Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   94 / 282
(#) bbalazs_ hozzászólása Jún 28, 2012 /

Sracok, egy Amilo mini UI3520-es netbookot javitgatok, leejtettek,
kepernyo torott, nem kapcsol be.
Szetszedve egy szetegett alkatresz utan nyomozva kiderult, hogy ez a
tapvezerlo IC lehet a ludas, erosen melegszik es a felso fetet
folyamatosan nyitva tartja. Ennek ellenere most mar a ledeket
bekapcsolja, venti van, winyo van, de semmi mast nem csinal.
Kepernyokent se a belsot sem a kulsot nem adja. Valoszinuleg a proci el
sem indul benne.

Ez a max ic nem adja ki a powergood jeleket sem. Szoval szerintem o
lesz a hunyo (a fetek nagy csodalkozasomra jok, a csatlakozasok rendben
vannak, megfelelnek a max ic adatlapi peldakapcsolasnak).

Magyarorszagon ez beszerezheto valahol? A TQFP valtozat kellene,
vannak labai. Farnellt mar neztem.

Az IC neve: maxim 17020E
(#) lsilent válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Aukciós oldalt javaslok. Ha itt nincs senkinek. A valós bolttal rendelkező bontók, durva árakkal dolgoznak.
(#) lsilent válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Az ic nem csak attól melegedhet mert rossz, hanem azért is, mert a kimenet túl van terhelve. Nem értem mi köze van a leeséshez. Számomra ez 2 egymástól független hiba. Megnéztem, ez a 3 és 5V-ot csinálja. Valamelyik valószínűleg kifelé zárlatos.
(#) lsilent válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Ennél olcsóbban nem igen kapható. De szerintem mérj még párat. Itthon nem találtam.
Ic
(#) hobbi53 válasza lsilent hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Az este voltidöm tesztelgetni! A ram foglalatokat átforrasztottam,nincs változás!A saját kijelzön egyre rosszab,külsön még lehet tesztelni!Probáltam memtestel,de csak 68%ig megy midegyik slotban,négy rammal egyesével,de 68%nál kikapcsol!Proci höfok 39-40 fok,a vga 36fok.Pont 68rol nemtudtam képet,lassu vagyok,teszek képet az alaplaprol.
(#) lsilent válasza hobbi53 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

a csíkokra video ramot mondanék, ha külsőn is van belőle. A kikapcsolásra hirtelen passz. Meg kell találni kitől indul a parancs, vagy melyik táp nem bírja esetleg.
(#) bbalazs_ válasza lsilent hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Koszonom, am ez a qfn valtozat, nekem a tqfp-s kellene.

Azert gondoltam erre az IC-re, mert ez csak a FET gate-jet vezerli (vagyis ezen kivul nincs rajta mas terheles), a tobbi odavalo alkatresz rendben van. A gate pedig nincs 500 Ohmnal kisebb kapcsolatban semmi massal.

Egyebkent a 3.3V megvan, az 5V megvan, megsem ad powergood jelet.

A leesessel az a kapcsolat, hogy pont ott van a vinyo femsarka, ahol a gate. Elkepzelheto, hogy az extrem lassulas miatt a vinyo a habágyábol kiszakittatvan hozzaert a gate-hez, azt turterhelte, az meg a maxim IC DH1 kimenetet rovidzarba vitte. Azota is ezt nyogi. Persze, ez csak egy velemeny, az ok lehet mas is.
(#) ColT hozzászólása Jún 29, 2012 /

Hello!

Van egy ilyen kis gondom, hogy egy HP Compaq nc8430 laptop töltéshibáját kellene megjavítanom. A hiba már megvan : a töltőcsatlakozó mögül, az alaplap alsó részén egy 8 lábú kis IC távozott. Mármint nem csak az örök vadászmezőkre, hanem az alaplapról fizikailag... Szerencsére a fóliákat nem vitte magával.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen típuú IC található a töltőcsatlakozó mögött az adott gépben? A neten sehol nincs olyan fotó a lapról, amin egyáltalán látszana ez a terület.
Képet az alaplalpról este tudok feltölteni, a konkrét hibáról is...

Köszi ha valaki tud segíteni
(#) hobbi53 válasza lsilent hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Kicseréltem a procit 1.6osra! Most végigmegy a memtesten,nemkapcsol ki!A kijelzöt megprobálom kicserélni, talán megjavul,a külsön nincs csikozás!
(#) didyman válasza ColT hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

P csatornás FET, esetleg dual. De lehet még N csatornás is. Mi a lap neve?
(#) didyman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Nyitva tart egy FETet és van rendesen kimenet mindkét ágon? Az kemény. Valahogy szólj rám, ma jöttem meg servicéből, de áttúrom az itthoni készletet, talán abban is lesz, de a szervizben van kb. 300 bontásra való lap, talán találok. Postán meg elküldöm, és egyszer majd lesörözzük.
(#) didyman válasza hobbi53 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

A R9700 is sorozathibás vacak. Lehet simán oka a TFT bajának, vagyis egy részének. Meg a kikapcsolásnak is.
(#) vladcepes válasza lsilent hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Köszi! Végignéztem az aukciós oldalakat,nem találtam. Az biztos hogy "A valós bolttal rendelkező bontók tényleg durva árakkal dolgoznak" a használtat 10-körül adják
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Egy képet dobsz a ventiről, kiszedve?
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Az alaplapról még nem szedtem le. És találtam egyet na de ez nem itt van Bővebben: Link

hűtő.jpg

(#) Lacaboy hozzászólása Júl 1, 2012 /

Sziasztok!
Van egy laptopom ami egyik nap még hibátlanul működött aztán egész éjjel be volt kapcsolva,de reggel már csak annyit csinált,hogy villogott a power led és csipog a táp és azon is villog a led, mint ha a rövidzár védelme lépne működésbe. A tápot kipróbáltam műterheléssel és hibátlanul működik. Mi lehet a gond?
(#) Lacaboy hozzászólása Júl 1, 2012 /

Azt elfelejtettem,hogy mostanra már a laptop ledje sem villog és, mint ha melegedne a táp csatlakozónál valami.
(#) didyman válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Zárlat van benne.
(#) Lacaboy válasza didyman hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Erre én is rájöttem.. Azért kérdeztem meg itt hátha találkozott már valaki ugyanezzel a problémával,hogy este még működik majd másnap reggelre magától zárlatos lesz.
(#) didyman válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Meglehetősen általános a problémád. Persze, hogy találkozunk olyan problémával, hogy a gép megy, megy, megy, aztán egyszercsak már nem megy, hanem zárlat van benne.
Komolyra fordítva, legalább egy pontos típus kellene, mert anélkül nehéz bármit is mondani, aztán a tipikus dolgok: Ha már itt kérdezel, akkor vélhetően szét is tudod szedni, és remélhetőleg már meg is tetted, tehát neki lehet állni mérni a tápcsatlakozó körül a csati felől védő alkatrészeket (varisztor, dióda, csak ugye itt máris nehéz pontos típus nélkül levegőbe lövöldözni) zárlat kérdésében. A melegedésnek lehet oka még az alaplap bármely részén egy kerámia kondenzátor zárlata, vagy valamely tápfesz aktív elemeinek zárlata. Ezt sem tudjuk távolról megkeresni, vagy tudod termikusan keresni, vagy csak sok idővel, az érintett alkatrészek darabonkénti kiemelésével, illetve kapcsolási rajz alapján konzekvens elszigeteléssel, kizárással (bemenet után az akku töltésvezérlője egy leválasztást intéz, két FET vagy egy duál FET révén, aztán klf. megszakítási helyek akadnak a panelen típusfüggően, meg esetleg LC tagok még, így lehet sorba haladni, és kizárni, mérni). Körülbelül ennyi, egy ennyire általános jelenségről, hogy zárlat van a bemenettől kezdve, nem sokat lehet mondani, amit te ne tudnál sajnos.
(#) elek tron hozzászólása Júl 2, 2012 /

amilo pro 2055 hiba. hol megy hol nem. amikor nem, felpörög a ventilátor ég a vifi led, meg a cd led. és annyi. ha a billentyü közepén erössen megnyomtam utána elindult és müködött rendesen amig meg nem unta. aztán megint nem. mikor milyen kedve van, vagy éppen hogy sikerült megtaposni. szétszedtem darabokra, jo alaposan megnéztem majd összeraktam de nem lett rosszabb. se jobb. valami épkézláb ötlet?
(#) zolika60 válasza elek tron hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Gondolom valamelyik BGA forrasztása beteg.
(#) hobbi53 válasza didyman hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Ma probáltam másik kijelzövel,ugyanugy csikozik a saját kijelzön ,külsön nem.Ha végigmegy az xp betöltésen eztirja ki,ijenkor olvashato a saját kijelzö is.Szerintem vga hiba.
(#) pontazok hozzászólása Júl 4, 2012 /

Sziasztok. Van egy Mitac 8252D típusú laptopom. Néha kikapcsol úgy találomra, gondolom vmi a táppal lehet. Valaki nem tudja hogyan és hol kéne keresnem a hibát?
Nem tudom hol mit kéne hogy mérjek.
Plusz még hasonló hibával van nálam egy ASUS F5N típusú lapos, ami meg bekapcsol, a kép még be sem jön, de már kapcsol is kifelé. Kivétel mikor elkezd újraindulni egymás után többször ilyenkor csak akkor áll meg ha leveszem az aksit és kihúzom a hálózatról.
Valakinek nincs valami ötlete?
Előre is köszönöm!
(#) didyman válasza pontazok hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Mindkettőben van sorozathibás VGA illetve MCP. Ezek rögtön gyanúsak. A kikapcsolás inkább ritkább esetben táphiba, sokkal jellemzőbb valami hw-es eseményre adott válasz.
(#) pontazok válasza didyman hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Köszi a választ.
Viszont így elég nehéz nekiállni mert a Mitac nem ad kékhalált, csak hirtelen kicsapja magát, az ASUS meg ugye be sem kapcsol rendesen. Na de akkor még nézelődöm.
(#) didyman válasza pontazok hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

A Mitacnak bármi baja is lehet, de az NV VGA simán okozhatja. Meg melegedés is. Az Asusnál már tuti beállt a történet. Melegítsd meg a GPU (ha van) és az északi híd (ha az is NV, vagy IGP) magját olyan 2-300 fokkal rövid ideig. Ha ezután elindul, ott a hiba. Mindenféle híreszteléssel szemben, ezt a hibát csak az érintett IC-k cseréjével lehet javítani korrektül, tartósan. Anyagfáradás miatti repedés lép fel a mag és a hordozója között: Ezek meg nem szétszedhetőek, az újrafolyasztott golyókkal pedig a repedések nem javulnak meg.
(#) pontazok válasza didyman hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Köszi szépen!
Na akkor belenyúlok a szerkezetbe.
(#) hobbi53 hozzászólása Júl 6, 2012 /

Sziasztok!
Egy intel 82855GME chippel probálkozom nemnagy sikerrel!
A chip nyomására indul a gép!Rámelegitettem zárlatoslett!Rendeltem eggyet ,feltettem azis zárlatoslett!Rossz chipet kaptam,vagy nembirja a höt?
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Szia! Jó ez a kép? Tudsz valamit mondani róla? Üdv.
Következő: »»   94 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem