794 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem