Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs most időm adatlapot keresni, de a "békebeli" automata mosógépemben (BOSCH) ránézésre hasonló alkatrészek vannak a víz fűtő körben, emlékeim szerint egyéb mütyürök nélkül.
Persze, lehet, hogy igazad van, de egy adatlap (áram terhelhetőség) árulkodó lehet !
Itt találtam egy hasonlót, ez 140-150 fokon kapcsol ki. Ezek szerint némelyik tudja az üzemi áramot is kapcsolgatni.
http://www.rotovill.hu/termekek/3006/KAVEF%C5%90Z%C5%90_H%C5%90FOKS..._.html
Helló! Megint a kezembe kerültek,van két ilyenem: TO92 tok, 1001, alatta 9j felirattal; mi ez? Nem emlékszem mit mértem rajtuk (rég volt, de azt hiszem nem sikerült semmivel azonosítanom). Köszönöm.
Innen lehet klixont (most már tudjuk a nevét!) választani...
http://bolthely.hu/orczy/kereso/klixon&oldalszam=1&rend=&irany=&min...999999
Kösz a válaszaidat.
Korábban azt sem tudtam, létezik ilyen alkatrész, de most már jól kiismertem. Valóban az az elsődleges funkciója, hogy a túlmelegedést megakadályozza. Akár örökké bekapcsolva lehetne hagyni a készüléket, a hiszterézisén, azaz a ki-bekapcsolási hőfok tartományán belül melegen tartja a kávéfőzőt. Azért nem lehet a kikapcsolási hőfok nagyon közel a 100 fokhoz, mert a visszakapcsolási hőfok ennél kb. 30 fokkal kevesebb. És amíg erre a 100 fok alatti hőfokra vissza nem hűl a készülék, majd ismét bekapcsolva újra el nem éri a 100 fokot, nincs vízforralás. (Igazából valamivel több kell 100 foknál, mivel a kávéfőző túlnyomással működik csak, és magasabb nyomáson magasabb a víz forráspontja is.) Egyébként bementem ebbe a zsákutcába, csak 100 C-fokos klixont kaptam, beépítettem, bár sejtettem, hogy nem lesz jó. Az eredmény: 3,5 óra alatt főtt le egy teljes töltet kávé. Ja, és buktam 2000 Ft-ot. Az olvadó hőbiztosíték a második biztonsági lépcső. Tehát ha ez a klixon befuccsol, azaz nem kapcsol ki, akkor a biztosíték kiolvadása szakítja meg az áramkört. És a hülyeség ellen, ha valaki kiiktatná, rövidre zárná a hőbiztosítékot, akkor lép működésbe a harmadik biztonsági szint, amely a zárókupakban lévő rugós biztonsági szelep. (Ha még ez is beragad, vagy bedugul, akkor már valóban csak a nagy buummm van hátra) Tehát most ott tartok, hogy kidobtam egyszer 2000 Ft-ot a klixonra, 280 Ft-ot egy hőbiztosítékra, mert az is kellett, és még mindig nem tudom hány fokos klixon kell. Ennyi elmélet után már sejtem, hogy 140 C-fok körüli lenne a megfelelő. Kösz a linkeket, legalább a beszerzési forrását már tudom. Üdv!
Nagyon jó ez a fórum arra, hogy az ember bizonyos témákra "ráképezze" magát.
Érdekes dolgokkal találkozhat az ember, ami hasznos, viszont a családi költségvetés rovására (is) megy a kísérletezés. (Azért a vásárolt klixont nem kell kidobnod, jó lehet az még valamire!) Érvelésed logikus, a 100 fokhoz közeli klixonok bizonyára fűtési (vagy hasonló) meleg víz körben lehetnek használatosak. Szerintem jó úton jársz, már látszik a fény az alagút végén!
"Szerintem jó úton jársz, már látszik a fény az alagút végén!" Nagy szikra formájában.. :hide:
Remélem, inkább finom kávé gőzén áttükröződő napfény formájában...
Köszönöm a moderátor türelmét!
Sziasztok!
Ezt a biztosítékot egy trafóból szedtem ki, a kérdésem az lenne hogy ez csak simán egy hőbiztosíték vagy áramkorlátja is van?
A hőbiztid sima, vagy recés. Nem mindegy ám.
Egyébként semilyen biztosíték nem korlátoz áramot, ha eléri az értékének megfelelő áramot, kiold, kikapcsol, megszakad, de nem korlátoz. Az a szerkezet korlátoz, ami a beállított értéknél több áramot nem enged át.
Köszönöm a választ.
Persze úgy gondoltam hogy mekkora áramnál old le, csak rosszul fogalmaztam. TZ-P 130/2 ez jó lenne helyette?
A hőbiztosíték nem áramra old le, hanem hőmérsékleti megfutáskor megolvad a vezető betét, és megszakad az áramkör.
Ez egy hőbiztosíték, szorosan a trafó tekercse mellé van elhelyezve, ami arra szolgál, ha a trafód eléri a hőbiztosítékra írt hőfokot, végleg megszakítja a trafó felé haladó feszültséget. Tűzveszélyességi szempontból alkalmazzák!
Sziasztok,
BFR961 Ez milyen alkatrész, és mivel lehet helyettesíteni?
Most már értem. Köszönöm a segítséget mindenkitől.
Szia,
igazad volt. BF 961-et kerestem. Köszi! Utólag módosítva: Dual FET. De ha nincs a boltban, és a mikulás is még messze van... 2 FET-el nem tudom helyettesíteni?
Szia!
Nem duál FET, hanem dual gate MOSFET. Nem mindegy.
Rádióvilág, HAM-bazár, egy százasért hármat is kapsz Bővebben: Link
Amúgy valahol nevetséges, hogy ugyanazt a kommersz alkatrészt az egyik boltban 3xx forintért adják, a másikban meg a tizedéért.
Hello, igen valószínű, hogy lehet helyettesíteni a BF964S-sel vagy a BF981-gyel, ezek VHF tranzisztorok, 300MHz-ig használhatóak. De ott van a BF961, ez már 900MHz-ig jó, ez is működhet.
Beszerzési oka lehet: van ahol nagy a forgalom, és a tegnapi dömpingáron kínálják, de egy kevésbé nagy forgalmú üzletben évekkel ezelőtti áron leltárba véve, ráadásul rendszeresen inflációval terhelve árazzák be.
Szevasztok!
Találtam két relét a fiókban:NAIS TDX2-2M-5V-1, alsó sor: ATDX20928. A másik: TDX-5V-1 / ATDX20920 / E 01. JAPAN Kerestem adatlapot, de nem leltem (volt már ilyen; nem értek hozzá). Aki tud, kérem segítsen. Köszönöm: Kálmán
Szia!
A Nais egy relégyártó, amely a Panasonic-hoz tartozik. Adatlapok Az "5V" a behúzófeszültséget jelzi.
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy nem-e tud valaki olyan oldalt vagy listát amin fel van sorolva jó néhány hangszóró gyártó neve ? Azért lenne szükségem erre mert van egy hangszóróm ami nagyon jó érzékenység és terhelhetőségű kíváncsi lennék melyik gyártóé én ráérek úgyis és kikeresgetem gógléból csak kellene egy név lista. Hangosítási hangszóról van szó. Fane, EV, Eminence, Reflex, Beyma már ezeket átnéztem egyikre se hasonlít. Előre is megköszönném, ha valaki tudna egy listát amin jó pár gyártó neve fel van sorolva. Köszi!
Tegyél fel egy képet, hátha valaki ráismer. Bővebben: Link
Képek: régebbi hsz-ból. Pacal76 szerint Fane, de szerintem meg messze nem Fane, csak picit hasonlít rá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |